Pitiriazis verzicolor-Elocon-Creeaza depndenta?

Azi am fost cu Tzurica mea de 3 luni la doctor ca ii aparusera niste esczeme pe spate, pe fatza si mi-a zis ca este pitiriazis verzicolor.(popular pecingine) Eu credeam ca este dermatita atopica, dupa cum am citit pe DC.Va intreb cum se manifesta (si pe unde apare) dermatita atopica daca se poate confunda cu pitiriazis verzicolor si daca ELOCOM-ul nu creeaza dependenta.
A avut cineva asa ceva si cum aratau bubitele alea?
Multumesc din suflet, pentru orice raspuns pe care mi-l dati.
Ana
COpiii arunca in joaca, cu pietre in broaste, dar broastele mor cu adevarat.
Raspunsuri

madishor spune:
Cu Pitiriazis Versicolor m-am batut eu ani de zile, pentru ca fiecare dermatolog avea cate o idee, de obicei proasta.
E o ciuperca. De obicei se ia din apa (piscina, dus etc). Sunt pete albicioase, rotunde si prafoase.
Se scapa de el foarte simplu cu sampon Nizoral (dar mi-au trebuit ani sa aflu asta).
madishor

iubibubi spune:
daca e cum spune madishor, pete albicioase si prafoase, cred nu se poate confunda cu dermatita atopica (care, de obicei, se manifesta prin aparitia unor bubite mici, rosii, multe care se "unesc" in timp si formeaza niste pete rosii, foarte uscate si care dau niste mancarimi groaznice).
cortizonul de obicei creeaza dependenta daca este utilizat frecvent si pentru perioade indelungate.
I.&www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=iubibubi" target="_blank">Andrei

Lorelai182003 spune:
Ma scuzati daca deviez de la subiect(sau nu deviez?) dar vroiam sa stiu, Nizoralul(sampon?) se aplica pe piele acolo unde este afectata?
Cat de des(de cate ori pe sapt tb facut) se aplica si cam in cat timp scapi de ciuperca?
Sotul meu are(de aceea spuneam ca deviez) si e enervant.
Va multumesc si ma scuzati.
Adrian,Alina
si sotul Adi
Poznele noastre
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=17457" target="_blank">Nasterea Ingerasului

andreea76 spune:
quote:
Originally posted by Lorelai182003
Ma scuzati daca deviez de la subiect(sau nu deviez?) dar vroiam sa stiu, Nizoralul(sampon?) se aplica pe piele acolo unde este afectata?
Cat de des(de cate ori pe sapt tb facut) se aplica si cam in cat timp scapi de ciuperca?
Sotul meu are(de aceea spuneam ca deviez) si e enervant.
Va multumesc si ma scuzati.
Sotul meu a facut tratament cu Nizoral comprimate acum doi ani si nu mai are nimic de atunci.
Timp de 10 zile se ia un comprimat pe zi. Sa citeasca atent prospectul, stiu ca nu are voie sa bea nici un strop de alcool in cele 10 zile.
Sanatate multa!

Lorelai182003 spune:
Multumesc mult Andreea! O sa-i spun ca saracu abia asteapta sa scape de ciuperca asta!
Stii cumva daca pt tabletele de Nizoral tb reteta de la dr sau se elibereaza si fara?
Adrian,Alina
si sotul Adi
Poznele noastre
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=17457" target="_blank">Nasterea Ingerasului

andreea76 spune:
quote:
Originally posted by Lorelai182003
Stii cumva daca pt tabletele de Nizoral tb reteta de la dr sau se elibereaza si fara?
Se elibereaza si fara reteta.

Gabri spune:
Ana, te sfatuiesc sa citesti cu atentie prospectul de la Elocom: zice - printre alte efecte secundare care la un bebelus mi se par cam riscante - ca efectele asupra copiilor sub 2 ani NU SE CUNOSC!
Si mie mi-a prescris doctorul asa ceva pentru puiul meu de 8 luni,l-am cumparat dar nu-i dau in ruptul capului! Dintr-o ciperca nu cred ca moare nimeni. Prefer sa o tratez cu leacuri babesti sau naturiste - gen prisnita cu frunze de varza - in care am mult mai mare incredere si care de altfel au si parut sa-i faca bine.
Nu pot intelege cum un medic poate prescrie unui sugar un medicament pe care producatorul scrie 'NU SE CUNOSC EFECTELE LA COPIII SUB 2 ANI'!
Multa sanatate!

palmyrah2002 spune:
Sotul meu s-a vindecat de pitiriazis versicolor,dupa o schema de tratament cu banalul clotrimazol.
A facut tratamentul acum citiva ani si se pare ca a scapat definitiv.
A folost clotrimazolul , sase saptamini,zilnic,dupa baie,apoi primavara si toamna 1 data pe saptamina.
Multa sanatate !Cristina si Mihnea

ana3 spune:
Gabri spune-mi te rog cum e cu varza, sa incerc si eu ca si mie mi-e tare frica de ELOCOm-ul asta dupa ce am citit ca-i afecteaza cresterea.
Ana