La France (24)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Otilia spune:

quote:
Originally posted by Aurelia

Mai Otilia chiar "ma faci geloasa "cu floricica ta albastra ........fac eu ceo-i face si o sa o iau si eu pina la urma caci am vazut ca-i trebuiesc multi bani lui Paul pentru operatie si se string incet -incet..............
Macar un crimpei acolo sa fie si de la mine ,da ia zi-mi ca nu mai vreau sa stau sa caut prin forum ,cum se procedeaza cu banii pentru el tot ca si pentru Cristi? ca stii ca eu sint "adepta " trimisului prin plic............
Hihi, Aura, eu sunt adepta a "totul facut pe net"... Asa ca am platit cu CB prin PayPal, acolo unde scrie "Ajuta!". Daca vrei sa trimiti prin plic, ceea ce este mai riscant, intreab-o pe Mirela ce si cum...

Si acum mesajul initial postat de Solana in alta parte:

"Salutare fetelor cucuietelor
Vreau sa ma adresez in special frantuzoaicelor cu experienta in 'ale administratiei' care cunosc bine drepturile persoanelor care locuiesc legal in Franta.Sotul meu lucreaza,el e francez,...avem un copil 10 luni...eu exersez meseria de mamica , full time.Cu alte cuvinte avem un singur venit pe luna plus alocatia ptr micut.Mi-am obtinut actele in mai 2004 si de curind am obtinut si CMU;Am dreptul la somaj..sau doar dupa 5 ani de locuit in Franta?Am dreptul la alocatia de tinara mamica...?Ce alte drepturi ca ajutor banesc mi se cuvine prin lege?
Va multumesc anticipat ptr raspunsuri!
sanatate maxima! "

Va , o duminica placuta!

~Otilia&LaAdelita~www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Otilia" target="_blank">
www.desprecopii.com/INFO.ASP?id=451" target="_blank">Povestea nasterii Adelitei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana cretu spune:

Buna, fetele!

Michaela, scuze, dar nu am mai intrat ca sa iti raspund de cadou.

Aurasule, eu tot la fel am procedat, prin plic la Mirela, cum am facut si pentru Cristi. Sper sa se stranga, caci este nevoie de o suma destul de maricica.

Dupa cum v-a anuntat Otilia, nu am primit inca cadoul.

oana si bebitza din burtica (34s+)
"Si maine mai este o zi..."

http://community.webshots.com/user/oanacretu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aurelia spune:

Tot despre Paul.......am citit nu de mult un anunt oficial pe aici cum ca operatia lui Cristi nu se mai face iar ca Adelina a fost de acord ca banii strinsi sa se foloseasca pentru alte cazuri ,apôi am vazut ca cineva spera ca Paul sa fie unul din aceste cazuri........
sa inteleg ca Paul nu face parte dintre aceste cazuri care vor fi ajutate cu banii ramasi de la Cristi?
Solana am fost si eu in situatia ta de "tinara" mamica cu un bebe si un singur salariu pentru trei persoane ,in primul an datorita faptului ca a veam resurse putine (sotul cistigase abia 4000 de euros tot anul)am avut dreptul la alocatie de "jeune enfant"si la APL (alocatie logement),stiam ca mamicile care au nascut incepind cu 1 ian 2004 au si o prima de "naisance"cam vreo 800 de euros ,pe vremea mea (2002) asta nu era ,apoi cum sotul lucra NUam avut dreptul la RMI;nici la alocatie somaj (caci nu lucrasem in franta)si nici la orce alta alocatie .......
Ceia ce ti-a spus Corina este foarte exact ......iar la anul daca sotul tau va avea in declaratia de venit o suma mai mare de 17948 de euros ,atunci nu o sa mai aveti dreptul nici la alocatia de jeune enfant nici la aide logement!!!!!!!!!
c'est la loi........

Aura&Luca,2 ani si 8luni!
"Daca dragoste nu e nimic nu e"
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/aurasupacurasu/album?.dir=/a58e

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

In primul rând vreau sa va multumesc pt toate raspunsurile legate de traducere. Din pacate vestile nu sunt prea bune, asa ca asta e...mai astept. O sa încerc sa-mi depun dosarul pt a fi assermentée, daca nu dureaza asa de mult. Nici nu îmi închipui ca nu pot trai din asta, mai ales ca nu e meseria mea, dar ma gândeam sa mai scot un banutz din când în când.

Am impresia ca si mie mi-a scapat o faza în legatura cu Oana mica, sper sa ma lamuresc cu fetele. Cu Nadine vorbesc mai des asa ca sper sa ma lumineze ea.

Mirunda, as vrea sa ne punem de acord cu întâlnirea. Pâna acum suntem 4 pe lista cu tot cu tine. Va convine sâmbata sau duminica sa ne întâlnim?

Sa stiti ca vazusem undeva ca exista Sfânta Sibylle în octombrie sau noiembrie...dar nu mai gasesc agenda aceea,iar în calendar nu apare. Oricum sunt tare mândra si o sa dau vestea în tara....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andiaroro spune:

Pentru Sibylle
http://www.insecula.com/oeuvre/O0000468.html
de vreo 2 luni tot vreau sa-ti spun ............si mai sunt si pe la Palais de Luxembourg

Gata!!!Pot si eu respira........mi-am predat mémoire-ul(sustinerea nici nu mai conteaza !!!)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Corina spune:

Buna dimineata fetelor!!
Pentru fetele care vin duminica la ambasada in Paris,va propun ora 10 sau 11 pentru intilnire!!Eventual la intrarea in ambasada sau putin mai incolo,astept parerea voastra,ca eu nu am mai fost de trei ani si nu mai imi aduc aminte exact cum e strada acolo!!!
Pupîci

Corina si Anna nazdravana!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:

Buna dimineata, fetelor !

Nadine, imi pare rau ca a trebuit sa astepti uite reteta :

Buturuga de castane
Ingrediente : o cutie de 800g castane sau un borcan de 800g, 150-250g zahar, un pachet de petit beurres, creme fraiche liquide, 3-5 linguri de cacao (optional), rom(optional), vanilie (optional).
1. se sfarima biscuitii (eu fac asta in robot) si se un intr-o castron mare
2. se sfarima si castanele (daca sunt in apa se scurg foarte bine inainte) si se pun tot in castron
3. se pune zaharul si aromele tot in castron
4. se framinta cu mina adaugind cite putina smintina pina cind compozitia devine omogena si putin mai moale decit plastilina (tre' sa ramina compacta).
5. se modeleaza cu mina cilindrul de buturuga si se inveleste strins intr-un celofan sau folie din plactic
6. se pune la congelator 2-3 ore sa se prinda
7. se (formeaza) si decoreaza buturuga, fie cu zahar pudra in ultimul moment fie cu frisca.

Detalii : formatul buturugii : tai doua felii subtiri din cilidrul de buturuga si le lipesti pe trunchi, apoi cu furculita desenezi scoarta. Bineinteles ca nu e obligatoriu.
Eu servesc buturuga singura sau cu inghetata de vanilie sau cu creme anglaise.

O zi buna la toata lumea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana cretu spune:

Buna dimineata!

Eu am intrat pe fuga sa va scriu ca am vorbit cu Dama, si a nascut pe 18, la ora 5 dimineata, dupa 15 ore de dureri, au bagat-o la cezariana, ceea ce ea nu vroia deloc. Dar acum sunt bine si ea si David, e foarte cuminte, mai sta pana joi sa recupereze pana la 3 kg, mai are putin, nici o suta de grame de recuperat. Sa ii traiasca scumpul si sa se bucure de el sanatoasa!

oana si bebitza din burtica (34s+)
"Si maine mai este o zi..."

http://community.webshots.com/user/oanacretu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otilia spune:

Wow, ce veste!!!
Dama, sa-ti traiasca nazdravanul!!!
Refacere rapida!!!

~Otilia&LaAdelita~www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Otilia" target="_blank">
www.desprecopii.com/INFO.ASP?id=451" target="_blank">Povestea nasterii Adelitei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns spic de grau spune:

Felicitari Dama! Refacere rapida!
Bine ai venit, David! Sa cresti mare,sanatos si sa ai parte numai de bucurii in viata!

Luminita si www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=spic%20de%20grau" target="_blank">DAVID - 11.03.2004

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34758" target="_blank">Povestea nasterii lui David

"Il y a des fleurs partout, pour qui veut bien les voir" (Henri Matise)

Mergi la inceput