Mamici de mai-iunie 2005 (7)
Raspunsuri - Pagina 5
mstroie spune:
andutzy la 14 sapt. inchei 3 luni si intri in 4, adica in trim. al II-lea de sarcina.
Mari
15 saptamani
gabitzam spune:
Andutzy, si eu am luat si citesc CARTEA VIITOAREI MAME, mi se pare excelent scrisa. Vezi ca mai este o carte asemanatoare, scrisa in acelasi stil, nu mai stiu exact titlul, ceva cu Bebelusul de la o zi pina la un an. Si tot asa este luata fiecare saptamina in parte a copilasului, cum ar trebui sa se dezvolte si la ce sa te astepti. E tot de la Teora si seamana si la coperta cu cea pentru viitoare mame.
Gabitza
andutzy spune:
Eu am un mod haios de o o citi, in primul rand cred ca citesc de vreo suta de ori capitolul cu sapatamana in care ma aflu, pana il invat pe dinafara. Dupa aceea incep sa trag cu ochiul si la urmatoarele sapatamani, dar staruie un sentiment de vina, parca trisez, parca citesc sfarsitul cartii politiste cand sunt pe la jumatate...
M-au innebunit de tot emotiile astea maternale!!!!![]()
andutzy
roisin spune:
Andutzy, intr-adevar, taticul are dreptul la 5 zile libere dupa nasterea copilului, din pacate nu stiu in ce lege scrie asta.
Pentru perioada sarcinii va recomand din suflet o carte aparuta la Humanitas, "Cel mai simpatic ghid de sarcina", este haioasa rau si foarte realist scrisa.
http://www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro
Maruta spune:
dragele mele ... ce bine era aici printre voi ... chiar incepusem sa sper ...
plang, rad ... cred ca am luat-o razna ...
andutzy - parca tu m-ai intrebat ... in ultimile 2 saptamani parca nu mi-a mai fost rau ... oricum mie nu mi-a fost prea rau ...
corail - din cauza asta sunt asa de daramata ... eu am facut tot ce au zis doctorii ... si am fost la ceva doctori: Peltecu, Sedan, Dumitrache ... concluzia era ca se mai intampla ... analizele pe care mi le-au dat sa le fac au iesit bine ...
de imunologie ... parca nu am facut ... iata ce am facut: histerosalpingografie, desfundat trompe, setul de analize pt gravide, Toxo, CMV, Listeria ... si analize la fat la anatomie patologica ... atat au considerat ei necesar ... si incredibil dar toate au iesit perfecte .... abia aseara am auzit de "laboratorul de genetica moleculara" dr Albu are 2 cabinete care se ocupa cu genetica ...
concluzia e ... ca ma apuc de studiat ... nu ma mai las pe mana nici unui doctor ... si pana nu aflu nici un raspuns ... nu mai incerc sa raman gravida ... durerea e prea mare ... parca mi-a furat cineva sufletul ...
... sper din tot sufletul ca visele voastre sa se implineasca ...
andutzy spune:
Asa, pentru informare eu mai am o sursa, e adevarat mult mai succinta: a aparut anul trecut la revista Mami un supliment, Noua luni speciale s-a numit. E destul de cuprinzator si cred ca l-am invatat si pe ala pe dinafara...
Oricum cele mai multe informatii le luam de pe acest site, unele de la altele, cel putin pentru mine restul vin ca o completare....
Multumesc pentru informare,Roisin.
andutzy
gusta spune:
Maruta imi pare sincer rau pentru ce s-a intamplat.Noi doua aveam acelasi UM .Stiu ca uneori cuvintele sunt de prisos dar uneori ajuta.Cred ca deja scriu aberatii.De vreo doua zile imi este rau de tot ieri am vomat tot ce am papat si aseara am avut o durere de cap de zile mari.Cand aud ca aveti kg puse eu incep sa imi pun semn de intrebare ca eu am slabit 4 kg de cand cu bebe.Sper sa recuperez pe parcurs.
Va pup pe toate si sper sa aud numai de bine ca deja sunt destule care ne-au parasit nu mai vreau sa aud si de altele.
Mari
Mickyyy spune:
rosin, mi-ai luat-o inainte, tocmai ma pregateam sa recomand si eu "Cel mai simpatic ghid de sarcina", e tocm,ai bun sa ridice moralul fetelor de aici. Nu-i o carte plina de amanunte "tehnice", dar e o placere s-o citesti. Si in caz ca n-ati descoperit inca (desi nu cred ca e cazul vostru
) pe site (nu pe forum) e un subiect care se cheama tot odiseea sarcinii in 40 de saptamani si arata dezvoltarea bebelusului pe saptamani. (uite si link-ul pentru cele care nu stiu despre ce vorbesc: http://www.desprecopii.com/info.asp?id=135)
Maruta 
. Iti doresc multa forta sa depasesti momentul si asteptam sa ne povestesti peste cateva luni de o noua sarcina dusa pana la capat!
crissu, bine-ai venit printre noi
.
Mickyyy
si
Malina Ioana (31.03.2004)
Album Malina & www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34545" target="_blank">Povestea nasterii
micorint spune:
quote:
Originally posted by andutzy
Fetelor, care stiti cum stau legile pentru tatici?
A nascut sotia unui coleg (bineinteles ca eu m-am emotionat toata....:)
El nu are dreptul la 5 zile libere platite prin lege? Eu asa stiam, ca sa poata rezolva cu actele pentru copil si toate formalitatile. Cum sunt 5 zile libere si dupa cununie.
Va rog, daca stiti, sa-mi spuneti si mie....
andutzy
Este vorba de Legea 210/31.12.1999 - "Legea Concediului Paternal"
Mihaela
+14sapt si Alex (2 ani si 5 luni)Pozele noastre aici:
http://community.webshots.com/user/micorint
Mercedes spune:
anduty-conform Legii 210 beneficiaza de 5 zile pentru nasterea copilului cu conditia sa le ia pana la 8 saptamani sau 15 zile daca are cursul de puericultura.
Pe langa asta mai beneficiaza de 3 zile la nasterea copilului sau mai multe depinde de cat este trecut in contractul colectiv de munca
In concluzie minim de cat ar beneficia este 5+3 zile
Maruta - imi pare rau pentru ce ti s-*a intamplat si eu am avut o experienta din aceasta