cum "leg" 2 computere?

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gandacelu spune:

draga florin,

sunt sotul gandacului

s-ar putea sa fie cablul de vina. Eu folosesc un cablu care seamana perfect la prima vedere cu UTP-ul care mi l-au bagat baietii de la bloc pentru internet, dar care il am din Canada. acolo cand l-am cumparat se numea R45. Sa fie cumva varianta lor de UTP?

dupa ce am facut tot ce mi-ai spus si bag si cablul imi apare LAN not connected. sau hardware disconnected din cate imi aduc aminte. E cablul de vina, nu? ca nici luminitzele nu se aprind langa port.

??????

.............

acuma scrie gandacu:
pc-ul meu este un ibm t23 thinkpad... ma gandesc ca e ceva cu butonasul ala, daca apare chiar in numele computerului, nu? am apasat pe el si nimic!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joxy spune:

yeap, cablu trebuie sa fie RJ45 (tipul T568 A-B)

Cu respect,
Florin

Choose life

citeste putin aici:
http://www.southwest.com.au/~jfuller/rj45/rj45.htm

Mergi la inceput

asta e cablul... am scris gresit R45...
tot RJ45 avem...

s-o lasam balta?

.................

am citit pe link... cablul nostru e albastru, nu rosu... noi ne conectam cu el pe net in canada... sa inteleg ca intre 2 pc-uri e nevioie de alt tip, cu 2 end-uri diferite?

Mergi la inceput

Citeste la link-ul de mai sus, uita-te la poza de la crossover cable, uita-te la mufele de la cablul tau si vezi daca este intr-adevar cablu crossover ce ai tu.

Dupa ce sa te uiti sa iti fie mai simplu... ca firele de pe pozitia 1-2 (Mufa 1) sa ajunga la cealalta mufa pe pozitia 3-6 (Mufa 2).

Cu respect,
Florin

Choose life

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arboria spune:

quote:
Originally posted by gandacelu
pc-ul meu este un ibm t23 thinkpad... ma gandesc ca e ceva cu butonasul ala, daca apare chiar in numele computerului, nu? am apasat pe el si nimic

One-button access to IBM
ThinkPad Button launches Access ThinkPad.
Access ThinkPad opens up a universe of online and on-system resources and helps you set up, learn about and enhance your ThinkPad notebook.
www.pc.ibm.com/ca/thinkpad/easeofuse.shtml" target="_blank">de aici am luat informatia

Iar aici ai niste troubleshooting issues, poate te ajuta

Julia

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by joxy

Citeste la link-ul de mai sus, uita-te la poza de la crossover cable, uita-te la mufele de la cablul tau si vezi daca este intr-adevar cablu crossover ce ai tu.

Dupa ce sa te uiti sa iti fie mai simplu... ca firele de pe pozitia 1-2 (Mufa 1) sa ajunga la cealalta mufa pe pozitia 3-6 (Mufa 2).

Cu respect,
Florin

Choose life

florin, gata, ne-am lamurit, nu ajung in pozitii diferite, mufele sunt identice!

deci ne trebuie un cablu crossover?

merci fain!

Mergi la inceput

Magazinele de pc-uri, au cabluri de-a gata sau iti fac pe loc.
Este 10.000 lei/mufa si 8.000 lei/metru.. , cu 100.000 lei te descurci.

din pacate sunt in concediu, ca iti faceam eu un cablu. Daca nu gasesti, dai un semn, si vedem cum facem, orium eu am unul in casa, just in case.

Mergi la inceput

julia, 1000 de

am cautat si eu la inceput pe net cand l-am cumparat, dar n-am inteles prea multe!

sarumana!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tzuri spune:

Butonul de thinkpad lanseaza in executie un program ales de catre tine.Pentru utilizarea lui trebuie sa instalezi softul necesar de la ibm.com .Odata cu instalarea lui , sunt activate si tastele Fn(function) cum ar fi volumul , contrastul ecranului sau lampa pentru lucrul de seara (daca este cazul la modelul tau).
Pentru retea intre doua comp. exista doua variante simple :
1.conectezi cele doua comp. intre ele cu ajutorul unui cablu cu mufe RJ45.(modelul NULL MODEM), adica se folosesc doar 3 fire.pinul 2,3 si 5 respectiv Rx ,Tx si Gnd.(vezi www.null-modem.com) pentru o vedere de ansamblu.
2.ai nevoie de un ruter si un hub.setezi ruterul conform modelului cu IP-ul tau de WAN (internet) in cazul de fatza te folosesti de el ca un gateway pentru accesul in exterior, conectezi cele 2 comp la hub si hub-ul la ruter.
Poti configura reteaua ta cu mai multe adrese.Ex.:
Ruterul tau va avea doua adrese IP.Una WAN si a doua LAN.
Adresa LAN te va ajuta sa comunici cu reteaua ta interna si IP WAN este comunicatia ta cu exteriorul.(IP WAN este ceea ce primesti de la furnizorul de ISP).
Poti avea o configuratie de genul :
In ruter,
Ruter WAN IP Address : 80.123.12.12 Netmask 255.255.0.0(sau selecteza automat )
Ruter LAN IP Address : 10.0.0.1 Netmask 255.0.0.0

In comp. 1
IP address 10.0.0.2 netmask 255.0.0.0 default gateway (adresa ruter-ului) 10.0.0.1 dns address 10.0.0.1
In comp.2
IP address 10.0.0.3 netmask 255.0.0.0 default gateway (adresa ruter-ului) 10.0.0.1 dns address 10.0.0.1

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by joxy

Magazinele de pc-uri, au cabluri de-a gata sau iti fac pe loc.
Este 10.000 lei/mufa si 8.000 lei/metru.. , cu 100.000 lei te descurci.

din pacate sunt in concediu, ca iti faceam eu un cablu. Daca nu gasesti, dai un semn, si vedem cum facem, orium eu am unul in casa, just in case.

esti prea dragut! sper sa ne descurcam acum

Mergi la inceput