temp bazala si sarcina
Raspunsuri - Pagina 7
Felicity spune:
Valeria eu la tine vad doua posibilitati:
1. la un ciclu anovulatoriu (cum zici ca e luna asta) temperatura fluctueaza cand peste 37C cand sub, insa nu ramane niciodata ridicata peste 37C mai multe zile (12-14 cum ar fi normal). deci fie e anovulatoriu si a sarit intamplator peste 37 fie:
2. ai avut o ovulatie tarzie, abia acum 3 zile. cand a crescut temperatura. vei stii care e raspunsul daca continui sa iti iei temperatura.
Fabya, test de sange, ala nu greseste niciodata.
Din experienta mea, nu vreau sa sperii pe nimeni, cand testul e negativ...rezultatul e negativ. si probabil e altceva la mijloc. Dar fiecare e altfel. Eu iti tin pumnii sa fie o sarcina sanatoasa si sa ai un copilas sanatos.
Ariadna...ei cum e? ca-s in suspans aici!! ![]()
Miriam din experienta mea cu testele de ovulatie...pot zice ca nu stiu cat de bune sunt. Dupa ce am folosit luni de zile am aflat ca nu le foloseam bine
. trebuie sa le folosesti dupa 10 dimineata, nu cu prima urina..si daca e posibil cam la acelasi moment al zilei si e pozitiv doar cand linia a doua e de aceasi intensitate, daca nu mai puternica decat linia de control. Si de cand e pozitiv se produce ovulatia la 24-72 de ore...deci e cam vaga treaba. eu le imaginam pozitive de cand aparea o a doua liniutza si credeam ca atunci trebuie sa si actionez. am fost cam confuza drept pt care am intrerupt folosirea lor, in schimb...mi se pare foarte relevant mucusul cervical. testele de ovulatie si cu monitorizarea temperaturii si a mucusului poate e cel mai buna metoda. dar folosind doar teste de ovulatie singure...poti da rateuri usor.
ariadna33 spune:
E nashpa de tot... Parca merg din rau in mai rau...Nici nu ma asteptam...Ziua 14: endometru 5,4 (?!),ovar stg. 2 foliculi 15 si 12 mm, ovar drept=nimic. E adevarat ca am (adica aveam) ovulatia in z.18, dar nici chiar asa! Iar azi dimineata aveam o temperatura, nici n-am cuvinte sa o caracterizez:36,4 (nici nu am pe graficul meu scrisa temperatura asta, pt.ca n-am avut-o niciodata, am avut minim 36,6). In sfarsit, vineri o sa vad daca acesti foliculi anemici au progresat, sau din contra...Acum ma intorc iar la origini (tocmai cand ziceam: bine totusi ca am ovulatie si mai si raman usor)...nici nu am cuvinte...
FELICITY, mersi pt.incurajari, dar se pare ca problemele care le am isi pun amprenta asupra organismului meu, cred c-am depasit de mult limita stresului pozitiv.
VALERIA, verifica sa nu fii putin racita, iar daca nu esti, e foarte probabil sa ai o ovulatie tarzie (mai ales dupa chiuretaj), chiar este o mamica de iunie-iulie 2005 care a ramas insarcinata in ziua cand astepta rushii (z.30 sau asa ceva).
ariadna33 spune:
In legatura cu testele de predictie a ovulatiei, si eu am intrerupt folosirea lor din aceleasi motive, FELICITY. Mi se par mult mai relevante celelalte (temp.,mucus,col). Apropos, nici mucusul n-a aparut, iar colul este coborat. Nu stiu ce sa mai zic, oi avea vreo sansa luna asta? Dr.zicea ca s-ar putea sa fie din cauza ca mi-a intarziat asa de mult CM, si ca ziua 1 (cea pe care o cred eu ziua 1) sa fie de fapt mai tarziu. Nu stiu, incurajati-ma si pe mine...
Felicity spune:
ariadna
....hai sa vedem cum sa te incurajam, eu habar n-am de dimensiuni de foliculi si endometru....cat ar trebui sa fie, n-am studiat pana acolo. nu am fost monitorizata niciodata.
ce pot zice este....poate luna asta nu vei ovula in ziua 18???? poate va fi ca niciodata in ziua 20 (e doar o presupunere) si pana atunci mai cresc...sau vei ovula chiar mai tarziu de atat? nu stii!! deci nu ai motiv sa fii altfel decat optimista.
iar ca ti-a scazut asa de mult tempertaura...poate e legata si de faptul ca afara e iarna, poate e mai frig in camera decat in mod normal...sunt multe explicatii. eu zic ca daca spermograma sotului tau nu a iesit cu probleme, sa prestati mai des un pic, la doua zile odata.
esti tare panicata si nu stiu de ce. doar n-au intrat zilele in sac, incearca sa te odihnesti si sa te relaxezi un pic. cred ca-ti trebuie o vacanta, o schimbare ceva. esti prea ancorata in problemele de zi cu zi, cu servici, examene si mersul la doctor. prea multe deodata.
eu parca nu mai sunt asa de obsedata, desi si eu cred ca luna asta nu se va intampla nimic la mine, desi temperaturi, prestari la greu (poate prestam prea des???!! am inceput sa imi pun probleme nefacand niciodata spermograma sotului). nu stiu cum se face dar eu chiar ma simt foarte fericita de ceva vreme incoace (o fi de la prestat hahaha)....sau poate am innebunit
dar am momente cand simt ca nu-mi lipseste nimic. dar vine el sfarsitul lunii si ma supar eu ca nu s-a intamplat nici luna asta. luna asta am jurat ca nu mai fac nici un test, dau banii aiurea si dupa ce fac test, a doua zi imi scade temperatura si a treia imi vine napasta.
ariadna...asa ca pana la sfarsitul lunii, o sa consideram ca e un party continuu 
de ce sa ne refuzam speranta?? pai la ce mai traim?
Racaru spune:
Neata fetelor,
Cred, de fapt sunt sigura, ca am avut ovulatie in zilele 30,31, am avut temperatura peste 37 grade 3 zile la rind, astazi a inceput sa scada - 36.9 grade.
Ce ciudat!
Am si eu o colega care nu a avut ciclu 2 luni la rind dar a avut ovulatie in a doua luna si.... a ramas insarcinata.
A fost o adevarata problema pentru doctor sa calculeze termenul de nastere.
Acum are un baietel.
La mine este prima luna cind imi iau temperatura.
Poate ma ajuta cineva - trebuie sa o iau in fiecare zi pina imi vin rushii si sa ma opresc citeva zile? sau sa o iau in fiecare zi a lunii indiferent de rushi.
dana p. spune:
Fetelor, va rog frumos sa va aruncati un ochi si peste temperaturile mele de luna asta si sa-mi spuneti si mie daca s-a produs ovulatia sau nu.Nu mi-am luat temperatura din prima zi ci din a 8a,deci in ziua a 8a - 36,7
ziua a 9a - 36,8
ziua a 10a - 36,8 am 
ziua a 11a - 36,8
ziua a 12a - 36,7
ziua a 13a - 36,8 am 
ziua a 14a - 36,8
ziua a 15a - 36,7 am 
ziua a 16a - 36,8
Oare s-a produs ovulatia si sunt sanse sa se prinda vreun
sa am si eu un test pozitiv de
sau a fost numai asa de placere doar
?
Sau sunt sanse sa se produca ovualtia mai tarziu cu toate ca eu am un ciclu care variaza intre 26-33 de zile dar cel mai adesea este de 28 de zile?

Dana
Tia spune:
nu cred dana. dupa ovulatie, temperatura trebuie sa creasca cu cel putin 2 subunitati, de ex. de la 36.7 la 36.9 si sa ramana la 36.9 pana la urmatoarea menstruatie
dana p. spune:
Saru'mana Tia 
.
Nu mai mi-am luat de vreo 2 ani temperatura si nu mai stiam cum este , ma tot uitam eu pe valorile de atunci ( ca le-am pastrat)si nu ma dumiream deloc ca atunci aratau altfel , aveam si eu valori de 36,7 dar si de 37,1 probabil ovulam si eu pe vremea aia, nu ca acum o data la nu stiu cate luni..
Multumesc inca odata.
Dana
Tia spune:
nu este relevanta o singura luna de masuratori, ar trebui sa faci lucrul acesta cel putin 3 luni consecutive.. daca te tin nervii
eu dupa 3 luni nu mai puteam si nici macar nu m-am lamurit. asa ca am trecut la monitorizare ecografica, si spre bucuria mea am constatat ca aveam ovulatie, deci graficele au fost bune de