Idei de afaceri

Raspunsuri - Pagina 23

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Merci Erica.
Eu ma gandeam la Fornetii dar nu stiu cat ar fi investitia si de multi bani nu as dispune.
Eu din ce vad astea merg foarte bine.

Tu la ce te gandeai?

Crinuta si Rayan


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cici spune:

quote:
Originally posted by dia_codat

Buna,
Am si eu o idee de afaceri, (de fapt doua) cine ar putea sa imi dea detalii despre costurile aproximative i-as fi profund recunoscator.
1 idee: (firma mea) Vazind in Timisara ce la mare cautare sunt salile de fitness m-am gindit sa deschid o sala in oraselul in care locuiesc parintii mei (aprox 20.000 locuitori). Credeti ca ar merge? Sunt super mari costurile unei astfel de investitie?
2 idee (firma sotului) Sotiorul ar vrea sa deschida o firma de curatenie. Am vazut ca se poarta si am auzit ca in Bucuresti sunt niste preturi de te sperie si totusi sunt la mare cautare.

Cind o sa le punem in practiva va tin la curent

Dia mami de Caroline Iulia (14 iulie 2002) si Stephanie Daria (9 martie 2004)

... noi ...



Inteleg ca orasul in care vrei sa faci firma de curateie este destul de mic,ca si al meu.In toamna anului trecut am hotarat sa facem(eu cu sora-mea )o firma de curatenie.Elanul a fost mare,dar in 2 luni renuntasem deja la idee.Motivul?
Orasul este destul de mic,iar oamenii care-si permit curatenie platita sunt putini.Cei care ne-au dat cele mai bune sfaturi au fost un preot care fusese multi ani in America si un procuror.
Preotul ne-a zis sa avem grija la capcane in sensul ca e greu sa bagi mana-n in foc pentru oamenii pe care ii trimiti in casa altuia ,unde tentatiile ar putea fi mari,ca ideal ar fi sa avem un seif unde proprietarii sa-si puna valorile toate cand intra echipa in casa.
Procurorul ne-a zis ca daca intram intr-o afacere de genul asta sa ne asteptam la procese lungi si grele pentru ca el vede ce rai si periculosi pot fi oamenii,si ca dupa ce echipa mea ar termina curatenia ,proprietarul poate sa zica ca a avut nu stiu ce bijuterie valoroasa pe care a uitat sa o puna-n seif si ne va cere despagubiri peste despagubiri.
Amandoi ne-au zis ca ei nu ar primi pe nimeni in casa pentru curatenie,poate numai in curte.
Concluzia,romanii nu sunt inca pregatiti pentru asa ceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns smaranditza spune:

Anul acesta cand am fost la mare, am vazut o kestie care mi-a "aprins" apetitul de afaceri Era un tip cu o masinarie (mica) la care vindea gogosi. Eu nu am vazut asa ceva in Romania, si am inteles ca aici sunt de cumparat la aproximativ 2000 euro. E foarte practica masina: o poti programa sa scoata cate 2,4 sau 6 gogosei deodata, in functie de cati clienti ai la coada. Gogosii sunt mici si rotunzi, se pot manca cu niste betisoare de plastic, fara sa te murdaresti pe maini.
Din cate am inteles, e tare simpla treaba: pune numai ingredientele in masina, si ea face aluatul, si in cateva secunde si gogosii.

Tipul era postat undeva pe trotuarul care ducea spre mare, si era un miros acolo ....si o coada....

Acum, intrebarea mea este: as avea nevoie oare de ceva autorizatii pentru asa ceva? Daca spre exemplu vara m-as posta si eu undeva la mare sa vand gogosi, iar iarna in oras (undeva langa piata sau locuri circulate intens) ar trebui sa platesc ceva taxe pentru spatiu?? Oare cei care vadn popcorn sau inghetata la dozator sau mai stiu eu ce kestii din astea pe strada, platesc ceva pentru spatiu? dar alte autorizatii???

Astept sfaturile si ideile voastre in legatura cu subiectul, ca tare "mi s-a pus pata" pe gogoshi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catutza spune:

Smaranditza , am vazut si eu aparatele alea de facut gogosi de la voi.Sunt super!!!

Si pe noi ne batea gandul sa deschidem o afacere cu asa ceva, dar am lasat-o balta! Ar insemna ca vara sa ne mutam la mare, ca in altcineva nu prea as avea incredere sa las sa vanda.

I-ti uram succes in afacere, eu cred ca o sa-ti mearga.

Cata si Bianca-Maria(2.11.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sarrablu spune:

buna
Sunt noua in acest forum.
Imi place ceea ce citesc si sper sa continuati, poate imi da'ti si mie cateva idei. As vrea sapornesc si eu ceva.
Idei am; dar pt ceea ce gandesc imi trebuiesc f multi bani.
Eu una as incerca chestia cu facut pahare si farfurii de plastic. Nu stiu daca in romania merge dar aici numai de astea folosim.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliana_28 spune:

Buna,

Vorbeam la subiectul "cu ce sa ma privatizez" despre afacerea pe care o am eu. Este vorba de crescatorie de prepelite. Este ceva relativ nou la noi dar........din ce in ce mai multe persoane folosesc carne si oua de prepelita.
Noi am vazut prin vara un reportaj la televizor despre cresterea prepelitelor. reportajul era filmat la un anume domn Popescu. Am luat legatura cu acest domn si.........surprinzator ne-a ajutat extraordinar de mult. Intai de toate tre sa va spun ca eram (si eu si sotul)paraleli cu subiectul.
Dupa cateva vizite la Fam. Popescu cu intrebari de tot felul probate de noi ulterior........ne-am hotarat sa ne apucam de afacere.
Ne-a spus cum sa amenajam camera prepelitelor,ce mananca,cat mananca, ce vitamine necesita,cu incubarea oualor cum se face.......tot ca la carte. Noi ne duceam cu agenda si notam de fiecare data.

Practic afacerea am inceput-o la 15-20 septembrie iar acum am ajuns la stadiu de am 1.200 de pasari si alte 600 la incubat si nu fac fata cu cererea nici la oua si nici la carne sau pasari vi.

Pentru noi, Fam. Popescu au fost de mare ajutor. Datorita lor.....avem o afacere........buna - zic eu.


Liliana mama lui Calinut
http://www.dropshots.com/liliana_28

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catutza spune:

Liliana , cat a-ti investit?

Si am si eu o intrebare :vad ca esti din Balotesti.Cunosti o fata Dana Neculce (cel putin asa o chema pana sa se marite). Stiu ca erau 2 surori si aveau un restaurant in Balotesti.

Cata si Bianca-Maria(2.11.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliana_28 spune:

Draga Catutza,

Pentru amenajarea camerei pentru prepelite am cheltuit vre-o 30-35 mil iar pentru prepelite, baterii, incubator si maternitate vre-o 100 mil.
Pe Dana Neculce nu o cunosc. Poate o cunoaste sotul meu care a crescut in Balotesti.

Liliana mama lui Calinut
http://www.dropshots.com/liliana_28

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catutza spune:

Liliana , am incercat sa-ti trimit mail dar nu am putut. Vad ca nu ai nici PM activat. Asa ca te intreb aici.(asta daca vrei sa raspunzi bineanteles).
De unde a-ti cumparat bateriile si incubatorul? Dar prepelitele? (banuiesc ca exista o firma ceva). Unde le vindeti? Aveti contracte cu restaurante si magazine? Te intreb pentru ca un coleg a vrut sa-si deschida o crescatorie de melci si 1-2 ani trebuia sa vanda melcii doar unei anumite firme, abia apoi ii vindea cui vroia el.

Daca nu vrei sa spui aici i-mi poti trimite PM.

Te pup si astept raspunsul tau.



Cata si Bianca-Maria(2.11.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliana_28 spune:

Draga Catutza,

Daca prietenul tau vrea mai multe informatii despre cresterea prepelitelor.....cu cea mai mare placere.

Pupici

Liliana mama lui Calinut
http://www.dropshots.com/liliana_28

Mergi la inceput