temp bazala si sarcina

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Miriam Dum spune:

E tare complicata problema monitorizarii temperaturii bazale!
Din propria mea experienta va spun ca nu am avut niciodata ovulatie ca la carte, adica zilele 13-14 ale CM. Am ramas insarcinata de fiecare data dupa ziua 20( cele doua sarcini de care va vorbeam).I-am aratat medicului graficul cu temperaturile reprezentate pe zile, l-am contrazis la a doua sarcina cu privire la data cand am ramas insarcinata si, respectiv am avut ovulatie! El tot dupa carte a calculat saptamanile. Nu a ascultat ce i-am spus!
E ceva ciudat pt ca temperaturi ce depasesc 37 , cu 1, cu 2, cu 3 le am dupa ziua 20 si, ce e si mai ciudat, in zilele in care dimineata temperatura a fost de peste 37 de grade , am inregistrat-o si la pranz pt ca imi era f. cald, aveam bufeuri de caidura. Nu mi-a venit sa cred cand pe termometru am vazut temperatura de 37,6. Ce spuneti?
Si eu tot n-am ramas insarcinata!Asta s-a intamplat luna trecuta!
Ati experimentat asa ceva?
Miriam

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariadna33 spune:

quote:
Originally posted by dana p.
Sau sunt sanse sa se produca ovualtia mai tarziu cu toate ca eu am un ciclu care variaza intre 26-33 de zile dar cel mai adesea este de 28 de zile?

Dana

DANUTA, ia temperatura in continuare, nu este exclus sa ai (ca si mine) ovulatia mai tarziu, prin z.18-20, chiar daca ai CM de 28-33 z.
Si sa ma tii la curent. Cand mai mergi la dl.dr.???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariadna33 spune:

OK, FELICITY, promit ca va fi un party continuu ! Tu tine-te acolo pe baricade (prestati la 2 zile, dar si seara, nu numai dimineata) poate ne dai o veste buna! Oricum, eu am scapat de problema cea mai grava care nu ma lasa nici noaptea sa dorm (ati vazut la ce ora v-am scris azi noapte)!

Mai am un test de rezerva, sta ca un bibelou si asteapta z.14 de la ovulatie (daca va fi).

Imi fac probleme insa cu endometrul asta, eu am mai facut monitorizare si in z.14 aveam endometrul 7mm, si foliculi ovar stg.17mm, ovar dr.16mm, in luna cu pricina am avut sigur ovulatie ca s-a vazut prin z.26 (parca) corpul galben. Daca astia de luna asta dau inapoi in loc sa creasca?

Stie cineva cu cat creste grosimea endometrului pe zi? Stiu ca foliculii cresc cu 1-1,5 mm/zi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Felicity spune:

si eu cred ca Dana n-a ovulat inca. continua sa monitorizezi.
odata am ramas insarcinata (cand ma chinuiam cu examene si nu dormeam deloc) cu o zi-doua inainte sa-mi vina ciclu. deci ovulatie tare tarzie ziua 28-29. o luna nici nu mi-am facut vreun test ca am zis ca e absolut imposibil sa raman. nici cand l-am vazut pozitiv n-am crezut. acum cred ca orice e posibil!!!
ariadna pai ai avut endometru mare, foliculi mari si nu s-a intamplat nimic...poate se intampla acum cand nu e totul asa perfect. e fain ca iti monitorizezi...o sa vad cum sa ii conving sa-mi faca si mie asa ceva!!
nu stiu ce sa cred la mine, dar nu mai imi pun atatea sperante...ca sa nu fiu iar dezamagita. mie mi se pare ca am tot felul de intepaturi si dureri de ovare si ma inchipui cu ceva infectii..deh si eu nebuna culmea e ca de cate ori ma duc la doctor, sunt perfect sanatoasa, nu mi-a iesit nimic niciodata in neregula, nici macar colesterol mare n-am. nimic.
ariadna ziceai ca nu prea ai mucus...io am mai citit pe forumuri americane ca femeile beau in preajma de ovulatie ba suc de grapefruit, sau sirop de tuse robitussin (de asta nu stiu ce sa zic!!), si parca mai era ceva: ceai verde si ceai de zmeura (nu-s sigura de asta). cica sporeste mucusul.
nu stiu daca nu a fost o coincidenta la mine dar cand am ramas insarcinata (si am pierdut sarcina), am baut in preajma ovulatie suc de grapefruit...vreo 2 litri pe zi. de fapt doar cu o zi-doua inainte de ovulatie. ma gandeam sa incerc iar. la un search pe web...cred ca gasesti astfel de informatii, eu pe vremea cand citeam nici nu stiam ce e ala mucus cervical. tare desteapta am devenit intre timp
si io-s un pachet de nervi daca nu dorm, poate asta e cauza ariadna la toate nelinistile tale.
Miriam si eu am asa probleme cu temperatura, dar depinde cum ti-o iei, eu de exemplu...daca am insomnie si ma agit in somn, e mai mare decat normal....uneori ma duc la buda, si iar e mai mare...dar in medie tot pe acolo e.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Racaru spune:

Va rog sa ma ajutati si pe mine. Sunt total bulversata.
Sunt in a 35 a zi si ciclul tot nu mi-a venit, temperatura in ultimele 5 dimineti este 36.9 - 37.1, in conditiile in care toata luna a fost 36.7-36.8.
Ma tem sa nu am o problema de sanatate, dar nu vreau sa-l deranjez pe dr. cu probleme care poate nu exista.
Am facut test de sarcina in a 31 a zi- negativ.
Poate cineva sa-si dea cu parerea.
Multumesc,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns utocatalina spune:

Fetelor ajutati-ma si pe mine....Este prima luna in care imi iau temperatura si recunosc ca nu ma prea pricep....In primul rind...imi iau temperatura la subrat dimineata dupa ce ma dau jos din pat...azi sunt in a 9-a zi...stiu ca e prea devreme pentru ovulatie dar am zis sa-mi iau in fiecare zi ca sa-mi dau seama....Sa inteleg ca nu este musai sa sara de 37 ca sa se produca ovulatia? Principalul este sa creasca cu 2 unitati si sa se mentina asa pina la urmatorul ciclu? Cu mucusul nu pot sa-mi dau seama de loc...Poate ma puteti ajuta cu un sfat cum sa procedez...Imediat dupa ce am renuntat la logest in iulie ...in august am detestat singura cind am fost la ovulatie...m-au durut foarte tare sinii...dupa care lunile urmatoare cind s-a obisnuit corpul fara anticonceptionale...nimic...Astept si va tin pumnii la toate!

cata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana p. spune:

Neata fetele!!
Azi dimineata aveam temperatura 37,2 in ziua a 17a, sa inteleg eu ca se produce azi ovulatia daca ieri aveam 36,8? Sa vedem cum o fi si maine.. ce temperatura oi mai avea...
Si eu mi-am luat azi dimineata temperatura de la sub brat dar dupa ce m-am invartit prin casa vreo ora si era la sub brat 36,7 ,ca am crezut ca am temperatura ca ma cam ia putin raceala si din cauza asta aveam 37,2.

Cata, eu stiu ca se ia temperatura din vagin fara sa te dai jos din pat si cam la aceeasi ora in fiecare dimineata nu stiu daca are relevanta ceea ce ai facut tu.

Valeria, poate fi o dereglare hormonala si sa-ti vina rushii mai tarziu sau sa fie sarcina si sa nu iasa la testul de sarcina din urina , poti sa incerci sa-ti faci un Beta HCG .

Ariadna33, nu stiu cand mai merg la dl. dr , eu am zis sa merg cand mi-o apare si mie testul pozitiv , dar daca nu raman insarcinata pana la sfarsitul lui februarie atunci o sa ma mai duc , ca pana atunci o sa fiu foarte ocupata. Oricum eu sunt din Constanta si imi este mai greu sa ma deplasez la Bucuresti fara un scop precis.

Tia, cred ca daca ma tin balamalele o sa-mi iau temperatura in fiecare luna ,problema este cu trezitul de dimineata in perioada sarbatorilor cand o sa am liber o saptamana si nu stiu daca o sa ma mai pot trezi in fiecare dimineata sa-mi iau temperatura. Oricum si eu cred ca o iau cam asa de "amorul artei " ca nu stiu cat de bune sunt si tot o monitorizare echografica este mai buna.

Dana

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tia spune:

temperatura trebuie sa o iei in fiecare dimineata la aceeasi ora, inainte sa te dai jos din pat.. daca racesti in perioada asta si faci febra, graficul nu mai are nici o relevanta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sorina7 spune:

Dana p., daca ieri aveai 36.8 si azi dimineata aveai 37.2 inseamna ca ovulatia a avut loc deja, in intervalul dintre cele 2 masuratori, adica ori ieri dupa-masa ori azi-noapte. Da-i bataie ca azi-maine cel tarziu mai pot prinde gigeii ovulul din urma...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Racaru spune:

fetelor,
eu stiu ca temperatura se ia in fundulet- este mai eficient.

Mergi la inceput