temp bazala si sarcina
Raspunsuri - Pagina 11
ariadna33 spune:
Si nu uita, FELICITY, te rog:
1. esti in perioada fertila.
2. esti intr-o a doua luna de miere.
3. cumpara un test si tine-l acolo.
Alé spune:
Multumesc, Adriana pentru aprecieri.
Acum da-mi tu voie sa te contrazic: Nu ma lasa inima sa ofer informatii cauzatoare de stres. Nu te supara, dar am ceva exemple concrete la activ, in sensul ca am cel putin o prietena careia m-am apucat eu sa-i povestesc ce si cum si ce fac hormonii si cum cresc si descresc si ce se intimpla si ce efct are fiecare.
Apoi a ramas graviduta si a inceput din nou cu "absorbitul" informatiilor: valoare hcg, greutate bb, cum creste si de ce, ce e triplul test, de ce se face cind se face, etc. Sa te tii stres si lacrimi si amaraciune pe capul ei! si chin pe capul meu s-o linistesc, pentru ca fiecare interpreteaza cum crede de cuviinta.
Iar cel mai bun exemplu sint eu. Uneori imi spun ca mai bine nu stiam nimic
ca acum ma chinui prea tare.
Spre ex. luna asta se pare ca am ovulat in ziua 17 (ciclul normal de 28 de zile) deci adaugand 14 zile de perioada luteala, duminica asta ar trebui sa imi vina ciclul. Am asteptat citeva zile sa vad scaderea de temperatura de implantatie, nu s-a intimplat nimic. Ieri si azi a crescut temperatura putin, azi dim. am facut test, a iesit negativ bineninteles si sa vezi cite scenarii inchipuite sint in mintea mea acum. Orice junghi pe are il simt imi inchipui ca e de la fixare, ma gindesc ca testul e facut prea devreme si nu am suficient HCG in singe, etc, etc, etc, etc... toate astea dau stres si nervi si amaraciune. Mai bine stai frumusel si astepti cuminte pina in ziua in care trebuie sa vina ciclul si atunci afli ce si cum.
Si nu imi poti spune ca asta tine de caracterul si taria fiecareia; daca stii, interpretezi.
Sper ca nu te-ai suparat pe mine. Voi ajuta oricind cu placere pe oricine intreaba.
In ceea ce te priveste pe tine, cu endometrul - sigur va creste pina in ziua ovulatiei, oricum el creste cel mai rapid in apropierea ovulatiei.
Toate lucrurile se intampla cu un scop.
Felicity spune:
Ale, eu as zice...daca stii, speculezi! in realitate sunt atat de multe necunoscute in medicina. da uneori e mai bine sa traiesti in ignoranta, toate speculatiile astea te macina.
ariadna, eu am bagat ochiu' la cele cu copii, si sa vezi "drame" si pe acolo. de aia nu prea mi-as amana viata sa fiu fericita...pt vremea aia ![]()
liadi, frumoasa explicatie, multzam!! am inteles pana si eu. ![]()
io-s la ziua 14...dar cred ca voi ovula si eu spre ziua 17 incolo, la mine e total impredictibil, luna trecuta am ovulat in ziua 13 de exemplu, acum doua luni in ziua 17. asa ca nu pot decat sa prestez...cu gandul ca sotul e OK si are reusurse ![]()
am teste de sarcina acasa, dar am promis ca luna asta nu mai fac. imi place suspansul mai mult decat dezamagirea ![]()
fetele 
ariadna33 spune:
ALE, nu m-am suparat (am incercat si eu
).
Inteleg punctul tau de vedere.
Multumesc pt.raspuns.

danangie spune:
Seara buna la toti. Am si eu o intrebare: Daca imi iau temperatura la 5 dimineata e bun? cum eu trebuie sa ma trezesc la 5 dimineata ,pentru ca trebuie sa plec la munca....ma intrebam daca aceasta ora atat de matinala influenteaza cu ceva. Am citit ceva pe aici si mi-a placut ceea ce-am citit. Sincera sa fiu..am aflat multe lucruri aici decat in alta parte(prieteni,surori,mama). Eu am abia 2 luni de cand incerc sa raman gravida. Am luat 6 ani pilula contraceptiva. Am incetat s-o mai iau in august anul acesta.Stie cineva sa-mi spuna daca faptul ca am luat pilula asa mult timp, ma voi chinui sa raman
? Va multumesc si d-zeu sa va binecuvanteze
.
ariadna33 spune:
Este important sa o iei la aceeasi ora, nu conteaza ora. Si trebuie sa o iei cu acelasi termometru si in acelasi fel (vaginal sau oral).
Despre pilule, sorry, nu pot sa-ti dau informatii, pt.ca eu nu am luat.
Te pup,
utocatalina spune:
O intrebare...pe data de 14 presupun ca am ovulat....pina atunci temperatura mea a fost de 36, 7 luata vaginal......ziua urmatoare am
dupa care temperatura a crescut la 37....sau 37,1 pina in ziua de azi....cite zile trebuie sa se mentina aceasta temperatura ca sa fie sarcina?
cata
lauricipani spune:
cata, io stiu ca trebuie sa treca cel putin 18 zile de la ov cu temp ridicata ca sa fie sarcina.
succes!!!

laurici