Oare ce ar fi zis EL daca.......
.............. traind in vremurile noastre, ar fi vazut cum intr-una din cele mai liberale tari din Europa, in Olanda, crestini dau foc la moschee, si musulmani la biserici?
Oare ce ar fi spus BLANDUL ISUS daca, traind in vremurile noastre, si ar fi citit aceste randuri???
"Credinta in rencarnare este total contrara invataturilor Bisericii,iar cei care isi spun crestini,dar cred in reancarnare sunt rupti de trupul lui Hristos si se afla sub condamnarea anatemei.Parintele Simion Adrian spunea despre acestia"cei care cred in reincarnare nu mai pot sa creada si in Inviere,in Hristos,sunt pagani,eretici sau atei si nu pot avea nici o impartasire cu Hristos,cu Biserica,facandu-se de buna voie mostenitori ai iadului"
Oare nu el ne-a invatat, ne-a aratat, ca nu avem DREPTUL sa ridicam piatra, nicicand si nicicum caci, NIMENI dintre noi nu este mai presus decat fratele lui?
Pe mine m-a cutremurat dispretul fata de ...un oarecare celelalt, ce poate nu crede ca tine, poate are indoieli si semne de intrebare, si am citat din subiectul despre "reincarnare" (desi asta nu are aici nici o importanta, termenul de "reincarnare" il putem schimba si cu "a crede in pitici verzi si ozn-uri rosii" sau ce ce vreti voi...... Am simtit nevoia de a deschide un topic separat unde sa discutam putin despre ce inseamna (intoleranta fata ce cei ce cred altfel decat tine si biserica ta, si as vrea sa va zic si de ce...mie imi este frica ca a face afirmatii ca cele de mai sus (cu atat mai mult cu cat esti un om respectat al Bisericii), ne aduce, un pas mai aproape, si mai aproape, periculos de aproape de ceeace s-a intamplat in Olanda, saptamanile astea...
http://community.webshots.com/user/mirunda
"Copilului tau, atunci cand este mic, sa ii daruiesti radacini, atunci cand este mare, aripi".
Raspunsuri
gorjan spune:
Acesta e unul dintre paradoxurile Bisericii. In numele Lui Biserica Crestina a infierat la propriu si la figurat cam pe toti care nu au fost de aceeasi parere cu ea. In numele celui care a strigat" nu ridica piatra" s-a ridicat mai mult de cit piatra pt 2000 mii de ani. De ce? De ce inca se ameninta cu erezia, iadul si mai stiu eu ce ? De ce inca aceasta "politica" de "nu esti cu mine inseam ca esti impotriva mea"?
Nu stiu. Ceea ce stiu e ca nu il reprezinta pe El. Probabil ca ar fi trist la inceput iar apoi ar reincepe munca titanica de "trezire" a omenirii. Asta e crucea Lui.
Mirunda spune:
Gorjan,
"Copilului tau, atunci cand este mic, sa ii daruiesti radacini, atunci cand este mare, aripi".
mate spune:
Da Mirunda,este ceea ce am observat si eu pe forum,cei mai patimasi,intoleranti,gata oricand sa arunce cu pietre sint tocmai cei care declara sus si tare ca sint crestini pana in maduva oaselor si ca ei urmeaza intocmai invataturile lui Christos.Este revoltator ce se intampla,urmaresc de multa vreme subiectele religioase care apar ca ciupercile dupa ploaie si nu pot sa nu ma intreb,ca si tine,oare ce crede El despre asta.Si mai mult,dispretul pe care il arata acesti "religiosi propovaduitori" sau mai degraba fanatici nu numai fata de alte religii dar si fata de alti crestini care nu sunt ortodoxi este total deplasat .
Eu cred ca mai multa decenta nu ar strica,credinta trebuie sa fie si sa ramana in inima ta nu sa ti-o strigi la fiecare colt de strada si sa infierezi cu orice ocazie pe cei care nu sint de acord cu ideile tale.
Oana
Kehleyr spune:
Eu cred ca ar fi foarte, foarte trist. Eu nu sunt o persoana foarte bisericoasa, dar daca este ceva care simt ca ma apropie de religia crestina mai mult decat de alte religii este tocmai aceasta toleranta de care vorbesti tu, fata de om, umilinta ca fiecare dintre noi are greselile lui si nu avem dreptul sa ii judecam pe altii caci nici noi nu suntem perfecti, pe care Iisus a predicat-o in atatea si atatea cazuri. Este tot ceea ce vad eu mai frumos in religia crestina si imi pare rau ca exact lucrul asta se uita primul.
Intoleranta exista si de o parte si de cealalta, si ocari, si vorbe grele. Nimeni nu se gandeste cat de tare ranesc cuvinetle si ca odata spuse, sunt bune spuse. Ar trebui sa invatam sa fim mai buni si sa ii acceptam pe cei de langa noi asa cum sunt.
Lumea asta e frumoasa si pentru ca este atat de diversa, pentru ca este plina de atatea lucruri care desi sunt diferite, au frumusetea lor fiecare. Ar trebui sa le apreciem mai mult si sa invatam mai mult.
Personal desi mai citesc uneori subiectele de religie, nu raspund la ele tocmai pentru ca mi se pare foarte dureros, in oricare dintre tabere ai fi -- chiar, de ce trebuie sa fie "tabere", ca la razboi? ![]()
Mirunda spune:
Draga Irina, pe mine m-ar interesa mult sa stiu si parerea ta cu privire la intrebarea ce am pus-o aici, tu fiind cea de la care eu am citat randurile de mai sus...
Cu drag,
Mirunda
Banti spune:
Este foarte adevarta ce spuneti voi - Isus propovaduieste dragostea mai presus de orice. Insa tot atit de adevarat este ca Isus a spus "EU sint Calea, Adevarul si Viata si nimeni nu vine la Tatal decit prin Mine". El este dragoste, dar El este si singurul care ofera mintuirea oamenilor. Daca El spune ca El este Adevarul si singura Cale, atunci, daca alegem sa-l credem pe El (si eu Il cred), excludem toate celelalte posibilitati religioase sau pseudoreligioase. El nu ofera o religie. El ofera mintuire si o viata noua. O schimbare a mintii, o indreptare a vietii de la pacat spre neprihanire. El ofera viata vesnica. Asta trebuie sa inteleaga cei care citesc Biblia (sau n-o citesc) si care cauta raspunsuri. Ne pierdem in prea multe vorbe fara rost, in prea multe discutii sterile. Cine VREA sa inteleaga intelege ce spune Cristos. Cine nu se ascunde dupa deget sau dupa false teorii sau speculatii.
Crestinii care Il cred pe Cristos pe cuvint par categorici si fundamentalisti pentru ca resping orice alta cale. De ce o resping? Pentru ca numai Crisots este Calea. Asta nu inseamna sa fim intoleranti, sau lipsiti de dragoste, dar ca si acum 2000 de ani, Adevarul spus "doare" si "raneste" pentru ca raneste pacatul din firea noastra paminteasca. Nu e usor sa accepti Adevarul Lui pentru ca trebuie sa faci ces pune El si asta inseamna sa-ti schimbi viata, sa alungi pacatul din viata ta, dar ce eliberare deosebita iti ofera tot El! Cristos nu forteaza pe nimeni, mintuirea se primeste prin credinta in El, daca vrei sa crezi. Dar crezind trebuie sa faci ce spune El. Asta iti aduce adevarata fericire si pace sufleteasca. "Veti cunoaste Adevarul si Adevarul va va afce Liberi". Adevarul este Cristos.
Cristos este dragoste dar tot El a spus "sa mergem pe calea ce ingusta". Oare e usor sa mergi pe calea asta? Nu. De ce? Pentru ca tot El spune ca oamenii te vor considera nebun, te vor prigoni, te vor batjocori. Oare nu a fost El batjocorit? De ce? Pentru ca spunea adevarul in fata, pentru ca a respins toate fatarniciile si falsa religie, traditiile facute de oameni, care erau puse mai presus de Dumnezeu.
Sint multe de spus aici. Vroiam doar sa spun ce am eu pe suflet pentru ca de multe ori ma intristez cind vad cum vorbesc oamenii
despre Dumnezeu, despre credinta, despre Cristos - nu mai avem reverenta fata de Cel care ne-a creat.
Mai cred si ca toate traditiile si dogmele impuse de oameni (chiar si in bisericile care sint cresitne) nu au nimic de-a face cu Cristos si doar ne indeparteaza de El. Biserica Lui universala este insa vesnica.
Nu am vrut sa ranesc pe nimeni cu vorbele mele, dar am vrut sa spun ce am eu pe suflet, in dragoste. Dragostea fara adevar este doar un sentimentalism ieftin - spunea cineva odata - si mare adevar a grait.
Ioana
alexxia spune:
quote:
Originally posted by Banti
Este foarte adevarta ce spuneti voi - Isus propovaduieste dragostea mai presus de orice. Insa tot atit de adevarat este ca Isus a spus "EU sint Calea, Adevarul si Viata si nimeni nu vine la Tatal decit prin Mine". El este dragoste, dar El este si singurul care ofera mintuirea oamenilor. Daca El spune ca El este Adevarul si singura Cale, atunci, daca alegem sa-l credem pe El (si eu Il cred), excludem toate celelalte posibilitati religioase sau pseudoreligioase. El nu ofera o religie. El ofera mintuire si o viata noua. O schimbare a mintii, o indreptare a vietii de la pacat spre neprihanire. El ofera viata vesnica. Asta trebuie sa inteleaga cei care citesc Biblia (sau n-o citesc) si care cauta raspunsuri. Ne pierdem in prea multe vorbe fara rost, in prea multe discutii sterile. Cine VREA sa inteleaga intelege ce spune Cristos. Cine nu se ascunde dupa deget sau dupa false teorii sau speculatii.
Crestinii care Il cred pe Cristos pe cuvint par categorici si fundamentalisti pentru ca resping orice alta cale. De ce o resping? Pentru ca numai Crisots este Calea. Asta nu inseamna sa fim intoleranti, sau lipsiti de dragoste, dar ca si acum 2000 de ani, Adevarul spus "doare" si "raneste" pentru ca raneste pacatul din firea noastra paminteasca. Nu e usor sa accepti Adevarul Lui pentru ca trebuie sa faci ces pune El si asta inseamna sa-ti schimbi viata, sa alungi pacatul din viata ta, dar ce eliberare deosebita iti ofera tot El! Cristos nu forteaza pe nimeni, mintuirea se primeste prin credinta in El, daca vrei sa crezi. Dar crezind trebuie sa faci ce spune El. Asta iti aduce adevarata fericire si pace sufleteasca. "Veti cunoaste Adevarul si Adevarul va va afce Liberi". Adevarul este Cristos.
Cristos este dragoste dar tot El a spus "sa mergem pe calea ce ingusta". Oare e usor sa mergi pe calea asta? Nu. De ce? Pentru ca tot El spune ca oamenii te vor considera nebun, te vor prigoni, te vor batjocori. Oare nu a fost El batjocorit? De ce? Pentru ca spunea adevarul in fata, pentru ca a respins toate fatarniciile si falsa religie, traditiile facute de oameni, care erau puse mai presus de Dumnezeu.
Sint multe de spus aici. Vroiam doar sa spun ce am eu pe suflet pentru ca de multe ori ma intristez cind vad cum vorbesc oamenii
despre Dumnezeu, despre credinta, despre Cristos - nu mai avem reverenta fata de Cel care ne-a creat.
Mai cred si ca toate traditiile si dogmele impuse de oameni (chiar si in bisericile care sint cresitne) nu au nimic de-a face cu Cristos si doar ne indeparteaza de El. Biserica Lui universala este insa vesnica.
Nu am vrut sa ranesc pe nimeni cu vorbele mele, dar am vrut sa spun ce am eu pe suflet, in dragoste. Dragostea fara adevar este doar un sentimentalism ieftin - spunea cineva odata - si mare adevar a grait.
Ioana

cu drag
Alexxia
Lumea este plina de frumusete atunci cand inima este plina de dragoste
Arhistefy spune:
Ioana, draga mea

Nu te teme de ziua de maine, Dumnezeu este deja acolo.
Cu drag,
Mihaela
camiT spune:
Draga Ioana 
.
Tot respectul
.
Poze la: http://www.score.is.tsukuba.ac.jp/~dorinte/albums/albums/david/thumbs.html
gorjan spune:
A zis oare Isus " nu ridicati piatra DACA cel in cauza ma crede pe MINE excluzind toate celelalte posibilitati religioase sau pseudoreligioase" ? Nu uitati ca Isus era evreu, deci de religie iudaica, nu uitati ca in numele lui Crestinii au "hartuit" pt 2000 de ani chiar poporul din care facea parte si de care El nu s-a dezis.
Nu cred ca asta a dorit pt cei de neam cu el fie ei de o religie sau alta.