Dan Brown, "Codul lui da Vinci"
Raspunsuri - Pagina 3
cataghe spune:
Care mai doriti carti politiste mediocre de acelasi autor, gasiti "Angels and Demons" si "Digital Fortress" aici:
http://www.highfiber.org/index.php
Sau dati-mi un mail si vi le trimit eu, sunt arhivate... eu le-am scanat cu NAV 2005 si par "curate"...
To escape criticism: say nothing; do nothing; be nothing!
Rayuela spune:
quote:
Originally posted by cataghe
Rayuela, daca mai ai nevoie, spune-mi unde ai ramas ca sa te ajut.
am intzepenit la poarta trei!!.M-am prins eu ca e o adresa de web,am intrat acolo,m-au mingaiat cu "Well done my friend"..si acolo am ramas!!
Toate bune si frumoase,ca acum imi scot la imprimanta cartea,ca mi-ati bagat microbu adinc sub piele
Elena si pisicutza Amelie
cataghe spune:
quote:
Originally posted by Rayuela
am intzepenit la poarta trei!!.M-am prins eu ca e o adresa de web,am intrat acolo,m-au mingaiat cu "Well done my friend"..si acolo am ramas!!
Toate bune si frumoase,ca acum imi scot la imprimanta cartea,ca mi-ati bagat microbu adinc sub piele
Iti zice in ultimul vers: "... will tell you whom to contact (if you dare)"
Iar pe pagina de web pe care ai intrat ai in partea de jos un plic alb deasupra caruia scrie "contact" Deci, da click acolo, trimite-i un mail lui Robert Langdon (nu conteaza ce scrii, poti sa nu scrii nimic) si el iti va raspunde in cateva minute.
pd spune:
Eu n-am citit cartea, dar mi-ati dat de lucru. m-am apucat si eu sa trec prin portile alea si am ajuns la banca unde imi apare un mesaj de la politie. Mai departe cum e?
Paloma si Cristina-Maria(14 iunie 2004)
http://community.webshots.com/user/paloma297
carmenutza spune:
Mie cartea mi-a placut tare mult...pe langa faptul ca este extrem de antrenanta si iti doresti sa nu se termine este o carte care iti ridica intrebari carora vrei sa le gasesti raspunsuri. Asa cum spuneam si pe un alt topic referitor la cartea asta, multe au mai fost spune, dar altele pentru mine cel putin au fost complet noi....este adevarat ca este fictiune in paginile cartii..dar acum ramane sa hotaram noi care "parte" a adevarului vom dori sa o credem.
Vreau si eu Codul lui Da Vinci decriptat....
Carmen si bb Maya Alexia
www.community.webshots.com/user/carmenmaya" target="_blank">Poze cu Maya
doruletz spune:
Adela - o sa ajung si prin scotia, sa stii ca ma batea gandu' nu demult
Eu continui sa citesc 'Descifrarea codului da vinci', o sa traduc câteva fragmente, poate mai intreseaza pe cineva
astazi despre
Prieuratul de Sion
Ordinul a fost fondat in tara Sfanta de catre Godefroy de Bouillon in 1090. Dupa cucerirea Ierusalimului de catre cruciati, Bouillon cere sa se edifice biserica Notre-Dame in localitatea Mont-de-Sion pe ruinele unei vechi biserici bizantine aflata in afara orasului. Biserica ii adaposteste pe consilierii lui Godefroy care vor fi de asemena implicati in constituirea Ordinului Cavalerilor Templieri in 1118.
In 1152, un mic contigent de la biserica Notre Dame il acompaniaza pe regele Louis VII care se intorcea in Franta dupa a doua cruciada. Dintre ei, un grup si mai restrans a fost transferat la 'micul prieurat de la Mont-de-Sion" apropae de localitatea Saint-Jean-le-Blanc, lânga Orléans. Conform documentelor Prieuratului, acesta a fost inceputul ordinului secret care va fi cunoscut mai tarziu sub numele de Prieuratul de Sion.
Cavalerii Templieri si Prieuratul au functionat in sinergie pana cand o cearta majora a dus la ruptura oficiala. Evenimentul e cunoscut sub numele de 'Ruptura de la Orme. Templierii au continuat sa existe la lumina zilei in timp de prieuratul a intrat in clandestinitate adoptând numele alternativ de Rose-Croix Veritas.
Marii maestrii ai Prieuratului de Sion clandestin purtau numele de 'nautonier' (in franceza = expresie veche folosita pentru un conducator de corabie). La inceput nautonierii pareau sa apartina aceleiasi descendente, mai tarziu postul a fost preluat de personalitati influente. Printre numele celebre care au ocupat aceasta pozitie sunt cele ale lui Leonardo Da Vinci, Isaac Newton, Victor Hugo et Jean Cocteau care a oficiat din 1918 pana in 1963. Dupa aceea titlul a revenit lui Pierre Plantard care a servit de contact intre ordin si public pana la demisia sa in 1984.
In timpul mandatului sau de nautonier, Plantard a reprezentat principala sursa de informatie pentru best-sellerul Enigma Sacra. Documentul a retinut atentia publicului anglofon in 1982. Autorii Michael Baigent, Richard Leigh si Henry Lincoln au petrecut ani intregi a diseca genealogii, texte criptate si istoria societatii secrete. Ei sunt cei care au dezvoltat teoria revolutionara dupa care dinastia merovingiana descinde direct din copiii lui Isus si ai Mariei Magdalena (care ar fi gasit refugiu in Franta dupa Crucificare); obiectivul Prieuratului ar fi fost paza pretioasei descendente. In ciuda faptului ca Plantard insusi nu a confirmat si nici nu a dezmintit aceasta ipoteza, inca o duzina de carti au fost publicate in ultimii 20 de ani in vederea explorarii posibilitatii ca descendenta lui Isus sa fi continuat sa se propage in familiile aristocrate din Europa.
Dupa demisia lui Plantard in 1984 Prieuratul a reintrat in clandestinitate. Zvonuri persistente spun ca societatea ar continua sa existe sub diverse deghizari. In 27 decembrie 2002 un comunicat a fost publicat pe hartie cu en-tête oficial anuntând reactivarea societatii. Mesajul era semnat Gino Sandri, fost secretar particular al lui Plantard, sub titlul de secretar general si de o femeie anonima care ar fi noul nautonier. Unii experti au vazut in asta o lovitura publicitara.
Si astazi existenta prieuratului continua sa ramana un mister
O sa mai traduc si alte pasaje cand am timp, daca aveti preferinte pentru un subiect sau altul, poftiti, spuneti repede pana nu obosesc
imagini
Ne prenez pas la vie au sérieux ; de toute façon, vous n'en sortirez pas vivant
carmenutza spune:
M-am blocat la licitatie....cine ma ajutaaaa???
Carmen si bb Maya Alexia
doruletz spune:
Carmenutza, uite cateva din subiectele tratate in carte, poate iti vine vreo idee
adorarea magilor (tablou)
Ankh
Asmodee
Cina cea de taina
Cavalerii templieri
Cilice
Codul Atbash
Conciliul de la Nicea
Constantin cel Mare
Geometria sacra
Eretici
Jacques Saunière
Gioconda
Leonardo da Vinci
Luvru
Aragrinosa
Maria Magdalena
Numarul de aur
Opus dei
Pentagrama
Robert Langdon
Rosslyn Chapel
Linia Roz
Sfantul Graal
Secventa Fibonacci
Silas
Fecioara la stanci
etc
imagini
Ne prenez pas la vie au sérieux ; de toute façon, vous n'en sortirez pas vivant
carmenutza spune:
Doruletz, merci ..inca bajbai...am intrat in Depozitul Bancii din Zurich, unde am citit un mesaj de la Bezu Fache..si aici mi s-a cam taiat filmul. A mai incercat cineva? Pe primul site nu am gasit nimic, sau n-am stiut eu sa caut.
Carmen si bb Maya Alexia