Mamici de Noiembrie-Decembrie 2004 (92)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roserb spune:

Adriana, bine ai revenit ! Cum te descurci, eroino?Mai poti?

Try, eu cred ca ar trebui sa incerci sa-i faci un program mai uman lui Alex, altfel ajungeti la balamuc in stilul asta Cum sa alaptezi la 15 minute? In primul rand ii tot dai lapte peste lapte si o sa-l doara burtica, iar in al doilea rand tu o sa fii in curand (daca nu esti deja) zob de oboseala. Incearca sa-l mai pacalesti cu suzeta, cu plimbatul, poate tine figura. La fel ca tine am facut eu cu Bianca, si eram zombie, prima luna (pana cand am inceput sa-i dau completare ) a fost un cosmar - nu-mi amintesc decat ca stateam cu ea atarnata permanent la san. Acum depinde si de copil, vad ca Mihnea e mai usor de pacalit si urla mai incet, dar pe fiica-mea si mort sa fi fost si iti spargea creierii.

Baita facem zilnic, iar pe cap o data la 2 zile. O facem pe la 8-9 seara inainte de masa cam cu jumatate de ora ca sa nu fie disperat de foame si sa urle.

Mihnea a fost cam necooperant azi noapte, a mancat pe la 12 si pe la 2,30 facea iar vocalize , desi mancase 130 ml, asa ca da-i si plimba-l si adio somn. Acum sta in brate cu suzeta de rigoare, daca-l pun in pat o pierde si incepe sa tipe. Of!Cred ca il las sa-sio mai fortifice si plamanii ca mai am o gramada de treaba .
Productia mea de lapte se cam diminueaza, scot cam 80 ml la 4 ore, cand o sa incep din nou sa-l alaptez, sigur n-o sa-i mai ajunga, deci o sa fie necesara si completare.

Miche, ce faci?

Gandacelule, gata, ai scapat de Scorpion! Ura!

Roxana&Co

http://f2.pg.photos.yahoo.com/roxanaserbanescu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jasmine spune:

Try,eu il hranesc cu lapte praf dar nu i-am facut program.L-am lasat pe el sa ceara de mancare si si-a stabilit singur orarul meselor : cam dupa 2 ore jumate,maxim 3 ore,se trezeste si vrea sa pape.Asa ca-i respect dorinta .

Baie facem in fiecare seara cam pe la ora 19-20.Se lasa cu urlete nasoale de tot,se pare ca nu-I place deloc. Poate mai tarziu o sa-I placa,dar deocamdata face urat.Nu-I place nici macar cand ii fac masaj cu ulei.
Dupa baie ii pun caciulita,pe care o dau jos cand se trezeste el la urmatoarea masa.Nu-l imbrac mai gros dupa baie,doar ii pun caciulita.

Si noua ne-a zis dr sa-I facem baie in fiecare seara,inclusiv pe cap.

Felis,eu am rezolvat problema musafirilor care se tot invitau singuri sa-l vada pe bebe uite asa : le-am spus ca dr mi-a interzis vizite la bebe pana implineste macar o luna-doua,ca e mic si sensibil,in perioada asta trebuie sa fim doar noi cu el,sa ne acomodam noi cu el si el cu noi,sa stabilim un program de masa si de somn fara sa fim deranjati de persoane straine.In plus e rece afara si umbla tot felul de viroze pe care copilul le poate lua imediat.Am recitat poezia de vreo 10-15 ori tuturor celor care m-au sunat si mi-au zis “venim la tine in vizita”.Nu e usor,si pt mine a fost neplacut sa-I refuz in felul asta,dar bebe e mai important.Plus ca intr-adevar,nu ai nici un chef de vizite dupa nastere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns FELIS spune:

quote:
Originally posted by Jasmine
Felis,eu am rezolvat problema musafirilor care se tot invitau singuri sa-l vada pe bebe uite asa : le-am spus ca dr mi-a interzis vizite la bebe pana implineste macar o luna-doua,ca e mic si sensibil,in perioada asta trebuie sa fim doar noi cu el,sa ne acomodam noi cu el si el cu noi,sa stabilim un program de masa si de somn fara sa fim deranjati de persoane straine.In plus e rece afara si umbla tot felul de viroze pe care copilul le poate lua imediat.Am recitat poezia de vreo 10-15 ori tuturor celor care m-au sunat si mi-au zis “venim la tine in vizita”.Nu e usor,si pt mine a fost neplacut sa-I refuz in felul asta,dar bebe e mai important.Plus ca intr-adevar,nu ai nici un chef de vizite dupa nastere.

JASMINE... e super ideea cu medicul...

MICHE... acum am vazut ca ai intrat... Tot nenescuta esti femeie?... Pai astepti ziua de maine pe care ti-am cedat-o de la prezicerile mele.

Felis, 38 sapt, DPN 12 dec, Dr. Iliescu Marian (Filantropia)
Pozele mele!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miche spune:

Buna fetelor!
Io nu stiu ce prodtii sa mai fac...sa nasc.
iri am mers cu masina prin tot Bucurestiul si credeam ca gata! nasc la ce dureri aveam (si am)
Tocmai am venit de la doc si....nimic!!!
Baiatul e cu capul bine aplicat , colul deschis de 3 saptamani , dilatatie ioc, ...
Joi merg sa mai fac un eco si decide daca va fi cezariana .
Bneinteles , daca nu se intampla nimic pana joi..

Gandacico, eu nu mai iau no spa de pe 5 noiembrie si iaca joaca de capul astuia mic!
Se pare ca baietii fac probleme , intradevar!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camys_2000 spune:

Felis, si pe la mine au venit toti cunoscutii dupa nastere, adica exact in perioada in care eram daramata. Cel putin mama si cu soacra veneau si seara si dimineatza, si colac peste pupaza soacra-mea nu se misca de langa mine cand ii dadeam sa suga san. Si vreau sa va zic ca mie imi era o rusineeeee...ca parca si de sotz imi era rusine cand ii dadeam sa suga, mai ales la inceput.
In cele din urma, mamei mele i-am spus direct sa iasa afara ca nu mai suport, ca sunt foarte obosita (se si vedea pe fatza mea) si soacrei i-am spus subtil ca nu mai suport cu atatia musafiri si atatea sfaturi. Oricum soacra mea e o dulce si o iubesc mult si nu aveam de ce sa fiu prea dura cu ea.
Deci Felis : cand vor veni musafirii tai, sa stai efectiv pasiva si sa vada ca nu esti in stare de nimik, sa ii rogi pe ei sa se descurce cu mancarea si tu sa cazi de somn intr-un pat. Poate asa vor intelege, daca la telefon nu vor...
Eu ajunsesem sa tzip si la nasi ( sunt tineri ca noi si suntem prieteni in primul rand, deci imi permit), veneau si astia in fiecare seara, obisnuiti ca pe vremuri cand stateam la shpritzuri...HeHeee...ce vremuri!
Deci Felis, eu zic sa fii atenta si sa fii tu prioritatea, ca sa ai laptic, sa nu patesti ca mine.

Carmen Mamica Din 21 Octombrie 2004

http://community.webshots.com/user/camys_2000

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns FELIS spune:

quote:
Originally posted by camys_2000

Deci Felis, eu zic sa fii atenta si sa fii tu prioritatea, ca sa ai laptic, sa nu patesti ca mine.

CARMEN ... pai exact la asta ma gandeam si eu... Ca eu sunt cam sensibila si mi-e cam jena sa le spun in fata... si as tine in mine si m-as consuma... si exact asta e de fapt teama mea... de la stres sa nu raman fara lapte...

Felis, 38 sapt, DPN 12 dec, Dr. Iliescu Marian (Filantropia)
Pozele mele!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roserb spune:

Am pus poze mai noi cu bebelinul cel fomicos in albumul " Mihnea 3 saptamani"

Roxana

http://f2.pg.photos.yahoo.com/roxanaserbanescu

Mergi la inceput

Roserb, e frumos foc ! Ce de par are...

Apropo de pozele astea pe net sau din calculatorul personal...cate dintre voi a facut si [poze normale, sa le puna in album????
Ca de cand cu calculatorul asta, am uitat de traditiile vechi, de albumele in care ne uitam si savuram fiecare poza in parte...

Eu ma oftic de mor ca nu-mi fac timp sa scot si pozele normale. Mai ales ca te poti duce direct cu CD-ul cu poze, si costa doar 7 000 o poza./...E pacat, trebuie sa-mi revin.

Mergi la inceput

Am uitat sa va zic: am fost ieri la pediatru si am luat 1 kg intr-o luna si am crescut 4 cm si tot crestem....

Va pup!

P.S.: am si eu cantar de bebei acasa, dar sta sub pat. Nu faceti ca mine!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreap spune:

Buna dimineata!Am reusit sa o pacalesc pe BBlina santajista, acum doarme(nu stiu ptr.cat timp)apoi ne facem"plimbarea"in fata geamului, azi avem 10 minute.Duminica ar trebui sa o scot, asta daca e cat de cat frumos afara.
Felis, si eu stateam in garsoniera la Bucuresti, asa ca stiu ce inseamna musafiri chiar si in conditii normale, dar dupa ce nasti.Pune-l si tu pe al tau cand suna sa se anunte musafirii sa spuna, ba ca dormi, ba ca-i dai sa manance, sa geseasca scuze.O s ainteleaga pana la urma.In ceea ce-i priveste pe ai tai, primeste-i,iti dai seama ce bucurie pe ei s afie bunici,dar spune-le in fata conditiile.De exemplu tata vine in fiecare seara la mine sa-si vada nepoata.Uneori poate vreau sa-i dau sa suga la mine in dormitor, dar fiind tata o iau si plec in dormitorul mic....Dar nu-i pot refuza placerea asta!
Eu ii fac baie in fiecare seara, dupa care ii pun o caciulita(in rest sta fara)si ii dau sa pape.
Cu programul de masa....habar n-am cum sa fac.Rau e ca BBlusa mea nu stie sa adoarma decat la san, deci daca se trezeste intre mese, nu adoarme decat cu tzitzica in gurita!Uneori ii dau si la 1/2 de ora sa suga!Azi incerc sa o pacalesc cu ceai.Dar nu vreau sa-i dau biberon, o s aincerc cu lingurita.Noapte parca e mai bine, se trezeste la 2-3 ore.
Roserb, ce flacau mare!Si ce de par!
Carmen, eu n-am aparat deloc!As vrea sa-i mai fac poze, indiferent de care, dar momentan ma multumesc cu cele din maternitate.
Fetelor, daca nasteti vreuna azi, bafta!
Pupici si vorbim mai tarziu
Andreea si BBlusa Mariuca
http://community.webshots.com/user/andreap124

Mergi la inceput