Reincarnare...

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alibaba spune:

quote:
Originally posted by dpintilie

Conchita:
"Fiindca mai lesne este sa treaca o camila prin urechea acului, decat sa intre un om bogat in Imparatia lui Dumnezeu."
Eu asta nu inteleg nici in ruptul capului. Daca bogatul ala a ajuns acolo unde a ajuns prin munca cinstita, prin ambitie si vointa, prin incredere in Dumnezeu, daca din avutia lui da la saraci, ii ajuta pe cei ce au nevoie, de ce ar fi atat de greu sa intre in Imparatia Domnului????
Sau vorba lui Pulstar, daca s-a nascut rege, dar a dus o viata dreapta, a fost milostiv, bun, de ce in fatza lui Dumnezeu nu ar avea trecere???

pai ideea cu bogatul ala era ca nu era deloc milostiv si nu prea ii pasa de ceilalti ... in Biblie nu se combate strict bogatia insa se subliniaza ca omul nu trebuie sa isi puna toate sperantele in ea, trebuie sa constientizeze faptul ca toate bunatatile materiale le are datorita lui Dumnezeu care l-a inzestrat cu putere de munca , inteligenta si multe alte daruri .... bineinteles un crestin adevarat ii ajuta si pe cei in nevoie pentru ca ii iubeste si ii considera ca si fratii sai ... exista exemplul sfintilor care au renuntat la tot ce aveau, exista exemplul vamesului care a dat jumate din averea lui .... deci nu bogatia ar fi problema ci cum te raportezi la ea si ce faci cu ea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirunda spune:

quote:
Originally posted by Mirunda

A .....reteza indoielile unui om facand afirmatia de mai sus, draga mea Adela, este ca si cum odata, venind copilul tau la tine, si povestindu-ti o istorioara despre un pitic ce-si facuse o casuta intr-o scorbura in padure, tu i-ai raspunde: "termina cu tampeniile, daca spui asa ceva vine dracul cel negru cu coarne si te ia pe sus si te duce direct in iad..."

Eu nu cred ca ISUS, cel ce este IUBIRE in primul rand, ar proceda asa cu noi...in cel mai rau caz ar da poate, trist, din cap, si ne-ar mustra CU DRAGOSTE SI INTELEPCIUNE ca credem in ...pitici ce nu exista.......Nu ne-ar ameninta nici cu iadul nici cu alte grozavii din astea.......asa cum face cel pe care l-ai citat tu mai sus..

EL ne-ar asculta aberatiile, indoielile, intrebarile, nelinistile, nemultumirile, si pe urma ne-ar ajuta CU DRAGOSTE SI BLANDETE sa aflam adevarul...CE departe au fost randurile tale, draga Adela, de ...BLANDETE si BUNATATE...de asta nu pot crede in ele, nici macar o secunda nu ma sperie, doar ma intristeaza, ca un om al Bisericii a putut face o astfel de afirmatie....Si daca am ajuns ca acum, la mai mult de 2000 de ani de la nastera lui, inca sa mai dam foc la moschee si biserici (vezi Olanda...), apoi de asta am ajuns aici, ca , oameni fiind, nimic nu am invatat din BLANDETEA LUI....

Pacat...

http://community.webshots.com/user/mirunda
"Copilului tau, atunci cand este mic, sa ii daruiesti radacini, atunci cand este mare, aripi".

Adela, tu ai citat acele cuvinte pentru ca asa crezi si tu? Oare a iti pune intrebari despre reincarnare echivaleaza cu a voi sa iti schimbi religia in care te-ai nascut? Nu cred...

"Copilului tau, atunci cand este mic, sa ii daruiesti radacini, atunci cand este mare, aripi".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirunda spune:

quote:
Originally posted by casandra

---------------
Sa inteleg oare ca una din invataturile fundamentale ale Bisericii Ortodoxe este a nu crede in reincarnare???
---------------
Da.

Casandra, oare asta nu inseamna CREDE SI NU CERCETA?
Atunci de ce ne-a inzestrat Bunul Dumnezeu si cu inteligenta si dorinta de cunoastere?

"Mirunda, unde ajung budhistii si restul? s-a mai zis, unde decide Dumnezeu, nu noi hotaram.
de ce condamna crestinismul asemenea credinte in reincarnare? mi se pare evident ca reincarnarea este contrara invataturilor lui Iisus, cred ca de asta, nu?"

Conchita, mie asta nu mi se pare deloc evident......Reincarnarea nu este deloc contrara invataturilor lui Isus, ci numai contrara Religiei Ortodoxe, pe care eu o scriu cu litera mare, pentru ca este si A MEA...Si nu am de gand sa ma fac budista ca sa pot crede in ceva ce mie mi se pare logic...m-am nascut ortodoxa, imi iubesc Biserica si Religia mea, dar nu cred ca Isus ne-a invatat ca nu exista reincarnare......Cataghe a dat la inceputul discutiei niste referiri despre asta, nu are rost sa repetam...si eu nu cred intr-un Isus care o sa ma trimita in iad fiindca am crezut in asta....sau "crezut" nu e cuvantul potrivit....mai bine zis "nu am exclus reincarnarea" e termenul cel mai potrivit.....Daca am gresit, eu cred ca in cel mai rau caz ma ...ia de urechi si-mi arata ca am gresit, dar NU POT CREDE ca pentru asta voi ajunge in iad.Cum dealtfel nici nu cred ca exista asa ceva, asta este numai locul remuscarilor noastre, si al parerilor noastre de rau...

Cu drag, Mirunda

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela99 spune:

quote:
Originally posted by Adela99

draga mea Mirunda, tu ai pus o intrebare eu am cautat un raspuns in sanul Bisercii Ortodoxe... a se retine ca nu am ales citatul respectiv pentru ca cc cred in el, ci ca un raspuns la intrebarea ta... si poate nu am citit eu atent pagina de pe care am luat citatul, dar nu am retinut ca citatul e valabil doar pentru cei care s-au convertit de la ortodoxism la alte religii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Banti spune:

quote:

Conchita:
"Fiindca mai lesne este sa treaca o camila prin urechea acului, decat sa intre un om bogat in Imparatia lui Dumnezeu."
Eu asta nu inteleg nici in ruptul capului. Daca bogatul ala a ajuns acolo unde a ajuns prin munca cinstita, prin ambitie si vointa, prin incredere in Dumnezeu, daca din avutia lui da la saraci, ii ajuta pe cei ce au nevoie, de ce ar fi atat de greu sa intre in Imparatia Domnului????
Sau vorba lui Pulstar, daca s-a nascut rege, dar a dus o viata dreapta, a fost milostiv, bun, de ce in fatza lui Dumnezeu nu ar avea trecere???

Ma bag si eu in discutie, nu am urmarit tot dar vreau sa spun ce cred eu cu privire la acest subiect. Isus nu a spus acest lucru ca sa condamne toti bogatii - acolo era vorba de un tinar (a se citi pasajul in intregime din Biblie, nu rupt din context- ca altfel se ajunge la neintelegeri care pot fi evitate) care a oscilat intre a-l urma pe Isus si a pastra bogatiile lui chiar daca in viata facuse ceea ce era bine si repsectase Legea iudaica. Isus spune acest lurur pentru ca tinarul A ALES sa pastreze bogatiile, pentru ca inima lui era lipita de ele. Le iubea mai mult decit pe Dumnezeu si Isus stia asta. Iubea mai mult pozitia sa. Dumnezeu a binecuvintat cu multe bogatii pe multi prezenti in Biblie, David, Solomon, Iov, insa El
stie ca omul poate uita de Dumnezeu, de ce este bine, daca iubeste mai mult bogatia. Asta vroia de fapt Isus sa sublinieze. Nu este rau sa ai de toate, sa fii instarit, dar citi isi mai pot pastra dragostea de Dumnezeu, de aproapele lor in aceste conditii? Cred ca nu sint multi.
Daca insa ai toate bogatiile din lume si nu-L cunosti pe Cristos esti doar "sarac, gol si orb" (Apocalipsa)

Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pulstar spune:

quote:
Originally posted by conchita

quote:
Daca ne este dat sa traim o singura viata, vi se pare corect ca unii dintre noi sa se nasca handicapati, saraci lipiti pamantului, scavi(de-a lungul istoriei), in timp ce altii se nasc sanatosi, bogati, regi?

depinde, daca pentru tine infatisarea sau contul in banca sunt criterii de fericire, implinire personala sau mijloace de a cunoaste dragostea, nu prea suna echitabil, asa e. dar cine a promis echitatea in bani pe pamant, in afara de stalin si gasca lui, totusi? :))

Conchita, infatisarea sau contul in banca sunt pentru multi(chiar daca nu neaparat pt. mine) criterii de fericire sau implinire personala. Iar infatisarea crede-ma ca este un mijloc de a cunoaste dragostea, pentru multi dintre noi. Nu vad cer legatura are Stalin cu ideea de reincarnare, dar ma rog..

quote:
Originally posted by oana0204

In hinduism, religia in care apare prima data conceptul de reancarnare (samsara) se considera ca sufletul este angrenat intr-un ciclu viata-moarte-renastere determinata de faptele savarsite intr-o viata anterioara si pe de alta parte de necunoasterea adevaratei realitati fiind angrenate in acest ciclu atat oamenii cat si lucrurile sau chiar zeitatile. Eliberarea din succesiuniea reancarnarilor era posibila prin efort propriu, prin purificarea vietii. Deci ei nu considerau reintrarea sufletului in alt corp sau lucru o binecuvantare, ci o dovada a esecului din viata anterioara de a se elibera din acest ciclu, esecul identificarii cu Brahman (Fiinta superma)-doar asta le era scopul, atingerea starii de perfectiune..

Da, asta e varianta hindusa a reincarnarii. Teorii ale reincarnarii exista insa nenumarate. Nu inteleg de ce te raportezi mereu la aceasta..

quote:

Poate pentru tine personal nu reprezinta o corvoada acest lung sir de reancarnari, pentru ca ai adaptat aceasta credinta la ce ce ti-ai dori tu..dar pentru adevaratii hinduisti si budisti este.. dar uitasem..tu ai propria ta credinta..unica...

oana0204, nu trebuie sa fi nici hinduist nici budist pentru a crede in reincarnare. Nu am adaptat credinta hinduista la ceea ce-mi doresc eu. Eu pur si simplu cred in alta varianta a acesteia.
Nu inteleg de ce trebuie sa apartii neaparat unui anumit sistem pentru a putea crede ceva..

quote:

Reancarnarea nu exclude exisenta raiului si a iadului pentru hinduisti sau budisti (cei carora le apartine acest concept). Atat raiul, cat si iadul sunt pentru adeptii acestor religii realitati temporare.. ele implica rasplata sau pedeapsa unor fapte. Atunci cand perioada de rasplata sau pedepsa este epuizata, sufletul isi reia cursul transmigrarilor.

Nu stiu unde ai gasit tu teoria asta care explica iadului si raiului dpdv al reincarnarii, dar recunosc ca mi-e total straina si noua.
Adica vrei sa spui ca dupa ce mori mai stai un pic in rai sau in iad pana te horarasti unde sa te reincarnezi? Din punctul meu de vedere teoria asta nu are nici o legatura cu reincarnarea. E un fel de conceptie hibrid intre teoria crestina clasica si reincarnarea hindusa..

quote:

Adevarul este ca e mai usor sa consideri ciclul rencarnarilor o binecuvantare pentru noi experiente decat rezultatul esecului atingerii starii de perfectiune...te inteleg... deci iar modificam perceptele vechi pentru ca nu se muleaza idelor noastre..noi..

Ma indoiesc ca poate cineva atinge starea de perfectiune traind o singura data.
Uite iti dau un exemplu. Un om care se naste oligofren si mai este si handicapat fizic si care traieste toata viata lui intr-un scaun cu rotile ingrijit de cei din jurul sau. Cum crezi tu ca poate acest om sa atinga starea de perfectiune?? El saracu nici nu intelege ce se intampla in jurul lui darmite sa mai visese la nemurirea sufletului. Inteleg ca acesta este deja promis iadului din cauza ca nu a inteles "cuvantul domnului"..

* Ignorance is bliss.. *

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana0204 spune:

pulstar, ma refer mereu la reancarnare dpdv hindus pentru ca acolo isi are originea.. dar pentru cei care isi fac propria religie mixand marile religii poate este greu de inteles.
Si ca sa-i raspund un pic si Mirundei... este o teorie pur personala... nu este cuprinsa in invataturile de credinta crestine.. nu cred ca este o problema in a fi budist, hinduist, crestin, islamist pentru a te mantui.. poate Dumnezeu asa a vrut sa ni se arate in mod diferit..eu cred ca adevarata problema apare atunci cand se paraseste dreapta credinta, primita din strabuni, indiferent care este ea pentru a adera la una proprie, alcatuita din elementele care ne avantajeaza ..din fiecare cate ceva.. pentru a ne satisface.. Adica cei care cred de mii de ani intr-o religie sunt niste prosti.. Mai interesant e sa-ti faci propria credinta sau sa aderi la o credinta care a invetant-o altcineva dintr-un teribila senzatie de plicits.

Oana D

http://community.webshots.com/album/205792726GbMnHz?421

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

quote:

Conchita:

Dana, eu nu deduc concluzia ta din parabola respectiva. nu se spune nicaieri ca bogatul care a dus o viata cinstita si a ajuns la bunastare prin munca onesta nu va cunoaste raiul, ci dimpotriva. imi cer scuze ca nu-mi amintesc perfect amanuntele si nici nu am timp acum sa caut, dar povestea respectiva din Biblie parca era cu un nene care nu a vrut sa-si lase bunurile pamantesti si sa-l urmeze pe Iisus. daca gresesc, inca o data scuze. asa cum inteleg eu, bogatul are sanse, daca nu este extrem de dependent de bogatia lumii si o prefera mantuirii sau credintei. bogatia nu impiedica credinta, poate sa o ingreuneze, nu stiu. poti sa fii bogat si aici, si in ceruri, daca ai pastrat dreapta masura a lucrurilor si ai urmat calea lui Iisus. numai ca bogatul din poveste n-a vrut, a ales avutia lumii, nu a cerurilor. eu asa inteleg si mi se pare drept. Iisus nu judeca dupa contul in banca, ci dupa inima omului.

p.s. ops, raspunsesera deja foarte clar si frumos alibaba si banti inaintea mea, scuze.
-----------------------
este suficient sa judeci bine spre a proceda bine. (descartes)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pulstar spune:

quote:

pulstar, ma refer mereu la reancarnare dpdv hindus pentru ca acolo isi are originea..

Aici te contrazic. Ideea de reincarnare nu isi are origunea in religia hindusa. De-a lungul timpului au existat nenumarate credinte care aveau ca punct de plecare reincarnarea. Hiduismul si budismul sunt doar cele mai cunoscute dintre acestea, nu unicele insa..

quote:

eu cred ca adevarata problema apare atunci cand se paraseste dreapta credinta, primita din strabuni, indiferent care este ea pentru a adera la una proprie, alcatuita din elementele care ne avantajeaza ..din fiecare cate ceva.. pentru a ne satisface.. Adica cei care cred de mii de ani intr-o religie sunt niste prosti.. Mai interesant e sa-ti faci propria credinta.

"eu cred ca adevarata problema apare atunci cand se paraseste dreapta credinta, primita din strabuni, indiferent care este ea pentru a adera la una proprie"
Vechimea unei religii nu este neaparat un argument pentru veridicitatea preceptelor pe care aceasta le promoveaza..
Asadar faptul ca o religie este veche de mii de ani nu garanteaza nimic..
Dupa cum spuneam, omul modern exista de 200 de mii de ani. Doua mii de ani in istoria omenirii nu inseamna mare lucru..
Iar pentru faptul ca ne nastem intr-o anumita religie nu inseamna ca nu avem dreptul sa ne punem intrebari, decat daca credem neconditionat si nu avem curajul sa cercetam..

* Ignorance is bliss.. *

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

quote:
Originally posted by pulstar
Conchita, infatisarea sau contul in banca sunt pentru multi(chiar daca nu neaparat pt. mine) criterii de fericire sau implinire personala. Iar infatisarea crede-ma ca este un mijloc de a cunoaste dragostea, pentru multi dintre noi.

pulstar, mama draga, si ce vrei sa va fac eu acum, zi tu? vrei sa vorbesc cu Iisus sa bage pe lista si fericirile astea? sau cum? calea lui Iisus e calea inimii, ai intrebat o chestie, am raspuns, nu vad ce vrei mai mult de la mine? sa schimb lumea? pentru altii crima e criteriu de fericire sau pedofilia sau mai stiu eu ce nebunie, asa si? ce legatura exista intre criteriile individuale de fericire si echitatea divina despre care intrebai? ala care vrea masini straine ultimul racnet, sa le aiba dom'le, cine-l opreste? Iisus nu, eu nici atat. cat despre infatisare, exista operatii estetice, silicoane, deci drumul spre fericire al nemultumitilor cu fizicu trece pe la cabinetul medical, nu pe la biserica, simplu.

quote:
Nu vad cer legatura are Stalin cu ideea de reincarnare, dar ma rog..

iarasi te-ai pierdut in ceata? tu intrebi, tu nu intelegi ce intrebi. :)) vorbeai de echitate, si ti-am spus ca echitate in bani cum vrei tu au promis numai stalin&mao, nu Iisus. la Iisus vino sa ceri altceva, nu buzunare doldora in mod egal.

-----------------------
este suficient sa judeci bine spre a proceda bine. (descartes)

Mergi la inceput