Mamici de Noiembrie-Decembrie 2004 (92)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns FELIS spune:

Am o mare dilema... Cum sa le zic celor din familia mea sa ma lase sa respir dupa nastere... Sa nu "navaleasca" peste mine ca nu am timp si rabdare pt ei... Problema ca vin din provincie de la 300 km si eu stau in garsoniera... daca ma prind si in vreo stare ciudata... Sau sa mai stau la cheremul lor... Sau pune masa...
Cum sa le zic?... Fara sa se supere?... De la pranz ma framanta problema si nu-i vad rezolvare...
Exact un stres din acesta nu-mi trebuie mie...
Mai ales ca am vorbit cu ei azi... si chiar ganduri de genul acesta au...
Cum sa le zic eu sa vina oricand incepand cu ianuarie, da in decembrie sa ma lase si pe mine sa respir?... Sa ma acomodez?...
Oare ati inteles exact ce vreau sa zic?...

Felis, 38 sapt, DPN 12 dec, Dr. Iliescu Marian (Filantropia)
Pozele mele!

Mergi la inceput

GANDACELU, MICHE... se pare ca zilele astea va fi marele eveniment pt voi...
Sa aveti parte de nasteri usoare si de prunci sanatosi...

Pozele mele!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

Felis, zi-le ca esti foarte speriata cu virusii pt bebe si ca nu vrei sa ia cine stie ce si ca nu accepti vizite decat dupa ce face bebe o luna.
Pe mine Alex m-a terminat azi-noapte, cred ca s-a trezit de 15 ori si cum il adormeam si-l puneam in patutul lui, dupa 5 minute iar se trezea.
Sper ca la noapte sa ne fie mai bine.

Alex - 5 Nov. 2004

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by try

Felis, zi-le ca esti foarte speriata cu virusii pt bebe si ca nu vrei sa ia cine stie ce si ca nu accepti vizite decat dupa ce face bebe o luna.
Pe mine Alex m-a terminat azi-noapte, cred ca s-a trezit de 15 ori si cum il adormeam si-l puneam in patutul lui, dupa 5 minute iar se trezea.
Sper ca la noapte sa ne fie mai bine.

"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"
Alex - 5 Nov. 2004

TRY multumesc de raspuns, da nu stii ce interpretari au ai mei... Ce nici cu gandul nu gandeshti... Cum sa le zic de virusi... Pai ce, ei sunt bolnavi?... Si pana sa stai sa le dai explicatii... deja ti-au trantit telefonul in nas si nu iti mai vorbesc 5 luni de zile... Am oroare de faze de acest gen...
Cred ca m-ai intzeles f bine ce am vrut sa zic... ca exact la o faza de gen ce povestesti tu cu trezit de 15 ori pe noapte, a doua zi ei sa vina... Pai eu mai sunt buna de ceva?... Si sa mai am Doamne fereste si vreun alt stres...

Pozele mele!

Mergi la inceput

GANDACELU... multu de intzelegere...

Pozele mele!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Moss spune:

felis, nu te mai stresa ! Ca sa ai lapte trebuie sa fii linistita, sa ai psihicul bun, sa pui copilul cum trebuie la san ca sa nu-ti faca rani si o sa poti sa alaptezi cat vrei. vb. pe mail
sa stii ca in afara de bunici nici eu nu am lasat pe nimeni sa vina la Alexia. Duminia facem o luna si se schimba treaba...

andreap, cel mai bun unguent pentru csuri si iritatii este baneocin unguent ( nu pudra ). daca nu trece cu nidoflor incearca cu baneocin.

mie nu-mi vine sa cred ca fii-mea a adormit aseara la 10.30 si s-a trezit la 03.00 cand a balotat 120 ml de laptic ( apropo eu iidau NAN de la Nestle - asta a fost recomandarea medicului ) si acum doarme iar...am pus-o in carucior si am luat-o cu mine la computer.
asazi am scos-o 10 minute la plimbare cu caruciorul si i-a placut teribil. daca ar tine vremea frumoasa si maine....

haideti fetelor nu mai nasteti ??? unde ne sunt baietii ??? cand plange fii-mea ii promit ate un aiat frumos si casca niste ochi mari la mine...

ma duc sa ai dorm si eu un picut....

cristina si Alexia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinaA spune:

Am fost azi la doctor cu Ioana a crescut aproape unkg de la nastere are acum 4700g.Cu toate ca eu tot aveam senzatia ca nu creste.La restul mamicilor le doresc lapte mult si nastere usoara pentru cele in asteptare.
Felicitarii pentru Dena.

Cu Ioana 4 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

Asa e, Irina, si eu am senzatia ca bebe nu creste, adica nu realizez cand pune pe el sau se lungeste. Cand am fost prima data cu el la cantarit si luasese dupa 9 zile 400g nu mi-a venit sa cred. Maine mergem iar la cantarit si sunt tare curioasa sa vedem cat a mai luat Don Juan-ul mamei. Daca a mai luat 200g ma declar supermultumita.
In schimb cu trecutul zilelor nu e ca si cu kg. Am impresia ca a trecut mai e un pic si facem o luna de cand am nascut. Dar cand ma gandesc ca de-abia am trecut de 2 sapt. (avem 17 zile)...

Ia spuneti-mi fetelor, voi ii faceti program lui bebe? Ma refer la cele care inca alaptati, stiu ca la cele care le dati formula e mult mai simplu ca stii cat il hranesti si poti sa fixezi orele. Cand e bine sa incepem sa-i facem program? Ma refer la alaptat si la somnic. De peste tot mi-au spus sa-i dau sa manace cand cere, chit ca asta inseamna din 15 in 15 minute. Insa eu una simt nevoia de a face un pic de ordine in program ca altfel ne suim pe pereti. Vechile mamici e posibil asa ceva acum sau e de preferat sa astep pana mai creste bebe ca sa ii fac un program?
Cam cand ii faceti voi baita (ma refer la ora)? Ii faceti zilnic?
De cate ori dorm bebeii vostri peste zi (ma refer la reprize mai lungi, nu somnicuri de 15-30 min. (desi stiu ca pt. ei conteaza)?

Ma duc sa ma culc caci pe el deja l-am culcat si trebuie sa recuperez si eu somn pe langa el, plus ca nu stiu cand se va trezi si macar sa apuc sa atipesc si eu un pic.

Alex - 5 Nov. 2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gandacelu spune:

fetele, ce mai faceti?

va pupicesc cu drag!

azi ce-o mai fi? cine mai naste?

miche??? gata, de azi nu mai iau no-spa!

felis, puiu, eu zic sa le spui, vezi tu cum, ca nu au unde sa mai vina... depinde si de tine, eu chiar eram isterica cu microbii acuma, daca fac si ei o vizita scurta... poti sa accepti, ca sa impaci si capra si varza... altfel... unde ii culci?
si rezolva problenma asta ACUM ca nu are rost sa te sressezi cu tampenii!

try eu stiam ca pana la 6 luni se face baie zilnic la bebe (inclusiv pe cap) - dar nu bag mana-n foc, nu stiu daca imi aduc bine aminte! - si seara se face baita la bebe, cu exceptia verii cand poti sa-i faci si la pranz
cat despre program la laptic, cred ca e momentul sa incepi sa-l mai pacalesti si sa-l mai amai... sa nu-i dai prea des, chiar pe la 1 luna ar trebui sa pape la 2 h (eu presonal nu am reusit performanta!)
nu-i tineti cu caciulita in casa sau infofoliti (decat dupa baie!), e periculos, nu doar chestia cu "calirea", ci li se poate "incinge" creierasul!

o zi buna!

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by gandacelu

felis, puiu, eu zic sa le spui, vezi tu cum, ca nu au unde sa mai vina... depinde si de tine, eu chiar eram isterica cu microbii acuma, daca fac si ei o vizita scurta... poti sa accepti, ca sa impaci si capra si varza... altfel... unde ii culci?
si rezolva problenma asta ACUM ca nu are rost sa te sressezi cu tampenii!

GANDACULE... cum e vizita aia scurta cand vii de la 300 km?... Obosit de pe drum, ti-e foame... vrei sa te mai si odihnesti putin dupa atat drum.... Eu stau in garsoniera... Ei nu cunosc Bucurestiul... Iai de la Gara de Nord, adui in Pantelimon..., sa dorma du-i in Drumul Taberei... la matusa mea...

Se gandesc chiar sa vina si acum, pana nasc... (cand eu pot naste de pe o zi pe alta...)... Tata are 70 ani , are arterita, acum de exemplu ce fac cu el?... "Tata stai tu 10 min in pat ca te dor picioarele, apoi stau eu 10 min ca altfel ma doare burta..." si cine mai vine cu el... sa stea linistit pe un scaun ca desi vine de la 300 km de unde alt pat?...

A... Cu dormitul... faza reala... Au venit la mine(la inceputul lui martie anul acesta- cand era f frig)... i-am lasat sa doarma la mine pe ei, si eu, sotul si catelul am plecat la soacra-mea...la 11 noaptea, desi nu se terminase programul la Tramvaie am inghetzat 30 min fara sa vina nici un tramvai, sotul bagase catelul in geaca lui de iarna ca tremura bietul de el de mi se rupea sufletul, si in final am dat 50.000 lei la un taxi pt 2 statii (da care sunt f lungi- vara mergi de placere, iarna... nu-ti doresti) Pai acum ce fac?... Iau copilul si plec la soacra la 11 noaptea?...

Pozele mele!

Mergi la inceput