Mamici de noiembrie decembrie 2004 (88)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

roxana, ma bucur ca arisa e mai bine...si la intrebarea ta raspunsul meu e DA! hi hi glumesc...nu esti paranoica, ci doar o mamica care se gandeste la puiutzii si familiaa ei. cum sa nu-l iubeasca sotzul tau pe baietzel...o sa fie tare fericit ca are si baiat si fata, fara sa vrei dragostea creste si se imparte intre cei doi copii. stai linistita si eu ma gandeam la inceput ca nu o sa o iubesc pe bbelina la fel ca pe alex...dar asta era demult, inainte sa raman gravida...apoi nici nu mi-a mai trecut prin gand lucrul asta...de sotzul meu ce sa mai zic...e mai nerabdator ca mine pentru ca noi am fost singuri la parinti amandoi si vrem o familie mare si frumoasa.
te pup si-ti urez multa sanatate pentru arisa.

monica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns FELIS spune:

Ce faceti burtici?

Eu am dormit vreo 3 ore si ceva... Asa de bine a fost...

ROXANA... mabucur ca Arisa e bine... Ti-am zis ca am soacra de treaba... Ce sa mai zic de sot...

Felis, 36 sapt, DPN 12 dec, Dr. Iliescu Marian (Filantropia)
Pozele mele!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dena spune:

Bitsu' multumesc de info o sa caut,oare pot sa imi dau cu crema aia de pe acum , inainte sa fi nascut ??
Si inca ceva... mi-ai zis sa am ceva la mine sa ma leg la burta... burtiera e buna?? Ca cineva zicea ca e bine sa o porti de la doua luni de la nastere...
Uite eu tot in stand by sunt...
Miche care mai e treaba??? Cum te descurci??? Sa ai noroc sa scapi repede si usor...
Felis tine-te tare!!!... si eu vad ca ma lupt cu hormonii, dar ai vazut ce zicea Gandacel sa nu lasam sa se instaleze tristetea in noi.... "si da-i si combate!!"
Burtici si mamici toate bune !!

Denisa si bebica din burtica - 39 sapt.

http://community.webshots.com/user/craiasazapezii

"Nu ai pierdut daca ai cazut. Vei fi invins cu adevarat daca nu te ridici." G.Funakoshi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns FELIS spune:

quote:
Originally posted by Dena

Felis tine-te tare!!!... si eu vad ca ma lupt cu hormonii, dar ai vazut ce zicea Gandacel sa nu lasam sa se instaleze tristetea in noi.... "si da-i si combate!!"
Burtici si mamici toate bune !!

"Nu ai pierdut daca ai cazut. Vei fi invins cu adevarat daca nu te ridici." G.Funakoshi

DENISA ... ma ajuta cei din jur sa ma tin tare... Acum ca ma simt bine... as zice cate in luna si-n stele... Ca deh... dupa razboi
Tot ce pot sa fac e sa sper ca nu voi mai avea parte de ele... Ca la combatut...

Felis, 36 sapt, DPN 12 dec, Dr. Iliescu Marian (Filantropia)
Pozele mele!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bits spune:

DENA nu stiu daca ti-am scris bine nmele,asa ca pt orice eventualitate PURELANE.eu am folosit Garmastanul de la 35 sapt si vreau sa-ti spun ca m-a ajutat fff mult.daca nu gasesti crema asta spune-le celor din tara sa-ti trimita.la spital mi-au pus bustiera imediat dupa operatie(mai largut stransa) si apoi m-au sfatuit sa ma strang cat suport eu.daca ma vezi acum nici nu spui ca am nascut acum 13 zile.am sa-ti trimit o pozica.am uitat sa-ti spun ca am facut dus dupa 3 zile,momentan am un plasture protector apei dar am sa-ti trimit poza cu operatia daca vrei sa o vezi(poza a fost facuta in timpul controlului la 4 zile dupa nastere,sa vezi si tu ce bine se prezinta)

octy si KEN

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dena spune:

Bitsu' uite am fost si am cumparat PureLan 100 (Garmastan nu au aici), l-am desfacut si mi-am si dat cu el. O sa continui sa imi dau pana vine bebelina.
M-a sunat in sfarsit doctorul vineri la 7:30 seara si mi-a spus sa ma pregatesc pt maine (sambata). Doar ca nu l-am strans de gat...m-am infuriat pe el si i-am spus ca pe 13 sa o nasca el pe fi-sa , eu nu fac fata mea de buna voie pe 13 (daca era sa imi vina sorocul , alta era povestea desigur) si trebuie sa recunosc ca nu sunt superstitioasa, dar nu vreau... asa!
Si mi-a spus "bine atunci miercurea viitoare ca atunci am zi de operatie" Am acceptat (neavand o alta varianta) spre disperarea sotului meu care imi spunea ca sunt caraghioasa cu 13 asta al meu.
Acum sa vedem daca reusesc sa ajung pana atunci, caci due dateul meu e pe 16 si miercuri e 17 nov. Ma rog... m-am infuriat si mi-a trecut.
M-am uitat si de burtiere dar nu am stiut ce sa cumpar...era asa o mare varietate, dar nu era nici un model pe care sa scrie ca e recomandat dupa nastere.
Felis my dear sa-ti traiasca apropiatii care iti tin moralul... dar dupa cum spunea Gandacutzul vine in valuri... asa ca En Garde!!
Eu fac exercitii de relaxare prin respiratie dupa rafuiala cu nenea doctoru' (care altfel e baiat de treaba si imi place mult de el, da' mi-a facut-o acu' cu 13pele masii)
Oare Miche ce face???
Anyway nasteri usoare, refaceri si mai usoare si bebei puternici tuturor!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

Pe privat ma intreba cineva cum am facut de am scapat de epiziotomie: cred ca depinde atat de tine ca tip de organism (cu mte dilati acolo in timpul explulziei), dar in mare masura si de medicii care te asista. Eu tot travaliul am fost asistata de medicul care era acolo. Restul echipei a venit in ultimele 10 nimute: adica medicul geriatru (sau cu ms-o numi, nu stiu sigur), asistenta si o alta tipa care se osupa de bebe sa-l preia. Celalalt medic (eu ii zic geriatru) este specializat pe asa ceva: pe expulzii si ea imi dicta cand si cat de mult sa imping odata caputul lui bebe ajuns aproape de iesire. Impingeam cate o secunda, apoi stateam 1-2 secunde ca tesuturile respective sa aiba timp sa se acomodeze cu presiunea si sa nu cedeze (rupa), plus ca ea masa usor acolo si largea cu degetele. Si-uite-asa cu amam natura, cu ajutorul medicilor, nu a fost nevoie de epiziotomie, chiar daca bebe a fost destul de mare. Mai dificil e acolo unde nu se face epidurala caci nevoia de a impinge e acuta atunci cand nasti natural si e greu sa te impotrivesti acelei nevoi de a impinge. Pe cand sub epidurala nu simteam aceasta nevoie de a impinge, eu dictam cand sa imping, nu corpul meu.

Bits, legat de teama de a nu mai respira… pai eu de-abia astept sa doarma bebe mai mult. Somnicul lui Alex e foarte fragmentat. De 3 zile incoace insa are o data pe zi (de regula dupa-amiaza) un somn mai lung (sa zicem 2 ore si ceva), in rest nu doarme mai mult de o jumate de ora continuu. Prima data si eu m-am intrebat…copilasul meu mai respira? Ce-o fi cu el de doarme atat? Era neobisnuit pentru el. Insa nu ma trezesc panicata, dar sa stii ca am auzit de multe mamici cu teama asta.
Legat de mucisori, eu nu am fost nevoita sa-l curat pe Alex pana acum. Stranuta foarte des si cred ca asa isi elibereaza ei caile nasale. Intr-o zi l-am gasit cu un mucisor (intarit, nu de-ala moale) pe scutecel. Cum bagase el degetelul acolo, nu stiu .

Bits, Irina ziceati de suzeta? Pai noi i-am luat suzeta, insa nu prea o accepta sau mai degraba nu stie s-o foloseasca. Eu am zis sa i-o dau pt. momentele in care nu pot momentan sa-l pun la san si el plange tare (nu suport sa-l aud plangand tare) doar ca sa-l potolesc pt. o clipa. Ce-ati vazut in poze sunt doar putinele dati cand o tinea in gurita, ii cade, nu stie s-o foloseasca si e normal, ii trebuie deprindere pt. asta. Aici societatea nu prea e adepta suzetelor, dar eu personal cateodata gasesc ca sunt utile. Nu trebuie exagerat cu ele, insa poti scapa de anumite neplaceri cu ajutorul lor.

Irina, nu stiu daca bebe suge tot. Mie pana acum mi se intaresc sanii numai pe perioada noptii cand Alex suge mai rar si poate mai putin. In timpul zilei nu au timp sa se intareasca ca suge aproape non-stop cat nu doarme. Pe timpul noptii ca sa scap de discomfortul sanilor intariti (pentru ca doare si la supt) imi pun comprese fierbinti cu un prosop si masez usor circular cui prosopul ala pus peste. Timp de 10 minute. Asta il ajuta si pe bebe sa traga mai usor. Aici ceea ce ti se spune este ca: nu trebuie sa te mulgi decat daca vrei sa-i dea si tati lui bebe sa suga. Cu cat te mulgi mai mult, cu atat stimulezi organismul sa produca mai mult. Deci, dupa parerea celor de aici, bebe e cel mai bun reglator de lapte : organismul produce cat se consuma (bebe + pompa/mulgere), deci tu daca vei continua sa te mulgi corpul tau va produce in continuare mai mult lapte. Ca sa scapi de surplus incepe sa te mulgi din ce in ce mai putin dpdv cantitativ, pana vei reduce mulsul la zero. Nu te chnui musai sa extragi si ultima picatura de lapte caci in felul asta vei stimula org. Sa produca si mai mult.

Dama, nu numai pediatrul mi-a spus, ci si toate asistentele alea din spital, sa nu-l las pe bebe mai mult de 3 ore nemancat. Se pare ca bebelusii care dorm mult timp fara sa manace nici nu asimileaza, nu iau in greutate. Imi spunea cineva de un bebe mic de o luna care are 3,5kg (cat la nastere) si doarme cate 6 ore odata. Iar ei nu o trezesc sa-i dea papica. Mi se pare foarte mult. Noaptea, daca-l mai vad ca tinde sa doarma mai mult, nu o sa-l mai trezesc, insa azi noapte ma dureau sanii rau si vroaim sa-i golesc.

Eu am inceput deja sa ies cu Aex pe balcon cate 10 minute pana in pranz si dupa-amiaza. Din ce-am vazut pe aici bebelusii se scot devreme afara, si la cateva zile. Mie pediatru mi-a zis sa evit doar locurile aglomerate, e adevarat insa ca nici nu mi-a zis cand sa ies cu el afara.
Irina, eu nu-l las pe Alex sa planga : daca plange il verific daca vrea sa suga (imi plimb degetul aproape de gurita lui si daca se misca dupa el si vrea sa-l prinda e clar ca vrea laptic. Daca plange iar dupa 10 minute, iar laptic si tot asa.

Bobita, eu deja am un sugaci pompa de desfundat. Trage Alexutzu’ meu toata ziua la tzitzirel, canale infundate nu am. Iar din pompa mi-e tare greu sa mult, mai eficienta mi se pare ca sunt daca ma mulg manual. Am inteles ca trebuie insistat un pic ca nu-ti iese din prima, dar eu momentan n-am ce face cu pompa.

Denisule, mi-au spus la spital si de Purelan, dar mi-au zis ca e mult mai eficient Lansinoh, pe-asta l-am luat eu. Intreaba-ti si tu asistentele la spital. Eu am fost prea comoda sa ma interesez dianinte si uite ca a doua zi deja aveam rani pe sani.

Alex - 7 zile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

Uitati poze multe cu noi
Alex - 7 zile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gandacelu spune:

try, medic geriatru cred ca se refera la batrani, nu la expulzie... asa cred

cat despre impingere, asa m-au sfatuit si pe mine, nu cred ca trebuie impins incontinuu... adica exact cum ai explicat tu am trait si eu expulzia: aceeasi nevoie de impingere, acelasi control din partea dr: stai, nu impinge acum... uite-acum! etc etc

cred ca faza cu epiziotomia e ceva tipic canadian, face parte din sitemul lor, mai am prietene care aunacsut acolo si s-au vaitat ca n-au facut epiziotomie... la noi se considera ca e mai bine sa faci decat sa te rupi... uite o prietena a nascut acum 3 luni fara, ca nu a stat cuminte... si s-a facut praf

eu as prefera de departe CU, desi am auzit ca la a doua te dilati mai repede si mai usor

plus ca epiziotomia se face in ultimul moment, cand iese capul, nu mai devreme!

faza nasoala nu e taierea, ci coaserea care oricum are loc si fara epiziotomie

in fine, asta e parerea mea

micheeeeeeeeeeeeeeeee ce faci? primul gand azi-dimineata cand m-am trezit a fost: o fi nascut michisoru??

dena, m-ai facut sa rad cu amanarea nasterii, dar te inteleg
sa stii ca o prietena f buna are un baietel nascut azi... ile va merge la ziua lui... face 3 ani... mor de ciuda ca nu ma pot ridica de aici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gandacelu spune:

Domane, try, ma omori cu pozele alea e asa dulce alex... imi vine sa mananc ecranul

pufulete de pufulete, ce mai!

Mergi la inceput