Mamici de martie-aprilie 2005 (7)
Raspunsuri - Pagina 8
adrianafedorca spune:
smmiha sangerarille nazale au loc datorita cresterii circulatiei sangelui in nas, in timpul sarcinii, si eu am patit , azi ,dar am citit ca e normal, totusi daca sangerarea persista trebuie consultat medicul,
am o carticica "sarcina de la conceptie si pana la nastere"si aici sunt enumerate cateva afectiuni care ne pot afecta pe masura ce sarcina avanseaza:
1) lesinul- poate avea loc daca presiunea sanguina sacade datorita unei schimbari bruste a pozitiei sau datorita scaderii glicemiei - SOLUTII: ridicate-te usor dupa ce ai stat intinsa;
2) sangerarile nazale
3) indigestiile si arsurile la stomac sunt cauzate de hormonii care relaxeaza muschii stomacului acestea sunt mai intense noaptea sau cand esti intinsa
4) durerile de cap pot fi mai frecventein timpul sarcinii , probabil datorita factorilor hormonali
5) carceii se datoreaza modificarilor hormonale si chimice ale corpului
6) durerea pelvina este determinata de slabirea si intinderea ligamentelor
7) constipatia
8) hemoroizii
cam asta scrie
numai bine si sanatate
Adriana si bebe 16+
http://community.webshots.com/user/adrianafedorca
Daca vrei cu adevarat gaseste o cale, daca nu vrei gaseste o scuza
smmiha spune:
Multumesc mult, Adriana, si eu citisem pe undeva ca se mai intampla sa-ti curga sange din nas, dar ma speriasem ca doua zile mi-a curs, chiar si azi, dar putin. Dupa amiaza o sa merg la medic, totusi.
Dintre afectiunile care pot apare pe parcursul sarcinii, cele spuse de tine, ma confrunt cu majoritatea, exceptie facand: constipatia si hemoroizii. Nici cu lesinul nu m-am confruntat inca, am avut de cateva ori senzatia, dar n-am lesinat efectiv, desi nici mult nu mai aveam.
Noi astazi facem 22 de saptamani. Aseara i-am citit bebelui povestea Motanul incaltat si tot timpul cat am citit el a tropait la mine in burtica. Inseamna ca i-a placut, nu?![]()
Va pup si sa aveti un weekend superb

Mihaela si bebe jucaus (DPN 25.03.2005)
smmiha spune:
Multumesc mult, Adriana, si eu citisem pe undeva ca se mai intampla sa-ti curga sange din nas, dar ma speriasem ca doua zile mi-a curs, chiar si azi, dar putin. Dupa amiaza o sa merg la medic, totusi.
Dintre afectiunile care pot apare pe parcursul sarcinii, cele spuse de tine, ma confrunt cu majoritatea, exceptie facand: constipatia si hemoroizii. Nici cu lesinul nu m-am confruntat inca, am avut de cateva ori senzatia, dar n-am lesinat efectiv, desi nici mult nu mai aveam.
Noi astazi facem 22 de saptamani. Aseara i-am citit bebelui povestea Motanul incaltat si tot timpul cat am citit el a tropait la mine in burtica. Inseamna ca i-a placut, nu?![]()
Va pup si sa aveti un weekend superb

Mihaela si bebe jucaus (DPN 25.03.2005)
simonnete spune:
buna burtici !
e cam liniste pe aici, ce se intampla ati plecat in wekend ?
va rog nu ma uitati si pe mine cu un raspuns pt echo morfologica
va pupik !!
adrianafedorca spune:
simonnete referitor la eco morfo fetala, eu sunt programata pe 7 dec la dr Iosup la Diagnosis, cand am facut programarea am intrebat si cat o sa coste si mi-au spus ca 2.000.000 lei, dar nu mi-au spus nimic de caseta, dar tu pt orice eventualitate ar fi bine sa iei si o caseta cu tine, acum nu stiu unde faci tu ecoigrafia, dar stiu ca majoritatea clinicilor practica cam aceleasi preturi.
Despre eco morfo fetala mie dr mi-a spus ca este foarte imioratanta si ca dr o sa masoare absolut tot la bebelus, sa vada daca e dezvoltat normal, mai multe nu stiu nici eu, poate ne spun fetele care au facut-o deja, daca nu astept sa-mi spui tu , apropo tu cate saptamani o sa ai cand faci eco? eu o sa fiu in 19 si 4 zile
pupici si numai bine
Adriana si Bebelinul 17 saptamani DPN 30 Aprilie
simonnete spune:
Multumesc Adriana!
Eu o sa am 19 sapt si o zi (miercuri 24.11 ) si o sa fac echo la clinica Medlife. O sa-ti spun cum a decurs totul
BETILINA tu ce medic ai la CF 2 ,pt ca si eu tot acolo o sa nasc ?
pupici
adrianafedorca spune:
fetelor intrati pe infertilitate.ro , o sa gasiti lucruri interesante despre sarcina , nastere si altele
numai bine si weekend placut la burtici
Adriana si bebelinul de 17 saptamani
clio spune:
Fetelor, multumesc pentru sfaturi.O sa incerc sa fiu mai nepasatoare fata de ceilalti si mai interesata de mine si BB.
Getulici, la mine este un pic mai complicat sa pun punctul pe "i" avand in vedere ca am o sefa foarte apropiata de varsta mea, rautacioasa, un picut cam complexata ca nu are pe cineva alaturi si care in plus isi doreste si un BB pe care nu are cine i-l darui! In legatura cu amniocenteza, din cate stiu eu in octombrie la Elias era 6 mil.
Sa stiti ca sunt tare fericita fiindca mi-am simtit si eu bebelusa miscand destul de aprig.Eu am simtit-o prima data- daca nu am confundat cumva miscarile-la 13-14 saptamani...La inceput miscarile erau asemanatoare aripioarelor unui fluturas, acum deja simt altfel de miscari. Burtica mea este foarte mica, in greutate am luat 3 kgs.Eu sunt foarte ingrijorata ca nu iau proportii.Nu seman deloc a graviduta.Vreau sa fiu si eu mare si
Imi fac tot felul de reprosuri( in principal ca nu ma hranesc cum trebuie)
.
Coral, sa-mi adaugi si mie un carucior roz. La echografia facuta la 12 saptamani, dr. Iosup mi-a zis ca este fetita(exact ce-mi doream!). Sper sa nu se fi schimbat sexul BB-lui intre timp pentru ca eu visez de atunci numai "stelute, floricle, pufuri, fluturasi roz"!!!M-am gandit si la nume! Cred ca se va numi Antonia!
In legatura cu ingrijirea sanilor care spre mandria mea au luat proportii impresionante pentru masurile mele anterioare, sa stiti ca eu inca din primele saptamani folosesc dupa fiecare baie, pe pielea uda, un ulei pentru bebelusi. Imi ung si sanii, si burtica, si coapsele si chiar mi se pare ok.
Adriana Fedorca, iti pot spune cu certitudine ca viziunea asupra sarcinii si nasterii descoperita de tine pe reclama exista in realitate si este abordata de medicul care a avut initiativa de a crea acest site.
Fetelor, daca nu va deranjaza, va propun sa adaugam pe listuta aceea, pe langa DPN si carucioare, numele medicului cu care urmeaza sa nastem (sa le copiem si noi pe gravidutele din celelalte luni-!hi!hi!hi!)
Pupici
,
Clio si bebelusa de 19 saptamani
Dr. Tutunaru,
Spitalul Elias
adrianafedorca spune:
liniste mare pe aici, pe unde sunteti? afra a inceput un vant de se clatina tot blocul, cred ca e si frig, mi-e frica sa scot si un degetel pe geam sa vad, asa ca azi o sa stam in casa, fetelor a venit iarna, am auzit ca o sa si ninga barrrr....mai sunt 6 saptamani si trece si anul acesta, chiar voi unde faceti Craciunul , Revelionul, eu cred ca o sa stau acasica cumintzica, sa am grija de burtica...cu toate ca as fi mers la un schi....
pupici
Adriana si bebelinul 17 saptamani DPN 30 Aprilie
Dr Laura Dracea -Giulesti
Lorelai spune:
buna fetelor,
ce liniste pe aici in weekend. sper ca va relaxati toate si va bucurati de timpul liber. noi nu avem noutati. eu stau cu burta in sus si bebelinele dau suturi. la ultima eco de joi, cea de jos era asezata cu capul in jos si piciorusele in sus, spre ficatul meu. cealalta era transversal, cam la nivelul buricului meu, cu capul spre dreapta si picioarele spre stinga. cind cea de jos da din picioare, o loveste pe cealalta fix in cap. asta e, loc mai mult nu e acolo, trebuie sa se descurce si ele cum pot.
au crescut conform graficului, una are 497g si cealalta are 508g. am inceput si eu sa am mai multa pofta de mincare, m-am si ingrasat inca 2kg de la ultima vizita la doctor
.
aveti grija de voi,
Lorelai, DPN 21 Martie