Meditatii zilnice .

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns 2girlsmum spune:

quote:
Originally posted by iren

Nu te supara pe mine, dar cred ca exista si alt mod de a-ti salva meditatiile undeva si fara a le posta pe forum...Ce rost au toate predicile astea, ca vad ca nimeni nu zice nimic, de altfel nu cred ca are cineva cun sa spuna ceva la subiectul asta, nu soliciti nimic, nici macar atentia, pur si simplu postezi meditatiile tale- care, repet, sint numai ale tale.

Iren dubla mamica Bogdanelu nazdravanu si Julia zbintuita

Chiar si numai faptul ca sunt 149 de vizualizari la momentul de fata poate sa insemne ca cineva tot se uita si pe aici si poate chiar citeste...

Patricia si fetitele Miriam si Ruth (6.12.03)

Fotografiile Noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns trandafir spune:

mie mi-a placut foarte mult, cu toate ca n-am simtit nevoia sa intervin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Morning Glory spune:

Dear Iren.
Fii linistita, nu am cum sa ma supar pe tine deoarece, sunt o persoana bine echilibrata si puternica.Nu ma clatin asa usor

2.Nu sunt chiar incepatoare in ale computerului si cunosc bine posibilitatile pe care le am in salvarea unui mesaj.Insa in cazul de fata nu este nevoie ,deoarece sunt detinatoarea acestora.

3.Ceea ce scriu, este in perimetrul rubricii:"CUVINTE PENTRU MINTE,INIMA SI SUFLET."
Moderatorii acesteia au scris limpede , ceea ce se poate posta aici. Si anume :" Arta, literatura membrilor,RELIGIE , cultura, hobby-uri...etc.
Ce este in neregula, faptul ca toate lucrurile isi au vremea lor?

4. Daca ai sa privesti ceva mai atenta, vei observa ca, ceea ce scriu nu sunt "Predici" , ci MEDITATII care prin datele lor,ne redirectioneaza gandirea si ne poate schimba cursul vietii,destinul.

5. A MEDITA- se traduce prin:"A cugeta adanc asupra unui lucru.A examina ceva din toate punctele de vedere, a studia. Ceea ce eu solicit este tocmai aceasta .
Apoi, este mai ferice sa dai decat sa primesti.

6.Faptul ca sunt atatea vizualizari in doar cateva zile, imi indica de asemenea faptul ca ceea ce scriu este de un real folos. Imi arata ca , nu sunt asa cum "personal crezi" ale mele, ci ALE NOASTRE.

7. Am o intrebare pentru tine. Asa procedezi cu toti noii veniti? Crezi ca este frumos si potrivit ceea ce ai facut? In loc sa DESCURAJEZI cred ca ar trebui sa INCURAJEZI participarea acestora.
Cu respect, Morning Glory.

Mergi la inceput

Multumesc pentru interventie 2girlsmum and trandafir. Thank you .. !

Mergi la inceput

[size=5Proptele cedeaza][/size=5]

Isaia 36:6-7.
Iata, ai pus-o (increderea) in Egipt, ai luat ca sprijin aceasta trestie rupta, care inteapa si strapunge mana oricui se sprijineste pe ea!Asa este faraon, imparatul Egiptului, pentru toti cei ce se incred in el. Dar poate ca imi vei spune" " Ne incredem in Domnul, Dumnezeul nostru!"Dar nu este El acela ale carui inaltimi si altare le-a indepartat Ezechia, zicand lui Iuda si Ierusalimului:"Sa va inchinati inaintea acestui altar?"

Iov 31:24-28.
Daca mi-am pus increderea in aur, daca am zis aurului : "Tu esti nadejdea mea", daca m-am inganfat de marimea averilor mele de multimea bogatiilor pe care le dobandisem;daca am privit soarele cand stralucea, luna cand inainta mareata, si daca mi s-a lasat amagita inima in taina, daca le-am aruncat sarutari(sarutari, in semn de inchinare), ducandu-mi mana la gura:si aceasta este tot o faradelege care trebuie pedepsita de judecatori,caci m-as fi lepadat de Dumnezeul cel de sus!

1 Petru 1:24-25.
Caci orice faptura este ca iarba, si toata slava ei, ca floarea ierbii.Iarba se usuca si floarea cade jos, dar Cuvantul Domnului ramane in veac. Si acesta este Cuvantul, care v-a fost propovaduit prin Evanghelie.

Am vazut ca daca pleaca Dumnezeu, atunci pleaca impreuna cu El tot ceea ce are valoare - totul ramane fara baza, fara permanenta, fara o semnificatie finala. Intreaga situatie este descrisa de Isaia in urmatoarele cuvinte:" In ziua aceea , zice Domnul ostirilor, drugul acela implantat intr-un loc tare va fi scos, va fi taiat si va cadea, si povara care era pe el va fi nimicita, caci Domnul a vorbit" (Isaia 22:25). Cand propteaua civilizatiei materiale, de care noi am sprijinit azi totul, este franta de dislocare economica, atunci tot ceea ce am sprijinit noi, tot ceea ce am cladit bazandu-ne pe aceasta proptea - planurile noastre, sperantele, viitorul nostru - se prabuseste o data cu ea. Noi am sprijinit totul pe o proptea gresita, pe propteaua nesigura a banilor.
Propteaua buna, adevarata temelie, ar fi trebuit sa fie Dumnezeu - caci, deoarece El rezista presiunii lucrurilor, totul rezista o data cu El. Unul dintre cei mai bogati oameni din Middle Western s-a tot gandit ce ar putea sa-i dea ficei sale ca zestre. El a inceput prin a se gandi la bunuri materiale si a parcurs lista de sus pana jos, dar le-a repins pe toate ca nefiind suficient de sigure. In cele din urma omul s-a oprit la religie, ca fiind singura mostenire sigura, pe care ar fi putut sa o lase copilei lui. O concluzie interesanta, mai ales prin faptul ca el nu era un om religios.Numai ca s-a ivit o dificultate:fata nu putea primi religia ca pe o mostenire. Pentru ca religia sa devina cu adevarat a ei, fata trebuia sa si-o aleaga ea insasi.
Dar in prezent nu mai este un lucru usor sa-ti alegi credinta, deoarece climatul intelectual s-a schimbat, cel traditional cedand locul celui stiintific. In climatul traditional acceptai pur si simplu ceea ce se transmitea din generatie in generatie, fara discutii; intr-un climat stiintific , insa, totul trebuie verificat, caci stiinta crede intr-o cunoastere verticala.Poate, oare, cunoasterea din salile de clasa ale scolilor sa fie o cunoastere vericala, iar cunoasterea din biserici sa fie o ipoteza neverticala?
Acesta este un dualism imposibil si el ar face ca religia sa fie imposibila pentru omul modern.
Proptele de care am sprijinit civilizatia noastra moderna se frang. Am ajuns la sfarsitul a ceea ce profesorul Sorokin numeste o " societate a simturilor".Ea s-a epuizat pe sine in comfundarea cu faptele vietii. A devenit o societate falimentara. Si daca trebuie sa adoptam un nou punct de sprijin, pe Dumnezeu, va fi oare acest punct pasibil de verificare? Ni se va verifica El Insusi, ni Se va dovedi El, oare, ca Autoadeveritor?

O, Doamne, daca va fi sa Te gasesc cu adevarat, eu vreau sa Te gasesc cu intreaga mea fiinta.Tin sa Te gasesc cu intreaga mea fiinta deoarece stiu ca o credinta care nu-mi cuprinde si intelectul va ajunge in scurta vreme sa nu-mi mai cuprinda nici inima. Le vreau pe amandoua cuprinse de Tine. Amin!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinamoro spune:

Citesc si eu cu placere meditatiile in fiecare zi,chiar de la inceput.
Morning Glory,

Alina & Dragos (2,5 ani)
pozici

Mergi la inceput

Draga Alina, ma bucur tare mult pentru tine si pentru faptul ca iti este de folos cele scrise !God bless you .

Mergi la inceput

Stiinta si religia

1 Tesaloniceni 5:21.
Cercetati toate lucrurile si pastrati ce este bun.

Filipeni4:8.
Incolo, fratii mei, tot ce este adevarat, tot ce este vrednic de cinste, tot ce este drept, tot ce este curat, tot ce este vrednic de iubit, tot ce este vrednic de primit, orice fapta buna,si orice lauda, aceea sa va insufleteasca.

Ioan 7-17.

Daca vrea cineva sa faca voia Lui, va ajunge sa cunoasca daca invatatura este de la Dumnezeu, sau daca Eu vorbesc de la Mine.

Noi suntem obligati acum- daca acest lucru va fi posibil - sa ne croim cararea spre Dumnezeu prin acest climat stiintific.Am inceput acum sa vedem mai clar relatia dintre stiinta si religie. Stiinta se refera la ceea ce poate fi cantarit si masurat, iar religia la ceea ce poate fi evaluat. Una se refera la aspectele cantitative ale vietii, iar cealalta la calitative.
Stiinta ia o lacrima a mamei si o defineste in termenii structurii ei fizice:atata apa, atata sare etc.Dar este oare aceasta o definitie exacta a unei lacrimi? Cu greu s-ar putea sustine acest lucru, caci - spune religia - exista acolo si idei, valori si sensuri care folosesc drept vehicul structura fizica a acestei lacrimi.
Adevarat!Dar iata care este acum necazul:poti verifica ceva ce poate fi masurat si cantarit, dar poti oare , verifica valorile? Dar de ce nu?Poti lua valorile si sa le supui vietii spre testare si vei vedea ce va face viata cu ele. Le poti verifica incercandu-le cu ajutorul experientei. Daca valorile sunt adevarate , viata le va aproba. Dar daca ele nu sunt reale, se vor ofili si nu vor rezista vietii. Universul nu le va da aprobare. Daca ele nu sunt reale si tu traiesti pe baza lor, te trezesti ca lupti intr-un razboi pierdut.
Eram cam pe punctul de a parasi cladirea radiodifuziunii, cand unul dintre crainici m-a oprit si mi-a zis:" Auzind atatea discursuri si transmitandu-le toata ziua, se poate presupune ca eu am devenit atat de insensibil, incat acestea nu mai au nici un efect asupra mea.Dar dumneavoastra m-ati prins.Mi-am dat seama ca viata este zdrobita la centru. Punctul central pe care imi sprijineam viata a alunecat de sub mine. Sunt in fata unei ruine inerioare si a unei familii destramate.Ipoteza vietii mele n-a fost suficienta. Se pare ca ipoteza vietii dumneavoastra este valabila. Spuneti-mi mai mult despre aceasta."Am putut sa-I spun acestui om ca viata mea, de cand m-am incredintat cu totul lui Dumnezeu, este o lunga verificare a ipotezei acesteia de viata - ca totul se imbina si coopereaza in a-mi demonstra ca ea este eficienta si practica.Lumea mea de valori rezista sub suvoiul torential al greutatilor vietii.Calea noastra da rezultate.

O, Doamne, vreau sa pun la incercare calea Ta.Daca Tu existi, mi te vei revela si mie, caci toate celelalte moduri de viata mi-au inselat asteptarile. Fiecare dintre ele m-a lasat in mahmureala pe care o incerci dupa o noapte de betie.Eu vreau ceva care sa ramana permanent in mijlocul schimbarii, ceva care sa aduca dulceata in amarul vietii si lumina in acest intuneric. Da-mi lucrul acesta. Amin!

Mergi la inceput

Cei cinci pasi ai stiintei

Galateni 6:7-8
Ni va inselati:"Dumnezeu nu se lasa sa fie batjocorit."Ce samana omul, aceea va si secera.Cine seamana in firea lui pamanteasca putrezirea;, va secera din firea pamanteasca putrezirea; dar cine seamana in Duhul, va secera din Duhul viata vesnica.

Romani 1:19-20.
Fiindca ce se poate cunoaste despre Dumnezeu, le este descoperit in ei, caci le-a fost aratat de Dumnezeu.In adevar, insusirile nevazute ale Lui, puterea Lui vesnica si dumnezeirea Lui, se vad lamurit, de la facerea lumii , cand te uiti cu bagare de seama la ele in lucrurile facute de El. Asa ca nu se pot dezvinovati.

Romani 14:10.
Dar pentru ce judeci tu pe fratele tau?Sau pentru ce dispretuiesti tu pe fratele tau?Caci toti ne vom infatisainaintea inaintea scaunului de judecata al lui Hristos.

Putem noi sa facem aceeasi pasi in verificarea cunoasterii lui Dumnezeu pe care ii face stiinta in verificareacunoasterii lucrurilor care pot fi cantarite si masurate ? Exista cinci pasi in metoda stiintifica :
1. Punerea problemei;
2. Selectarea celei mai probabile ipoteze care ar putea rezolva acea problema;
3.Experimentarea acelei ipoteze;
4.Verificarea ipotezei pe o scara cat mai larga;
5.O expunere simpla si modesta a rezultatelor obtinute.
Putem noi sa luam aceasta regula si sa o aplicam in domeniul valorii? Sa incercam. Mai intai ,punerea problemei.
Problema este cum sa traiesti intr-un univers ca al nostru si sa traiesti cu adevarat. Universul nostru este un univers moral si avem impresia ca el ea atitudine in problemele morale. In acest univers, noi suntem liberi sa alegem, insa nu suntem liberi sa alegem rezultatele alegerii noastre - acestea sunt in alte maini decat ale noastre. Acest univers moral nu este unul pe care noi sa il creem din tabu-urile noastre - ci este ceva ce noi doar descoperim ca existenta ; el este un " dat".
Un tata a explicat fiului sau legea gravitatiei lui Newton si modul in care aceasta tine toate lucrurile si copilul l-a intrebat :"Dar , tata, ce a tinut lucrurile legate inainte ca Newton sa fi inventat aceasta lege?" Intocmai cum Newton n-a inventat aceasta lege, ci a descoperit doar existenta ei, intocmai asa, nu noi suntem cei care votam legile morale. Ele sunt inscrise in structura universului, iar noi doar le descoperim. Si este necesar sa ajungem la un acord cu aceste legi, exact asa cum suntem obligati sa ne punem de acord cu legea gravitatiei. Altfel ne frangem gatul si intr-un caz si in celalalt. Nu noi suntem cei care incalcam legile - ele ne calca pe noi. Daca actionam fara sa tinem seama de ele, ne vor azvarli la pamant zdrobiti, infranti si insangerati. Legile acestea nu tin seama de culoare. Daca le incalca un om alb sau galben, ele calca pe el.
Asa cum scrie si Sofocle:
"legile scrise ale lui Dumnezeu,
Care nu cunosc schimbare,
Nu sunt nici de azi si nici de ieri,
Ci din eternitate. Si nu poate omul spune
Cand au tasnit ele in fiinta."

O, Dumnezeule, vad ca singura mea libertate este aceea de a asculta.Si trebuie sa ajung la un acord cu legile Tale scrise in mine si in structura lumii. Ajuta-ma astazi sa-mi gasesc libertatea prin ascultarea de Tine.Arata-mi cum sa incep. Amin!

Mergi la inceput

Imparatia lui Dumnezeu este in voi

Luca 17:20-21.
Fariseii L-au intrebat pe Isus cand va veni Imparatia lui Dumnezeu.Drept raspuns, El le-a zis:"Inparatia lui Dumnezeu nu vine in asa fel incat sa izbeasca privirile.Nu se va zice :"Uite-o aici,sau :"Uite-o acolo!"Caci iata ca Imparatia lui Dumnezeu este inlauntrul vostru."

Romani 14:17.
Caci imparatia lui Dumnezeu nu este mancare sau bautura, ci neprihanire, pace si bucurie in Duhul Sfant.

Evrei 8:10.

"Dar iata legamantul, pe care-l voi face cu casa lui Istrael, dupa acele zile",zice Domnul:"voi pune legile mele in mintea lor si le voi scrie in inimile lor;Eu voi fi Dumnezeul lor, si ei vor fi poporul meu."

Imparatia lui Dumnezeu este in voi.Isus a spus lucrul acesta nu ucenicilor Sai, ci fariseilor, unor oameni neinnoiti.Este oare atunci Imparatia lui Dumnezeu in noi toti,in cei innoiti si in cei neinnoiti? Da.Desigur,este adevarat ca cei ce au fost innoiti din punct de vedere spiritual " vad", "se supun","intra in",si "mostenesc" Imparatia lui Dumnezeu intr-un mod in care nu o fac cei care nu sunt innoiti.Cei innoiti s-au pus de acord cu legile Imparatiei lui Dumnezeu si de aceea primesc resursele imparatiei - suma totala a acelei imparatii lucreaza in ei si nu impotriva lor.Cei care nu sunt innoiti fac descoperirea ca Imparatia este in ei, dar ei insisi sunt in opozitie fata de ea.Intr-o persoana innoita, Imparatia lucreaza sub forma realizarii de sine.Dar ea este prezenta atat in unii, cat si in ceilalti.
Legile fiintei noastre nu sunt altceva decat legile Lui Dumnezeu. Aceste legi nu sunt ceva impus asupra unei situatii, ci sunt inscrise in insusi structura fiintei noastre, in tesuturile noastre, in celulele noastre nervoase, in sangele nostru, in organizarea totala a vietii noastre.Ele sunt modul in care am fost facuti sa traim. Asa cum inginerul imprima in structura unei masini modul ei de functionare si daca masina asculta de acel mod, ea functioneaza bine si armonios, tot asa Dumnezeu a imprimat in structura fiintei noastre Imparatia Sa. Vechiul testament numeste aceasta" facerea lumii dupa chipul si asemanarea Sa".Daca noi traim in comformitate cu aceasta, traim cu adevarat.Daca nu, nu. O locomotiva este facuta sa alerge pe sine si daca ea ramane pe sine, ajunge la destinatie.Dar daca, pentru a-si gasi libertatea, ea sare de pe sine, rezultatul este autodistrugerea ca si zdrobirea altora.
Exista o cale noua trasata catre libertate, catre eficienta, catre traire plenara, cale inscrisa in fiinta mea si a ta.Aceasta cale se numeste Imparatia lui Dumnezeu - si ea este in noi.

O, Dumnezeule, eu priveam si asteptam sa vad cerurile sfasiindu-se si sa te vad coborand din ele si cand colo iata ca descopar acum urmele pasilor Tai in fiinta mea.Tu mi-ai trasat calea in structura mea.Tu erai atat de aproape de mine si eu fugeam de Tine, crezand ca fug doar de lege. Iarta-ma. Amin!

Mergi la inceput