imi vine sa innebunesc. bb a cazut din pat

nu ma pot opri din plins.Bebica mea a cazut din pat si a dat cu capusorul de noptiera. Nu are cucuie si nici nu e rosie tare decit in vreo 2 locuri. Dormea in patul nostru si desi am pus perna la margine, a picat cu tot cu ea. Am auzit bufnitura, apoi un plins puternic si cind am ajuns era pe perna, cu caputul in noptiera. Sa merg la doctor?
S-a oprit din plins imediat ce am luat-o in brate.
Kulta si BB Daniela (15,04,2004)
"Lucrurile bune li se intimpla celor ce stiu sa astepte"
Raspunsuri

Bebe Beca spune:
Daca s-a oprit din plans nu este o problema. Totusi, urmareste daca are stari de somnolenta in cursul zilei de azi si maine. Daca se comporta normal, atunci este ok.
Ioana si Rebeca.

gandacelu spune:
calmeaza-te, scumpa! e nevoie sa fii calma in momente dintr-astea!
toti bebelusii cad, iar al tau e deja mare, vad... si eu m-am panicat cand fetita avea vreo luna si am pus-o pe masa cu mai putina grija, de am dat-o cu capul... am zis, la fel, ca imi pierd mintile!
dr. pediatru m-a asigurat ca, pana pe la 2 ani, creierul copilasilor pluteste intr-un fel de lichid care amortizeaza toate loviturile (de acum o sa vezi lovituri "la greu", asa ca fii pregatita!) si numai in cazul unor lovituri extrem de grave (cazut de la inaltime cu capul de ciment) e cazul sa faci o tomografie (care in mare parte din cazuri iese, bineinteles, BINE!)
copiii vin pe lumea asta destul de bine "echipati" pentru pericole... stai linistita, nu cred sa fie copil care sa nu fi cazut si sa nu se fi lovit...
iar faza cu "s-a linistit cand ai luat-o in brate" dovedeste ca lovitura a fost usoara si poate mai mult s-a speriat decat sa o doara!
daca vezi schimbari in comportament (somnolenta, convulsii), desigur, e cazul sa mergeti la dr... dar nu cred ca vor fi!

ana-oana spune:
daca: nu a lesinat, nu vomita, nu si-a pierdut cunostinta => nu s-a intamplat nika grav, linisteste-te. va avea (probabil) un cucui din lungul sir de cucuie din viata ei.
O.
Om intr-adevar bun e numai acela care ar fi putut fi rau si n-a fost.
Nicolae IORGA

joxy spune:
Nu, daca nu are un cucui zdravan, hemoragie, nu este cazul.
In schimb, stai cu oki pe ea si observa sa nu fie apatica sau (mult)mai agitata decat de obicei. De fapt, urmareste daca exista schimbari de comportament. Numai in acest caz iti recomand o vizita la doctor.
Cred ca nu exista bebe sa nu fi cazut si lovit la cap. Acesta este doar inceputul, sa vezi cand incepe sa mearga ca se loveste de 3 ori/zi.
Daca ai posibilitatea sa ajungi usor si repede la doctor, pentru linistea ta, poti sa te duci... dar cred ca iti va spune acelasi lucru ca si mine.
Cu respect,
Florin
Choose life

KULTA spune:
Va multumesc pentru incurajari. Desi Daniela pare ok, eu nu ma pot opri din plins. Cum am putut fi atit de idioata? De ce nu mi-am dat seama ca se va intimpla intr-o zi sa cada din patul nostru daca nu e supravegheata. Am lasat-o dormind si ...
Ma simt de ca si cum nu o merit pe bebica.
Kulta si BB Daniela (15,04,2004)
"Lucrurile bune li se intimpla celor ce stiu sa astepte"

april spune:
saraca de tine, asta-i doar inceputul. prima data a cazut din patul mare la 8 luni, apoi de multe alte ori. De la 1 an pana la 2 ani a cazu de am crezut ca nu mai ramane nimic din ea. Buza sparta, arcada sparta, julitura pe nasuc si obraj. A fost cea mai grea perioada pina a fost sigura pe mers. Dupa 2 ani cazaturile au fost mai rare, in special in parc cadea. Si acum fuge uitandu-se in spate!!!iti dai seama ca ia tot ce prinde
asta-i inceputul. nervii tari.
April & Andrada

Ortansa spune:
...da ,calmeaza-te dar ai grija in continuare si supravegheaz-o.desi in cele mai multe cz nu se intampla nimic rau dupa astfel de cazaturi,este mai bine totusi sa le evitam pe cat posibil.si eu am patit-o cu nicolas acum o saptamana, care a cazut dintr-un pat supraetajat,deci de la o inaltime de aproape 2 m.ca si tine,am inebunit.norocul a fost ca a cazut pe spate exact pe un scaun tapitat.nu stiu cum de l-o fi nimerit asa bine:-)(rad eu acum,dar atunci am plans).
gandacel,despre ce fel de lichd spui tu acolo?pluteste creierul in lichid?:-)scuze,asa o fi,insa n-am mai auzit asta pana acum.chiar sun curioasa.revino cu informatii complete daca poti.
~flying without wings~

roxanak spune:
Nu te ingrijora si nici speria. Daca bebita se comporta normal atunci nu e nimic. Asta e doar inceputul. Eu m-am autoeducat sa nu reactionez cand cade, fie din pat (prima data la sapte luni) sau cand a inceput sa mearga (acum cade ca alearga prea repede si nu poate vira la stanga sau dreapta la viteza ei), iar acum nici macar nu mai scoate un sunet cand iis face cate un cucui. Toate lumea se minuna cum de cadea asa de rau si nu plangea, dar asa este. O singura data a urlat cu adevarat cand si-a prins degetul la usa (pana la urma i-a cazut unghia).
Eu zic sa te calmezi si stai linistita, ca nu poti sa fii 24 de ore pe zi si fiecare minut dupa bebita ta. Sa vazi cand o sa inceapa sa se catere peste tot, sa vezi atunci busituri.
Curaj si pupici

RELY27 spune:
Kulta nu te invinovatii, copii cad frecvent din pat.Daca as fi pus la suflet de cate ori a cazut puiul meu si interesant ca se lovea doar la cap, as fi ajuns deja la nebuni.La un moment dat m-am gandit sa ii iau casca de protectie pt ca asa de des cadea si se lovea la cap, ca m-am gandit sa nu cumva sa pateasca ceva.Daca totul e ok nu o doare, nu vezi nimik ingrijorator atunci linisteste-te, pt ca din pacate nu va fi nici prima cazatura nici ultima.

maria m m spune:
Kulta,asa cum au zis si cei de dinainte,urmareste-i comportamentul si vezi.
Bebita mea a cazut din pat de doua ori(acum are un an si trei luni).
Prima oara cand a cazut,s-a lovit la frunte caci era toata rosie,am crezut ca innebunesc,dar am urmarit-o si am vazut ca totul e ok.
A doua oara era cu sor'sa in pat......Miru a fost neatenta si Paula a cazut din pat(exact langa coltul noptierei...bine ca nu l-a nimerit).O sa fie bine,ai sa vezi.
maria, de Paula
(1 an) si Miruna
(13 ani)