Oare ce ar fi zis EL daca.......
Raspunsuri - Pagina 2
irina.c. spune:
Draga Mirunda,multumesc ca m-ai invitat sa raspund si eu la acest subiect
.Eu nu pot sti ce ar zice Domnul Nostru Iisus Hristos despre treaba asta,pentru ca nu sunt la nivelul in care sa imi dau cu parerea privitor la gandurile Sale.Pot spune doar ca,dupa cate ma gandesc eu (si nu o lua ca litera de lege),cei care isi spun crestini si au facut acest lucru nu au actionat in spiritul credintei noastre,ci s-au lasat purtati de gandirea lor patimasa si de mintea intunecata de pacat si de necunoasterea lui Dumnezeu,si au savarsit fapte contrare invataturii lui Hristos.Despre musulmani nu ma pronunt,deoarece nu cunosc foarte bine invatatura lor ca sa imi exprim parerea.
Privitor la cuvintele parintelui Adrian,eu am incercat pe cat am stiut sa iti raspund la intrebarile puse la subiectul cu reancarnarea si mai mult de atat nu pot sa mai spun,fiindca as putea gresi.Dar ,dupa cum vezi,parintele nu indeamna la violenta,ci la respectarea invataturii lui Hristos,pentru a ne face mostenitori ai raiului,si nu al iadului.
Cred ca un subiect bun de meditatie este si faptul ca BLANDUL IISUS ne-a vorbit si de iad,de viermele care nu moare si de scrasnitul dintilor,de calea ingusta,de judecata oilor si a caprelor,de fecioarele care au au fost lasate in intunericul de afara fiindca nu aveau ulei in candele,de cei alungati de la ospat,de mania lui Dumnezeu,de fiii neascultarii,etc..El ne da multe avertismente si ne spune multe cuvinte greu de primit.Exista o intamplare in Sf.Scriptura,unde multimile Il parasesc pe Hristos,gasind cuvintele Lui prea grele.
Doamne ajuta!Irina si bb Iinca(26apr04)
"Toti traim sub acelasi cer ,dar nu toti avem acelasi orizont."
irina.c. spune:
Referitor la intamplarea cu femeia surprinsa in adulter,pe care iudeii vroiau sa o ucida cu pietre ,conform Legii lui Moise,Iisus a spus ca cel care este fara de pacat sa arunce primul cu piatra.Evreii au adus acea femeie in fata lui Hristos pentru a-L ispiti,adica sa Il provoace sa spuna ceva care sa Il incrimineze si ei sa Il poata judeca.Dar prin ce a spus,El a aratat ca le-a cunoscut gandurile adevarate.Deasemenea,a ramas un indemn pentru noi sa nu judecam faptele aproapelui,ci sa e judecam pe noi insine si sa mergem pe drumul desavarsirii.Irina si bb Iinca(26apr04)
DARAEL spune:
Eu va zic ca nu apuca sa va zica nimic dintr-un motiv simplu, simplu de tot: deoarece ar fi fost crucificat a 2-a oara !!!
Nu-i asa ca va pune pe ganduri chestia asta mai mult decat arderea unei moschei sau a unei biserici sau un razboi undeva pe planeta asta ???
Singur, DARAEL
Ratacitor prin Lume
http://www.geocities.com/dara2el/
“A te invinge pe tine insuti este prima si cea mai frumoasa dintre toate victoriile.“ DEMOCRIT
Banti spune:
Ma gindesc ca se potriveste foarte bine cu aceasta tema povestirea lui Dostoievski din "Fratii Karamazov" - "Legenda Marelui Inchizitor" - cine vrea sa o reciteasca il incurajez din toata inima. Cartea asta a fost una din cele care mie mi-au schimbat intr-un fel viata.
Ioana
cataghe spune:
quote:
Originally posted by Banti
Este foarte adevarta ce spuneti voi - Isus propovaduieste dragostea mai presus de orice. Insa tot atit de adevarat este ca Isus a spus "EU sint Calea, Adevarul si Viata si nimeni nu vine la Tatal decit prin Mine". El este dragoste, dar El este si singurul care ofera mintuirea oamenilor. Daca El spune ca El este Adevarul si singura Cale, atunci, daca alegem sa-l credem pe El (si eu Il cred), excludem toate celelalte posibilitati religioase sau pseudoreligioase.
Ioan 14, 6-27:
6 Isus i-a zis: Eu sint calea, adevarul si viata . Nimeni nu vine la Tatal decit prin Mine.
7 Daca m-ati fi cunoscut pe Mine, ati fi cunoscut si pe Tatal Meu. Si deacum incolo Il veti cunoaste; si L-ati si vazut."
8 Doamne", i-a zis Filip, arata-ne pe Tatal, si ne este de ajuns."
9 Isus i-a zis: De atita vreme sint cu voi, si nu M-ai cunoscut, Filipe? Cine M-a vazut pe Mine, a vazut pe Tatal. Cum zici tu dar: Arata-ne pe Tatal?
10 Nu crezi ca Eu sint in Tatal, si Tatal este in Mine? Cuvintele, pe cari vi le spun Eu, nu le spun dela Mine; ci Tatal, care locuieste in Mine, El face aceste lucrari ale Lui.
11 Credeti-Ma ca Eu sint in Tatal, si Tatal este in Mine; credeti cel putin pentru lucrarile acestea.
12 Adevarat, adevarat, va spun, ca cine crede in Mine, va face si el lucrarile pe cari le fac Eu; ba inca va face altele si mai mari decit acestea; pentruca Eu ma duc la Tatal:
13 si ori ce veti cere in Numele Meu, voi face, pentruca Tatal sa fie proslavit in Fiul.
14 Daca veti cere ceva in Numele Meu, voi face.
15 Daca Ma iubiti, veti pazi poruncile Mele.
16 Si Eu voi ruga pe Tatal, si El va va da un alt Mingiietor (Greceste: Paraclet, aparator, ajutor.), care sa ramina cu voi in veac;
17 si anume, Duhul adevarului, pe care lumea nu-l poate primi, pentruca nu-L vede si nu-L cunoaste; dar voi Il cunoasteti, caci ramine cu voi, si va fi in voi.
18 Nu va voi lasa orfani, Ma voi intoarce la voi.
19 Peste putina vreme, lumea nu Ma va mai vedea, dar voi Ma veti vedea; pentruca Eu traiesc, si voi veti trai.
20 In ziua aceea, veti cunoaste ca Eu sint in Tatal Meu, ca voi sinteti in Mine, si ca Eu sint in voi.
21 Cine are poruncile Mele si le pazeste, acela Ma iubeste; si cine Ma iubeste, va fi iubit de Tatal Meu. Eu il voi iubi, si Ma voi arata lui."
22 Iuda, nu Iscarioteanul, I-a zis: Doamne, cum se face ca Te vei arata noua si nu lumii?"
23 Drept raspuns, Isus i-a zis: Daca Ma iubeste cineva, va pazi cuvintul Meu, si Tatal Meu il va iubi. Noi vom veni la el, si vom locui impreuna cu el.
24 Cine nu Ma iubeste, nu pazeste cuvintele Mele. Si cuvintul, pe care-l auziti, nu este al Meu, ci al Tatalui, care M-a trimes.
25 V-am spus aceste lucruri cit mai sint cu voi.
26 Dar Mingiietorul, adica Duhul Sfint, pe care-L va trimete Tatal, in Numele Meu, va va invata toate lucrurile, si va va aduce aminte de tot ce v-am spus Eu.
27 Va las pacea, va dau pacea Mea. Nu v-o dau cum o da lumea. Sa nu vi se tulbure inima, nici sa nu se inspaiminte.
Isus a spus "Eu sint Calea..." Si din tot ceea ce urmeaza reiese ca aceasta Cale, urmata prin pazirea poruncilor, este cea mai importanta. Si ne intoarcem la gnostici, cu mantuirea prin fapte
To escape criticism: say nothing; do nothing; be nothing!
irina.c. spune:
cataghe,
Irina si bb Iinca(26apr04)