LaFrance(25)
Raspunsuri - Pagina 13
doruletz spune:
Pentru parizieni:
Iata ce am primit pe mail azi daca mai intereseaza pe cineva. Nu l-am incercat inca dar o sa-l incerc cu prima ocazie (avand in vedere ca restaurantul românesc Le Beau Danube nu mai exista)
Chers Amis Roumains,
Tous les vendredis:
Ciorba, mititei, salata de vinete (vinete taiate cu cutit de lemn), salata de icre tarama, salatade ardei copti, mamaliguta, preparate de patiserie etc.
Restaurant Le Paprika
Cseko László
Le Paprika 28, Av. Trudaine 75009 Paris
T: 33 1 44 63 02 91 F: 33 1 44 63 09 62
www.le-paprika.com
imagini
Ne prenez pas la vie au sérieux ; de toute façon, vous n'en sortirez pas vivant
oana cretu spune:
Vreau si eu, doruletz sa merg la un restaurant sa mananc romaneste!!!!
oana si bebitza din burtica (36s+)
"Si maine mai este o zi..."
http://community.webshots.com/user/oanacretu
doruletz spune:
Oana, pai cu prima ocazie cand vii la Paris mergem impreuna . Pe la voi prin sud nu e nici un resto cu specific românesc? uite ca asta e o idee de afacere, cred ca ar fi destui romani amatori de mancare romaneasca si pe acolo.
las' ca fac io unu' in Corsica cand oi iesi la pensie
imagini
Corina spune:
Nu mai exista Le Beau Danube????? Ce pacaaaaattttt!!!!Am mincat o data acolo si a fost excelent,atmosfera,mincarea totul ce mai!!!! Oare de ce s-o fi desfintat??
Corina si Anna nazdravana!!
liliprejbeanu spune:
Oare este chiar asa de greu de deschis un "resto" sau "un serviciu traiteur" in Franta? Ati auzit printre cunostiinte despre asa ceva!?
Stiu ca la Strasbourg este un "traiteur roumaine". In orasele voastre exista?
Liliana
doruletz spune:
Corina, nu stiu de ce s-a inchis Le Beau Danube, si mie imi pacea, placintele mai ales
Am vrut sa merg acolo acum cateva luni si am constat ca nu mai am unde, de altfel nici pe pagesjaunes nu mai exista.
Eu am fost de mai multe ori la ei si mi se parea ca au clienti, nu prea inteleg de ce au inchis...
imagini
Corina spune:
Lili,probabil pentru ca trebuie sa fii de meserie ca sa poti deschide un resto romanesc sau traiteur!!daca esti bucatar sau ai lucrat in domeniu!
si eu m-am gindit de multe ori sa deschid un magazin cu specific romanesc,dar....ma mai gindesc!
Corina si Anna nazdravana!!
liliprejbeanu spune:
De fapt, Corina, eu m-am gandit doar la un traiteur cu livrare la domiciliu pentru mese festive, boteze,... Nu vreau desfacere in boutique ca este prea complicat si sincer nu ma timp liber prea mult.
Liliana
andiaroro spune:
Nici Athanor(4, rue Crozatier 75012 Paris
-Metro Reuilly Diderot)nu e de ratat. Chiar daca sunt axati pe peste, se mai gasesc prin bucataria lor niste sarmale, o musaca, iar la desert niste pasca, placinte cu visine, etc. E dragut aranjat, muzica aleasa cu gust, iar patroana te primeste in costum national. Mananci romaneste fiind servit in stil francez.
Si nu trebuie uitata nici Doina(149, rue St Dominique 75007 Paris
-Metro Bir Hakeim)lui nea Popescu pe care cred ca o stie toata lumea. Acolo chiar ca te simti ca in Romania:de la chenerite pana la drumul catre baie. Dar la capitolul mancare nu ai ce le reprosa-cica le vine carnea cu avionul din Romania!!!. Si de Anul Nou il au pe Florin Piersic-asa ne-a spus patronul sambata seara.
Marox spune:
Pai chiar voiam sa mai intreb daca stie cineva de restaurantul "Doina"! M-am tot intrebat de cind am vazut unde e amplasat, oare gestionarul (patron nu pot sa-l numesc...prea are mutra de nea' Gheorghe, responsabilul de la Aprozar!) ala o fi avut relatii cu Ambasada RSR ca sa-si deschida restaurantul tocmai acolo?!!!
Acum 2 ani cred ca era singurul restaurant din tot Parisul care mai prezenta nota de plata scrisa de mina. Si ca sa nu mai vorbim de preturi, niste cartofi prajiti si o friptura gasesti la preturi muuuult mai convenabile in alta parte.
Mais bon, pentru nostalgici ca mine, care merg acolo sa manince sarmale, merge...Insa sincer, mai bine duc francezii in Bucuresti, la "La mama" ca sa guste specialitatile românesti.
Oana, cred ca am sarit niste etape: tu astepti un baietel? Nu stiu de ce credeam ca esti viitoare mamica de fetita...