Ordonanta 7/2001 si rectificarea fiselor fiscale

Ordonanta 7/2001 si rectificarea fiselor fiscale | Autor: Georgetas

Link direct la acest mesaj

Astazi am fost la Casa de Pensii Bucuresti si am primit fisa fiscala rectificativa.Am intrebat in baza carui document normativ se fac aceste fise si mi s-a spus ca in baza Ordonantei 7/2001 (completari ulterioare).
Bineinteles ca la locul meu de munca nimeni nu stie nimic despre aceste modificari (am incasat de la Casa numai indemnizatia pt perioada aprilie-iulie).
In cazul in care are cineva ordonanta mentionata am rugamintea sa verifice daca exista acolo vreo referire la aceasta situatie nou aparuta.Cred ca ne-ar folosi tuturor.
Multunesc,
Geta

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Ordonanta 7/2001 este abrogata de codul fiscal si orisicum indemnizatiile de maternitate si ingrijirea copilului erau si au ramas impozabile conform art.5 pct.a din Ordonanta mentionata pe care il redau mai jos:

ART. 5
Nu sunt venituri impozabile si nu se impoziteaza, potrivit prezentei ordonante, urmatoarele:
a) ajutoarele, indemnizatiile si alte forme de sprijin cu destinatie speciala, acordate din bugetul de stat, bugetul asigurarilor sociale de stat, bugetele fondurilor speciale, bugetele locale si din alte fonduri publice, precum si cele de aceeasi natura primite de la terte persoane, cu exceptia indemnizatiilor pentru incapacitate temporara de munca, de maternitate si pentru concediul platit pentru ingrijirea copilului in varsta de pana la 2 ani, care sunt venituri de natura salariala;

Cu alte cuvinte raspunsul primit este unul incompetent.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Georgetas spune:

Nu ma surprinde deloc incopetenta lor si am sa incerc sa merg la oficiul juridic al casei de Pensii.Nu stiu de unde a aparut '"nebunia cu rectificarea fiselor fiscale, dar acum ca e in plina desfasurare trebuie sa aflam pana la urma ce a generat-o.
Multumesc mult pentru precizari si va tin la curent cu noutatile.
o zi cat mai buna tuturor,
Geta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Inspirata spune:

Marius ,indemnizatia ptr cesterea copilului pana la doi ani care s-a acordat pana in 2003 de la servici era venit de natura salariala fiind procent din salariu .
ORDONANȚĂ nr.7 din 19 iulie 2001
privind impozitul pe venit

Art. 5. - Nu sunt venituri impozabile și nu se impozitează, potrivit prezentei ordonanțe, următoarele
d) sumele încasate din asigurări de orice fel reprezentând despăgubiri, sume asigurate, precum și excedentul rezultat din fructificarea rezervelor constituite din primele plătite de asigurați;
Prin contractul suplimentar pe care mamicile l-au facut cu Casa de Pensii mamicile si-au asigurat o suma deci nu se incadreaza la pct d la sume asigurate?Putem considera indemnizatia de crestere a copilului pana la 2 ani pe care o plateste Casa de pensii un venit de natura salariala?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vlada spune:

Dar exista clar specificat in contractul incheiat cu Casa de Pensii ca banii primiti nu se impoziteaza !

Andreea si Vlad
Iubirea mea

Mergi la inceput

Exista aceasta clauza ca banii ce se vor primi cu titlu de indemnizatie sunt neimpozabili? Poti sa redai cu exactitate acest aspect?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adita spune:

eu am recitit acum cateva minute contractul si nu scrie nicaieri ca banii primiti nu se impoziteaza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vlada spune:

Da, exista cu siguranta aceasta clauza. Acum contractul este la sot, dar diseara voi reda exact.

Andreea si Vlad
Iubirea mea

Mergi la inceput

Te rog cand poti sa scrii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aalina spune:

Eu am mai spus o data la mine in contract scrie cum ca nu este impozabila CONTRIBUTIA. Ceea ce eu inteleg ca este altceva decat indemnizatia.
Vlada scrie exact ce e la tine pentru ca eu cred ca este aceelasi lucru.

Redau ce e la mine:
"6.5. Contributia de asigurari sociale nu este impozabila"

poze cu Dorian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adita spune:

Vlada, si la mine scrie acelasi lucru, contributia este neimpozabila, nu indemnizatia

Mergi la inceput