LAPAROSCOPIE - va rog informatii !!!

LAPAROSCOPIE - va rog informatii !!! | Autor: Alexa Ioana

Link direct la acest mesaj

Dragele mele, se pare ca din pacate nu scap... ovarele mele necesita interventie chirurgicala, cel mai probabil decorticare...
doctorul a hotarat sa'mi faca laparoscopie. cele care ati trecut deja prin asa ceva, va rog mult sa'mi dati si mie ceva informatii: cat dureaza procedura, cat ati stat in spital, ce fel de anestezie v'au facut (dr. meu zicea ca ori rahi ori generala), care sunt riscurile, cat a luat pana v'ati pus pe picioare, cat ati stat in concediu...
va rog mult de tot ajutati'ma ! sunt asa de speriata !!! ajutati'ma macar sa'mi fac o idee despre ce ma asteapta.
mi'e frica, si cred ca cel mai tare de anestezie mi'e frica. poate am auzit prea multe povesti...
astept sa'mi scrieti !

va multumesc mult !

roxana

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tia spune:

mergi www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=32167" target="_blank"> aici, la cap. laparoscopie sunt 4 link-uri care te-ar putea ajuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camisv spune:

Eu am facut luna trecuta laparoscopie pentru decorticarea ovarelor si iti pot scpune ca este o interventie relativ simpla. M-am operat luni dimineata si marti am plecat acasa. Am stat o saptamana acasa pentru ca am vrut si nu pentru ca m-am simtit rau. Nu stiu sa-ti spun ce anestezie mi-a facut, doar ca am dormit pe toata durata operatiei, care cred ca a durat in jur de o ora. Cred ca durata operatiei este si in functie de ce iti gaseste acolo (trumpe infundate, depuneri pe uter etc), la mine nefiind decat pb. cu ovarele. Eu n-am avut nici un fel de dureri dupa operatie, dar cu mine in salon a mai fost o fata, care a avut mai multe probleme si ea s-a plans de dureri.
Sa nu-ti fie frica, eu m-am decis f. repede (joi mi-a propus dr. si luni deja eram operata) si n-am avut timp sa "jelesc" prea mult si de aceea m-am dus f. increzatoare, dar in final totul a fost bine.
Iti tin pumnii sa fie totul in regula!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lauricipani spune:

roxana, puiutz mic, nu te speria, este mai bine pentru tine daca este necesar sa te operezi.
Eu am facut o operatie laparoscopica, nu pentru ovare ci pentru trompe.
Anestezie generala, operatia a tinut cam 60 minute si m-am ridicat de la reanimare in 2 ore. A doua zi am fost acasa la pranz.
In general nu este o operatie grea si nu trebuie sa te speri. Pentru fetele care vor un bb nici nu conteaza operatia asta, este "floare la ureche"

Succes si sa auzim cat mai curand ca pleci la mamici!!!

laurici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dedi spune:

Alexa Ioana
ce doctor te opereaza? la ce spital o sa fi operata? Eu am fost operat laparoscopic in octombrie la spitalul Stanca (Cluj). Daca o sa mergi tot acolo pot sa iti dau informatiile de care ai nevoie. Pt laparoscopica se face anestezie generala cu intubatie (tuburile iti sunt puse numai in timpul operatiei asa ca tu nici nu o sa stii).

Adela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

Tb sa ma op. laparoscopic saptamina aceasta - chisturi ovariene bilaterale.
Habar n-am ce ma asteapta...am atitea intrebari!!

Pls. povestiti-mi si mie CE SE PETRECE din momentul in care ma internez pina plec din spital... Tb sa ma internez cu o zi inainte - banuiesc ca pt. analize.
Aveti idee ce analize?

Ce tip de anestezie generala se face?

Cum te simti dupa op. - in cit timp se vindeca gaurelele?

Tb. sa stai un pat sau poti sa te misti in voie?

10x, Elisa!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tia spune:

quote:
Originally posted by Tia

mergi www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=32167" target="_blank"> aici, la cap. laparoscopie sunt 4 link-uri care te-ar putea ajuta

bafta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sorina7 spune:

Roxana, Elise, sanatate multa si bafta ! va tin pumnii sa fie totul bine si usor !

Sorina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxee spune:

Roxana,nu trebuie sa-ti fie frica, asa cum zicea si Laurici, e "floare la ureche", mai ales daca te gandesti ca o faci cu un scop, a carui finalitate va fi un .
Si eu am facut laparo, m-am internat de joi, vineri m-a operat si sambata am fost acasa.
Si apropo de intrebarea Elisei, te interneaza cu o zi inainte nu pentru analize(eu analizele de sange si EKG-ul le-am facut ambulator, inainte de a ma interna), ci pentru a se asigura ca nu mai mananci nimic inainte cu ceva vreme -eu n-am mancat in ziua internarii decat la micul dejun- . Mie mi-a facut anestezie generala, operatia a durat 20 de minute (mi-a spus mama, care a fost langa mine- e asistenta de laborator in spitalsi au lasat-o sa asiste), dar eu m-am trezit abia dupa vreo doua ore. Asta dupa ceas, pentru ca mie mi s-a parut ca a durat cu totul 10 minute!
Apoi sambata la pranz am plecat acasa, iar concediu medical am avut o saptamana.
Vasazica, fara prea multa vorbarie, trebuie sa fii curajoasa, va fi OK.
Va tin pumnii, si tie si Elisei,

Roxee

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alexa Ioana spune:

fetelor, va multumesc mult pentru raspunsuri. inca nu am reusit sa ajung sa ma operez, dar ma duc in curand (probleme de ordin financiar ). sunteti niste dragute !
scuze ca nu am mai vorbit cu voi, dar ... nu am prea intrat pe forum in ultima perioada...
DEDI, iti datorez un raspuns. iarta'mi intarzierea. la stanca ma duc si eu, la dr. sprinjan. tu la cine ai fost ?
ideea e ca totusi vreau sa mai merg la un echograf, sa mi se confirme ca e necesara operatia... cred ca e o idee buna sa cer o a doua parere. voi ce ziceti ?

din nou, va multumesc din suflet. bine macar ca pot vorbi cu voi despre gandurile si temerile mele. sotul meu e mult mai speriat decat mine, si prefer sa evit discutiile cu el pe tema asta pe cat posibil, sau daca discutam, nu pomenesc de loc cuvantul "frica"... va mai scriu zilele astea, si va tin la curent cu noutatile !

va pup cu drag,

roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

Va multumesc muuult pentru detalii si incurajari !!
Eu ma operez MAINE!!

Pina acum 2 zile am jelit, dar, curios lucru, cu cit se apropie termenul, cu atit devin mai fericita ca scap!! Si ca o sa fac BB multi!!!!! Cred ca am cedat nervos, de am starea asta de beatitudine.

Sper sa nu mai descopere cine stie ce minunatie in burtica mea, ca si asa sint un miracol al naturii, de s-au crucit toti doctorii pina acum.
Oricum, in citeva zile o sa va povestesc tot!!

Multa bafta tuturor mamicilor si viitoarelor mamici!!

Elise

Mergi la inceput