Profesori de engleza din gradinite

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Eu am 21 de copii la grupa mica si toti sunt nabadaiosi...mai mult de 15-20 de minute nu pot sa ii fac atenti nici macar cu jocuri...educatoarele ii ameninta..ii mai si caftesc...dar eu nu as indrazni sa il imping nici pe copilul meu, daramite pe al altuia...
Eu ii controlez cu mici pedepse sau ii implic mai mult, ii tin de mana cand cantam ca sa stea linistiti, ii chem in fata sa spuna ei cantecelul...
E foarte greu la grupa mica sa ii tin in forma...si acum cu cat se apropie vacanta cu atat mai mult...
Noi am invatat Jingle Bells si The bear went over the mountain...(in grupa am copii de 2,3 ani). Educatoarele nu stau in clasa, isi iau pauza, asa ca nu imi pun baza in ele.
Multi copii invata, dar nu vor sa cante odata cu noi, sau se ascund pe sub masa, si pe ei trebuie sa ii fac sa aiba incredere in ceea ce stiu, sa ii incurajez mereu ...
La grupa mijlocie e putin mai usor, dar au si ei momentele lor...si aici am multi copii (23 cu varste intre 3-4 ani), iar multi dintre ei nu vorbesc romaneste bine...am si un peltic si un mutulica...dar daca sunt calma cu ei, le acord atentie invata si ei incet incet si le place...
Tot la grupa mijlocie am un baietel hiper activ, care nu poate sa stea jos pe scaun, si trebuie sa il tin ocupat mereu...daca imi scapa din ochi face nebunii si ii instiga pe toti.
LA serbare cu ei cant tot Jingle Bells si "Head and shoulders"
Mai am o gurpa mijlocie, de 4-5 ani, la serbare avem 2 strofe din We wish you a merry chrismas si head and shoulders...

E greu cand sunt multi copii, si de multe ori nu pot sa ii verfic pe toti ca au invatat...am doar 30 de minute, dintre care 10-15 min ne jucam (in engleza) sau ii domolesc cand devin agitati si neatenti.

Sinzi si David
Acum ca am 1,9 ani sa imi spuneti "Sir" - poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cris1iana spune:

te inteleg, sanziana , si la mine e cam la fel,ff multi copii, eu am 7 grupe la o gradinita si 6 la cealalta(cam 20 -25 la o grupa, doar la grupele mici cam 10 )dar din fericire, educatoarele stau cu mine in clasa si reusim sa ii potolim :P
ma bucur sa vad ca participa si parinti la discutia noastra.
din pacate, oricat am incerca e greu sa reusim sa ii invatam pe toti ce ne propunem , unii nu pot sa fie atenti, sa se concentreze, sunt si cativa care nu vor sa cante, sa spuna poezii, etc
am avut si surprize, copii care nu spuneau nimic la ora, spuneau acasa tot si parintii au fost f multumiti.
din pacate nu putem sa fim pe placul tuturor parintilor, fiecare are alta idee despre ce ar trebui sa invete copilasii la engleza.
sunt cea mai fericita cand vad ca un copil ma vede si imi vb in limba engleza, imi spune "good morning, teacher..how are you ?
desi salariul meu este f mic,nu as putea renunta la meseria asta !!
sanziana, tu cate zile pe sapt faci cu ei?
eu merg 2 zile pe saptamana la o gradinita, 2 zile la cealalta ,si stau la fiecare grupa 30 minute .

1 cantecel dragut, pe care il invata repede:
Are you sleeping? are you sleeping?
brother john? brother john?
morning bells are ringing,
morning bells are ringing,
ding-dang-dong
ding-dang-dong

pana la "morning bells are.." tinem mainile langa ureche, ca si cum am spune "noapte buna" , apoi cand incepe "morning bells.." miscam manutele ca si cum am avea clopotei in mana ...apoi dam din cap, in stanga-dreapta la ding-dang-dong.
melodia este aceeasi de la FRERE jacques..
va pup

Mergi la inceput

2 poezii dragute si simple pt iarna :
snow snow snow
thick thick snow
winter is here, you know
snow snow snow
thick thick snow
and the temperature is slow

2
The snowflakes are falling
by one's and by two's
there is snow on my coat
and snow on my shoes

there is snow on the plants
and snow on the trees
and snowflakes all around me
like many white bees

sceneta pt serbarea de iarna:
Knock knock knock
who is it?
merry...
merry who?
MERRY CHRISTMAS!!

ALTE POEZII:
1.
get up, little Freddy
breakfast is ready
butter and cheese
all that you please

2
a glass of milk
a slice of bread
then "good night "
we go to bed

3
together , together
we are every day
together, together
we learn and play

4
I have a cat ,
her name is Tit
and by the fire
she loves to sit

5.
now it's time
for us to play
no more lessons
for today

6
.I sit at the table
to eat and drink.
at school, in class
I learn and sing

o sa mai scriu si maine :P

ce jocuri se mai pot face la semicerc cu 20 de copii?

in afara de telefonul fara fir , comenzile cu stand up
mai stiu jocul cu mingea , de ex daca invatam animalele, copilul care are mingea mimeaza un animal, apoi da mingea altui copil care trebuie sa spuna in engleza ce animal a mimat celalalt.
sau ..pun mai multe poze cu fructe , si chem cate un copil sa ia poza cu ..un anumit fruct si daca face bine , apoi el intra in rolul meu si numeste un copil care sa ne arate poza cu alt fruct ..
astep si alte sugestii, multumesc anticipat

nu uitati sa zambiti , sa glumiti si sa iubiti!

p.s. am cativa copii care nu reusesc sa invete nimic, nu se concentreaza ,nu tin minte nici macar pe "dog " sau "cat" , cu care ne=am tot jucat ...intrebare : cum ii explic unui parinte ca are un copilas care invata mult mai greu ca ceilalti , fara sa se simta jignit?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns scarmanus spune:

quote:
Originally posted by cris1iana

p.s. am cativa copii care nu reusesc sa invete nimic, nu se concentreaza ,nu tin minte nici macar pe "dog " sau "cat" , cu care ne=am tot jucat ...intrebare : cum ii explic unui parinte ca are un copilas care invata mult mai greu ca ceilalti , fara sa se simta jignit?

"cine inceteaza a fi copil, acela a murit deja "

Eu spun sa-i indrumi la rabdare si intelegere, le spui ca fiecare copil are ritmul lui de invatat, si, mai important, ca la unii "percuteaza" limbile straine mai tarziu decat la alti. Le spui ca faptul in sine ca sunt expusi la limba straina respectiva (prin orele de engleza care le fac) conteaza deja foarte mult in "trezirea" lor. Rabdare, iar daca nu se intampla nu inseamna ca sunt inapoiati, ci numai ca au alte aptitudini, nu neaparat limbile straine, ceea ce e perfect normal.

scarmanus

Pisicile mele

Sa nu lasi nici o zi sa treaca fara sa faci sau sa auzi ceva frumos.

Mergi la inceput

mersi mult , o sa incerc sa iti urmez sfatul !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lolilo spune:

buna fetelor,
am citit mesajele voastre si ma bucur sa vad asa oameni dedicati acestei meserii si copiilor in general; trebuie sa fie greu cu atatia mititei mai ales daca n-ai pregatirea pedagogica adecvata si nu in ultimul rand psihica :)
Eu nu-s nici pe departe educatoare deci nu va pot sfatui din punctul asta de vedere, insa va pot ajuta cu cartii pt copii in engleza de toate varstele; in afara faptului ca am eu multe acasa pe care fetita mea le stie pe de-asupra pot cumpara practic gratuit de la charity shops o groaza, chiar jucarii. Le pot trimite undeva unde-mi spune-ti.
Nu stiu cat ppot ei invata intr-o jumatate de ora insa in timp tot invata ceva; ma uit la fetita mea de 2 ani si 8 luni care vorbeste romaneste f bine pt ca noi acasa vorbim romaneste si mare mea grija este ca ea sa invete romaneste bine pt ca elgleza o va invata oricum daca traieste aici, si este atat de dorica sa invete engleza incat acolo unde nu mai stie cuvinte le inventeaza! ne inreaba cam asa; mami p-asta cum il cheama in engleza?" adica sa-i spun cum se spune in engleza la te miri ce-mi arata. Stie pana in prezent partile corpului, fizionomice, formele de salut, de politete, culorile, sa numere pana la 10 (in ambele limbi), jucarii si animale si diverse cuvinte pe care le prinde de la tv. Asta fara vreun efort deozebit din partea nosstra si inca nu merge la gradinita.
Deci copii prind f repede si banuiesc ca si mititeii de la gradinitele voastre pot la fel, doar ca va dura ceva pt ca in 30 min nu poti cine stie ce.

astept raspunsuri in leg cu cartile si jucariile.

numai bine

Mergi la inceput

multumin pt intentie , Lolilo
intr-adevar, 30 min inseamna f putin, dar incerc sa scot cat pot de mult intr-un timp atat de mic :P

am o rugaminte catre voi toate : imi trebuie un cantecel usor de invatat si haios pentru grupa mica ,cu putine versuri sau care se repeta ..daca se poate sa imi indicati si melodia, nu doar cuvintele.
va multumesc!!
pana acum am facut cu ei "are you sleeping ?", le-a placut f mult si l-au invatat repede.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Cristina eu am facut cu grupa mica o poezie despre un om de zapada:

i'm a little snowman, short and fat (aratam cu mainile mic si gras)
this is my nose and this is my hat (aratam nasul si capul)
when the snow is falling, come and play (cu mainile ninge)
build a snowman everyday (mimam un om de zapada cu mainile)

Eu am succes la grupa mica cu "one, one one / pls cat run /222 / the dog is after u" si un copil e catel unul pisica si se alearga....

Cat despre copiii care nu prea invata nu stiu ce sa spun..si pe mine ma intriga pentru ca incerc sa nu ii las chiar nestiutorii si ii trag pe cei buni in jos incercand sa petrec mai mult timp cu ei ca sa retina ceva.
Eu am probleme cu cei care sunt neatenti...e greu sa le captivezi atentia celor 20 si ceva de copii in acelasi timp...trebuie mereu sa le dau ceva de facut sau sa ii ambitionez cu ceva...
Eu le dau actibilduri in loc de buline si sunt innebuniti dupa ele, ar face orice sa primeasca unul...

Sinzi si David
David la 11 luni Noi - noute

Mergi la inceput

sanzi-ana , si la mine a prins bine poezia cu one, one ,one
simpatica poezia cu snowman
ce fel de abtibilduri le dai?

mersi pt raspuns dar un cantecel simplu si haios pt grupa mica nu imi poti recomanda ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CristinaT spune:

Buna.... fetele va doresc bafta in continuare la gradinite si nu in ultimul rand Bafta Cristianei in sesiune!

PS:Cristiana ii este dor Oanei de tine!

5 ani -14 februarie 2005

Mergi la inceput