Cum procedati ca la baita sa nu intre apa in urech

Buna
iarasi eu mai vin cu cate o intrebare,voi cum procedati cand le faceti baie pe cap ?si cum evitati sanu le intre apa in urechii
Raspunsuri

maria m m spune:
Eu am mare grija sa nu-i intre apa in urechi.Sunt f atenta.
maria, de Paula
(1 an) si Miruna
(13 ani)

loredanap spune:
noi nu am avut in mod deosebit grija sa nu-i intre apa in urechi pentru ca oricum curatam urechiusele dupa baita cu betisoare speciale pentru copii(noua chiar ne-a fost recomandata spalarea urechiusei).nu cred ca trebuie sa fim atat de sperioase in privinta asta,ma gandesc ca sunt copii de cateva luni care merg la innot pe ei cum ii feresc de apa?
LORI si SEBI(21 IAN 2002)

carina spune:
Eu nu stiu de unde vine teama asta cu intratul apei in urechi. Si mie imi spunea toata lumea (prietene, mama, etc) sa am grija dar nu stiam de ce. Recent (de cateva luni) am mers cu Carina la ORL-ist pentru un control mai amanuntit. Carina avea dopuri de ceara, i le-au scos iar sfatul medicului a fost: sa ii las apa sa intre in urechi cand o spal pe cap (apa calda curata foarte bine ceara) si sa nu o curat sub nici o forma cu betisoare (betisoarele fac mai mult rau caci compacteaza ceara, nu o curata) ci sa ii tamponez interiorul urechiuselor (pe cat posibil) cu coltul de la un prosopel. Astea sunt sfaturile primite de la cel mai bun ORL-ist pediatru din Cluj (Dr. Mihut). V-am spus asta ca sa nu credeti ca vorbesc aiurea in vant.
Anda si printesuca Carina (2 ani)
http://community.webshots.com/user/andamihai

ver@ spune:
Carina,speriatul vine de la faptul ca la 1 sapt. da viatza bb al meu a facut otita,iar dr. a zis ca i-am bagat apa in urechi la baitza.Si de atunci sunt obsedata.
La limpezire ii pun pe frunte spre urechi un prosop rulat care absoarbe toata apica.
VERA si VLADUTZ(11 luni)
http://community.webshots.com/user/vgv_vera

Fiquelle spune:
Atunci era micut...si dr nu poate stii daca a facut otita pt ca neaparat i-a intrat apa in urechi; otita se poate face si din alte cauze...Eu nu am grija sa nu ii intre apa in urechi; oricum, canalul nu e drept, nu inseamna ca daca i-a intrat putina apa, gata face otita! Sanatate la bebic, sa nu mai aiba probleme!
Mada si Sofia Maria, 3 luni

mariana tache spune:
Bebele meu are 6 luni si jumatate, si nu mai am grija de urechi la baita. La inceput am avut. Il spalam foarte uncet si cu grija cand eram in zona si nu ii puneam multa apa la baita. Dar sunt convinsa ca apa tot i-a mai intrat si de 2 ori chiar l-am scapat de tot cu capul in apa. Si nu a avut nimic. Acum nu il las de tot cu capul in apa, dar nici ca ma stresez ca ii intra apa. Ce sa mai zic la limpezit! Este clar ca intra. Poate noi suntem mai putin sensibili. Cine stie? Sigur ca dupa fiecare baita il stergem frumos in urechi. Avem si noi betigase speciale de bebe. Astea si daca vrei nu le poti baga tare in ureche, ca sa zici ca preseaza ceara (stiu si eu ca nu sunt indicate betele de urechi, nici la adulti, dar la copii; dar astea nu au cum sa il afecteze, ca sunt mai mult de exterior), deci sunt tare utile.
Acuma, vezi si tu. Daca crezi ca bebele tau este mai sensibil, ai un pic de grija. Daca nu, nu te stresa, ca nu pateste nimic.
Sa creasca micul, mare!
mariana tache, mamica lui Stefan.
http://community.webshots.com/user/tachemas

spic de grau spune:
Inca de la maternitate mi s-a spus ca NU e nici o problema daca intra apa in urechiusele lui David. Chiar eram incurajata sa ii las apa sa intre in urechiuse.
Iar la sters - NICIODATA betisoare, chiar daca sunt din acelea ptr bebe. Asa cum spunea si Carina trebuie stearsa urechea in exterior - pavilonul, in spatele urechii, dar niciodata in ureche. Apa iese singura dupa baitza.
ORL-istul meu m-a certat cnd i-am spus la ce "tratament" cu betisoarele imi supuneam urechile si mi-a spus ca e bine sa pun dusul la urechi ca sa le spal Luminita
si
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=spic%20de%20grau" target="_blank">DAVID - 11.03.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34758" target="_blank">Povestea nasterii lui David
"Il y a des fleurs partout, pour qui veut bien les voir" (Henri Matise)

april spune:
nu are nimic daca intra apa in urechi. dar fetelor chiar asa periculoase sunt betisoarele, ca eu nu stiam.
doamne, eu chiar le-am folosit.
dar gata.
april & Andrada

spic de grau spune:
Cand eram "mamica-incepatoare" am apreciat site-ul: http://www.tvbebes.com/htm/pourquoi/mon_bebe.asp - unde am gasit filmulete cu explicatii despre cum sa-i dau primele ingrijiri lui David Luminita
si
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=spic%20de%20grau" target="_blank">DAVID - 11.03.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34758" target="_blank">Povestea nasterii lui David
"Il y a des fleurs partout, pour qui veut bien les voir" (Henri Matise)

Corina spune:
Eu am lasat-o intotdeauna cu capul in apa pe Anna,chiar ii place!!Apoi o sterg cu betisoare pentru bebe,alea curata numai la suprafata si nu am avut niciodata probleme cu urechile!!
Corina si Anna nazdravana!!