temp bazala si sarcina

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns utocatalina spune:

Tia...pina la urma unde se ia temperatura? Vaginal sau anal? Nu mai inteleg nimic...

cata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alé spune:

Catalina,
Da-mi voie sa-ti raspund eu la intrebarile legate de termometrizare. Toate lucrurile sint importanate si nu stiu cu ce sa incep mai intai.
In primul rind, temperatura se ia dimineata IN FIECARE ZI, LA ACEEASI ORA. Iti recomand sa iti pui ceasul sa sune si in weekend, dupa care te culci la loc.
Temp. se ia INAINTE de a face orice miscare. Sper exemplu, la mine suna ceasul, intind mina dupa termomentru, iau temperatura si de abia dupa aceea ma ridic sau ma misc.
Tepmeratura se poate lua fie oral, fie vaginal. Se recomanda sa o iei vaginal, dar si luata oral este relevanta. In nici un caz axilar sau rectal.
Iti recomand un termometru digital, cea mai buna alegere fiind unul cu doua zecimale (de ex.36.72), dar e destul de scump si nu se prea gaseste. E foarte bun si unul cu o singura zecimala si este de preferat unuia obisnuit cu mercur. Daca totusi folosesti unul cu mercur, scutura-l seara, astfel incat dimineata doar sa-l iei si sa-l folosesti.
Pentru grafic iti recomand cu incredere www.fertilityfriend.com unde poti sa-ti completezi zilnic temperatura si iti calculeaza singur ziua ovulatiei.
Banuiesc ca stii deja ca graficul completat corect iti foloseste doar pt a observa un "model" al ovulatiei tale. Dupa 3 luni iti poti da seama cam cum evolueaza corpul tau.
Sint multe de spus, daca mai vrei sa stii ceva, nu ezita sa ma intrebi.
Iar cu mucusul - iti vei da seama in timp ca isi schimba consistenta. Acum esti de abia in ziua 9 si probabil aste asa cum il stii tu de obicei, dar pe masura ce te vei apropia de ovulatie, o sa vezi ca devin mai apos, ca in imediat inainte de ovulatie sa devina transparent si lunecos si se intinde. Dupa ovulatie devine din nou "obisnuit".
Repet, poti sa ma mai intrebi din nelamuririle tale si o sa incerc sa te ajut.
PS Sintem colege de institutie

Toate lucrurile se intampla cu un scop.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana p. spune:

Eu sunt doar putin racita imi curge putin nasul si ma doare putin si in gat dar nu am facut febra , deci cred ca se pune temperatura mea de 37,2 ca fiind ovulatie,nu?

Poate se prinde ceva Sorina ca prestasem corespunzator alataieri seara, si dupa aia cu picioare in sus juma de ora si nespalata mai si azi ca poate,poate iese ceva .

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tia spune:

mie mi s-a recomandat rectal sau vaginal

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fabya spune:

fetelor,ce noroc cu voi,pai eu i-mi iau tem. sub bratz...noroc cu Racanu,utocatalina si Ale....nu stiam puteam sa mor si nu stiam ca acolo trebuie,atunci cu sigurantza am si eu mai mult de 36,4 tem.de maine sunt pe treaba,merci inca odata ca ma-tzi dezmeticit la capultz

Fabya
" Dragostea inseamna suferinta, si cum multi fug de suferinta, putini sunt cei care iubesc cu adevarat.''

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sorina7 spune:

Dana, toate sansele..tin pumnii !
Fetelor, referitor la locul de "introducere" al termometrului......sunt pareri si pareri. De exemplu americanii sunt cu "vaginal", nemtii cu "oral sau rectal"...oricum majoritatea se pare ca zic ca nu e asa sigur sub brat. Dar esentialul este sa il folosesti in acelasi mod timp de cateva luni, ca sa te familiarizezi cu interpretarea temperaturilor.

eu am renuntat ca nu aparea nici o diferenta mai mare de 0.1 grade, nu aveam nici incredere si ma enerva la culme, simteam un stres in plus cu metoda asta. Dar depinde de fiecare organism si psihic.

Sorina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lauricipani spune:

dana p, cred ca temperatura ta este cu ochishori!! Tinem pumnii sa tina temperatura ridicata pana in ziua cm ca atunci esti sigura!

pupi

laurici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alé spune:

A, si inca ceva, pentru fetele care nu stiu inca. Cresterea temperaturii indica faptul ca ovulatia s-a produs deja! De asta graficul devine relevant dupa 3 luni.
La unele femei, in ziua de dinaintea ovulatiei, temperatura este mai mica decat cele de dinaintea ei: un exemplu pur teoretic: ziua 10 - 36.5, ziua 11 - 36.5, ziua 12 - 36.3, ziua 13 - 36.5, ziua 14 -36.8, ziua 15 - 36.9 ... ovulatia se produce in ziua 12. De obicei temperatura se ridica la o zi-doua dupa ovulatie, dar se poate si in mai mult de doua.

In legatura cu locul "introducerii" termometrului, parerile sint impartite si n-as vrea sa supar pe nimeni cu recomandarile mele.

Toate lucrurile se intampla cu un scop.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana p. spune:

Laurici sa de a Domnul sa fie cum spui tu.Poate de Craciun o sa am si eu o veste buna.

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariadna33 spune:

ALE, am observat si eu scaderea aceea de temperatura din ziua ovulatiei, la mine este cea mai scazuta din luna. Dar (curiozitate) de unde stii tu atat de multe la varsta ta? (recunosc, mi-am aruncat un ochi pe mesajele postate de tine si la profilul tau) De cat timp incerci sa ramai? Te intreb, pt.ca eu la 30 ani nu stiam nici 1% din ce scrii tu, si sunt informatii foarte la obiect (e adevarat ca nici nu ma interesau atunci).
Poate ma ajuti si pe mine in nelamurirea cu endometrul: e posibil sa ajunga de la 5,4mm la 9mm intr-o saptamana?

Mergi la inceput