Mamici de noiembrie-decembrie 2004 (91)
Raspunsuri - Pagina 8
gandacelu spune:
eliza, esti o scumpa, imi aduci aminte de mine cand am nascut, mi se parea ca nu ma descurc cu nimica, eram ca dupa cutremur
in orice caz, fa totul ca sa nu lasi depresia sa se instaleze, ai mare grija ca nu trece de la sine, trebuie sa te lupti cu ea! altfel... o sa fie din ce in ce mai greu... cel putin asa am patit eu: am neglijat-o, stiindu-ma o fire optimista si, dupa cateva saptamani, eram buna de dus la nebuni
da, lohiile isi schimba culoarea dupa vreo saptamana, incep sa se albeasca
neaparat mananca bine (carne!!!) ca sa aiba lapticul consistenta, altfel bebe nu se satura! lasa aia cu slabitul, bebe e number one!
pentru desfundarea sanilor: comprese calde si masaj pe sani... incearca sa te mulgi si manual (pe tot sanul, nu doar in "varf"), poate o sa ti se para mai usor si mai putin dureros
pup!
Ela2001 spune:
quote:
Originally posted by bits
mamicilor vreau sa va intreb ceva:voua nu vi s-a schimbat mirosul la transpiratie dupa nastere?nu transpirati mai mult ca inainte?
octy si KEN http://photos.yahoo.com/octyb
Bits n-am remarcatsa se fi schimbat mirosul transpiratiei dupa nastre,dar transpir mereu mai ales noaptea.Imi schimb bluza de citeva ori pe noapte ca se uda de zici ca am bagat-o sub jet de apa. Nu stiu ce sa fac ca sa nu mai transpir asa. Oare cind n-o sa ma transpir ca a trecut o luna de la nastere? Fetele care ati mai nscut ati patit la fel? In cit timp s-a rezolvat problema?
Ela2001 -
bebitzei Diana Andreea http://f2.pg.photos.yahoo.com/mirelai2001
Ela2001 spune:
quote:
Originally posted by Ele
Bits, cred ca e de la anestezie transpiratul. Eu in primele nopti transpiram tare , chiar ma speriasem sa nu fiu racita sau altceva. Dormeam cu prosopul la cap si ma trezeam de vreo cateva ori pe noapte transpirata asa intr-un hal de si parul arata ca dupa spalat.
Acuma, la aproape o luna de la operatie, vad ca nu mai traspir, deci trece. Nu e motiv de panica.
Elena si bb Denisa
Eleeu luni fac o luna de la nstere si tot transpir f tare.Crezi ca e de la anestezie(eu am facut epidurala)?
Ela2001 -
bebitzei Diana Andreea http://f2.pg.photos.yahoo.com/mirelai2001
Ela2001 spune:
Fetelor care ati nascut, voi mai puteti sa tinetzi jetul de urina? Eu nu mai pot sa ma abtin sa fac pipi,trebuie sa ma duc de urgenta la baie ca altfel e jale.Cum ati rezolvat problema?
Ela2001 -
bebitzei Diana Andreea
http://f2.pg.photos.yahoo.com/mirelai2001
fulguletz spune:
rosebitza, in sfarsit ai aparut...

Andreap, am citit intr-o revista de specialitate de aici (care mie mi se pare foarte buna) un articol despre cum sa procedezi in caz de diaree, constipatie, febra, ochisor care lacrimeaza, etc la bebei.
In caz de nas infundat, cica se recomanda sa se puna cu pipeta cateva picaturi de lapte de san in fiecare nara. O alta solutie ar fi: ceai de musetel foarte concentrat in care se pune mult zahar si la fel, se pune in nas la bebica cu pipeta.
repet ca astea le-am citit intr-o revista si nu sunt recomandate de pediatru!
in alta ordine de idei...eu nu mai pot cu burtoiul asta...abia astept luni sa merg la doctor ..poate imi zice ca nasc sapt. viitoare 

devine de-a dreptul plictisitor : am dop(inca), contractii putine si nedureroase...Eu vreau putina aventura si suspans
..
io cand nasc?
apropos de nenascute, avem vesti noi de la Michelina?
cu
David, 37 sapt., DPN 7 dec.
poze
fulguletz spune:
quote:
Originally posted by Eliza5
Daca ar fi dupa mine as chema pediatra acasa la mine in fiecare zi pentru ca totul mi se pare anormal. Azi mi se pare ca bebele nu respira bine, cam horcaie si ma ingrijoreaza, ieri mi se parea ca e prea agitat (de obicei tot ceea ce facea era sa doarma sau sa planga) si tot asa. Ce ti-e si cu lipsa de experienta.. Sper sa scap de starea asta si de grijile astea pentru ca-mi dau seama ca nu-mi fac bine nici mie nici lui bebe.
Eliza,

cu
David, 37 sapt., DPN 7 dec.poze
FELIS spune:
Of, mai mamicilor... Ce patimim pana sa nastem... da vad ca ce patimim dupa... e jaaaaaaaleeeeeeeee!!!!!!!!!!!...
Ce citesc la voi... si sigur voi face parte dintre mamele super grijulii... Daca acum cat e in burtica sunt innebunita sa nu patzeasca bb meu ceva, da cand o sa-l am in fatza ochilor, in bratze... 

Felis, 37 sapt, DPN 12 dec, Dr. Iliescu Marian (Filantropia)
Pozele mele!
roserb spune:
Fulguletzule, bag de seama ca nu prea mai ai rabdare...cat despre suspans...o sa ai din plin dupa nastere, asa ca stai linistita. Eu acum scriu cu Mihnea in brate, individul s-a cam dedulcit in ultima vreme sa adoarma in brate , mai bine zis de cand mananca lapte praf si masa dureaza 10 minute.Se pare ca nu are timp destul sa adoarma la biberon, asa ca trebuie plimbat, de preferinta cu suzeta in gura.Acum am mai inviat putin, mi-a scazut si mie temperatura sub 37, asa ca ma simt din nou om. Eritromicina asta e cam imputita, dupa 4 pastile deja ma doare stomacul... si am de luat 2 cutii
.
Pentru nas infundat, serul fiziologic e sfant, 1-2 picaturi in fiecare nara, si pe urma scoate mucisorii singur cand stranuta.Eu in a doua noapte cu Bianca acasa era sa chem salvarea pentru ca nu mai putea respira, nu putea manca si imi sunam disperata prietenele la 4 dimineata , iar toate imi ziceau sa-i pun ser in nas, bineinteles ca nu aveam asa ceva in casa , si da-i panica, noroc ca s-a desfundat singura mititica.
Roxana si Mihnea calculatoristu'
http://f2.pg.photos.yahoo.com/roxanaserbanescu
monica-elizabet spune:
eliza, asa facusem si eu cu pediatrul la alex...aproape ca-i facusem abonament la mine acasa...il intrebam...azi puteti sa veniti sa-l vedeti pe alex? si el venea, ori cand se ducea ori cand termina programul la policlinica...bineinteles ca"cotizam" de fiecare data puternic...dar macar auzeam o parere de expert...sper de data asta sa ma mai fi linistit si sa nu mai fac asa...dar ramane de vazut.
azi am terminat totul de pregatit in camera bebelinei,am montat patutzul, am luat si pampersii(de care tot uitam)...mai urmeaza niste medicamente(unguente) supozitoare si alte prostioare, de la farmacie...si cam asta e tot ce-mi mai trebuie.
nu am gasit alcool alb, stiu ca la alex asta mi-a zis sa folosesc pentru buric...voi cu ce ati dat la buric bbelasii?
in rest...si eu sunt bine, precum fulguletz pe care o
sa bat in lemn...nu ma doare nimic, nu mai am contractii decat rar si nedureroase asa ca sper sa nu ma apuce inainte de data care mi-o fixeaza dr-ul pentru cezariana.
andreea, nu folosesti picaturi pentru nasuc, sau ser fiziologic? te
si-i urez multa sanatate mariucai.
felis, cred ca e si normal sa fim asa, eu chiar daca sunt la al doilea bb tot asa cred ca o sa fiu, super protectoare si ingrijorata de orice...nu suport sa aud ca plange si eu sa stau sa ma uit la el(ea) cum am auzit unele mamici...ziceau "ei si ce daca plange...lasa-l sa faca plamani"...eu nu l-am lasat pe alex sa planga deloc.
fetelor va pup pe toate si va urez o seara placuta, noapte buna si ne recitim maine.
monica
Miche spune:
quote:
Originally posted by fulguletz
apropos de nenascute, avem vesti noi de la Michelina?
Nici o noutate Fulguletz.. Asta mic e un puturos..sau imi face in ciuda!
De suparare am inceput sa lucrez...
Vreau si eu putin suspans
, ca m-am saturat de aceleasi contractii degeaba...si nici nu pot dormi ca visez numai tampenii, nu mai vreau sa citesc despre nimic legat de nastere 

Ma bucur ca s-a linstit si Gandacelu !!!
Nu mai citi draga, acu, la sfarsit ca nu stiu daca au aia camasi de forta asa rezistente
Roserb , bine ai reaparut! Mai trebuie sa nasc eu si Gandacica sa facem gasca de Dr. Taberei-Militari!
Acusica, acusica......

La inceputul lui decembrie am auzit ca o sa fie cald afara...
ne vedem la plimbare cu bebelusii!
Si multa sanatate!!
Eliza, cum e pediatra? e cea care mi-ai recomandat-o si mie??
Mult curaj!!! nu ma speria!