Bebelusi de ianuarie-februarie 2004 (50)
Raspunsuri - Pagina 2
ad_risnov spune:
Saphir, eu i-am introdus lui Rares galbenusul de ou mai de mult timp. Am inceput cu un sfert de galbenus (oul fiert 20 de minute) in prima sapt., apoi o jum. de galbenus a doua saptamana, apoi 3/4 dintr-un galbenus in a 3-a sapt., apoi un galbenus intreg in a 4-a sapt. Din a 5-a sapt. am introdus si al doilea galbenus. Asa ca eu ii dau lui bb luni si joi cate un galbenus, amestecat fie cu piureul de legume, fie cu iaurtul.
Lui Rares chiar ii place.
Carnea: folosim piept de pui si ficat de pui. Eu fac dintr-un piept dezosat cam 5 portii pt. bb. Pieptul de pui il amestec cu piureul de legume.
Ficatul il fierb in lapte (dupa ce l-am curat de pielita) cam 10 minute. Apoi il mixez cu piureul de cartofi.
Adriana - mamica lui Rares (13.02.2004)
Album Rares 1
Album Rares 2
Bebelusi ian.-febr. 2004 I
Bebelusi ian.-febr. 2004 II
Emilly spune:
Adriana felicitari mergaretului!gaza mea inca are mari retineri in a face pasii, zic eu ca inca nu e pregatita, mai dureaza...
Emilly web 1 web 2 si minunea mea Ilinca
Tzuri spune:
sarbatoritilor de astazi Sa cresteti mari, frumosi si mai ales sanatosi.
Mamici va multumesc tare tare mult.
Monica, intrebasem cum introduc oul si carnea la BB.
Asta seara, dupa ce a dormit 2 ore, i-am dat lui Amos piure de legume si i-am dat si un galbenus intreg, amestecat cu cateva lingurite de smantana, le-a mancat fara probleme. Acum ma rog sa nu ii fie rau...sper ca nu i-am dat prea mult odata
Adriana, felicitari plimbaretului.
Helen, eu intrebasem, adevarat, despre cum incaltati bebelasii, ca eu nu reuseam deloc, dar dupa lungi insistente, acum 2 zile am reusit sa ii pun ghetele in picioare si mergea parca era impiedicat Plus ca fiecare miscare a picioarelor o facea foarte greu..parca avea bolovani legati. Dupa jumatate de ora, a reusit sa si-i scoata si nici eu nu am mai insistat sa ii dau, dar va trebui sa exersam. Ai vostri copilasi fac la fel...sau cel putin la inceput la fel ati patit??
Referitor la mers, Amos este foarte puturos, de cate ori il iau de manute si incercam sa facem cativa pasi, el tzopaie si apoi imediat se aseaza dupa jucarii. Merge foarte mult in patru labe, de fapt asa se plimba mereu in toata casa, care ii este la dispozitie. Se ridica singur la masa, la pat, se intinde la masa de la TV sa ajunga la rafturile de sus...dar sa mearga nu da semne sa vrea. Sa ma ingrijorez??
Sa nu uit...vroiam sa va intreb, daca trebuie sa prepar carnea pentru BB mereu proaspata? Adica...cumpar pieptul de pui sau ficatel de pui si il si prepar sau pot sa il congelez si sa il dezghet apoi, sa il pregatesc?? Sa nu radeti de mine daca am multe intrebari, dar in afara de voi, nu am pe cine intreba...
Mii de multumiri inca odata
saphir spune:
Iar am postat cu nick-ul lu` barbata`miu....
Si doar i-am zis ca nu are ce cauta pe compu` meu...sa intre de pe al lui...eu vorbesc, eu aud.
V-am pupat
Saphir si Amos Daniel (26.02.04)
Bebelusi de ianuarie - februarie 2004
...si pozele noastre
Emilly spune:
Saphir eu ii congelez in pachetele mici cit imi trebuie la o mincare.De regula cumparam carne la fiecare 2 saptamini in cantitati mai mari sa ne ajunga pentru urmatoarele 2 saptamini.
Eu abia ieir i-am pus Ilincai papuci de casa si vad ca ii tine in picioruse.Sunt cu fermoar pe o parte si ma chinui un picut sa ii pun dar nu prea mult.
Cu ghete am incercat o singura data si nu merge la noi purtam salopeta de iarna cu totul inclusiv botosei.
Emilly web 1 web 2 si minunea mea Ilinca
saphir spune:
He he...tot eu!
Ma jucam cu fecioru` si cum se hlizea si eu ma uitam in gura lui, am vazut ca i-au spart caninii. Asadar avem 6 dintzuci
De asta a facut micutul meu temperatura si kk moale.
Saphir si Amos Daniel (26.02.04)
Bebelusi de ianuarie - februarie 2004
...si pozele noastre
Roxana_G spune:
Saphir, eu uitasem sa iti zic de ficatelul de pui, care la noi are un mare succes. Ca si Emilly, cumpar carne la 2 saptamani si o impart in pachete mai mici pe care le congelez. Decongelez numai cand am nevoie.
Ce de dintuci aveti cu totii! Care canini i-au iesit lui Amos? De sus?
Legat de ghete, eu o incalt destul de usor. Insa am gasit cu greu un model sa nu le poata scoate. Cred ca am povestit pe forum ca bona i-a si pierdut o gheata si nu a mai gasit-o. Cea de-a doua pereche, tot cu arici, zbura in 2 timpi si 3 miscari. Ulterior am luat o pereche cu arici si fermoar si nu a reusit sa le deschida. In plus erau mai pe langa picior si nu ies nici cand isi freaca picioarele. Iar cele noi inalte, imblanite, nu pot fi scoase.
Nu iti face griji ca paseste mai greu. O sa se obisnuiasca. Doar si tu te simti mai greoaie cand pui ghetele in picioare. Alex s-a invata sa calce si cu ele, insa merge mai icnet si mai greu. La inceput pasea stramb. Acum e OK. Insa nu poate merge de-a busilea cu ghetele in picioare.
Rox si Alexandra Maria (10.02.2004)
buli spune:
buna seara
azi m-a miriit Matei de m-a innebunit. in plus asta noapte am avut spectacol. n-a vrut sa doarma decit cu noi. si chiar si asa tot agitat si miriit.
de mincat n-a mincat decit la prinz. in rest tzitzi si iar tzitzi. numai asta vrea.
Saphir, eu ii dau ou de trei ori pe saptamina si carne in fiecare zi. cind ii dau ficat nu-i mai dau carne.
carne cam doua linguri la o masa, cind ii dau si ou injumatatesc portia.
si cu oul am inceput asa cum ti-a zis si Adriana.
felicitari pentru progrese la toti puiutii.
eu azi am facut ciorba radauteana. e ca cea de burta, numai ca e cu piept de pui in loc de burta. e superbuna
aoleu ... iar s-a trezit. si s-a culcat abia de o jumatate de ora
Anca si Matei (1 ianuarie 2004)
gasca MAO
Roxana_G spune:
Sotiile de "calculatoristi" , am citit un banc haios si am zis sa vi-l impartasesc:
O tînără se adresează vînzătoarei de la un magazin de cosmetice:
- Aș dori ca bărbatul meu să îmi acorde mai multă atenție. Aveți cumva un parfum care miroase ca un computer?
Rox si Alexandra Maria (10.02.2004)
anda141 spune:
Adriana, multumesc de informatia cu privire la puzzle!!! Nu stiam ca se face pe loc. Ma bucur ca Rares e mai bine!! Daca afli numarul de telefon al dr.-ului unde a fost Andra cu baietii, mi-l dai si mie,te rog?? Ca si eu vreau sa merg cu Albert!!!
Felicitari pentru pasi!!!!
Saphir, felicitari lui Amos pentru dintzisori!!! L-am vazut pe Amos si e un scump!!! Referitor la carnea congelata, asa facem si noi, cum ti-au spus fetele, mai ales ca eu iau mai mult de la tzara, nu as putea face altfel decat sa apelez la congelator. Deci il congelez nepreparat. Mancare pentru el gatesc maxim pentru azi si maine, deci 2 zile, practic in frigider sta doar 1 zi.
Azi Albert a mancat bine, se pare ca si-a revenit, insa tot cu jucarii si distras atentia, dar macar deschidea gura.
Voi spanac de care cumparati? Congelat se gaseste? Eu nu prea mananc spanac si de-aia nu prea stiu, dar vreau sa iau pentru Albert, sper sa-i placa.
Monica si ALBERT EDUARD
(19 ianuarie 2004 )
Album Albert
www.freewebs.com/bbianfeb2004" target="_blank"> Bebelusi de ianuarie-februarie 2004