Pitiriazis verzicolor-Elocon-Creeaza depndenta?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns madishor spune:

Prafoase: adica daca dai cu unghia se ia un pic de praf albicios de pe ele.
Ana, doctorul la care ai fost e dermatolog? Pare cam putin probabil ca la 3 luni sa fi capatat Pitiriazis Versicolor.
Nizoral eu am folosit sampon, nu tablete si succesul a fost deplin. Dai pe pete si stai o vreme inainte sa te clatesti, mai multe sunt scrise in prospect. Se elibereaza fara reteta (e samponul caruia i se face reclama la TV, anti-matreata - eficient si pentru asta, dealtfel). Din cate tin minte am avut nevoie doar de un flacon (3 saptamani cred). Este important sa urmezi tratamentul o vreme si dupa ce au disparut petele - dai pe zona unde ai avut inainte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabri spune:

Ana, se face asa: ai nevoie de frunzele de la exteriorul verzei, cele verde inchis care nu se mananca. Du-te in piata si cere de la cineva care vinde varza. De preferat sa te asiguri ca varza nu este tratata cu diverse mizerii: te uiti daca pe frunze este vreo urma rotunda de rontaiala de viermisor. Pe bune, astia nu se duc la verzele tratate cu chimicale sau ingrasate cu porcarii. daca n-au nici o urma e cam ciudat, mai cere si de la altcineva.
Asa...Ai facut rost de frunze. Se face o compresa din 3-4 foi de varza spalate bine, sterse si batute cu ciocanul de snitele, putin doar cat sa iasa putin sucul la suprafata, fara sa se zdrobeasca. Daca puiului tau nu-i plac ca sunt reci, le poti incalzi foarte putin pe un capac de oala care contine o mancare calda.
Se bandajeaza. Se schimba compresele cam la 3-4 ore.
La puiul meu a mers si nici macar n-am avut frunze din astea, am luat de la varza pe o aveam prin frigider. Dar ea nu avea acelasi lucru ca fetita ta.
Totusi cred ca daca este o ciuperca probabil n-o sa functioneze. Alte variante:
Pentru eczeme uscate se mai recomanda (Dr.Ovidiu Bojor si Dr.Mircea Alexan, "Plantele medicinale de la a la z"): comprese cu infuzie din radacina de brusture (2 linguri de radacini la 1 cana cu apa fiarta, infuzie 15-20 min); bai generale sau locale cu un amestec in parti egale de coada calului, podbal, urzica, trei frati patati si cimbru de cultura - se pun in punga de tifon si se inmoaie in 100-150 ml apa rece, apoi se face decoct (se pune in apa care fierbe, inca pe foc) 5 min cu plantele umezite, se lasa sa se raceasca 10 min, apoi se toarna in baie. Chestia este ca trebuie sa te tii mai mult de tratament, aici zice ca baile se fac in cure de 18-21 de zile, una la 2 zile. Baia asta cica are efect antibacterian.
Daca varza am testat-o pe copilul meu si te asigur ca nu are nici un efect secundar, despre combinatia pentru baie nu stiu mai mult decat am scris (adica daca se poate face si la sugari nu doar la adulti). Poate ar fi bine sa intrebi un medic sau farmacist, chiar daca zambesc superior leacurilor naturiste, iti pot spune daca e ceva toxic pentru copil, la plante nu au interese asa ca la medicamentele pe care le prescriu, deci sunt mai multe sanse sa fie sinceri.
Poate pare un efort mare, dar cred ca merita sa facem asa efort, in loc sa ne intoxicam copiii cu tot felul de antibiotice si cortizoane care ar omori si un cal.

Mergi la inceput