Idei de afaceri

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mmag spune:

Lucian,
o afacere de tip franciza este McDonalds, Pizza Hut, Petrom, Shell (dintre cele care suna mai cunoscut pentru noi), unde proprietarul ideii iti vinde afacerea la cheie, cu un profit garantat pentru tine, dar si cu costuri foarte mari la cumparare (de ordinul zecilor de mii de dolari - spre suta, poate chiar mai mult).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucian_vlaicu spune:

Uite ca am mai invatat o chestie noua. Chiar nu stiam ca se cheama asa. Multumesc mult pentru raspuns.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucian_vlaicu spune:

Si daca tot suntem la idei de afaceri am eu una. As vrea (de fapt e mai mult un vis) sa deschid o firma de cablu tv intr-o localitate cu aproximativ 100 de posibili abonati(e o localitate izolata). Aveti vre-o idee ce autorizatii mi-ar trebui? Nu vreau sa emit decat cateva posturi, in principiu cele romanesti si eventual 2-3 straine.
Sau poate stiti vre-un site cu o documentatie adecvata sa imi fac si eu o idee asupra a ceea ce implica lucrul asta, costuri, etc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tzuri spune:

Idei de afaceri....
In primul rand afaceri cu neamurile si cu prietenii nu se fac.
Sa presupunem ca deschizi o afacere si pui ca om de baza sau ajutor pe cineva din familie.Ca in orice afacere , nervii sunt intinsi si crezi ca nimeni nu vrea sa munceasca fara indemnul tau.
Faci valuri , tzipi etc.Toti se indeamna la munca - neamurile tale nu - A doua luna la fel ,la fel si dupa un an.Si usor usor afacerea se duce.Poti tu sa-l dai afara pe scumpul tau cumnat ? Ce va spune mamica soacra ? Si mai ales ce-ti va face acasa consoarta ?
Este o zicala care spune ca : Cine imprumuta bani la prieteni isi pierde si banii si prietenul.
Toate pana la bani.Ai un prieten pe care vrei sa-l pastrezi , explica-i : Toate bune si frumoase , nu-mi cere bani si nu-mi cere sa te bag in afacere cu mine.
Asta ca sfat ........

Eu cred ca in Romania anilor care vin afacerile cu software si imobiliare vor avea de castigat.
Ca sa deschizi ceva mic nu se face.La noi inca lipseste responsabilitatea si increderea in celalalt.Daca vrei sa-ti deschizi un mic magazin ,ok dar fii tu vanzatorul si nevasta contabila.
Trebuie sa iei tot timpul in calcul nu numai ce investesc , ce chirie platesc , ce vand si care mi-e profitul.
In primul rand gandeste-te : Cu cine voi lucra ? Fac un super-market.Angajez firma de paza , pun camere de supraveghere si ? Nu ma fura clientii cat ma fura vanzatoarele cu angajatii firmei de paza.
De aceea spun : Lasati-i pe cei din afara sa investeasca in Romania pe afaceri mari.Vor investitii la romani , isi asuma riscul.
Ei vor castiga pe an sa spunem 1.000.000 de dolari si asta cu chinuri enorme , nervi etc. si noi putem castiga pana una alta din vanzarea unui apartament 2000 dolari.Nu-i bun ? Si asa usor usor..
Mai vreti ? Cumparati teren agricol si lasati-l sa fac pui.
Nu cere de mancare si nici nu bea bere ...Ce faceti cu el ?
Il dati in arenda.Munceste altul pentru voi.Eu ii dau conditiile de insamantzare.Sa spunem porumb.La sfarsitul anului oricum o sa primesc mai putin decat ma asteptam dar nu conteaza mergem inainte.Ce am realizat dupa un an de...munca ? Am bagat banii in 5 hectare de pamant ,bani pe care nu i-am pierdut ii am .Oricand pot sa mi-i scot inapoi mai ales ca pretul terenurilor agricole vor creste.Si am iesit ci cu o cantitate de grane apreciabila.
"Ce fac cu ele ?" este intrebarea.Pai cand am cumparat pamantul mi-am lasat si mie un hectar.Il ingradesc cu ce am si imi cumpar 4-5 bucati porcine.Femele sa fie ca sa faca pui.Cine le ingrijeste ? Pun un om din sat si fac cu el procente.Fara bani."Tu ai grija de animale , la sfarsitul anului ai 25 % din productie".Pe pamantul pe care-l am plantez cartofi salbatici.Se intind singuri.Dupa un an nu o sa stii cum sa scapi de ei.
Deci luna martie cumpar pamantul , plantez cartofii ,dau restul de pamant in arenda.
Luna iunie cumpar porcinile ,deaja au ce manca de pe un hectar nu le duc grija pana in luna octombrie.Octombrie-martie papa din recolta de pe pamantul dat in arenda.
Vine iarna ? Mergi undeva unde se fac demolari si ia caramida de acolo.Construiesti ceva bun pentru iarna.
Asta e .Ai si mancare pentru familie , si un ban si ramai si cu banii investiti.Nu ?
Si mai sunt.....


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dulcetica spune:

Tzuri,este interesant tot ce scrii mai ales ca tu esti specialist, avind in vedere de unde provin sfaturile.Micii incepatori spre ce sa se orienteze?
Mmag,poti sa scrii ceva despre ce te-am rugat la postul anterior.Sotul meu are afacerile lui,dar eu as vrea o independenta financiara.Tu de ce-ai renuntat,avind in vedere ca daca nu esti de specialitate,prea mult nu-i poti ajuta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tzuri spune:

- O mica tipografie..Faci contract cu o Episcopie sau chiar faci niste favoruri si tiparesti calendare bisericesti etc.
- Faci un imprumut si iti cumperi o masina de produs seringi de unica folosinta.Iti scoti autorizatie de la ministerul sanatatii si...
- Masina de fabricat pahare de plastic.
- Stai la panda si urmaresti legile .Sa spunem : Apar pasapoarte noi , cu un nou format si o marime anume a pozelor.Aduci repede aparatul foto de ultima generatie si-ti deschizi un mic atelier chiar langa sectia pasapoartelor.Nu trebuie sa inchiriezi nici un spatiu.Iti iei masina imchiriezi de la un prieten o rulota si acolo iti faci treaba.Nu tre' sa fie frumos tre' sa fie practic si sa aduca profit .
- O alta idee care trebuie sa intre in Romania : De ce sa mergem fiecare proprietar de magazin la en-gross sa ne pierdem timpul cautand ,verificand ? Ia-ti o masina mare , o duba fa o lista de produse pe care te profilezi si fii distribuitor privat.
In fiecare dimineatza iti faci tura lasi painea la .n. magazine.
Apoi vine ala care aduce laptele , etc.Fiecare cu marfa lui.
Ganditi-va ca noi ne facem calculele in felul urmator acum :
" Dimineatza tre sa ma scol la 4 sa aduc painea ,de acolo trec sa aduc iaurturile si laptele etc." De ce ? Mai pun 1 leu (vorba vine)
dar ma trezesc la 5.30 deschid magazinul , am painea calda la usa ,laptele tot acolo.Nu alerg , nu ma complic , nu-mi fac nervi.
Nu ?


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mihaela R spune:

Tzuri, scrisesem initial un mesaj mai lung, dar l-am sters, si am doar o intrebare pentru tine: te-ai mai ocupat de agricultura pina acum?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tzuri spune:

Nu trebuie sa ai cunostinte in sateliti ca sa vezi programe la tv. ,nici cunostinte in domeniul moraritului ca sa mananci paine ...
Nu trebuie sa ai cunostinte vaste in agricultura ca sa te ocupi de ea.Au altii.Tu investesti.Nici macar nu-ti poti inchipui cati investitori si detinatori de magazine si mega magazine habar nu au ce sa intampla in magazinele lor.Pentru asta exista manageri , experti contabili , directori in relatiile cu personalul etc.
Tu doar...investesti.
Si in agricultura la fel.Nici nu vreau sa stiu - crede-ma - cat porumb scoti la hectar sau cati struguri.Eu sunt ala care inchiriaza pamantul si care la urma are un anumit procentaj din ceea ce scoti
Cu plecaciunile de rigoare ...Bafto delo delo ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mihaela R spune:

Sa inteleg ca raspunsul e nu, Tzuri.
Ce vroiam eu sa spun, si subliniez ca e doar parerea mea personala, fara a incerca sa intru in polemici si sa par Gica contra, e ca, de fapt, calculul pe care l-ai facut tu - cu investitia aceea cu un hectar de teren - nu se "loveste" cu practica. Din multe motive. Daca vrei ti le pot insira - dar mi-e ca dirijez discutia intr-o alta directie decit cea dorita de persoana care a deschis acest subiect.
Dupa cum calculezi tu, cu porumbul si porcii , (sau orice alta cultura, daca vrei) iese profitul, tu n-ai bataie de cap, etc.
Nu e chiar asa (as spune chiar ca nu e deloc asa). Sint de acord cu investitiile in terenuri, dar nu in agricultura - cel putin la nivelul acesta, micro.

Repet, e parerea mea.

Am uitat sa precizez ca vorbesc de agricultura in Ro, si de costurile de productie si de piata de desfacere de aici. Nu stiu cum e in alte parti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dulcetica spune:

Tzuri are dreptate in ceea ce priveste terenul ca investitie si tu ai mare dreptate in legatura cu agricultura Romaniei.Deci investesti pur si simplu in teren si astepti ctiva ani sa-i creasca valoarea.Il dai in arenda daca ai cui.Exclus sa te ocupi de agricultura daca nu esti specialist .Daca primesti ceva de la arendas zici merci,daca nu astepti,ca o sa creasca,nu miine dar in citiva ani,sigur mai mult decit ai tine banii in cont.
Nu stiu despre ce cartofi vorbeste Tzuri,insa noi chiar am cumparat un teren si am avut iluzia ca am putea scoate un profit foarte bun din agricultura.si am inceput sa studiez intens un vraf de carti.Avem impresia ca ne pricepem toti la fotbal,femei,etc..Eroare!Am renuntat si l-am dat in arenda dupa ce-l arasem in prealabil.Oricum orice experienta e buna.Presupun ca tu te pricepi la agricultura.Ca sa te distrezi,noi care n-avem nici cea mai vaga experienta am vrut sa cultivam menta si galbenele.Acum as vrea sa mai cumpar teren dar in zonele in care e de vinzare n-are cine-l lua in arenda.Daca ar fi simplu am fi toti bogati.
Tzuri tu esti plecat demult din Romania.Nu-ti creste nimeni porci ,ca sa stai la umbra, e atit de comod!Toti asteptam italienii sa cultive terenurile.
In ceea ce priveste vinzarile en-gros si distributia ,piata e deja suprasaturata.Oricum noi prindem ideea!

Mergi la inceput