Urgent: am probleme cu vecinii...
Urgent! Am probleme cu vecinii...
De cand ne-am mutat in bloc (1 an)... avem probleme cu niste vecini de la parter. Ca sa NU ne parcam masina in fata geamurilor lor ca este locul masinii lor... nici in spatele blocului ca aceeasi poveste si tot asa.
In seara asta au venit cu falcile in cer la usa, ca vezi Doamne locul lor este ocupat (desi aveau loc si pt. masina).
Le-am spus ca nu au nimic de la ADP ptl. locul ala... pana la urma a coborat si tatal meu si s-a ajuns la scandal, injurii, s-au impins... au iesit si cei 3 fii ai lui, unuia dintre ei i-am tras o palma (cand am vazut ca se bate taica-su cu taica-miu) ... el m-a amenintat ca pt. palma asta o sa platesc maine.
Ne-au mai amenintat ca ne taie cauciucurile la roti, etc.
Am sunat la politie la 955,... au zis ca daca se continua scandalul, sa revin la ei,.
Cei de la politia de cartier au zis sa fac maine o reclamatie ...
Voi cum ziceti sa provedez?
Ati pasit asa ceva?
Cum ati rezolvat?
Va multumesc tuturor.
Raspunsuri
adda spune:
Este evident ca nu poti discuta normal cu acesti oameni! Daca as fi in locul tau i-as evita si mi-as gasi un alt loc de parcare. Chiar daca nu au nic un drept sa-ti pretinda sa nu parchezi pe "locul lor" 
Acum vreo doi ani am avut si noi un incident oarecum asemanator. Tocmai terminasem facultatea si ne cautam un apartament. Stateam in gazda si venise si socrul meu din Bacau pentru a ne ajuta in "plimbarile" zilnice pe la agentiile imobiliare. Aleea din fata blocului era asfaltata de un vecin (nu stiu daca pe banii lui sau ai locatarilor blocului), lucru pe care l-am aflat mult mai tarziu, dupa scandal (ca nah, a fost un scandal, altfel nu scriam mesajul daca nu aveam ce povesti
). Socrul meu si-a parcat frumos masina si am plecat toti trei la cautat apartament. Cand ne-am intors seara am gasit in fata masinii noastre, masina vecinului respectiv asezata de-a curmezisul stradutei ca sa nu mai putem iesi (cica ii stricam strada
... dar celelalte masini parcate acolo nu o stricau?!?! In plus, nu era absolut nici o tablita pe care sa scrie "Parcare privata", de exemplu, desi nu avea nici un drept pentru ca locul din fata blocului nu era al lui - cine venea acolo pentru prima oara trebuia sa ghiceasca ca "nu are voie" sa-si parcheze masina?!?!
...sau macar sa ne fi spus frumos ca intelegeam si ne luam masina, mai ales ca socrul meu e un om tare de treaba care nu ar face nimic intentionat sa-i deranjeze pe altii). Am ignorat gestul gadnindu-ne ca s-o plictisi el la un moment dat sa stea cu masina asa si o pleca, iar noi ne luam masina si o ducem in alta parte. Insa o vecina in varsta l-a sunat pe proprietarul apartamentului in care stateam cu chirie, acesta a venit cu politia si a iesit un scandal cu vecinu' ala!!
A luat amenda si s-a lecuit!
Am scris eu cam mult...Eu m-am invatat minte: in situatii de astea, cand vezi ca nu ai cu cine vorbi
, ori ii ocolesti cat poti pe vecinii scandalagii evitand sa-i calci pe batatura (in cazul tau parchezi masina in alta parte... s-o gasi un loc pe langa bloc), ori chemi politia! (de preferat prima varianta, altfel ii vei inversuna mai mult...sau poate nu
)
Ada
"Fiecare lucru are frumusetea lui, dar nu oricine o vede." - Confucius
Catan spune:
Ufffff Mariana da am patit de multe ori asa ceva .Mai ales ca e dreptul tau la parcare .Unii se cred stapini pe ce nu le apartine.
Tare rea a mai devenit lumea in ziua de azi.
Probleme cu vecinii?Daaa f multe ,fara sa le provocam .De cind ne-am casatorit in strainatate eu si surorile mele au devenit f invidiosi vecinasii nostri ,ne-au taiat rotile de la Oltcit,ne-au bagat bete in usa nu in roate
.Si birfa cit cuprinde,dar acum privesc senina ,ii tratez cu indiferenta ,de ce sa-mi amarasc zilele .Ma doare ca acesti oameni ii cunosc de un car de ani
Acum parintii mei au invatat si ei sa evite acest gen de oameni.Tatal meu e f saritor ca si mama ,dar s-au mai dat in laturi de la cite au patit cu vecinii astia iubitori ".
Sfat nu stiu daca pot sa-ti dau ,daaaaaaaa apeleaza la politie si daca e nevoie in judecata cu ei
Un exemplu evocator.Am in cladire o vecina f invidioasa ,(este evreica ),are ciuda pe sora mea care e maritata in Liban (eu nu eram maritata inca),eram cu catelusa afara in fata blocului si era in calduri .S-au tinut o haita de ciini dupa mine sti cum e si eu speriata ii goneam cu un bat ca mai aveau putin si sareau sa ma muste
A iesit hoasca asta batrina Reti (na ca am dat-o in vileag
)si imi striga cu putere de la etajul sapte nu mai bate cateii vaca mare si proasta
.Halal comportament din partea unei doamne",de la care cu ani in urma aveam pretentii de la ea.Ce crezi ca am facut i-am zis sa-ti fie rusine atit.Si prietenele mele s-au revoltat ,una dintre ele e avocat .I-am zis dupa vreo doua zile ca o dau in judecata ca am martori ,ptr injurii
.Sa vedeti cum s-a schimbat cotoroanta 180 de grade .Era tare mieroasa.
.Scuzati-ma ca m-am lungit asa mult.Pupici si eu zic sa nu pui la inima ca nu se merita.
http://community.webshots.com/user/catya106
Sanca spune:
Daca problema e numai cu parcarea, sfatul meu ar fi sa o lasa-ti mai moale. Nu stii niciodata cine sau cum iti zgarie masina din "greseala" sau te trezesti cu pana cand tie lumea mai draga. Parcheaza si tu in alta parte, si lasa-i in pace. Americanii au o vorba "omara-i cu bunatate.... " Fii tu amabila si draguta cu ei, si or sa-si "marcheze" si ei teritoriul mai putin.
Cu cat o sa incerci sa arati ca tu ai dreptate, cu atat o sa iasa cu scandal....
frumosii mamei
irina.c. spune:
Draga Mariana,exact asa a patit cumatra mea.A platit locul de parcare la primarie,dar cel care il ocupase dinainte nu dorea sa il elibereze.A facut plangere la politie si s-a rezolvat rapid.Eu cred ca nu are rost sa te certi,politia e foarte operativa.Eu am apelat la ei si cand era in zona un chef prea zgomotos si nu puteam dormi,si s-a rezolvat imediat.Irina si bb Iinca(26apr04)
"Toti traim sub acelasi cer ,dar nu toti avem acelasi orizont."
Leditia spune:
Cred ca ar trebui sa-i evitati,sa nu aveti probleme mai mari.De obicei politia vine le da o amenda sau nu si apoi aia incearca sa se razbune, ceea ce nu ti-as dori.
Eu am avut aici probleme cu una,careia nu i-a convenit ca tocmai ieseam cu catelul(sa-l duc proprietarului,o prietena avusese nevoie sa plece din Buc si n-avea cu cine lasa cainele cateva zile)Si cum ieseam eu din scara,in dreapta e teren unde mai toti isi aduc cateii..cainele n-a mai avut rabdare sa o duc in spate unde o duceam si a facut acolo..si a inceput aia sa ma faca cu ou si otet..deh mahalagioaca..sa ma injure,sa ma ameninte.Si eu nedumerita ma uitam in stanga si-n dreapta ca habar n-aveam ca de fapt la mine tipa.Cand mi-am dat seama i-am zis doar ca nu stau de vorba cu mahalagioace si inculte.Si s-a invinetit de nervi.Asa ca a doua zi,probleme cu tiganii din zona..nu stiu ce le-a zis,insa pt ca-i femeie din aia de sta jos cu scaunelul la barfa de dimineata si pana seara cu celelalte de teapa ei o fi avut ea timp sa-i imbarlige.Asa ca-mi era frica sa plec dimineata la scoala si-mi era frica sa mai ies din casa.Pana la urma venise o tiganca dupa mine(veneam acasa si venise dupa mine pana la lift ofticata ca ea tot imi zicea diverse iar eu nu ziceam nimic) si ma tot injura si-mi tot zicea ea acolo de-mi venea sa-i dau vreo doua..si i-am zis ca daca nu ma lasa in pace o sa merg la politie si ca daca vrea sa-si ia amenzi peste amenzi sau sa faca puscarie n-are decat sa ma ameninte in continuare.Nu-ti zic ca treceam pe strada si eram injurata,insa nu le bagam in seama.Mie desi imi place curatenia nu pot sa tin terasa curata pt ca-i neinchisa si-mi arunca toate porcariile in teresa..de la pungi cu carne stricata pana la fecale de caini..si multe altele.Am aruncat haine si lenjerii pt ca mi-au aruncat diverse chestii si erau patate si vai de ele.
Bine ca de cainii pe care-i baga in scara si-si fac nevoile pe scara nu-i deranjata,bine ca-si arunca toate mizeriile pe geam(pungi cu gunoi menajer) si uite asa s-au adunat hoarde de caini aici in fata si e jale cand treci..ca-s tare agresivi si m-am saturat sa-mi fie teama sa ies afara din cauza zecilor de caini.
Dar mie nu mi-a placut sa stau la cearta cu mahalagioacele astea,inculte si vai de ele..care arunca in copii cu pietre pt ca le deranjeaza din barfa cu rasetul lor ,ori cu mingea..ii injura si arunca cu pietre dupa ei..Pai poti sa-ti pui mintea cu asa ceva?
Insa daca se ajunge la mai mult du-te la politie.
Numai bine si sper sa-ti rezolvi problema.
Leditia.
mariana75 spune:
Multumesc mult dragelor.
Sotul meu este momentan in SUA pana duminica :((
Dar noroc ca am prieteni... vine acum sa ma ia cu masina si fugim ca sa facem reclamatie la politie, caci maine dimineata cine stie ce "surpriza" ne asteapta si sa aiba politia deja o plangere.
Pupici, cand revin va scriu ce am rezolvat.
mariana75 spune:
Am facut plangere, apoi in cateva minute a si aparut patrula... concluzia: vecinul n-=are drept, dar ca sa-i fie si aluia bine, s-a delimitat locul lui... 1 NU 2 cum erau pana acum (ma rog, chiar 3, ca are unul si in spatele blocului).
Nu prea sunt eu incantata de ce s-a intamplat :((
Daca tatal meu nu cobora si schimba replici urate cu vecinul, filozofi ramaneam... dar... este tatal meu, ce sa-i fac.
Acum sunt cat de cat linistita, desi m-am convins ca ceilalti vecini tin cu astia de la parter, nu cu noi (chiar daca aveam dreptate)... fiindca noi suntem "niste kkti veniti de 1 an" :(
Asta este... politia romana... eu in locul lor le tranteam o amenda.
Una peste alta... daca nu era "Mr_Baz" sa ma ajute, politia nici pana poimarti nu venea...
Pupici, va multumesc mult.
A_Iulia spune:
Pai tot auzeam ca vor sa faca ordine cu locurile de parcare din fata/spatele blocurilor, sa se plateasca taxa pentru ele. Cred ca s-ar rezolva toate problemele asa. Vrei loc de parcare la usa blocului, platesti.
Si la mine la bloc e ceva similar (se stiu locurile care ale cui sunt, sunt scrise numerele la masina pe jos, etc), oricum nu se ajunge la bataie sau alte minuni. Nici certuri prea mari n-au fost. Da-o naibii, e doar un loc de parcare nenorocit, cum sa te bati din atata lucru?!. De regula ne intelegem toti din bloc, mai parcam unul pe locul celuilalt. Dar imi amintesc ca la inceput cand m-am mutat la fel am patit, nu ma lasa nimeni sa parchez niciunde. Pana n-am pus mana sa fac ordine in parcare, sa mut masini abandonate, sa repar borduri si sa vopsesc garduri n-am obtinut clementa.
Adina +
Olivia Karla 04.03.2004
pozele noastre
mariana75 spune:
Draga Adina, asa este... NU trebuia sa se ajunga la un astfel de scandal si chiar putine imbrancituri, dar s-au nimerit 2 scandalagii: vecinul si tatal meu :((
Eu si sotul de 1 an de zile, nu am avut probleme la genul asta.
Vecinul tipa, bufnea, injura... noi doar ii replicam: ai ceva platit la ADP? Daca da, jos palaria... daca nu, avem aceleasi drepturi.
Off... abia astept sa-mi vina sotul, ca tare grea a fost sapt. asta.
Va multumesc tututor pentru mesaje.
Pupici si sanatate.
CristinaT spune:
abia acum am citit mesajul tau si-mi pare rau ca anu aiesit cum ai vrut .
am si eu o intrebare cine-i mr_bz ca parca nu a fost pomenit pana acum in poveste?
5 ani -14 februarie 2005