Pe cine iubiti cel mai mult?

Pe cine iubiti cel mai mult? | Autor: Ramonika

Link direct la acest mesaj

Sunt curioasa pe cine iubiti mai mult din familia voastra?!?
Se spune ca de obicei o mama isi iubeste copiii cel mai mult pe lume… Sau ca din mai multi copii, cel mai mic este iubit cel mai mult.

Eu nu am copii deocamdata, insa la ora actuala nu imi pot imagina ca as putea iubi mai mult pe cineva mai mult decat pe mama mea.

Asadar, facand un clasament, pe cine ati iubi cel mai mult dintre: copii, sot, parinti (mama, in special)…

Stiu ca este vorba de o dragoste diferita cea fata de copii sau cea fata de sot, insa pentru cine ati fi gata sa va dati viata, sau pentru cine ati face cele mai mari compromisuri?

Apropos de acest subiect, un prof ne-a spus o chestie la un curs. Cica s-a facut un chestionar in care oamenii erau pusi intr-o situatie de genul: Daca ar fi intr-o apa, gata sa se inece si ar avea un singur colac de salvare, pe cine ar salva dintre: sotie, copil sau mama? Cica europenii si americanii majoritatea au spus ca ar salva copilul, cativa ca ar salva sotia, iar orientalii au spus cam toti ca si-ar salva mama, motivand ca sotie si-ar mai gasi, copii ar mai putea avea si altii, insa pe mama nu ar putea sa o inlocuiasca cu nimeni altcineva…

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Indra spune:

Eu... dintre parinti o mai am doar pe mama... sotzul si iubirea mea Anisia... Ai spus bine nu-mi iubesc mama asa cu-mi imi iubesc sotul, si pe nici unul asa cum imi iubesc copilul. Ii iubesc pe toti cu aceiasi intensitate dar intr-un mod cu totul si cu totul diferit. As da totul pentru fiecare dintre ei fara cel mai mic regret..

Iar problema cu colacul de salvare... in mod cert as alege sa-mi salvez fiica, are atit de multi ani in fata si ar fi cel mai mare pacat sa nu se bucure de ei.... si stiu ca si sotul si mama ar face absolut la fel...

Dana & Anisia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SIMONABB spune:

dupa ce o sa ai un copil, o sa schimbe raporturile,

http://community.webshots.com/user/simonabb

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirod spune:

Fiecare iubire e altfel...cred ca sintem cu totii de acord, chiar daca intensitatea e aceeasi...sau asa o percepem noi.
Pnteu colacul de salvare as alege copilul fara sa ma mai gindesc...dar daca ai doi copii?sau mai multi?Atunci chiar nu stiu ce as face!Voi?

DORIS cu bb la purtator

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

quote:
Initial creeata de Ramonika
orientalii au spus cam toti ca si-ar salva mama, motivand ca sotie si-ar mai gasi copii ar mai putea avea si altii, insa pe mama nu ar putea sa o inlocuiasca cu nimeni altcineva…

Ce gandire simplista, ca si cum ai putea inlocui un copil cu altul! Chiar daca pierzi un copil si mai faci unul, al doilea este o alta persoana, are alta identitate - valabil si pentru partener. Conform rationamentului, daca s-ar gasi inlocuitor si pentru mama n-ar fi nici o problema.
Personal, mi se pare absurd un sondaj pe aceasta tema. De ce sa fim pusi intr-o situatie limita de viata si de moarte care sa ne oblige sa alegem?

Cristina
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns spic de grau spune:

Si mie mi se pare aburd un astfel de sondaj! Trebuie sa fi sa iti pui astfel de probleme!

Nu inteleg de ce se pune problema: mama, sot, copil...eu am si frate si tata pe care ii iubesc la fel de tare! Si nu as putea sa stau fara niciunul! Ptr fiecare iubirea e altfel dar cred eu la fel de intensa.

Eu zic sa nu ne mai facem ganduri amare si sa ne bcuram de momentele senine si de bucurie pe care le avem

Luminita si www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=spic%20de%20grau" target="_blank">DAVID - 11.03.2004

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34758" target="_blank">Povestea nasterii lui David

"Il y a des fleurs partout, pour qui veut bien les voir" (Henri Matise)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xenocid spune:

Mi'am adus aminte de un prieten mai sagalnic si cu gura mai sloboda care "murea" cand auzea intrebarea asta.

Intr-o zi a cedat cand vecinul de la parter l-a intrebat:
"Pe cine iubesti mai mult pe mama sau pe tata?"
Radu i-a raspuns printre dinti suficient de tare insa pentru a fi auzit:
"Pe ma'ta!"

Alin

*Ex astris, Scientia*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmenutza spune:

quote:
Originally posted by xenocid

Mi'am adus aminte de un prieten mai sagalnic si cu gura mai sloboda care "murea" cand auzea intrebarea asta.

Intr-o zi a cedat cand vecinul de la parter l-a intrebat:
"Pe cine iubesti mai mult pe mama sau pe tata?"
Radu i-a raspuns printre dinti suficient de tare insa pentru a fi auzit:
"Pe ma'ta!"

Alin

*Ex astris, Scientia*

Iubaret rau amicul asta al tau...

Carmen si bb Maya Alexia
www.community.webshots.com/user/carmenmaya" target="_blank">Poze cu Maya

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabrielat spune:

Cel mai mult imi iubesc copilul!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ad_risnov spune:

Mai, ce intrebare!!!
Cam fara sens, dupa parerea mea!

Adriana - mamica lui Rares (13.02.2004)

Album Rares 1
Album Rares 2

Bebelusi ian.-febr. 2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tora97 spune:

intr adevar, cam fara sens... caci orice parinte isi va "salva" puiul, asa cum orice om indragostit isi va "salva" iubirea...

dar a face o statistica, punind cele 3 categorii pe aceeasi balanta... nu ar avea sens, caci nu pot sta pe acelasi talger

http://community.webshots.com/user/tora97

"da aripi unui copil, dar lasa l sa invete singur sa zboare" Marquez

Mergi la inceput