Am si eu o problema!!! HELP
Dupa cum am mai scris anul trecut in februarie am nascut o fetita cu o malformatie de cord pe care am pierdut-o dupa 3 zile.Dupa lungi investigatii care au ajuns la acelasi rezultat,accident genetic,am hotarat sa incercam din nou sa avem un bebe si cu ajutorul lui Dumnezeu avem o fetita sanatoasa si frumoasa.
Am nascut joi pe 7 octombrie o fetita de 4 kg la Mun cu Badiu si toate bune si frumoase,sambata am venit acasa,aveam piept de cred ca saturam 3 copii,aia mica desi este o mancaciosa nu reusea sa-mi goleasca un san la un supt iar dupa aceea imi dormea cate 2-3 ore fara probleme.Noaptea se trezea cam de 3 ori sugea cate 10 min si dormea la loc Totul a fost bine in prima saptamana cat timp a stat cu mine mama dar dupa o saptamana a venit sa stea soacra,cu care de altfel ma intelegeam destul de bine pana am pierdut primul copil dar de atunci am mai avut mici conflicte. in fine m-am gandit sa trec peste ele pt ca aveam nevoie de ajutor ,nu in privinta bebelusului dar in treburile casei. Cum sotul meu incepuse serviciul am hotarat sa doarma ea cu mine si sotul in alta camera si o pune "ala cu coarne" sa-mi zica intr-o noapte ca nu-i dau suficient copilului de mancare...... concluzionand ca-mi bat joc de copil. A doua zi bineinteles ca n-am rezistat si am tras o cearta zdravana cu ea dupa care bineinteles am pierdut laptele.Mai am piept dar sa-i dau o masa ,uneori doua pe zi. Am incercat cateva metode traditionale dar nu am reusit mai mult. Au trecut deja 3 saptamani si mai am momente cand sper ca o sa mai "produc" mai mult dar cand vad ca aia mica plange de foame dupa numai o ora sau nu scot cand ma mulg mai mult de 100ml ma apuca disperarea si ma enervez din nou pe ea. Daca aveti vreo solutie va rog sa ma ajutati si pe mine.
Maria si bb Alexia
Raspunsuri
Andrada spune:
Mai intii ai grija sa suplimentezi bine masa copilului cu formula ca zau ca n-are rost sa tipe de foame.
Motivul pentru care te-ai enervat, cred eu, pe soacra este tocmai pentru ca ai auzit cu voce tare spus de cineva care nu ti-e drag, temerile tale adinci (temerile oricarei mame) ca nu hranesti destul copilul, ca nu ai grija cum trebuie de el, etc.
Ca regula generala soacrele au pareri f precise in ceea ce priveste cresterea nepotului. De asta nu poti scapa, dar cu siguranta o poti trimite afara din dormitor! Si adu-l pe sotz in pat linga voi ca asa a promis "si la bine si la rau". Vei mai auzi de acum inainte o gramada de "sfaturi bune", o gramada de critici dar si gramada de vorbe bune. Nu pleca urechea la nici una dintre ele. Cu timpul vei descoperi singura ce e mai bine pentru copilul tau.
E un topic pe site cu fetele care sustin alaptarea. Incearca sa iei sfaturi si de acolo.
Si daca va fi si va fi sa iti pierzi laptele, nu e sfirsitul pamintului, mie de exemplu mi s-a intimplat ca am ramas inzapezita si mi-a luat prea mult timp sa ajung acasa. Si eu am avut o imagine idilica in care alaptam pina la un an...etc nu s-a intimplat nu-i bai, acum are 4 ani si e ditamai barbatul,
A
L’amore che move il sole e l’altre stelle. Dante
Iubirea misca soarele si celelalte stele
spic de grau spune:
Draga mea - se stie ca acum dupa nastere hormonii sunt pe pereti si tu urci f usor dupa ei! Si eu am trecut pe acolo, d-aia iti spun!
Eu te inteleg ca nu comunici usor cu soacra..eu care in mod obisnuit sunt pe aceiasi lungime de unda cu mama, in cele 2 luni cat a stat la mine dupa nastere am zis ca innebunim amandoua!
SI din pacate nici eu nu am avut f mult timp lapte.. SI m-am simtit mai mult decat mizerabil..ma mulgeam cu o pompa electrica de iesea sange (tu esti o fericita cu 100ml - la mine era sarbatoare daca scoteam 20ml din amandoi sani). Acum cnd ma uit in urma imi dau seama ca ar fi trebuit sa nu ma ambalez asa tare..atunci imi doream sa alaptez ca sa am ceva ce numai eu ii pot da si nimeni altcineva. SI acum imi doresc sa fi avut asta, insa nu mai sunt asa suparata pe viata si pe cei din jurul meu ca atunci.
Daca spui ca inca mai scoti 100ml eu zic ca nu e totul inca pierdut. Trebuie insa sa elimini stresul! SI iti recomand sa incepi prin a readuce sotul in dormitor, acolo unde ii e locul (ca mama va pleca la un moment dat si va trebui sa fie obisnuit sa iti dea o mana de ajutor); iar soacra sa se rezume la ajutor menajer si sa te crute mai mult cu sfaturile, mai ales la cele "sensibile".
Iar in momentul in care alaptezi da pe toata lumea afara din camera si bucura-te de acele momente tu si comoara ta! Atat! Si ai sa vezi cum iti va reveni lapticul!
Luminita si www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=spic%20de%20grau" target="_blank">DAVID - 11.03.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34758" target="_blank">Povestea nasterii lui David
"Il y a des fleurs partout, pour qui veut bien les voir" (Henri Matise)
iselin spune:
Ia o doza de imunitate la sfaturile soacrei. Normal ca e geloasa pe fericirea voastra. Daca ti-e greu cu ea mai bine trimite-o acasa, caci te descurci si singura!
Renunta la stresssss!!!
Bea ceai de marar si anason pentru lactatie. Se gasesc la Plafar. De fapt este chiar o combinatie de ceaiuri pentru lactatie. Iara daca nu e si nu e lapte, nu te ingrijora, dar nu tine copilul flamand. Da-i formula si fii multumita ca e sanatoasa. Invatati sa fiti fericiti si fara prea multe griji interne, caci tot stresul se transmite copilului. Nu cred ca-ti doresti sa ai un copil super-agitat si nervos.
danis spune:
e bine ca mai ai inca lapte... daca fetita da semne ca nu mai doarme de foame sau ca nu e satula, suplimenteaza cu formula, dar la fiecare masa, pune-o mai intai la san; dupa ce termina cu sanul, incearca si cu formula; astfel, faptul ca ea suge te va ajuta sa mentii secretia de lapte, mult putin cat o fi, e mai bine decat deloc...; pe de alta parte, suplimentul de formula o va satura pe ea si va veti odihni mai mult amandoua
iar in perioada asta, indiferent despre ce ar fi vorba, trebuie sa-ti pui un scut de nesimtire si sa nu lasi sa te afecteze absolut nimic; stiu ca e greu, dar gandeste-te la copil si vei reusi!
succes,
daniela
Buldan Maria spune:
Multumesc pt sfaturi dar tin sa va anunt ca soacra a plecat in aceeasi zi si nu a mai venit decat in vizita cate o jumatate de ora pe saptamana.Cat despre sot,am unul extraordinar i-a tinut o teorie maica-si de nu a mai indraznit sa scoata nici un cuvant,a fost mielusel in scurtul timp de vizita. Pe aia mica a trebuit sa o pun pe lapte praf pt ca nu te intelegi cu ea cand tipa de foame si mananca in jur de 150 ml la o masa.
O sa incerc si ceaiul despre care mi-ati scris.
Maria si bb Alexia
Karina spune:
Din cite stiu eu, exista si un produs Galactogil pt. stimularea lactatiei, intreaba la farmacie. Eu am baut mult ceai de anason cu chimen sau tinctura de marar.
Bine ca ai scapat de soacra ! Poate asa iti revii !
Karina + Bogdanel
Nu traim ca sa mincam, ci mincam ca sa traim
cocolino spune:
Maria tot pentru laptic, e bine sa bei si macar o bere /zi..
Coca 30 saptamani si dragalasa - Dr. Ion Ionut - Giulesti
http://community.webshots.com/user/cocolino131
Sabina spune:
vai, Maria, tu ai f. mult lapte daca scoti 100 de ml! Eu am alaptat pana la un an si 8 luni si n-am scos mai mult de 60 niciodata, pt.ca la unele femei numai bebele scoate! Pompa nu rezolva asa bine.
Fetita se scoala dupa o ora pt. ca asa se intampla la varsta asta, si Sofia a facut la fel.Se poate scula si de colici, si suptul o ajuta,o linisteste.
Sfatul meu:
suna imediat pe dr. Culcer de la Municipal.0723330001.ea m-a scos pe mine din aceeasi oala.Sofia se cula din juma in juma de ora si eu credeam ca n-am lapte.
Nu mai da lapte praf! Chiar daca ti se pare ca doarme mai mult.Abia la 3 luni se regleaza cu programul de masa.
Da-i sa suga. f. mult, asa revine lactatia.Abia dupa da=i formula, dar numai 20, 30 ml.Asa va reinvata sa suga.
faptul ca se scoala dupa o ora nu inseamna ca ii e foame!!!!
inca odata, 100 ml e f. mult.daca tot ii mulgi, da-i copilului, nu arunca.
Te rog sa revii cu amnanunte si daca e, da-mi Pm.
Sabina si Sofia Galagia
www.desprecopii.com/forum/photo_album_cat.asp?sqldtl=834" target="_blank">Poze cu noi
Cele mai frumoase fete
mmag spune:
Cel mai bun stimulent pentru lactatie este suptul. Nu te mai stoarce singura, pune copilul la sin si lasa-l sa suga cat mai mult; relaxeaza-te, inchide ochii si incearca sa-ti imaginezi cum navaleste laptele in canalele mamare.
Calmeaza-te, odihneste-te si alimenteaza-te corespunzator (branza, lapte , oua, supe, carnita fiarta, evita cafeaua, tutunul,prajelile, grasimile, varza, fasolea).
Nu te mai gandi ca pierzi laptele - de multe ori poti sa-ti autoinduci mental scaderea lactatiei.
Bea zilnic 3 cani de ceai de chimen + anason - stimuleaza lactatia.
Evita citricele - scad lactatia.
Mamico, DACA VREI, POTI SA-TI ALAPTEZI COPILUL IN CONTINUARE!
danitin spune:
Bine ca ai scapat de soacra. Daca reusesti sa te descurci si cu bebe si cu casa merita sa si liniste. Tu nu ai nici o vina in tot conflictul, femeile aflate dupa nastere sunt destul de sensibile si tu ai mai trecut si printr/o tragedie anul trecut asa incat toata lumea ar trebui sa tin cont de asta. In primele luni dupa ce am nascut am reusit sa ma cert fioros cu propria/mi mama, tot pe tema ca nu am grija de bebe cum vrea ea, si chiar ca nu avea dreptate. Pentru imbunatatirea lactatiei trebuie sa bei multe lichide / peste 3 litrii pe zi, sunt bune ceaiurile de anason si de fenicul, e bun si cel de marar dar risti o criza de fiere, mai exista de la Hipp un ceai special pentru stimularea lactatiei / granule/ si Galactogilul. Eu am mai incercat niste pastilute pe baza de plante numite Nutrinatal, produse de Promedica. Iti doresc mult succes si nu mai fi necajita, e bun alaptatul dar eu cred ca decat o mama disperata ca nu are destul lapte mai bine una care ia lucrurile asa cum sunt si reuseste sa ramana calma.