Meditatii zilnice .
Raspunsuri - Pagina 13
DARAEL spune:
Un discipol era interesat foarte mult de viata dupa moarte. Vazandu-l preocupat, Maestrul i-a spus:
- De ce pierzi atata timp inutil gandindu-te la viata de apoi ?
- Dar este posibil sa traiesti si altfel ?
- Da.
- Cum ?
- Traind in Cer aici si acum.
- Si unde este acest Cer ?
- Este AICI si ACUM.
Cu stima,
Singur, DARAEL
Ratacitor prin Lume
http://www.geocities.com/dara2el/
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41659" target="_blank">Ajutati-l pe Mihaita!
“A te invinge pe tine insuti este prima si cea mai frumoasa dintre toate victoriile.“ DEMOCRIT
conchita spune:
quote:
Originally posted by DARAEL
Un discipol era interesat foarte mult de viata dupa moarte. Vazandu-l preocupat, Maestrul i-a spus:
- De ce pierzi atata timp inutil gandindu-te la viata de apoi ?
- Dar este posibil sa traiesti si altfel ?
- Da.
- Cum ?
- Traind in Cer aici si acum.
- Si unde este acest Cer ?
- Este AICI si ACUM.
vezi tu, aici si acum e topic despre Dumnezeul crestinilor. in crestinism, exista relatia credincios-duhovnic/preot/biserica. nu discipol si maestru - astea tin de filosofia extremului orient sau a hedonistilor.
DARAEL spune:
quote:
Originally posted by conchita
vezi tu, aici si acum e topic despre Dumnezeul crestinilor. in crestinism, exista relatia credincios-duhovnic/preot/biserica. nu discipol si maestru - astea tin de filosofia extremului orient sau a hedonistilor.
Interesanta abordare.
Si zici ca exista mai multi Dumnezei – crestinii pe al lor, evreii pe al lor.... si tot asa, budistii, musulmanii sau indienii americani fiecare pe al lor.....
Imi cer scuze ca am gresit si am deranjat relatia credincios-duhovnic/preot/biserica prin postarile mele. Cum nu am duhovnic si ratacesc dupa cum marturisesc chiar eu, sper ca o sa fiu iertat !
Si cum "aici si acum e topic despre Dumnezeul crestinilor", am sa propun distinsei audiente ca meditatie zilnica cateva cuvinte usor de citit....
„Si ne iarta noua greselile noastre
Precum SI NOI IERTAM gresitilor nostri...”
Si ma intreb, scuze - meditez: O fi greu, o fi usor de infaptuit ?
PS> Deoarece nu doresc ca postarile mele sa stanjeneasca sau sa tulbure pe cineva, o rog pe Morning Glory sa imi spuna daca doreste sa nu mai scriu aici. Multumesc !
Cu stima,
Singur, DARAEL
Ratacitor prin Lume
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41659" target="_blank">Ajutati-l pe Mihaita!
“A te invinge pe tine insuti este prima si cea mai frumoasa dintre toate victoriile.“ DEMOCRIT
Gina M spune:
DAREL,nu gasesc nimic in postarile tale care sa raneasca!
Personal ,apreciez tare mult cuvintele alese pe care ni le-ai adus, si impartasesc faptul ca:meditand la acestea, am inteles multe adevaruri,m-au cercetat,mangaiat,imbarbatat si m-au adus m-ai aproape de Dumnezeu.Scrie-ne mai departe
Haide-ti sa respectam diferentele dintre noi,sa cercetam toate lucrurile si sa pastram ce este bun.
Conchita,ma bucur ca esti alaturi de noi!Dumnezeu sa te binecuvanteze!
Nu face un singur pas pe drumul vietii, cand pasul te desparte de Isus.Nu spune-un gand ce dragoste n-aduce,si nu privi de nu privesti duios.Si-abia atunci prin soapta noastra dulce, va suspina si va vorbi Hristos.
DARAEL spune:
quote:
Originally posted by Gina M
DAREL,nu gasesc nimic in postarile tale care sa raneasca!
Personal ,apreciez tare mult cuvintele alese pe care ni le-ai adus, si impartasesc faptul ca:meditand la acestea, am inteles multe adevaruri,m-au cercetat,mangaiat,imbarbatat si m-au adus m-ai aproape de Dumnezeu.Scrie-ne mai departe
Haide-ti sa respectam diferentele dintre noi,sa cercetam toate lucrurile si sa pastram ce este bun.
Conchita,ma bucur ca esti alaturi de noi!Dumnezeu sa te binecuvanteze!
Nu face un singur pas pe drumul vietii, cand pasul te desparte de Isus.Nu spune-un gand ce dragoste n-aduce,si nu privi de nu privesti duios.Si-abia atunci prin soapta noastra dulce, va suspina si va vorbi Hristos.
!
Dupa ani de rugaciune neintrerupta, Calugarul a devenit o adevarata legenda in viata. Se spune ca o data chiar Dumnezeu i-a cerut sfatul:
- Doresc sa joc un joc de-a v-ati ascunselea cu omenirea. Mi-am intrebat ingerii unde este cea mai buna ascunzatoare. Unii au sugerat sa ma ascund pe fundul marii, altii pe varful muntilor, sau pe luna sau pe soare. Tu ce imi sugerezi ?
- Ascunde-te in inima oamenilor. Acesta este ultimul loc in care se vor gandi sa te caute ! i-a raspuns Calugarul.
Cu stima,
Singur, DARAEL
Ratacitor prin Lume
Gina M spune:
A face ceea ce nu poti!
Evrei 11:8-12.
Prin credinta Avraam,cand a fost chemat sa plece intr-un loc,pe care avea sa-L ia ca mostenire ,a ascultat si a plecat fara sa stie unde se duce. Prin credinta a venit si s-a asezat el in tara fagaduintei,ca intr-o tara care nu era a lui,si a locuit in corturi,ca si Isaac si Iacov,care erau impreuna mostenitori cu el ai aceleiasi fagaduinte.Caci el astepta cetatea care are temelii tari,al carei mester si ziditor este Dumnezeu.Prin credinta Sara,cu toata varsta ei trecuta,a primit putere sa zamisleasca,fiindca a crezut in credinciosia Celui ce-i fagaduise.De aceea,dintr-un singur om,si inca un om aproape mort,s-a nascut o samanta in mare numar,ca stelele cerului,ca nisipul de pe malul marii,care nu se poate numara.33-40.Prin credinta au cucerit ei imparatii,au facut dreptate,au capatat fagaduinte,au astupat gurile leilor,au stins puterea focului,au scapat de ascutisul sabiei,s-au vindecat boli,au fost viteji in razboaie,au pus pe fuga ostirile vrajmase.Femeile si-au primit inapoi pe mortii lor inviati;unii ca sa dobandeasca o inviere mai buna,n-au vrut sa primeasca izbavirea care li se dadea,si au fost chinuiti.Altii au suferit batjocuri,batai,lanturi si inchisoare;au fost ucisi cu pietre,taiati in doua cu fierastraul,chinuiti;au murit ucisi de sabie,au pribegit imbrcati in cojoace si in piei de capre,lipsiti de toate,prigoniti,munciti,- ei,de care lumea nu era vrednica - au ratacit prin pustiuri,prin munti,prin pesteri si prin craparurile pamantului. Toti acestia,macar ca au fost laudati pentru credinta lor,totus n-au primit ce le fusese fagaduit;pentru ca Dumnezeu avea in vedere ceva mai bun pentru noi,ca sa n-ajunga ei la desavarsire fara noi.12:1-3.Si noi,dar,fiindca suntem inconjurati cu un nor asa de mare de martori,sa dam la o parte orice piedica,si pacatul care ne infasoara asa de lesne,si sa alergam cu staruinta in alergarea care ne sta inainte.Sa ne uitam tinta la Capetenia si Desavarsirea credintei noastre,adica la Isus,care pentru bucuria care-I era pusa inainte,a suferit crucea, a dispretuit rusinea,si sade la dreapta scaunului de domnie al lui Dumnezeu. Uitati-va dar cu luare aminte la Cel ce a suferit din partea pacatosilor o impotrivire asa de mare fata de Sine,pentru ca nu cumva sa va pierdeti inima,si sa cadeti de oboseala in sufletele voastre.
Am vazut cum o camera intunecoasa,umpluta de agonie fizica a adus lumina la sute de oameni de peste mari. Acesta este sensul lui "totul este <<poti>>pentru aceia care cred".Si totul a fost atat de uman si atat de divin. Dr.W.V Kelly,vorbind la imormantarea acestei surori,a folosit expresia "miracolul mintii ei sanatoase".A fost o minte sanatoasa deoarece a fost o minte disciplinata:ea a fost in acord cu ceva posibil,si totusi atat de imposibil.Credinta ei avea picioarele pe pamant;dar uneori umbla atat de repede incat picioarele pareau ca nu mai umbla pe pamant. Nu este de mirare ca Dr.Kelly si-a dedicat cartea sa"Cuiva care prin ani de suferinta trece cu fata iluminata". Un trup olog,o minte sanatoasa,o fata iluminata,o casa pentru ologi - de ce?In toate acestea,si prin toate acestea,a lucrat Dumnezeu in timp ce ea lucra.
Cineva a exprimat lucrul acesta astfel:"Este bine sa lucrezi,este si mai bine ca munca ta sa te faca sa-L lasi pe Dumnezeu sa lucreze." Atunci munca mea va fi - sa-l las pe El sa lucreze!Aceasta a vrut Isus sa spuna atunci cand,raspunzand la intrebarea"ce sa facem ca sa savarsim lucrarile lui Dumnezeu?",a raspuns:"Lucrarea pe care o cere Dumnezeu este aceasta:sa credeti"(Ioan 6:39.). Cand cred,atunci,in realitate,eu lucrez;caci devin un canal al infinitului.
Intr-o zi,in Washington,cand un grup mic de frati era adunat laolalta in rugaciune,asteptand ca Dumnezeu sa se arate ce pasi sa mai intreprindem pentru a aduce pacea intre America si Japonia,le-am spus ca avem o sarcina foarte dificila in ziua aceia - trebuia sa ma intalnesc cu cineva pe care nu-mi placea sa-l vad si pe care trebuia sa-l vad. Un frate a citat cuvintele inscrise pe o placa funerara:"Ea a facut ce n-a putut."Am plecat cu aceste cuvinte rasunandu-mi in inima. Imi spuneam intruna:"Voi face ceea ce nu pot."Si am facut. Cand suntem cu totul predati lui Dumnezeu,noi putem face ceea ce nu putem - ne descoperim ca ne suntem noua insine o minune. " Poemele mele imi sunt cele mai dragi - spune Emerson - deoarece nu le-am scris eu."El simtea ca se predase unei puteri care a scris pentru el... astfel,isi era lui insusi o surpriza.
O,Dumnezeule,eu incep sa vad acum ca drumul tuturor posibilitatilor imi este deschis.Ma aventurez cu Tine.Caci atunci nimic nu este prea mic sau sub demnitatea noastra de a face;si nimic nu este prea mare sau dincolo de puterea noastra de a face. Eu te urmez - condu-ma! Amin!
Gina M spune:
Omul pe care l-a vazut Isus
Ioan 1:42.
Ioan 47-51.
Luca 19-1-9.
Isus a intrat in Ierihon,si trecea prin cetate. Si un bogat numit Zacheu, mai-marele vamesilor,cauta sa vada care este Isus;dar nu putea din pricina norodului,caci era mic de statura.A alergat inainte,si s-a suit intr-un dud ca sa-L vada;pentru ca pe drumul acela avea sa treaca. Isus cand a ajuns la locul acela,Si-a ridicat ochii in sus,si i-a zis:"Zachee,da-te jos degraba,caci astazi trebuie sa raman in casa ta."Zacheu s-a dat jos in graba,si L-a primit cu bucurie. Cand au vazut lucrul acesta,toti carteau si ziceau:"A intrat sa gazduiasca la un om pacatos!"Dar Zacheu a stat inaintea Domnului,si I-a zis: "Iata , Doamne, jumatate din avutia mea o dau saracilor;si, daca am napastuit pe cineva cu ceva,ii dau inapoi impatrit." Isus i-a zis:"Astazi a intrat mantuirea in casa aceasta,caci si el este un fiu al lui Avraam."
Priveste nu la ceea ce esti prin tine insuti,ci la ceea ce esti si poti sa fii in Dumnezeu.In Matei vamesul, erau trei persoane:(1) vamesul pe care il vedeau colegii sai;(2)Matei pe care il vedea Matei;(3)Matei pe care il vedea Isus. Fiecare credea ca il vede pe adevaratul Matei,dar numai Isus l-a vazut pe adevaratul Matei,acela care a devenit mai tarziu un evanghelist - Matei al posibilitatilor infinite. Exista trei oameni in tine:unul pe care il vad colegii tai,unul pe care il vezi tu insuti - tu cel prezent;si unul pe care il vede Isus - tu cel viitor.
Totul depinde de aceasta:asupra carui "tu" te concentrezi mai mult. Daca esti preocupat cu precadere de acel "tu"pe care il vad cei din jurul tau,esti robul a ceea ce cred ei despre tine;inainte de a face orice,te uiti in jurul tau ca sa vezi cum iti vor judeca ei actiunea - tu,de fapt,nu vei actiona,vei reactiona. Nu mai esti o voce, ci un ecou - nu o persoana, ci un lucru. Daca te concentrezi asupra lui "tu" pe care il cunosti tu insuti,rezultatul este descurajarea. Caci cine n-ascunde macar un schelet in tainita lui - un lucru din viata lui care il face sa-i arda obrajii de rusine si de umilinta?Daca esti concentrat asupra acestui "tu"esti prizonier in celulele inhibitiilor,adica in ceea ce ai fost si esti.Dar mai exista si acest "tu" pe care il vede Isus - si ce fel de "tu este acesta! Este un "tu" predat lui Dumnezeu,un "tu"eliberat din ceea ce a fost si de aceea a facut si reinsufletit de energia si de viziunea divina,un "tu" care face lucruri dincolo de capacitatea ta,lucruri care te uimesc si pe tine si pe altii - un "tu" cu sira spinarii indreptata,progresiv si productiv.Acesta este adevaratul "tu".Concentreaza-te asupra cestui "tu",care-i apartine lui Hristos si vei deveni acest "tu".
Isus nu se uita niciodata la ceea ce a fost cineva sau la ceea ce este cineva,ci la ce poate sa devina. Si asa si trebuie. Artistul nu se uita la ce a fost piatra sau la ce este,ci la ce urmeaza sa scoata el din ea - un chip uman superb. Un grup de credinciosi minunati au ca motto aceste cuvinte:"Aventura mea este Dumnezeu." Foarte bine,si tu iti poti spune in soapta:"Aventura mea este Dumnezeu si felul de om care urmeaza sa fiu in Dumnezeu."
Dumnezeule,eu ma aventurez in Tine!Imi largesc orizonturile pe masura ce le descopar pe ale Tale;ma lepad de nimicnicia mea,pe masura ce descopar maretia Ta;ma abandonez pe mine insumi,ca sa Te aflu pe Tine. Catusele mele se desfac si cad - si eu vin! Amin!
serenity spune:
Gina M , Morning Glory , frumos nickname la fel frumos cat de frumoase si impresionante meditatii ! Le-am citit cu atentie si interes , dar te rog sa imi spui daca aceste meditatii iti apartin si daca nu macar mentioneaza sursa din care preiei meditatiile . Iarta-mi curiozitatea atat de specific romaneasca care ma face sa te intreb carei religii apartii ( ortodoxa , catolica , protestanta s.am.d ) .
Astept in continuare meditatiile tale care desigur dincolo de apartenenta religioasa sant foarte emotionante si bine gandite !
Sanatate multa tie si bebelului tau !
Alexandra , mamica lui Mihaita
Trebuie sa traim si sa cream. Sa traim pina la lacrimi ( A.Camus )
Gina M spune:
quote:
Originally posted by serenity
Gina M , Morning Glory , frumos nickname la fel frumos cat de frumoase si impresionante meditatii ! Le-am citit cu atentie si interes , dar te rog sa imi spui daca aceste meditatii iti apartin si daca nu macar mentioneaza sursa din care preiei meditatiile . Iarta-mi curiozitatea atat de specific romaneasca care ma face sa te intreb carei religii apartii ( ortodoxa , catolica , protestanta s.am.d ) .
Astept in continuare meditatiile tale care desigur dincolo de apartenenta religioasa sant foarte emotionante si bine gandite !
Sanatate multa tie si bebelului tau !
Alexandra , mamica lui Mihaita
Trebuie sa traim si sa cream. Sa traim pina la lacrimi ( A.Camus )
Multumesc pentru apreciere Serenity! Intreg meritul acestor meditatii apartine Domnului si autorului american E.Stanley Jones(nascut in 3 ianuarie 1884 si mort la 25 ianuarie 1973)a fost misionar in India.El a aprofundat gandirea Indiana pentru a putea dialoga cu intelectualii Indiei. Aceste dialoguri l-au imbogatit pe el si l-au ajutat sa devina un scriitor plin de semnificatii spirituale si filozofice de o rara si aleasa calitate. Sursa din care le preiau este cartea:"Viata din abundenta".
Sunt crestina,si apartin unei biserici Baptiste
Gina M spune:
Privesc dincolo de mine la Dumnezeu
Galateni 5:16.
Zic dar:Umblati carmuiti de Duhul,sa nu impliniti poftele firii pamantesti.
Galateni 24-25.
Cei ce sunt ai lui Hristos Isus,si-au rastignit firea pamanteasca impreuna cu patimile si poftele ei.Daca traim in Duhul,sa si umblam in Duhul.
Romani 13:14.
Ci imbracati-va in Domnul Isus Hristos,si nu purtati grija de firea pamanteasca,pentru ca sa-i treziti poftele.
Efeseni 3:14-21.
...Iata de ce,zic,imi plec genunchii inaintea Tatalui Domnului nostru Isus Hristos,din care isi trage numele orice familie,in ceruri si pe pamant,si-L rog ca,potrivit cu bogatia slavei Sale,sa va faca sa va intariti in putere,prin Duhul Lui,in omul din launtru,asa incat Hristos sa locuiasca in inimile voastre prin credinta; pentru ca ,avand radacina si temelia pusa in dragoste,sa puteti pricepe impreuna cu toti sfintii,care este largimea,lungimea,adancimea si inaltimea;si sa cunoasteti dragostea lui Hristos,care intrece orice cunostinta,ca sa ajungeti plini de toata plinatatea lui Dumnezeu. Iar a Celui ce,prin puterea care lucreaza in noi,poate sa faca nespus mai mult decat cerem sau gandim noi,a Lui sa fie slava in Biserica si in Hristos Isus,din neam in neam,in vecii vecilor!Amin!
Trebuie sa mai ramanem putin la problema aceasta,de a ne vedea pe noi insine in Dumnezeu,deoarece este necesara o precizare.
(7)Nu te uita prea mult la tine insuti in Dumnezeu - uita-te la Dumnezeu Insusi.
O multime de religii si de culte se concentreaza asupra cultivarii de sine si rezultatul este aparitia unei mari multimi de oameni doritori,dar frustrati,inaltati pentru moment,dar schiopatand tot restul vietii. De ce? Pentru ca exista o lege,formulata de Domnul Isus,care spune ca daca te concentrezi asupra ta insuti,este absolut sigur ca te vei pierde."Oricine cauta sa-si scape viata"-concentrandu-se asupra ei,iubind-o si cultivand-o - "si-o va pierde."
Cand Petru s-a uitat la sine si la valurile din jurul sau,a inceput sa se scufunde. Numai atunci cand s-a uitat tinta la Isus,a fost in stare sa umble pe ape.Uita-te la tine insuti sau la cei din jurul tau si te vei scufunda;uita-te la Isus,si vei umbla pe apa sau pe orice altceva.Asa cum a zis cineva:"Porunceste-ti,<<Saliveaza!>> si, dupa toate probabilitatile,vei constata ca nu salivezi - dimpotriva,exista toate sansele ca ti se va usca gura. Dar gandeste-te la o mancare delicioasa si atunci,fara sa zici nimic,iti va lasa gura apa."Nu trebuie sa te gandesti la tine insuti,nici macar ca sa te "cultivi",dar gandeste-te la Isus si atunci tu vei fi cultivat. Uita-te la tine in Dumnezeu,dar priveste tinta numai la Dumnezeu.
Aceasta lege,ca numai pirzandu-ti viata o gasesti,poate fi observata pretutindeni in natura. Isus a zis:"Uitati-va la crini,cum cresc ei?"Fiind constienti de sine si ajutandu-se sa creasca si sa arate frumos? Nu,ei se uita la soare si concentrandu-se asupra soarelui,cresc si devin un miracol de frumusete. Cultul frumusetii si scolile de autoformare se autodistrug,pentru ca se zdrobesc de stanca legii lui Isus ca viata se castiga numai pierzand-o. Singurii oameni frumosi sunt aceia care se pierd pe ei insisi intr-o mare Cauza:si ei devin frumosi datorita faptului ca au ochii atintiti permanenta la Frumusete. Singurii oameni fermacatori sunt aceia care te farmeca spre idealuri inalte si devin fermecatori numai in masura in care se pierd in tine si in altii. Fata oloaga de care am vorbit zilele trecute a fost supranumita"Micuta sora cu chip iluminos".Despre un alt mare binefacator al sarmanilor se spune ca odata un cersetor i-a stigat pe stada:"O,tu cel cu Cerul pe obraji."
O,Dumnezeule,nu mai indraznesc sa-mi atintesc privirile asupra-mi,nici chiar cand sunt in Tine.Dar mi le atintesc asupra Ta si acolo ma regasesc. Daca-mi atintesc privirile asupra Ta,cresc - daca ma preocup de mine insumi,ma degradez. Asa ca acum imi voi focaliza privirile asupra Ta.Acum incep sa inteleg ce ai vrut sa spui prin cuvintele:"Daca ochiul este bun,tot trupul este in lumina." Intreaga mea fiinta este plina de lumina. Iti multumesc,Tata. Amin!