Mamici de noiembrie-decembrie 2004 (91)
Raspunsuri - Pagina 7
try spune:
Andreap, si Alexutzu' meu a facut o mica iritatie cat 2 felii de portocala pe ambele bucute la cateva zile dupa ce am ajuns acasa. Mi-am dat seama ca e iritatie de la pampersi si am facut asa: am renuntat la servetelele umede (ele saracele sterg, insa nu e ca apa si sapunul, oraicat ai lua-o) si dupa fiecare cacuta il spal la popou pe ALex in chiuveta. Il iau de-o aripa (ii tin mana sub ambele brate prin fatza) si-l bag cu popoul sub jetul de apa. Dau un pic si cu sapun si spal bine-bine sa nu ramana urme de cacuta intre bucute. Apoi tamponat cu prosopul (eu nu-l sterg asa cum ne stergem noi dupa baie) si apoi ii dau cu cremuta 2 degete in jurul anusului, dar nu dau pana la anus, ci doar pe bucutele expuse. In 2 zile a trecut orice roseata si iritatie. Acum mentin procedura preventiv, cum spunea si gandacelul: baita dupa kk si cremuta inainte sa-i pun pampersul nou. Ideea e ca indiferent de marca de pampers bebelusii care e sa faca usor iritatie tot fac, o fac de la kkuta. Pielicica lor e finuta si pampersii (oricat de ideali sunt) nu lasa pielea lor sa respire si ca urmare se fac usor iritatii. Eu il aud pe Alex de fiecare data cand face kk, ca face cu zgomot (tot zemos cu semintele face - Cele care alaptati exclusiv ai vostrii la fel?) si nu-l las sa stea cu kk in pampersi ca sa nu-i dau ocazia sa se irite. Insa daca e sa-i fie si foame, papica primeaza, adica intai ii dau papa si apoi il schimb, caci altfel am un concert de zile mari.
Crema ce-o folosesc eu: la inceput am folosit Lasinoh (crema cu care ma dau eu pe sfarcuri - am inteles ca genul asta de creme sunt foarte bune si pt. iritatiile lui bebe), iar acum folosesc Penaten si e speciala pt. iritatii la popou.
Alex - 5 Nov. 2004
try spune:
Roserb, cum se manifesta mastita?
Numai daca prinzi o secunda sa-mi raspunzi, daca nu, ajung eu pe internet sa studiez problema.
Alex - 5 Nov. 2004
try spune:
Hai ca am citit pe internet ce ma interesa despre mastita. Nu-mi mai raspunde roserb. Stau si ma gandesc oare cu mte descurci cu 2, caci si Bianca cu siguranta are nevoie de atentie, ingrijire etc. Ai pe cineva care te ajuta?
Ma tot gandesc la ionela cum o sa faca? Vai de fundu' tau Ionela fara nici un ajutor! Si ma intreb oare ce-o face si Ad-rianna, banuiesc ca are insa o mamica/soacra cu ea, ca altfel e greu de tot cu doi prunci de tzatza. Resurse destule si energie maxima fetelor, avem nevoie de ele.
Alex - 5 Nov. 2004
gandacelu spune:
fetele, mi-am adus aminte o faza de la nasterea lui ile - nu mai stiu cine, parca bits povestea ca i-a spus dr: ei, daca ai avea tu contractii, nu ai mai sta in picioare!
ei bine, aseara mi-am amintit ca intr-adevar, aveam bagajul de spital la 1 m de pat, mobilul era in bagaj, suna incontinuu (sotu saracu
care era pe hol) iar eu nu ma puteam ridica din pat de dureri... nici pana la rucsac! asta mult timp, pana a venit o asistenta si mi-a dat telefonul!!!
ups! incep sa-mi aduc aminte!![]()
Ela2001 spune:
quote:
Originally posted by bits
MOSS ma bucur pt tine ca ai rezolvat problema insomniei,norocul meu e ca nu sunt trezita decat de 2 ori pe noapte caci altfel nu stiu ce m-as face,sunt tare rea de somn.m-am linistit cand am vazut ca si bebelina ta a luat 500g in 2 sapt,felicitari si la mai multe inainte
octy si KEN http://photos.yahoo.com/octyb
Bits ti-am trimis un pm.
Si bebelina mea a luat 1,2kg in 3 sapt si 3zile. S-a facut o dolofana.
Ela2001 -
bebitzei Diana Andreea http://f2.pg.photos.yahoo.com/mirelai2001
Ele spune:
Try si bebelina mea la fel face kk. La inceput chiar ma speriam sa nu cumva sa fie diaree. E cu efecte sonore ![]()
. dar deja a inceput sa faca doar o data pe zi , maxim de 2 ori, dar binenteles cantitatea e maaaare.
.
Bits, spuneai la inceput ca pe Kenzo la invatat taticul lui tinut in brate. L-ai dezvatat???? sau cum faci ca s-ar putea sa fi prins obiceiul si fata mea.
Elena si bb Denisa
roserb spune:
Gandacelule, sincer nu stiu cum de am reusit sa ma pricopsesc cu mastita , ori pentru ca m-am muls dupa unele mese, ori pentru ca nu m-am muls dupa fiecare masa
. Habar nu am . Mai nasol e ca acum am facut si temperatura destul de mare si sa vedem daca se rezolva cu antibioticele astea.Iti dai seama ca la 39 grade ma simteam ca de pe alta lume, m-am gandit ca fac vreo viroza /gripa, dar parca mi se pare aiurea sa am temperatura de 3 zile fara alte simptome, asa ca am ajuns din nou la ginecolog
. Chiar radeam cu el azi ca e bine ca nu mai fac alt copil ca sigur pateam ceva la cap (pentru ca la prima am facut endometrita, acum am urcat la sani cu mastita , deci urma logic capul
). Oricum, parca e un facut , toate se intampla la 3 saptamani dupa nastere. Imi pare rau de tot ca a trebuit sa intrerup alaptatul, mai ales ca eram tare bucuroasa ca Mihnea manca bine, nu ca Bianca care se lalaia la san.Oricum, sper sa intretin productia si sa mai pot alapta dupa ce termin cu problemele.
Try, deocamdata ne descurcam cu cei doi zurbagii, Bianca e la gradinita dimineata, apoi ori vine mama sa stea cu Mihnea si merg eu sa o iau, ori invers. Dupa amiasa de obicei dorm amandoi, asa ca ma odihnesc si eu, si imi raman cateva ore de stat singura cu ei , pana vine Catalin la servici. De saptamana viitoare vrea sa o ia mama la ea dupa gradinita si sa o recuperam dupa amiaza .
Oricum, il iubeste tare pe bebe (in marea majoritate a timpului
), zilele trecute ii spunea: "Vai ce dragut esti bebe , cred ca m-am indragostit de tine". Mai are si momente de rautati , dar speram sa treaca .
Roxana
http://f2.pg.photos.yahoo.com/roxanaserbanescu
Eliza5 spune:
Dragelor, imi cer scuze ca intru asa de rar, dar sunt in plina depresie postnatala.. Sau cel putin am fost pana ieri iar de azi incerc incet-incet sa ies din ea. Motive: nu-mi imaginam ca e asa de greu sa fii mama.. Nu am timp sa mananc, nu am timp sa ma spal (nu m-am spalat pe cap de cand am nascut). Locul operatiei inca doare si ma simt destul de ..impotenta..
Pana ieri nu eram sigura ca pot sa alaptez pentru ca am avut canalele infundate.. Asa ca sanii erau beton, bebeul incerca sa suga si nu reusea sa scoata nimic asa ca plangea tot timpul, eu plangeam pe langa el, asa ca va dati seama cercul vicios.. Ieri m-am muls toata ziua (traiasca pompa tip seringa, la mine a functionat
) si am reusit sa-mi desfund niste canale asa ca am reusit pana la urma sa alaptez. Pentru ca nu mananc ma simt destul de slabita.. Partea buna e ca am dat jos 10 kg :-) Adica inainte de nastere aveam 70 si acum am 60. In seara asta m-am prins si eu in sfarsit ce am voie si ce nu am voie sa mananc asa ca l-am trimis pe sot la cumparaturi si sper ca de maine sa incep sa ma alimentez si eu ca lumea pentru ca asa nu se mai poate. Ideea este ca dupa cezariana trebuie sa mananci o perioada numai zeama strecurata de radacinoase (morcovi, pastarnac, etc.), apa si ceai. Iar eu nu mi-am dat seama exact cand am voie sa mai introduc si alte alimente, asa ca pana acum cam numai asta am ingurgitat :-)
Gandacelule, nu am facut coprocultura la bebe, dar ma bate gandul sa fac o urocultura pentru ca de 2 zile observ niste pete cu tenta portocaliu inchis in pampers (de la pipi) si nu mi-am dat seama ce e.. Pediatra a zis deocamdata sa urmarim sa vedem daca o sa continue la fel. Daca ar fi dupa mine as chema pediatra acasa la mine in fiecare zi pentru ca totul mi se pare anormal. Azi mi se pare ca bebele nu respira bine, cam horcaie si ma ingrijoreaza, ieri mi se parea ca e prea agitat (de obicei tot ceea ce facea era sa doarma sau sa planga) si tot asa. Ce ti-e si cu lipsa de experienta.. Sper sa scap de starea asta si de grijile astea pentru ca-mi dau seama ca nu-mi fac bine nici mie nici lui bebe.
Acuma am o intrebare ciudata.. La voi lohiile si-au schimbat culoarea? Eu sunt acum la 5 zile dupa nastere si au capatat o culoare maronie.. cum e cafeaua cu lapte. La ginecolog ma duc miercuri sau joi, pana atunci poate imi spuneti cum e la voi..
Eliza - 37 saptamani
DPN 20 noiembrie - Dr. Anca - Municipal
Ela2001 spune:
quote:
Originally posted by camys_2000
Si fetita mea are un fel de cosulete pe fata, parca ar fi puncte de grasime( sau chiar sunt...). Exista ceva pentru asta sau sa le las in pace??
Carmen Mamica Din 21 Octombrie 2004
http://community.webshots.com/user/camys_2000
Camys i-am raspuns si lui Bits in leg cu cosurile de pe fata. Si bebelinei mele i-au aparut luni 2 pete rosii cu cap galben (ca niste cosuri), iar pina a doua zi dimineatza avea obrajii si gitutzul plin. A venit dr s-o vada si mi-a spus ca a facut piodermita -alergie probabil la ceva ce am mincat eu.Ii dau cu un unguent cu antibiotic. Dar poate la voi sa fie altceva.
Ela2001 -
bebitzei Diana Andreea http://f2.pg.photos.yahoo.com/mirelai2001