Voi ati folosit Bioptron de la Zepter?

Voi ati folosit Bioptron de la Zepter? | Autor: Maria

Link direct la acest mesaj

Are cineva acest aparat de la Zepter, sau l-ati folosit vreodata? Are intr-adevar asemenea efecte curative si cosmetice dupa cum spun ei? Cei de la Zepter sustin ca in special pentru tratarea bolilor de piele este recomandat. Am doi copii care au diferite probleme dermatologice si as dori sa aflu de la voi daca intr-adevar este bun Pretul este f piperat! Doar e de la Zepter!
Va multumesc, Maria

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns craluca spune:

eu personal nu am folost dar o prietena de-a mea l-a folosit cu succes pentru o rana pe col

Mama Raluca, baiat Alex si copilita Ioana
http://community.webshots.com/user/craluca100

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Freia spune:

mama mea il are. Si il foloseste pt probleme ale pielii in zona picioarelor. Asta cand am surprins-o eu. Din ce zice mama, e f bun si pt alt gen de probleme. Nu am aprofundat problema cu ea, dar daca te intereseaza am sa o intreb exact la ce e bun si daca merita investitia. Iti raspund in seara asta.

Freia si Alexa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielac spune:

eu am mai scris de Bioptron pe forum.
cumnata mea care e medic, il are.
l-am folosit cu succes la inchiderea unor rani si afectiuni dermatologice ale bebelusului. ea il utilizeaza la cabinet.

Dana si Diana-Maria http://www.babiesonline.com/babies/f/fatamea
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=diana+nou&mid=201&cid=1072
paginuta personala:
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=danielac

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura B spune:

Si mama il are si l-a folosit pentru tratarea unor rani si pentru raceli (daca mai tin eu bine minte). Mama mea e foarte incantata de el; si-a luat sistemul cu "colorterapie". Ori a fost autosugestie, ori chiar e bun, cert e ca aparatul si-a facut treaba atunci.

Laura
_

"We build too many walls and not enough bridges." Sir Isaac Newton

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iselin spune:

Eu am acest aparat. La inceput l-am folosit mai mult, dar acum nu prea am timp. Da, este recomandat pentru o multime de afectiuni dermatologice si nu numai.

Autoarea a incercat si a reusit inlocuirea (cu succes) unor medicatii conventionale utilizate in cateva afectiuni cutanate cu iradierea suprafetelor cu patofenomene cu lumina produsa de aparatul BIOPTRON-ZEPTER.

Dupa prezentarea caracteristicilor tehnice si a modului de functionare a aparatului BIPTRON sunt prezentate cazurile studiate (8 pacienti cu psoriazis, 7 cu acnee polimorfa juvenila si 4 copii cu dermatita atopica).

Iradierile au fost aplicate diferentiat pentru fiecate pacient, variind ca numar intre 3 si 12, cu durata corelate cu vechimea afectiunii, varsta pacientului, aspectul patofenomenelor, extinderea si topografia acestora si terapia generala administrata.

In paralel toti pacientii au beneficiaaat de medicatiile generale corespunzatoare fiecarui tip de afectiune.

Rezultatele ilustrate de imaginile cazurilor sunt incurajatoare si stabile in timp.

In concluzie:

1 - fiind nedureroasa, curata, comoda si reconfortanta terapia cu lumina BIOPTRON este acceptata de pacientii de toate varstele

2 - rezultatele obtinute sunt satisfacatoare si se mentin in timp

3 - metoda constituie o alternativa in terapia locala a unor dermatoze si consideram ca poate fi extinsa si la alte afectiuni cutanate.

Mergi la inceput

http://www2.cmb.ro/srd/PE6.HTM

Mergi la inceput

În ultimul deceniu, terapia cu lumină Bioptron și-a câștigat un loc tot mai important în cadrul terapiilor naturale, specialiștii folosind-o eficient, în vindecarea plăgilor și a țesuturilor, în tratamentul durerii (reumatologie, medicină sportivă, fizioterapie și recuperare), precum și în cosmetică.

http://www.bioptron.com/?&m=422

Mergi la inceput

Principiile fizice ale luminii BIOPTRON
EFECTELE LUMINII BIOTRON
Bolile sunt cauzate de reducerea proceselor regenerative si a metabolismului celular. De aceea orice tratament da rezultate daca procesele regenerative din celule sunt (re)directionate si reactivate, ajutand astfel insusi organismul, in propriul proces de auto-regenerare si insanatosire. Celula este delimitata la exterior de membrana celulara (membrana plasmatica). Membrana celulara consta dintr-un strat extrem de subtire dar rezistent si stabil compus din molecule de lipide (grasimi) si proteine (albumine): membranele biologice sunt un intermediar foarte specializat intre interior si exterior, asadar intre celula si mediul inconjurator. Astfel de membrane delimiteaza precis diferitele spectre de actiune asa incat continutul diferitelor organite sa nu se poata amesteca. Sanatatea celulei depinde de functionarea corecta a membranei, de transmisivitatea acestuia. Dereglarea functiei de intermediere-transmisivitate a membrarnei celulare, prin dezorganizarea capetelor polare si a lipidelor are ca efect functionarea incorecta a enzimelor si a receptorilor corespunzatori continuti in membrana (care trebuie sa asigure celulei elementele nutritive si energetice) ceea ce conduce la reducerea activitatii lantului respirator. Rezulta scaderea potentialului energetic al celulei iar informatiile inmagazinate in ADN (acidul dexoxiribonucleic) care se afla in nucleul celeulei nu mai pot fi optim eliberate. Procesele regenerative sunt reduse. Undele electromagnetice polarizate ale luminii BIOPTRON, actioneaza regland functiile celulei adica optimizand metabolismul celular.

Lumina polarizata influenteaza corpul human intr-o maniera complicata si multifuctionala. Urmatorii factori au actiune directa:

emiterea undelor electromagnetice;
factori termali;
factori mecanici (presiunea radiatiei);
factor determinati de caracteristicile obiectului biologic insusi, cum ar fi:
coeficientul de reflexie (factorul optic);
coeficientul de permeabilitate;
coeficientul de absortie.

Urmatorii factori determina si imbunatatesc in mod esential efectul biologic al luminii BIOPTRON:

polarizarea (undele luminoase oscileaza in plane paralele);
spectrul (lungimea de unda cuprinsa intre 400-2000nm);
incoerenta (lumina defazata);
densitatea specifica de putere (40 mW/cm2).

Aplicand lumina BIOPTRON asupra regiunilor afectate ale corpului amplificam efectul natural endogen al proceselor regenerative grabind insanatosirea la diverse nivele. Nu exista nici un risc prin utilizarea zilnica a terapiei cu lumina BIOPTRON pentru a combate durerea si a inchide ranile (chiar si pe cele cronice). Mai mult folosirea regulata a acestei terapii in tratamente dermatologice si cosmetice produce rezultate convingatore. Pe langa alte efecte lumina determina pielea sa primeasca si sa reactioneze mult mai bine la substantele cosmetice active, generandu-se astfel efecte sinergice extrem de benefice. Ilustratia de mai jos arata o sectiune transversala a pielii (regiunea bratului). Este evident cat de permeabila este pielea la undele electromagnetice continute in spectrul luminos. Sub piele se afla un numar enorm de capilare astfel incat lumina nu atinge doar celulele pielii, tesutul si celulele nervoase ci si celulele sangvine.

Policromatica
Spre deosebire de lumina laser normala care acopera o banda foarte ingusta (monocromatica) avand insa o energie foarte mare lumina biotron acopera a banda larga (policromatica) avand o nenergie mai redusa.

Lungime specifica de unda
Efectul luminii polarizate este strict dependent de lungimea de unda. Spectrul BIOPTRON acopera domeniul cuprins intre 400 si 2000 nm. Asadar nu contine lumin a ultravioleta ci numai o mica parte din spectrul infrarosu.

Nu contine lumina ultravioleta
Spectrul aparatului BIOPTRON incepe clar deasupra domeniului UV din aceasta cauza pielea nu se inroseste si nu se bronzeaza in timpul folosirii aparatului. Lumina emisa nu este periculoasa nici pentru ochi.

Polarizarea
In cazul luminii polarizate, undele magnetice vibreaza in planuri paralele. In acest fel capata proprietati cu totul deosebite care sunt utilizate de terapia prin lumina BIOPTRON. Polarizarea luminii se obtine prin reflexie intr-o oglinda speciala multistrat patentata. Gradul de polarizare este in jur de 95%. Polarizarea prin reflexie realizeaza a eficienta mai mare fata de procedeele circulare.

Incoerenta
Spre deosebire de unda laser la lumina BIOPTRON undele luminoase nu sunt sincronizate in timp si spatiu astfel incat amplitudinea undei - asadar intensitatea nu se aduna si respectiv nu se scade. Lumina cade deci asupra zonei iluminate cu o intensitate constanta. In felul acesta se poate lucra cu o intensitate (energie) mai redusa.

Iluminarea energetica specifca
Un alt factor important care defineste influenta speciala a luminii este iluminarea energetica (mW/cm2). Masurata la nivelul pielii iluminarea energetica variaza cu intensitatea sursei de lumina si cu distanta fata de aparat

Inofensiva
Desi aparatele BIOPTRON se foloses in toata lumea de catva ani nu s-au opservat efecte secundare nedorite. Totusi se recomanda a nu se depasi durata de tratament recomndata.

Eficienta in profunzime
Eficienta in profunzime este asigurata de componenta infrarosie a luminii. Durata mai mare de aplicare mareste aceasta eficienta.

Temperatura luminii
Spectrul aparatului BIOPTRON contine numai partea inferioara a domeniului infrarosu. In felul acesta se realizeaza o temperatura de tratament de cca. 37°C asadar cu numai 1°C peste temperatura normala a corpului.

http://www.geocities.com/bioptroncompact/bioptron/romanian/aplic2.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maria spune:

Dragele mele, va multumesc mult pentru raspunsuri. Intamplarea fericita a fost ca ieri sa gasesc un anunt intr-un ziar local, in care cineva vindea aparatul acesta aproape nefolosit, la un pret mai mult decat acceptabil. Asa ca l-am cumparat. Dar as mai avea nevoie de cateva sfaturi de la voi. Baietelul meu de 1 an are dermatita atopica, iar fetitei mele ii apare uneori o eczema in genunchi si coate, dermatologul diagnosticand-o cu eczema psoriaziforma pe fond alergic. Mentionez ca si eu am un fond alergic pronuntat.
Intrebarile mele sunt : am primit odata cu aparatul si un spray care trebuie aplicat pe piele inainte si dupa folosirea aparatului. E obligatorie folosirea sprayului ? Dupa ce se termina trebuie sa cumpar altul de la Zepter sau exista si alte produse similare in comert ?
Mama mea a fost operata in 2000 de neoplasm mamar. Ei i-ar putea fi de folos aparatul? N-am gasit in carte indicatii in acest sens. Va multumesc inca o data pentru amabilitate si promptitudine.
Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Clover spune:

Coincidenta sau nu, mie dupa folosirea aparatului mi-au disparut negii de pe talpi pe care ii aveam de multi ani. Si de atunci(alti ani) n-am mai avut probleme. A fost aproape miraculos, mai ales ca nu l-am folosit foarte mult. Sprayul e asa de chestie, eu am facut direct, fara sa dau cu nimic. In rest ai grija sa nu ajunga lumina respectiva la ochi si sa nu-ti cspae cumva aparatul din maini ca lentila e destul de sensibila)

Mergi la inceput