temp bazala si sarcina

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ariadna33 spune:

FELICITY, vezi ca intepaturile alea de ovare pe care le simti tu nu sunt de la infectii (asculta la mine si baga-ti mintile in cap ), acum lucreaza ovarele si "produc" foliculi mari si grasi(asa simteam eu cand am facut stimulare)! Asa ca, treci la treaba!

M-am gandit la tine zilele astea, adica mi-am zis "uite cum resuseste fata asta sa aiba bucurie in fiecare zi", asa ca am inceput si eu s-o iau mai usor, sa nu mai fiu asa incrancenata. Ce-o fi o fi, important e sa-mi regasesc echilibrul...

Am incercat acum cateva luni cu Robitussin si intr-adevar a dat rezultate.

Adriana,
O care crede ca va intra in noul an gravida

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Felicity spune:

ariadna asta da incurajare ca se maresc foliculii...asa sa fie, te ascult, ma exersez din rasputeri!!
nu'sh cum de-s happy mereu...cred ca refuz sa fiu suparata. ariadna, te-ai gandit vreodata daca ai avea copii ...crezi ca ti-ar fi mai usor decat acum, cand incerci sa-i faci? eu asa gandesc, ca mereu vor exista probleme, si atunci chiar vor fi mai mari...deci sa ne bucuram de ziua de azi, ca ajungem noi si acolo si atunci sa ne vezi!!!
cred ca echilibriul ti-l gasesti daca te opresti un pic din alergatura zilnica si-ti tragi sufletul si te uiti in jurul tau sa vezi unde ai ajuns. la mine asa a mers.
am citit ca poti sa-ti iei temperatura oral sau vaginal dar nu...la subtiori sau in ureche. eu imi iau vaginal.
am mai auzit fete ca e foarte stresant sa-ti iei temperatura, mie personal imi place, fac grafice, interpretez, speculez...imi da o senzatie ca-s in control.
eu pana la 34 de ani habar n-am avut de nimic. eram ferm convinsa ca e suficient sa prestam odata, si gata...peste 9 luni nasc de fapt, pe undeva aveam dreptate, am ramas imediat, dar am pierdut sarcina si de atunci agonizez aici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lauricipani spune:

Felicity, 'neata gogoshica. Uite cat este ceasul si eu vin cu intrebari insa te rog sa-mi raspunzi daca sti. Poate o alta fata stie sa-mi raspunda.

Azi dimineata ( ziua 4) am inceput sa-mi iau temperatura. Ieri seara s-a oprit sngerarea si am zis ca de azi sa incep insa m-am socat cand am scos termometrul. Temperatura era 37,5. De ce oare? Racita nu sunt. M-am cam speriat pentru ca din cate stiu eu progesteronul mentine ridicata temperatura si asta inseamna ca este ridicat acum cand eu vreau sa ma apuc iar de prestat.

Pupi

laurici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Felicity spune:

Laurici, si la mine e la fel, dupa ce trec rusii...primele zile e temperatura ridica, apoi incepe sa coboare.
sper ca e normal. si eu m-am gandit la asta...dar explicatie n-am.
as fi si eu curioasa
tziu pumnii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lauricipani spune:

Multumesc Felicity! M-ai mai linistit!

Pupi

laurici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alé spune:

Adriana,
Eu incerc sa ramin insarcinata de la inceputul anului, dar am inceput sa ma documentez acum vreo doi ani din alte motive.
Pe la 20 de ani am facut injectii cu Depo-provera (sper sa fi scris bine) - deh, greselile tineretii, teama de a nu descoperi parintii pilulele anticonceptionale, etc., si am observat ca in scurt timp nu mai "functionam' corect. Le-am intrerupt si dupa cele 3 luni de "reglare" am vazut ca nu imi revin. Timpul a trecut, cu ciclu neregulat, dureri aproape tot timpul pina cind intr-o zi am facut o super criza. M-am dus de urgenta la medic si mi-a spus ca am un chist hemoragic mare cit o manadarina. Nu-mi mai aduc aminte cat masura, mi-a ramas in minte numai comparatia. Am facut tratament doua luni, a scazut putin si dr. a hotarit ca e mai bine sa ma opereze laparscopic. Cind au facut laparoscopia, au scos chistul si au facut si o decorticare a ambelor ovare, dupa care am fost sfatuita sa-mi urmaresc ovulatia.
Si cum eu n-aveam habar despre ce presupune asta, m-am pus pe cautat. Sa traiasca internetul, ca de aici stiu tot ce stiu.
Bine, cred ca-i si putina pasiune la mijloc, caci as sta ore intregi numai ca sa aflu lucruri noi. Nici nu ma impac cu ideea “axiomelor”, de genul: “progesteronul creste temperatura” ci vreau sa stiu exact DE CE. Sau raspunsuri adevarate la intrebari de genul “de ce vine ciclul?” sau “de ce curge singe?”
Cealalta fata a monedei cind stii atit de multe lucruri am cunsocut-o cind ne-am dorit sa facem un bb si toate informatiile pe care le detineam s-au intors impotriva mea. M-am stresat cumplit si recunosc ca sint inca usor stresata: curba grafica nu mai este doar un instrument de monitorizare, acum depinde de ea depinde starea mea psihica zilnica.

In general ma feresc sa impartasesc toate aceste informatii ca si altora li s-ar putea intimpla ce mi se intimpla mie si n-are rost. Fetele sint deja stresate si n-au nevoie de stres suplimentar.

Si ca sa raspund si la intrebarea ta: da, bineinteles ca se poate, ba chiar trebuie! Nu-mi dau seama daca tie ti se pare ca e mult sau putin timp. Dar e absolut firesc. Poti sa-mi spui in ce zile ai facut masuratorile?

Toate lucrurile se intampla cu un scop.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liadi spune:

Draga Laurici,
Sa nu te stresezi pt. ca este normal sa ai o temperatura mai ridicata in timpul sau imediat dupa ciclu. Probabil inca nu s-a oprit de tot? Oricum explicatia este simpla. Uterul a suferit o desprindere/rupere a endometrului si organismul trebuie sa reactioneze pt. a vindeca aceasta rana. Si cand te tai la deget se incalzeste locul. Toate sistemele de aparare intra in functiune! Oricum cred ca este de acord cu mine ca in timpul ciclului simti intreaga zona "tumefiata", mult mai irigata cu sange si mai calda. Deci nu te speria si o sa vezi ca totul intra in normal in cateva zile.
Te pup si bafta la depistat ovulatia! sI apoi... pe cai...!!
Lia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chi spune:

Avand in vedere ca de vreo 6 luni lecturile mele cuprind cu precadere probleme de gineco, endo, fitoterapie sau psiho-pu-pu , am descoperit intr-un tratat de endocrinologie-ginecologica o formula matematica, valabila la ciclurile normale, de determinare a zilei de ovulatie :
ziua ovulatiei = 2.2 + 0.37 * lungimea ciclului

ex. la un ciclu de 27 zile, ovulatia va fi in ziua 13.

2.2 si 0.37 sunt constante matematice

Alta acum : de vreo doua luni am senzatia ca ovarele raman "grele" si le simt chiar si la o saptamana dupa ovulatie.Pana acum, la 2-3 zile maxim dupa ov. nici nu mai simteam ca am ovare. Ce ziceti? Ce poate fi ?

Mergi la inceput

ALE, sa stii ca nu-mi place sa "perii" in general, sunt putin mai rece de felul meu (sau nu-mi place sa arat ca ma impresioneaza cineva, desi imi plac mult oamenii), dar in fata ta...jos palaria.
Te contrazic, totusi:nu te feri sa impartasesti informatiile pe care le detii, sunt convinsa ca si celelalte fete sunt ca niste "bureti" gata sa le absoarba.

Endometrul meu (nerecunoscator si insensibil la dorinta mea) era in ziua 14 de 5,4. Eu vreau sa creasca, bineanteles pana duminica pana la 9 mm, ca daca are loc ovulatia, sa aiba unde sa se implanteze embrionul. Ce zici (de endometru, bineanteles)?

Mergi la inceput

FELICITY, dar ce "problema" dragalasa ar fi un copil sange din sangele tau! Copilul meu nu are cum sa fie decat un copil extrem de destept si cu multa personalitate! Acum radeti, va dau voie!

Oricum daca reusesc sa fac unul, am hotarat ca nu ma opresc pana la 3. Cifra asta ma multumeste.

Acum cativa ani nici nu vroiam sa aud de copil, eram atat de preocupata de cariera, dar ma gandesc ca acum as fi fost implinita, n-as mai trece prin furcile iadului, as fi avut un copil de 11 ani (frumos si destept, v-am spus doar)!

Temperatura mea a luat-o razna, azi aveam 34,4 si nu e din cauza frigului, la mine in casa este o temp.constanta de 23 grade (asa am setat termostatul centralei termice). Asa ca ma las in voia soartei...

Mergi la inceput