Voi ce credeti?
Nu vreau sa par paranoica, dar m-am intrebat de multe ori ce se intampla cu sperma sotilor nostri dupa spermograma.
Nu ma refer ca cabinete mai gen Medicover sau Medsana. Ma refer ca cabinete mici in care se fac de la consultatii banale, la analize sange, spermograme, cauterizari, inseminari...etc .
Poate fetele din provincie nu inteleg ce vreau sa spun, dar voi cele din Bucuresti, intelegeti. Cabinete de acest gen, sunt foarte multe.
Si ca sa fiu mai explicita, am sa dau un exemplu.
Mai acum ceva timp, imi asteptam dr. sa vina. Alaturi de mine astepta si o femeie venita din provincie care astepta sa faca inseminare.
Am intrat in vorba, ne-am povestit pataniile si senina am intrebat-o daca face inseminare, unde ii este sotul. Mi-a raspuns vadit jenata ca urma sa faca inseminarea su sperma de la donator.
Apare si dr. cu o gentuta mica sub brat....deci nu avea cum sa aiba un recipient cu "produsul".
I-a facut femeii inseminarea. Cu ce? Nu stiu!
Atunci mi s-a trezit in minte aceasta intrebare.
Voi credeti ca un dr. e posibil sa foloseasca sperma unui barbat care isi face o banala spermograma intr-un cabinet????
Cred ca nimanui nu i-ar place sa stie ca are un copil...fara sa stie si prin aceste mijloace.
Zambeste ...maine poate fi mai rau!
anca...poate intr-o zi
Raspunsuri
asi spune:
Da, evident ca e posibil avand in vedere ca nu exista nici o lege (sau bun simt) care sa controleze aceste proceduri.Atata timp cat banul conteaza....
in urma cu cativa ani am vrut sa fac FIV la Bucuresti la o clinica renumita in domeniu cu profesionisti de marca si am cerut ajutorul unei prietene care este medic in Bucuresti.Am obtinut chiar si o programare ca intr-un final sa fiu atentionata ,de medici care erau in domeniu, ca se face trafic de embrioni.Asta toata lumea o stie dar nimeni nu comenteaza atata timp cat fiecare dintre parti isi atinge scopul.
ASI
Anca Wish spune:
Da, asi. Ai mare dreptate. Am auzit o discutie la Giulesti legata de acest subiect.
Am auzit persoane care au inghetat embrioni (cineva vorbea de 4) si la al 2-lea FIV li s-a zis ca nu au rezistat. Poate ca asa a fost..dar te gandesti la cealalta varianta.
Am mari dubii.
anca...poate intr-o zi
lauricipani spune:
Anca Wish,
Ma bucur ca cineva a deschis acest subiect care nu este unul nou.
Sunt de acord cu tine, se poate intampla si nu cred ca nu au fost atrasi si de asa ceva medicii.
Eu nu am si nu am avut legatura cu FIV-ul dar sunt persoane (si eu cunost 2 familii) care sunt in imposibilitatea de a avea copii datorita incompatibilitatii cromozomiale si le este intradevar frica sa faca un FIV pentru ca nu sunt siguri ca primesc sperma de la cine trebuie. Am inteles ca si ei au auzit anumite "zvonuri".
Fara sa am intentia de a acuza, sunt sigura ca sunt medici care practica frecvent acest lucru. Rog pe cele care citesc sa nu ma critice, eu am acest sentiment ca ceva este in neregula.
Felicitari pentru subiect.
Pupi mult
laurici
Kariris spune:
Si eu cred ca se practica!
Ce control avem noi, cele care mergem sa facem fiv asupra numarului embrionilor rezultati? prea multe cazuri am auzit in ultima vreme chiar cu hiperstimulare, fete carora li s-au scos cate 21 de foliculi de pe fiecare ovar si nu au embrioni congelati pentru ca " au reusit sa obtina doar 4 pe care i-au bagat in uter".
Chiar asa????? din 42 de foliculi sa rezulte oare doar 4 embrioni buni?
Si apoi cu proba de sperma... daca iese bine de unde stim noi ca n-o congeleaza? ... mai ales ca cele care vrem sa facem fiv, facem tot felul de analize (pe banii nostri) si nu s-ar pune problema ca donatorul n-ar fi sanatos! Mi se pare mai la indemana decat sa pui un potential donator sa-si faca toata lista de analize pe banii lui sau sa i-o suporte clinica sau spitalul... iar eu nu prea aud de barbati care doneaza! insa de inseminari de la donator "anonim" DA!
Kariris spune:
Aualeeeeu dar e ingrijorator daca se intampla asa ceva!
Totusi as vrea sa cred ca medicii nu sunt atat de inconstienti... pai peste vreo 15 ani populatia Romaniei va fi degenerata!
Voi va dati seama cate incesturi (necontrolate) fara a fi in cunostinta de cauza se vor produce?
Pai medicii astia nu se gandesc oare ca produc consangvinizarea in populatia romana si distrug natia? o sa ajungem un popor de debili in cateva generatii... sper totusi sa fim noi paranoice, decat sa fie adevarata banuiala noastra!
lauricipani spune:
Din pacate fetelor chiar cred ca se intampla. Va imaginati ce sume imense se vehicula in aceste chestiuni? Cum sa dea ei cu piciorul la asa ceva?
Atentie mare. Oare exista o legislatie referitoere la asa ceva, se semneaza un protocol? Cine a mai facut FIV trebuie sa stie!
pupi
laurici
gogosar spune:
Brrrrr, ce senzatie mi-a dat acest subiect...
Nici nu vreau sa ma gandesc la lucrul asta....cu totul ca la noi in tara cred ca nu mai exista nimic care sa te mire.
Si ca o parte amuzanta.....noi ne chinuim cu sotii cu sex programat si etc, si cine stie pe unde prin tara exista niste micuti din ei...nu aruncati cu rosii in mine, dar mi-a trecut prin cap.......
Anca
Capul sus, va rasari soarele si pe stada noastra.
Anca Wish spune:
Ancutzule, exact la asta m-am gandit si eu. Iti dai seama cum ar ca ducandu-mi copilul la scoala, peste cativa ani, sa-mi dau seama ca colega-ul lui de banca ii seamana izbitor.
Poate suna a telenovela, dar asta se poate intampla.
Laurici, stiu ca se semneaza un protocol, dar poti tu ca persoana sa controlezi asta? In momentele alea esti emotionata si nu te gandesti decat la faptul ca poti aduce un suflet pe lume.
anca...poate intr-o zi
utocatalina spune:
Si sotul meu si-a pus problema mai ales ca marti merge sa-si faca spermograma....sincera sa fiu este destul de ciudata situatia pentru ca nu ai certitudinea ca cineva nu se foloseste cu adevarat de ...am si eu inima strinsa cu privire la aceasta problema....dar sper sa nu se intimple asa...
cata
Kariris spune:
fetelor nu ma mai innebuniti!
hai ca seamana fi-miu cu colega de banca.... dar daca se indragosteste de ea si mai face si-un bebe debil? a? ce ziceti?
Doamne Maica Domnului!
Nu dar pe bune, ce control avem asupra nr. de embrioni rezultati? eu cred ca nici unul!
eu ii tot dau cu embrioni... ptr. ca spermograma n-am reusit inca sa fac!
dar nu ma faceti, ca stau acolo in laborator si le cer sperma inapoi, oricum ar fi!