cum "leg" 2 computere?
Raspunsuri - Pagina 3
marius spune:
Raspunsul lui Galaxy dupa mine este cel mai aproape de optim de utilizare. E suficienta solutia Internet Sharing deci Ip intern.
xenocid spune:
Internet Connection SCaring e najpa rau!
recomand WinRoute
Cu stima,
Alin
*Ex astris, Scientia*
joxy spune:
E un problem. Nu prea aveti tot ce va trebuie. Deoarece daca conectati pc-urile intre ele... nu mai are loc(gaurica) unde sa intre cablul de retea/internet.
Deci.... tot trebuie sa cumperi ceva.
Stii unde se modifica IP-ul pc-ului ?
start-control panel - network connections - LAN area connection
click drepta - proprietari - te duci la TCP/IP - proprietati.
Cand vrei sa conectezi cele 2 pc-uri (fara internet la nici unul din ele) ai de facut urmatoarele:
1. notezi IP-urile/mask/gateway si DNS-urile existente
2. pe un pc1 modifici IP-ul (adaugi la ultimul grup de cifre 1)
ex: daca scrie
[x] obtain IP automatically, bifezi mai jos
[x] use the following IP address (IP: 192.168.1.2 / mask 255.255.255.0 gateway 192.168.1.1)
DNS nu ai nevoie
3. pe pc2
[x] use the following IP address (IP: 192.168.1.3 / mask 255.255.255.0 gateway 192.168.1.1)
DNS nu ai nevoie
4. conectezi un cablu de retea intre ele, acel cablu de legatura intre 2 pc-uri ce il cumperi de la magazin.(UTP twisted)
si atat.
asta este varianta mai ieftina dar cu ceva bataie de cap.
dupa ce ai terminat, trebuie sa pui la loc ce ai notat la punctul 1. pt. a putea avea acces in retea din nou.
Varianta 2. ar fi sa cumparati un switch si 2 buc. cablu de retea normal.
Cablul care vine de la reteaua de bloc, se introduce in switch
si fiecare pc cu cablul lui in acelasi switch.
Pe unul din pc-uri, cel care iese la net, lasi neshimbata adresa de IP (ce ti-au dat baietzii din bloc), pe pc-ul 2, ... ii intrebi pe baietzi ce IP este liber (nu cred ca au retea cu peste 200 pc-uri) si sa-ti de-a inca un IP.(care eventual sa nu aiba iesire la net, daca vor sa te taxeze in plus)
Ai inteles ceva ?
Varianta 3. ambele pc-uri pe net, .. tre sa mai cumperi 1 buc placa de retea si un UTP twisted.
PC-ul cu 2 placi de retea, va avea 2 adrese de IP. una externa data de baietzii din bloc si una interna data de voi.
Tot pe acest pc se instaleaza un soft, care sa stie sa faca legatura dintre cele 2 placi (routing) si sa stie sa-i de-a pc-ului 2 internet. (Vezi Xenocid)
Legatura dintre cele 2 pc-uri se realizeaza printr-un UTP(twisted)
PC2, are IP intern dat de voi (asemanator cu cel al pc-ului 1)
Cam complicata tehnica asta...cand nu-s gaurele destule
Cu respect,
Florin
Choose life
tata lui Ilé spune:
sunt sotul intrebatoarei.
Am facut ce mi-a spus joxy ( la cele doua computere la TCP/IP am introdus coordonatele pe care mi le-ai dat: 192.168.1.2 etc etc). Am bifat ceea ce trebuia in FireWall-ul care vine cu SP2. Am rulat pana si netsetup-ul din NetWork setup Disk pe si tot nu vad nimic. ce ar putea fi?
cumva numerele pe care mi le-ai dat joxy sunt doar niste exemple. sau chiar pe alea trebuia sa le introduc?
as vorbi chiar si la un telefon cu cineva care sa ma indrume. Am XP Professional pe ambele computere.
multumesc.
dante01 spune:
welcome to the club...
pai, ai putea vb cu cineva la un telefon sau daca iti instalezi vnc viewerul acel cineva s-ar putea lega la computerul tau si sa faca el setarile de rigoare...
cateodata e mai usor sa faci treaba tu insuti decat sa explici cuiva...
no offence...
bafta!
if you're grabbed by the balls you heart and soul will follow sooner
joxy spune:
Pentru a vedea ceva, trebuie sa ai un cablu intre cele 2 pc-uri. Acel cablu trebuie sa fie Twisted pair/UTP - se cumpara de la magazin.
Da, numerele date erau de exemplu, dar daca le introduci corect, functioneaza.
Ce te intereseaza pe tine e IP-ul 192.168.1.2 / 192.168.1.3 la altul, mask-ul 255.255.255.0 la amandoua si gateway - 192.168.1.1 (sa fie). De DNS nu ai nevoie.
Cand pui cablul la ambele pc-uri o sa-ti spuna daca totul e ok, in coltul din dreapta, langa ceas.. "Local area connection.. bla bla, ok, connected, etc". Daca exista 1/2 led(uri) pe placa de retea langa mufa, trebuie sa se aprinda si sa clipeasca (acelasi sau altul)
Dupa ce toate astea sunt indeplinite, nu ai decat sa deskizi un folder si sus in bara de adresa sa tastezi \\192.168.1.2 (sau.3) si sa dai enter si iti va deskide pc-ul de langa.
Bafta.
Cu respect,
Florin
Choose life
casandra spune:
--------------
4. Daca nu reusiti cu help din windows sau din internet chemati pe vreun prieten sa va ajute.
-------------------------
Eu asa as facea, as apela la cineva priceput, care sa vina sa ma ajute.
joxy spune:
quote:
Originally posted by gandacelu
si daca tot vorbim de computere, ce inseamna thinkpad?
am un butonas mic acia pe care nu l-am folosit niciodata!
acuma sper sa nu aflu ca pc-ul meu stia sa spele si vasele... si io nu stiam ca el stie...
cum se cheama pc-ul tau si cum se cheama tastatura...
E posibil sa fie un buton care se "customizeaza". apasandu-l se va deschide o aplicatie, de genul: mail, internet explorer, word, volum, sau... iti va inchide fereastra curenta, va face stand-by la sistem... ce vrei tu.
Cu respect,
Florin
Choose life