Dan Brown, "Codul lui da Vinci"
Raspunsuri - Pagina 2
Rayuela spune:
cataghe
am citit mesajul,dar voi citi si cartea cu siguranta!
Elena si pisicutza Amelie
doruletz spune:
adela am fost azi sa vedem piramida inversata de sub Luvru, merci de idee . Uite aici pozele proaspete. Era cam multa lume caci alaturi e un centru comercial si magazinele erau deschise.
In carte "sfantul graal' se afla sub piramida cea mica.
rayuela, citeste-o, merita.
Eu citesc acum 'Codul Da Vinci decriptat' de Simon Cox si constat ca nu e chiar asa de multa fictiune in cartea lui Brown pe cât as fi fost tentata sa cred. Societatile Opus dei (fundamentalisti catolici), automutilarea, Prieuratul de Sion, toate exista cu adevarat.
Dan Brown s-a inspirat din cateva carti pentru a-si construi intriga:
- ideea unei descendente a lui Isus obtinuta prin casatoria cu Maria-Magdalena (apropo Catalina, din uniunea lor a rezulat o fata, Sarah, si nu un baiat ) a fost documentata de cartea 'Enigma Sacra' de Michael Baigent, Henry Lincoln si Richard Leigh
- ideea ca Leonardo Da Vinci a inclus tema Mariei-Magdalena si alte simboluri secrete in opera lui vine din cartea 'Revelatia Templierilor' de Lynn Picket si Clive Prince
- pentru informatiile despre Maria Magdalena si Femininul Sacru, s-a inspirat din 'The Woman with the Alabaster Jar' de Margaret Starbid.
Se spune ca ideile de mai sus sunt foarte bine documentate in aceste carti, cine vrea sa afle mai multe trebuie sa citeasca macar una dintre ele
De ce are cartea lui Dan Brown atâta succes?
Simon Cox crede ca majoritatea oamenilor sunt nemultumiti de maniera in care au fost invatati sa creada si sa gandeasca si ca la inceputul secolului 21 vor mai mult, vor sa patrunda mai adanc in misterele vietii. In ceea ce ma priveste sunt de acord cu el .
Cartea e bine structurata, cu un index alfabetic asa ca informatiile sunt usor de gasit. Deci liber la intrebari
imagini
Ne prenez pas la vie au sérieux ; de toute façon, vous n'en sortirez pas vivant
Adela99 spune:
doruletz, multumim pentru poze si recomdarile de carti
stii ca urmatoarele poze trebuie sa le faci in Scotia, nu?
cataghe spune:
quote:
Originally posted by doruletz
apropo Catalina, din uniunea lor a rezulat o fata, Sarah, si nu un baiat
doruletz, ai dreptate, multumesc de corectura, am editat in mesaj... si multumim de poze, sunt foarte frumoase
To escape criticism: say nothing; do nothing; be nothing!
cataghe spune:
Poftiti aici va rog:
http://www.randomhouse.com/doubleday/davinci/main.html
Rayuela spune:
quote:
Originally posted by cataghe
Poftiti aici va rog:
http://www.randomhouse.com/doubleday/davinci/main.html
M-am blocat la textul grecesc!
Intrebare(posibil stupida):e obligatoriu sa citesc cartea ca sa pot trece prin portile alea???
A...precis nu dorm la noapte
Rayuela spune:
am rezolvat textul grecesc!!
dar m-am impotmolit iar!
Nu am nici o colega de suferinta?Nimeni care incearca sa decodeze portile alea?
conchita spune:
ce parere am? dan brown a scris o alta fictiune. pe linia robert ludlum, unde datele istorice despre un personaj sunt reale, dar situatia in care este plasat de scriitor este pura fictiune. sigur, lectura e antrenanta, placuta, etc, dar nu de dat frisoane metafizice. da, ar fi fost frumos ca femeia sa fi fost la cina cea de taina, si poate chiar a fost, turnand vin in pahare. daca suntem la ora de fictiune, pot sa spun si eu ce mi-ar placea sa cred? ca femeia are un loc misterios langa Domnul, nu atat de trivial ca asta din conspiratii inventate in uichend.
in alta ordine de idei, brown nu-l va ajunge niciodata pe eco, dar nici nu incearca, cinste lui; de aceea problematica la brown va ramane strict fictionala si nu va depasi genul de romane de aventuri. fenomenul brown este fenomenul coelho redivivus, parerea mea. :)
p.s. parerea lu mama soacra a mea, comunicata acu doo secunde: "uh oh, dan brown? inca un barbat care crede ca stie ce a planuit dumnezeu pentru femeie".
-----------------------
este suficient sa judeci bine spre a proceda bine. (descartes)
cataghe spune:
Rayuela, daca mai ai nevoie, spune-mi unde ai ramas ca sa te ajut.
cataghe spune:
quote:
Originally posted by conchita
daca suntem la ora de fictiune, pot sa spun si eu ce mi-ar placea sa cred? ca femeia are un loc misterios langa Domnul, nu atat de trivial ca asta din conspiratii inventate in uichend.
"Trivial" in ce sens?