indemnizatia de maternitate

indemnizatia de maternitate | Autor: alicev

Link direct la acest mesaj

mi-am anuntat seful verbal
in scris o fac degeaba......
cat despre tribunal nu prea este loc...
am convenit cu el sa lucrez pana in luna a opta
dupa aceasta as vrea sa inchei contractul de munca si sa merg la casa de pensii unde sa -mi platesc timp de o luna singura asigurarile.(am inteles ca se poate face acest lucru)
nu am de gand sa stau sa-mi iau de aici indemnizatia pentru ca nu stiu daca mi se vor da si cand se va intampla acest lucru
ce credeti?

multumesc mult

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Nu e necesar sa mai platesti din luna 8-a. Trebuie 10 din ultimele 12. Din a 8-a ai si prenatatul care este inckusa in calcul CICc deci 9 si probabil ai cel putin 1 luna lucrata anterior datei in care ai ramas insarcinata deci....pace buna esti Ok.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alicev spune:

multumesc mult marius
.......daca imi permiti, as mai avea o nelamurire
am sa-ti spun f. pe scurt care esteb situatia
platesc asigurari din februarie
aici lucrez din noiembrie, contractul fiind incheiat cu data de 01 august
mi s-a spus clar ca nu mi se va plati nici un prenatal sau postnatal
as dori ca din martie sa inchei contractul de munca aici pt. ca oricum nu ma mai voi intoarce ( nu vor sa ma mai primeasca)....
acum, nu stiu cum sa fac sa imi iau indemnizatia si de unde.....
am inteles ca pot sa inchei un cantract la casa de pensii... si ca pot lua banii de acolo
care este exact procedura, de ce acte am nevoie si cand trebuie sa fac eu pasul acesta
astept cu nerabdare raspunsul tau

multumesc mult de tot

Mergi la inceput

buna dimineatza,
sper sa nu deranjez prea tare, dar, astept si eu un raspuns de la marius inca din noiembrie.....
stiu ca ai fost plecat, dar .......sper sa ma poti ajuta si pe mine cu niste sfaturi
merci

Mergi la inceput

Da, te duci la CJPAS de unde poti sa obtii fisa privind stagiul tau de cotizare. Le spui ca iti dai demisia dar vrei sa iti faci contract de asigurare individual. Nu uita ca trebuie platite cotizatiile. De acolo primesti o lista cu toate documentele pe care va trebui sa le dai.

Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arielaplatinca spune:

Ma scuzati pentru deranj!Am mai postat odata cu aceeasi problema ,dar nu am mai gasit locul in care am facut-o,asa ca o sa repet nelamurirea mea:Eu sunt studenta in an terminal si insarcinata,iar in aprilie voi naste.Voi primi indemnizatia pentru cresterea copilului?Daca da ce acte trebuie? Ca pana acum nu am primit nici o lamurire clara pentru aceasta problema.Va rog sa ma ajutati,si va multumesc anticipat.

Mergi la inceput

multumim mult, marius......
astazi mergem la un control lunar, iar pe 23 vom afla exact daca ne va chema matei sau ioana....
cu ajutorul vostru vom reusi sa ne permitem mai multe jucarii si nu numai.......
tinem legatura

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by arielaplatinca

Ma scuzati pentru deranj!Am mai postat odata cu aceeasi problema ,dar nu am mai gasit locul in care am facut-o,asa ca o sa repet nelamurirea mea:Eu sunt studenta in an terminal si insarcinata,iar in aprilie voi naste.Voi primi indemnizatia pentru cresterea copilului?Daca da ce acte trebuie? Ca pana acum nu am primit nici o lamurire clara pentru aceasta problema.Va rog sa ma ajutati,si va multumesc anticipat.

Ariela

Din pacate raspunsul este negativ daca acestea sunt datele. Ca sa beneficiezi de CIc si maternitate trebuiesc achitate sume de bani numite cotizatii pe perioade stabilite de legea asigurarilor. Presupun ca nu sunteti in aceasta situatie de a fi platit cotizatii de asigurare.

Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro

Mergi la inceput

se pare ca nu mai este nevoie sa asteptam pana pe 23
avem un matei si suntem foarte fericiti.....
va salutam cu respect si cu mult drag

Mergi la inceput

as mai avea o nelamurire....
daca imi dau demisia si ulterior inchei contract individual la casa de pensii se mai pune problema pre si postnatalului?
din momentul in care nasc, in cat timp incep sa ridic indemnizatia de maternitate?

multumesc mult,

ps: pentru marius (tu stii care este situatia mea)

Mergi la inceput

LA MULTI ANI!
sper ca ati petrecut bine sarbatorile de iarana...
am reusit sa ma lamuresc cu pre si postnatalul, dar, a aparut o alta intrebare!
marius daca poti sa-mi raspunzi, ar fi ideal.
eu iti multumesc anticipat.......
nu stiu daca iti mai amintesti dar spuneam ca vreau sa imi dau demisia de aici din multe si foarte studiate motive si vreau sa inchei contract cu casa de pensii din luna ianuarie, urmand ca in februarie sa intru in prenatal.
acum ma intreb cei de la casa de pensii vor vrea sa faca treaba asta?
cum ar fi ok sa procedez: sa-mi dau demisia sau sa incetez contractul de munca de aici cu acordul partilor?
imi este teama ca nu cumva cei de la casa de pensii sa ma intrebe de ce am facut treaba asata si sa nu vrea sa incheie cu mine contractul prin care eu pot beneficia de indemnizatii.....

alicev si bb matei

Mergi la inceput