Mamici de mai-iunie 2005 (10)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monu spune:

La multi ani de Sf Andrei!
Fetelor eu am tras chiulu de pe forum deoarece toatra sapt voi fi acasa in concediu medical deoarece am facut gripa sau ceva de genul asta. imi curge nasucu si stranut si am facut si febra. pentru cine este interesat am tinut febra sub contrl cu ceai de soc si ciorapi muiati in otet si apa si cine poate rezista si spirt toate puse in parti egale. acum ma simt putin mai bine. nu am luat nici un fel de pastile cu exceptia unui pachetel de fervex in prima zi ca nu mai scapam de febra. sper ca bb sa fie bine!
va pup si sa auzim numai vesti bune.
monu si bb grasana.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ruxel spune:

Buna dimineatza,
Gabitzam, uite cam ce am gasit eu referitor la triplu test. Astea sunt cele 3 analize care se fac la triplu test.

Estradiol
25th week of pregnancy:
4–10 micrograms per liter (µg/L)
12–35 nanomoles per liter (nmol/L)

30th week:
4–14 µg/L
16–49 nmol/L

34th week:
6–18 µg/L
19–64 nmol/L

38th week:
9–32 µg/L
31–111 nmol/L

40th week:
5–40 µg/L
17–139 nmol/L

Human Chorionic Gonadotropin (hCG)
Pregnant women:
about 24 to 28 days after the last menstrual period (LMP):5–100 IU/L

4 to 5 weeks after the LMP: 50–500 IU/L

5 to 6 weeks after the LMP: 100–10,000 IU/L

peak, 14 to 16 weeks after the LMP: 12,000–270,000 IU/L

Alpha-Fetoprotein (AFP) in Blood

Women 15–22 weeks pregnant:
19–75 IU/mL

7–124 ng/mL

7–124 µg/L

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mygirl spune:

La multi ani pentru toti care poarta (sau vor purta) numele Sf. Andrei, sa fiti sanatosi, fericitio si norocosi!

Eu sunt tare fericita, am avut ieri intalire cu la eco, si a fost atat de dragalas...mi-a facut chiar cu manuta! Inca nu a putut sa vada ce sex are, ca era atat de nazdravan si facea numai giumbuslucuri in burtica! N-a stat locului o clipa, abia a reusit doctora sa-l prinda sa-i faca o poza si sa-l masoare - are 105,7 mm. Sunt atat de mandra de el! Oricum, pe 10 dec. sunt programata la Iosup pt eco, acolo o sa vina si tati cu noi si sigur o sa aflam dc e fetita sau baietel, ca sa stim si noi cu cine stam de vorba. Mamicile care au fost la Iosup la Diagnosis - v-ati inregistrat ecografia si pe caseta video?
La cotrolul ginecologic totul a fost ok, dr. mi-a spus sa nu ma sperii de secretia abundenta pe care o am, ca e normala dc nu are miros si nu am alte simptome. Mi-a dat voie sa fac exercitii usoare de , ptr ca s-a depus cam urat celulita pe fund si pe picioare.
Sunt foarte mandra si de burtica mea - am inceput sa arat si eu ca o adevarata .

Pup toate mamicile si toti bb-ii si distractie placuta!!!

Mygirl, 16 sapt

Constanta, dr. Rusa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns red rose spune:

Buna dimineata dragelor. Este pentru prima data cand scriu la acest forum desi va urmaresc discutiile de zile intregi cu mare interes. Asta pentru ca astept primul meu bebe si in afara de ce imi spune medicul si ce mai citesc prin reviste nu stiu la ce sa ma astept.
Sper sa ma primiti printre voi si sa schimbam pareri interesante in legatura cu bebelusii nostri.
Vreau sa urez "La multi ani!" tuturor Andrelelor si Andreilor si va doresc o zi minunata.
Red rose si bb (15sapt)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns at andreea spune:

Multumesc pentru urari. Numai din 1999 stiu de ziua aceasta, era cu un an inainte de campanie, si am inceput sa primesc trandafiri si un parfum si tot felul de atentii de la politicieni si am inceput sa ma prind ce si cum cu sfantul Andrei.
Acum am scapat de politica, ceea ce e bine, dar maine trebe sa vin la lucru, fapt care ma umple de bucurie. Cred ca m-am facut inteleasa.

Andreea si Thomas/Emma de 16 saptamani +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Bine ai venit printre noi, Red Rose!
Te asteptam cu impresii, pareri, intrebari si ce mai vrei tu. Nici noi nu sintem toate invatate sau cu experienta, mai aflam una de la alta, ne mai documentam Pina o sa nastem speram sa aflam tot ce ne trebuie si sa ne si imprietenim, deja as zice ca am inceput, eu le simt prietene pe toate fetele de aici. La un moment dat sint sigura ca o sa ne si intilnim, cel putin care sint in Bucuresti, sau care sint mai multe in acelasi oras.

Gabitza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

Bine-ai venit printre noi, Red Rose si sarcina usoara in continuare .

Si La multi ani Andreelor si Andreilor de pe-aici!

Am reusit si eu azi sa ajung la analize....de fapt in ultimele 3 zile am fost din doctor in doctor....intai la ginecolog, am mai facut o ecografie si mi-a dat un listoi de analize, apoi la medicul de familie sa-mi dea trimitere pentru analizele gratuite si sa-mi faca sa fisa de graviduta, de dimineata am facut o parte din analize (am lasat cateva eprubete de sange acolo ) si acum trebuie sa ajung sa fac si secretiile si culturile din col, nici nu stiu cum naiba sa fac sa ajung in timp util acolo.
Vad ca voi ati fost mult mai harnicute ca mine, oricum voi aveti si burtici mai mari .....si nici n-ati stat pe ganduri atatea saptamani ca mine ce sa faceti cu bebe.

Mickyyy si Malina Ioana (31.03.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Care-i treaba cu fisa asta de graviduta? Am mai auzit si de carnetul gravidei, e acelasi lucru? La ce ajuta?

Gabitza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andutzy spune:

Buna,fetele,
Imi pare rau ca nu pot comunica mai des cu voi dar sunt super prinsa la serviciu, de cand m-au promovat astia sunt cu nervii intinsi la maximum sa imi preiau atributiunile cum trebuie si sa nu fac nimic gresit.
Citesc in diagonala ce mai scrieti voi, in pauza d masa si nu prea mai am timp de scris.
Crissu, abia astept sa ne zici ce ai facut la doctor.
Sunt "geloasa" pe voi, eu nu simt nici fluturi, nici muste nici nimic in burta, e adevarat mai simt furnicaturi dar nu stiu daca sunt de la agitatia permanenta de la job sau...
Oricum, am 16 sapatamani de la um si acum 2 saptamani la eco doctorita zicea ca bb e voios si zglobiu.
Si ieri mi-a mai bagat cineva cuiul incins in inima, m-a intrebat de ce burtica mea e asa jos. Unde o aveti voi proeminenta( cele cu perioada apropiata de a mea)? Sub buric sau in dreptul buricului?
Eu o am sub buric....
Si am des crampe in partea de jos a abdomenului, la ovare sau intre ovare.
Sper sa-mi raspundeti, va pup mult.

UM 18.08.2004

andutzy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns at andreea spune:

Andutzy nu ai observat ca toata lumea este f. priceputa in materie de cum trebe sa umbli, sa-ti stea burta, daca e bine sau nu sa bei cacao, daca e bine sa... mai stiu eu ce. Unde Dzeu crezi ca e burtica acum - jos, ca nu o fi la pipota! Scrie peste tot: fundul uterului este la noi pe sub buric sau pe la buric, asa ca unde sa fie mai sus.
Fisa gravidei este o chestie care nici nu strica, nici nu foloseste, este o inregistrare medicala. Daca ar fi fost ceva cu baze de date medicale, cu retele de computere, cu alea, alea, poate ca ar fi fost un docuemnt super, care sa te ajute in caz de probleme medicale departe de locul unde esti inregistrata.
Apoi, poate ca unele stiti, este o mostenire din ceea ce se numea "Fisa de DEPISTARE si URMARIRE a gravidei" de pe vremea nu demult trecuta. Pe ele le depistau la controale obligatorii, ca nu cumva sa incerce sa nu produca numarul legal de copii pe cap de mama.

Andreea si Thomas/Emma de 16 saptamani +

Mergi la inceput