La France (24)
Raspunsuri - Pagina 2
doruletz spune:
quote:
Originally posted by emoison
Fetelor, unde (si la ce pret) gasesc eu in Franta, Tamîioasa Romaneasca sau Grasa de Cotnari
Elena, unde stai? In Paris sunt magazinele Globus, magazine sarbesti unde poti gasi vinuri romanesti, pana in 10€. E un magazin pe langa Spitalul Saint Louis, altul in zona Metro Chateau d'Eau. Daca stai in alt oras nu stiu daca s-ar putea trimite sticlele prin posta?!
imagini
spic de grau spune:
quote:
In Paris sunt magazinele Globus, magazine sarbesti unde poti gasi vinuri romanesti, pana in 10€. E un magazin pe langa Spitalul Saint Louis, altul in zona Metro Chateau d'Eau. Daca stai in alt oras nu stiu daca s-ar putea trimite sticlele prin posta?!
imagini
Doruletz unde e Spitalul acesta Saint Louis? Ptr ca magazinul de la Chateau d'Eau, zona mai precis - ma baga in sperieti! Nu as merge acolo nici sa ma tai
Mersic,
Luminita si www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=spic%20de%20grau" target="_blank">DAVID - 11.03.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34758" target="_blank">Povestea nasterii lui David
"Il y a des fleurs partout, pour qui veut bien les voir" (Henri Matise)
doruletz spune:
Luminita, uite adresa
Hôpital Saint-Louis, 1 av Claude Vellefaux 75010 PARIS
Magazinul este chiar vizavi de intrarea spitalului (in fata lui, pe partea cu spitalul, e o statie de autobuz, asta ca inca un punct de reper). Dar nu se poate sa-l ratezi, miroase tare a cafea proaspat rasnita, are niste discuri si cristale in vitrina.
Cand merg acolo am urmatorul traseu: iau metroul 2 pana la Colonel Fabien si dupa aceea cobor pe av Vellefaux pana in fata spitalului, acolo e si magazinul. Sunt vreo 10 minute de mers pe jos, poate mai putin.
Au branza telemea tare buna si ieftina, muraturi, foi de placinta, foi d'alea de napolitana pentru prajituri -nu stiu cum le zice-, varza murata la butoi (asta trebe sa te descurci cu ea in metrou dupa'aia sa nu zica lumea ca transporti un cadavru in sac ), salam de sibiu, vin si tuica romanesti si multe alte bunatati.
Eu am fost de cateva ori si la magazinul de la Chateau d'eau, nu mi s-a parut asa de periculos. Evident, era in plina zi.
Sa ne anunti cand beti vinul românesc si mancati placintele
imagini
Ne prenez pas la vie au sérieux ; de toute façon, vous n'en sortirez pas vivant
spic de grau spune:
Mari
Luminita si www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=spic%20de%20grau" target="_blank">DAVID - 11.03.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34758" target="_blank">Povestea nasterii lui David
spic de grau spune:
Ma uit acu pe TF1..cred.. la emisiunea "Vis ma Vie".. - sunt eu exagerata sau vi se pare si voua anormal ca un prezentator de emisiuni TV sa faca pe Sage femme-a si sa participe la nastere alaturi de sot si personalul medical . EU una as fi innebunit sa stiu ca un cineva care nu e cadru medical (si deci nu sunt obligata sa-i suport prezenta)..sa ma vada si dezbracata si in asemenea momente.. Nu pricep nici cnd se filmeaza cate unele si isi pun apoi filmul pe net...
Ca sa nu mai spun ca tipul asta (nu stiu cum il cheama), prinde copii, le taie cordonul (si nu e deloc indemanatic), si le mai face si baie! Cred ca saream la gatul lor sa stiu ca face unu' experimente pe copilul meu!
Mirunda spune:
Mai fetelor,
ia lamuriti-ma si pe mine, ca nu pricipesc di loc:
1. Elena, ce e aia, ,sa te "demarcheze"? Ca mie numai prostii imi vin in cap, si te stiu fata serioasa !!!
2. Mihaela, ce o mai fi si "les HAts", ca ma simt ca pe vremuri, cand adultii radeau de un banc mai ciudat si eu ma uitam , copil fiind, la ei, si nu pricepeam nimicuta!
3 Si inca una, sa scap de intrebari si sa ma duc la nani linistita.......ce e aia carte bleu?
E cartea de banca?
Mercic si va pupic!!!
Oleu, am uitat ce era mai important!
Corina draga, si din partea mea, LA MULTI ANI!!!
Un pupic dulce, si ce bine ar fi sa ne intalnim cu toatele deodata, sa si poate si sa cu si cu oricum, sa fim vreo ......
Asa ca
http://community.webshots.com/user/mirunda
"Copilului tau, atunci cand este mic, sa ii daruiesti radacini, atunci cand este mare, aripi".
doruletz spune:
quote:
Originally posted by Mirunda
Mai fetelor,
ia lamuriti-ma si pe mine, ca nu pricipesc di loc:
1. Elena, ce e aia, ,sa te "demarcheze"? Ca mie numai prostii imi vin in cap, si te stiu fata serioasa !!!
2. Mihaela, ce o mai fi si "les HAts", ca ma simt ca pe vremuri, cand adultii radeau de un banc mai ciudat si eu ma uitam , copil fiind, la ei, si nu pricepeam nimicuta!
3 Si inca una, sa scap de intrebari si sa ma duc la nani linistita.......ce e aia carte bleu?
E cartea de banca?
Buna Mirunda, n-ai mai venit demult pe la noi...
Hai ca incerc io sa-ti raspund
1. Demarcheur - e un vanzator la domiciliu. sa o demarcheze pe Elena - probabil a venit sa le vanda ceva (de genu' aspirator nu pentru alte chestii )
2. E vorba de limbajul SMS. Nu-ti face griji, chiar si francezii trebuie sa se concentreze ca sa inteleaga cateodata. Pe internet tot mai multe forumuri il interzic caci e greu de descifrat. HAts = les achats. Daca pronunti cele doua cuvinte vei vedea ca iese cam acelasi lucru. Limbajul SMS e un fel de transcriere fonetica si presurtata. Ce iese... vezi si tu (kes ke c =qu'est-ce que c'est, kdo = cadeau etc - sunt multe, nu-mi vin in minte la ora asta, poate iti mai spun fetele)
3 Carte bleu = da, e cartea de credit.
Noapte buna
imagini
Ne prenez pas la vie au sérieux ; de toute façon, vous n'en sortirez pas vivant
lu.more spune:
Iata un dictionar al limbajului SMS. Cuvinte, expresii, chiar si cateva verbe conjugate.
Cititi si va minunati!
www.deblok.net/dicosms/index.php" target="_blank">frumoasa limba franceza
« C’est une grande folie que de vouloir être sage tout seul. »
La Rochefoucauld
Corina spune:
Merci pentru urari fetelor!!!Mi-ati facut o surpriza,sa gasesc acu de dimineata toate urarile voastra!!!!!
Tonia,cumnata mea lucreaza la acelasi spital,este asistenta la serviciul oftalmologie,consultatii de zi!Tu in ce serviciu esti?
Mirunda,carte bleu ,este cartea de credit,de obicei Visa,care are culoarea bleu!!!!
Elena,daca vrei vorbesc cu mama sa cumpere vin si il aduce cind vine,pe 18 decembrie!!
Va pup dulce pe toate
Corina si Anna nazdravana!!
oLo spune:
alte prescurtari care mie-mi plak la nebunie: K7, chau7 si pou7
Oti, pantaloni cu volanase nu cred ca mai gasesc (trebuia sa fac stoc atunci. Dar daca vrei, caut unii haiosi, si-i dau lu Mosu' sa vi-i aduca ;) Asta daca nu va hotaratzi sa venitzi (si voi odata macar) pe la noi. Poate la o votare ceva ;)
Fetele, daca nu stiti pe cine sa votatzi la deputatzi, si n-avetzi nici o prefetintza, va zis io pe cin' sa votatzi :D Ca sa fac o surpriza domnului cu pricina. Oricum, cu un vot castiga(al lui il are sigur :D ), dar daca are mai multe o sa fie in culmea fericirii!!! (e legat intr-un fel de un subiect dureros, discutat de curand aici, pe subiectul asta)
Mihaela
www.desprecopii.com/info.asp?id=512" target="_blank">Anaïs & www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=19303" target="_blank">Emma