Mamici de martie-aprilie 2005 (7)
Raspunsuri - Pagina 7
Ana71 spune:
Buna mamicilor,
Ma bucur ca sunteti bine, doar cu problemele banale din timpul sarcinii.
Si pe mine uneori ma mananca pielea ingrozitor, mai ales palmele. Am fost aseara la dr. cu niste rezultate la analize (hormoni de tiroida, calcemie, magneziu si fier) si printre altele mi-a recomandat sa folosesc si o crema antivergeturi (eu la prima sarcina nu am folosit si nu am ramas cu nici un fel de vergeturi). Voi ce folositi?
Mi-a iesit calciu sub limita inferioara, dar mi-a zis sa incep sa iau tablete cu calciu, magneziu si zinc peste vreo 3 saptamani. Pana atunci sa iau doar Tardiferon (fier)timp de o luna - chiar daca analiza de fier a iesit buna. De asemenea, mi-a spus sa intrerup tabletele prenatal. Voi ce vitamine luati?
In rest, mi-e in continuare somn (exagerat) si obosesc repede.
Va pup si aveti grija de voi,
Ana (saptamana 25)
adrianafedorca spune:
ma bucur si eu ca sunteti bine, si ca nu sunt probleme, Doamnea ajuta s-o tinem tot asa pna la nastere.
Nici eu nu m-am ingrasat , am pus doar 3,5 kg, dar dr a spus ca e bine, si eu ma minunez ce papa bebe acolo in burtica, dar cred ca are el provizii , si eu sunt in pana de idei cu mancarea, cateodata habar nu am ce sa mai mananc, inca nu mi-au trecut greturile, dar pot manca cam orice in afrara de mancare gatita cu sosuri , ciorbe , in rest orice, de baut eu beau la apa ...imi e sete intruna, si se umfla burtica de parca as fi in 9 luni, si bere ...as bea la bere...si inainte nici nu puneam gura pe asa ceva.
In legatura cu cursurile pt gravi as merge si eu la Giulesti pt ca eu acolo o sa nasc, si cred ca ar fi bine sa mai bine, poate mai cunosc si eu o asistenta ceva...., dar acum nu am timp cred ca o sa merg dupa sarbatori.
Cam atat pt azi va pupik si va doresc numai bine si bebelini sanatosi
Adriana si bebelinul din burtica 16 +
P.S. mai fetelor eu maine fac 17 saptamani, la voi la cate saptamani a miscat bebe, si odata ce a miscat misca in fiecare zi, de cate ori pe zi?
pupici
http://community.webshots.com/user/adrianafedorca
Daca vrei cu adevarat gaseste o cale, daca nu vrei gaseste o scuza
smmiha spune:
Salutari scumpelor si ma bucur sa citesc numai vesti bune!
Adriana,bebelusul meu a miscat exact in ziua in care am facut 17 saptamani, de fapt seara, dar pe moment nici n-am fost sigura daca e el sau altceva, apoi vazand ca se repeta senzatiile alea mi-am dat seama ca el era.La inceput nu misca in fiecare zi, de fapt misca dar nu-l simtim noi. Apoi incepe sa miste zilnic cate putin, mai ales seara si dimineata cand stai in pat, apoi misca si in timpul zilei, dar nu la fel, are zile cand e mai activ si zile cand e mai lenes. In legatura cu berea, si eu sunt la fel si am mai auzit cateva prietene gravidute sau mamici care au simtit la fel. Oricum eu in sarcina mananc diverse mancaruri care inainte nici nu le gustam.
Dialori, sa-ti traiasca papusica si sa fie sanatoasa!
Anca Micaela, ma buxcur ca ai scapat de cerclaj si ca tptul e in regula, ai grija de voi.
Clio, nu faci bine, asa cum au mai zis si fetele, tu trebuie sa ai grija de tine si de bebe, sa mananci si sa nu te stresezi. Stiu ca e greu sa ignori privirile rautacioase, dar nu au ce sa-ti faca, n-au voie sa te dea afara si tu trebuie sa te gandesti in primul rand la bebe, asa ca nu mai sta nemancata din cauza colegilor.
Eu azi de dimineata m-am simtit rau, am crezut ca lesin cand mergeam spre servici, mi s-a mai intamplat odata, e ciudat ca ultimele analize mi-au iesit bine. Si in plus incepand de ieri imi curge sange din nas, nu-i abundent, dar imi tot vine sa-mi suflu nasul desi nu sunt racita si atunci vad servetelul patat. Trebuie sa merg la medic sa-i spun toate astea.
Va pup si sper sa citesc in continuare numai vesti bune de la voi
Mihaela si bebe jucaus (DPN 25.03.2005)
oanaanast spune:
Buna fetelor,
Betilina, eu am facut ecografia 3D la Sanador (in piata Alba Iulia) cand eram insarcinata in 17 saptamani(14 octombrie) si m-a costat 1.500.000. Acum am programare pentru decembrie la cea 4D, care este 2.400.000 + 150.000 daca vrei sa inregistrezi imaginile pe caseta. Trebuie sa le duci o caseta goala si sa specifici de la inceput ca asta doresti. Mie la cea 3D mi-a aratat ce inseamna 4D si crede-ma ca este fantastic. Este mult mai clara, mai usor de observat. Eu de abia astept sa o fac si sa avem amintire.
Ana71, eu am fost saptaman trecuta la control si i-am spus doamnei doctor ca ma chinuie rau carceii. Ma trezesc si de 3 ori pe noapte pentru ca imi amortesc picioarele de durere. Mi-a dat sa iau din nou Materna iar acum iau si CAL-C-Vita(calciu). Sper sa-mi treaca.
Sanatate maxima. Oana si bebica (DPN 18 Martie 2005)
geta_sava spune:
Buna burticoasele! CE mult ma bucur cand citesc cate ceva ce am si eu ....adica legat de sani cam asa se manifesta si la mine, dar dau cu crema de corp si e mai bine si ma mananca burtica tare. Noi avem indata 20 de saptamani si sotul rade ca "chiar" incep sa iau proportii kilograme am pus vre-o 3 numai si eram ingrijorata dar cred ca fiecare organism reactioneaza in alt mod. Alimentatie, eu mananc din toate cate putin daca mi-e pofta gust chiar si juma de pahar de bere sau vin mai ales ca ma ajuta la digestie....nu mult cat sa il imbat pe ala mic. Intrebam cum e cu amniocenteza daca doare si cam cat ar costa dar nu mi-a raspuns nimeni
inca.
Va doresc la toate burtici sanatoase si sarcini frumoase si cat mai usoare.
CLIO, si eu cam am probleme la servici dar incerc mereu sa ii explic sefului ca in 4 ani de cand lucrez aici am facut tot ce s-a putut si acu sa ma inteleaga ca nu pot sta 8 ore. Tine faza pana uita si apoi ii reamintesc! Bafta multa ca stiu ca nu e placut.
Pupicei la toate Getulici si babica de 19 +
ligia13 spune:
Buna fetelor!
Cum pana acu nu s-a mai intaplat nimic deosebit, decat problema cu statul in spital de care v-am spus nu prea am avut ce scrie.
Acu normal, scriu ca iar am o problema
Asha sunt eu, scriu numa cand am probleme.
Desi e o problema delicata , va cer parerea asha ca intre fete.
Dupa ce am iesit din spital (adica vineri) am ramas cu o usturime si mancarime (uneori chiar durere) in zona intima, parca mi s-au umflat (sau poate mi se pare - ca de obicei nu ma mingai in zona
) un pic labiile (daca s-or fi numind asha - doamne ce needucata sunt). Faza e ca nu in zona vaginului ma doare ci mai in fatza!
A mai patit cineva ceva asemanator? Mi-am dat cu crema de bebelusi(de-aia cu musetel), am spalat cu ceai de musetel da nu prea trece. Acu am cumparat cutaden, sa vad ce efect are.
Ar fi frumos sa merg la doctor? La ginecolog ?
ce ziceti?
Va pup!
Ligia - DPN 31 aprilie
simonnete spune:
Buna gravidutzelor !!
CLIO -tu trebuie sa mananci atunci cand iti este foame si trebuie sa te gandesti la bb tau si nu la cum se uita cei din jur la tine. Ignora-i , nu or sa moara 5 min daca iei o pauza
CORAL - multumesc, multumesc, multumesc
LIGIA -nu stiu despre ce ar putea fi vorba, ar fi bine sa mergi la dr
Va rog puteti sa- mi spuneti si mie un pret pt eco morfologica si in ce consta ea de fapt ?pt ca miercuri trebuie sa o fac , stiti ceva se inregistreaza si aceasta pt ca dr mi-a spus sa-mi cumpar o caseta ?
Multumesc anticipat ! va pupik pe toate si va las pt ca ma duc sa ........mananc.
SIMONNETE SI BB DE 18+ sapt
coral spune:
Anca Micaela tare bine ca ai scapat fara cerclaj,
ma bucur pentru voi.
Dialori sa va traiasca gindacica si multi pupici.
Ligia daca de vineri nu a trecut problema, du-te la doctor, el e in masura sa iti spuna ce poate fi. E pe forum o doctorita ginecolog cartaghe, poti sa-i trimiti o intrebare pe PM. Eu am avut ceva asemanator, dar fara mincarimi si usturime, in cazul meu, cauza a fost un chilotel de gravidute cu elasticul prea strimt.
Doctorul mi-a recomnadat in cazul in care am usturimi, mincarimi, scurgeri de alta culoare, consistenta sau cu miros sa ma duc la spital. Lasa rusinea si du-te la spital.
Fetelor va multumesc de urari sper pina de Craciun sa gasim ceva.
There is a difference between knowing the path and walking the path.
sibip spune:
Ce mai faceti fetelor? Va citesc zilnic dar cu mine pina acum... nici o noutate majora. Inca nu a miscat bebe si sint un pic ingrijorata. Dar stiu ca nu am de ce.
Intre timp, pe masura ce creste burtica, incep sa invat cum e cu doctorii, cu spitalele, cu analizele... si cu spagile. Mai ales la astea din urma se pare ca nu prea ma pricep. Dau rateuri. Voi cum procedati? Am fost ieri la o doctorita care nu era a mea (cu recomandare) si am considerat ca, pt. ca nu mi-a facut fisa, trebuie sa-i platesc consultatia... in plic. Am fost mai mult decit jenata si am reusit s-o jenez si pe ea. M-am simtit foarte prost. Voi cum procedati? Exista o formulare sau o procedura standard? Eu inca nu am gasit modul natural de a o face... In plus, sint total impotriva acestor atentii, nu am intilnit pe nimeni care sa ceara (pina acum). Dar am considerat ca poate pe doctorita respectiva n-o s-o mai vad niciodata si ca trebuie sa ma achit cumva, in plus respect foarte mult persoana care mi-a recomandat-o.
Deci revin: ma invatati si pe mine conduita in asemenea cazuri? ![]()
Geta Sava, , din pacate nu stiu cit este o amniocenteza, dar daca trebe s-o faci, trebe! Sint foarte curioasa ce medic ai gasit in Iasi, vrei sa-mi dai un pm pe tema asta? Daca te ajuta, as putea sa ma informez care ii este reputatia. Desi stiu ca cel mai important este sa-ti faca tie incredere, ca pacient.
Fetelor, ma uit la cele mai "mari" ca noi si as vrea sa ajungem si noi tot asa. Sint parca mult mai legate intre ele, scriu mult mai mult si se ajuta foarte mult. Se si intilnesc... Poate organizam si noi asa ceva?
Eu cam atit am avut de zis... for now.
Pupici,
Ioana 17+
adrianafedorca spune:
Am o prietena care a facut amniocenteza la Giulesti prin august -septembrie , nu mai stiu exact , si a costat 12.000.000 lei.
Eco 4 d stiu sigur ca se face la Sanador dar nu stiu exact cat costa
http://community.webshots.com/user/adrianafedorca
Daca vrei cu adevarat gaseste o cale, daca nu vrei gaseste o scuza