Am o problema juridica cu un teren mostenit pe care vreasu sa-l vand. Nu am nici cele mai elementare cunostinte juridica si nu stiu nici cu ce sa incep ca sa pot rezolva problema. M-am gandit sa postez aici o intrebare cu toate ca nu are nici o legatura cu subiectele uzuale de pe site, poate ma ajuta cineva cu niste raspunsuri.
Pe scurt, am mostentit de la tatal meu o treime dintr-un teren aflat in Mangalia. Tot ce am pentru acest teren este titlul de proprietate pe numele bunicului (care era decedat la data eliberarii actului de proprietate) cu cei trei mostenitori legali dintre care unul e tatalui meu. Mai am si certificatul meu de mostenitor dupa tatal meu (in care este trecut ca mostenesc a treia parte din suprafata). Vreau sa vand acest teren. Care sunt pasii ce trebuie urmati?
Ce pot face daca mostenitorii celorlalte doua treimi nu vor sa iasa din indiviziune?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri,
Mihaela
Am fost si eu in aceeasi situatie cu tine si m-am interesat la un notar ce pot face. Mi-a explicat ca pot vinde si cota de 1/2 cat aveam eu (tu 1/3) fara iesire din indiviziune, cumparatorul urmand sa iasa din indiviziune in momentul in care chiar vrea sa construiasca ceva. Evident ca pretul pe care il poti lua in aceste conditii este ceva mai mic. La mine s-a rezolvat mai simplu, celalalt mostenitor vrand sa cumpere si parea mea. I-am facut o procura si s-a ocupat singur de acte.
Ideea era ca se poate sa iti vinzi si cota pe care o detii, daca ceilalti mostentori nu vor indiviziunea. O poti obtine fortat si printr-un proces, dar fiind vorba de rude, e mai neplacut.
Manuela si bb Costin