Ag Ca 125- cancer ovarian

Salut
Nu am mai scris de foarte mult timp pentru ca am avut foarte multe probleme.
Acum ma confrunt cu una si mai mare.
Am fost la control astazi si mi s-a spus ca trebuie sa ma operez de endometrioza bilaterala,dar inainte de a am aopera trebuie sa fac analiza Ag Ca 125 pentru cancer ovarian.
Nu stiu daca m-am exprimat cum trebuie, dar cine are mai multe informatii despre aceasta analiza si poate sa ma lamureasca si pe mine, ii multumesc din suflet.
Va rog frumos, sint disperata.
Va pup
Astept sfaturi
ana maria( numele de botez)
Raspunsuri

zisaCami spune:
Ana Maria,
In primul rand trebuie sa te linistesti si sa nu intri in panica inainte de a fi cazul.
Eu am avut endometrioza pe ovarul drept si am fost operata laparoscopic de doua ori: prima data in 2001, apoi in 2004 deoarece mi s-a format din nou chistul endometriozic, in acelasi loc.
Diagnosticul cu certitudine al endometriozei se pune in urma unei laparoscopii. In cazul tau, cum s-a ajuns la diagnosticul asta?
Eu nu am facut analiza de care vorbesti. In schimb fac in fiecare an testul PAP ( papanicolau ). Tu l-ai facut? Poate ca in urma testului PAP sa i se para ceva in neregula medicului tau si sa-ti fi dat, pentru mai multa certitudine, de facut analiza respectiva. Oricum ar fi, nu e cazul sa te sperii. Asteapta linistita sa ai toate rezultatele si mai vorbim dupa aceea.
Cami

pnt_loredana spune:
Poate reusesti sa intri in legatura cu fetele de aici http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=29252#562783
lory

pusichet spune:
Multumesc de incurajari.
ZisaCami, eu am fost operata de endometrioza bilaterala , la paroscopic in 2003. Atunci s-a pus diagnosticul.
Acum am refacut endometrioza, si nu este numai pe ovare ci am si pe trompe, in sacul duglas, si pe peretii exteriori ai vezicii urinare.
Echografic s-a observat ca am lichid in burta. Nu stiu ce cauta lichidul asta la mine. Oricum , din cite stiu eu nu trebuie sa existe pe acolo.
va pup

zisaCami spune:
Pusichet nu ai facut nici un tratament dupa operatia din 2003? Mi se pare ca ti-a revenit mult prea repede! La mine a aparut dupa 3 ani de la operatie. Eu am facut tratament doua luni cu Zoladex dupa prima operatie, iar dupa a doua nu am mai facut nici un tratament deoarece am facut FIV. Pana acum e totul ok, nu a mai reaparut!
Despre lichidul ala nu stiu ce sa-ti spun, dar, repet nu intra in panica pana nu vezi rezultatul! Dr. mea mi-a spus ca endometrioza este o boala a stresului, asa ca incearca sa fii calma!
Ma sa fie totul bine!
Cami

pusichet spune:
Cami, dupa operatia din 2003 am facut tratament. Anul asta in iulie am fost iar internata si a zis sa incercam prin tratament poate se mai reduc ca dimensiune, am facut tratament cu Danazol, Carpicon, timp de 3 luni de zile.
Si nu s-a schimbat nimic.
Eu, chiar dupa operatie am inceput sa ma simt rau, aveam dureri mari.
Acum, cine stie ce o mai fi.
Astept sa fac analiza asta( ma duc marti dimineata),dupa care ma operez.
Acum am optat pentru operatia clasica, nu mai vreau celioscopic.
va pup

zisaCami spune:
Ma gandesc ca poate nu te-a operat bine prima oara, ca altfel nu-mi explic de ce ai avut asemenea dureri si ti s-a extins intr-un termen atat de scurt! Cu ce medic te-ai operat si ce tratament ai facut?
Si eu am avut dureri cumplite in prima zi de ciclu, pana la lesin, dar asta pana acum 4 ani, cand m-am operat prima oara! De atunci, sunt alt om, nu am mai avut nici cea mai mica durere la ciclu! Chiar si a doua oara, cand mi-a revenit endometrioza, totul s-a petrecut extrem de lent, mi-a reaparut pe fond de stress, am descoperit cu un an inainte de a doua operatie ( cand as fi putut sa fac tratament, fara sa mai ajung la operatie), dar nu am realizat! In perioada aceea ma duceam la control din inertie, dar nu eram deloc atenta la ce mi se spunea, intrucat treceam prin cea mai grea perioada din viata mea: in decurs de 9 luni am avut doua decese in familie ( socrul si tatal ) si tocmai descoperisem ca sotul meu avea cancer testicular la 34 de ani si aveam 3 rezultate complet diferite ...
Dar Dumnezeu ne-a ajutat sa trecem cu bine peste toate, de aceea iti tot repet: nu intra in panica de la inceput, caci nu intotdeauna lucrurile sunt asa cum par a fi!
Cami

pusichet spune:
Cami, l-a mine a revenit boala asa repede pentru ca dr. la care m-am operat prima data , in loc sa-mi curete ovarele numai le-a intepat si nu a mai aspirat, ci a lasat in burta mea tot, iar prin disiminare acestea s-au dus pe unde au vrut ele, si s-au localizat peste tot.
Practic, prima dr. m-a nenorocit.
Acum, am consultat mai multi dr. si toti au zis ca e mai bine sa ma operez.
Azi, am sunat la laboratoul la care tb sa fac analiza, si mi-a zis ca rezultatul mi-l da in 10-14 zile, ceea ce pentru mine este prea mult.
Miine seara ma duc la control, si in functie de ce spune dr. , o sa vad ce fac.
Oricum, m-am hotarit sa ma operez saptamina asta.
Sper, sa fie mai bine de data asta.
te pup

zisaCami spune:
De data asta o sa fie bine, vezi sa faci si tratament dupa operatie si evita pe cat posibil stresul! Ai grija de tine si mai "vorbim".
Cami

pusichet spune:
Am fost din nou la control, si mi-a zis sa astept sa-mi vina menstrustia, dupa care ma opereaza.
Vrea sa ma opereze dupa menstruatie ca cica in timpul menstruatie acestia cresc, si daca nu curata bine este posibil sa mai ramina ceva care nu a fost curata cum trebuie si sa se dezvolte din nou.
Saptamina viitoare ar trebui sa ma operez ca pina atunci imi vin problemele lunare.
Ma crezi ca am ajuns sa-mi vina mai repede sa ma pot opera ca am niste dureri de imi vine sa ma urc pe pereti.
Pina atunci mi-a spus sa iau antiinflamatorii.
pa
te pup

zisaCami spune:
Buna Ana-Maria,
Ma voi pentru tine, sper ca de data asta sa fie totul bine!
Pentru dureri, pe langa antiinflamatorii, eu mai luam algocalmin si incercam sa stau linistita cu o pernuta cu apa calda la burtica!
Mult succes la operatie, ai grija sa-ti dea tratament dupa si te astept cu vesti bune!
Cami