restituirea veniturilor din 2003

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

E un articol slab si incorect. La prima vedere ar putea fi corect insa nu este. Returnarea banilor din impozit pe CIc sau maternitate s-ar face doar pt contractele individuale care nu ar fi fost impozabile deoarece nu sunt decutibile fiscal (impozitele) ca si la firme. Este o prostie. Impozitul pe CIC indiferent daca provine dintr-un contract individual sau suplimentar sau din unul de munca sau din somaj are aceeasi baza fiscala si acelasi suportator respectiv persoana sau contribuabilul in nici un caz nu firma. Firma in cazul contractelor de munca este doar un intermediar in decont nu isi va putea deduce niciodata pe cheltuieli impozitul. Mai mult decat atat intre o mamica ce primeste CIC de la serviciu si o alta mamica ce primeste CIC de la Casa de asigurari in urma unui contract individual NU EXISTA nici o deosebire fiscala impozitul fiind absolut identic. Deosebirea este doar la nivel de contributii nu la gradul de fiscalitate.

In concluzie acest articol este incorect economic si juridic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dandana spune:

marius, ai PERFECTA DREPTATE!

astia sunt idioti cu totul

nici nu stiu ce sa fac, sa ma bucur ca exista mamici care vor primi niste bani, sa ma ingrijorez ca pana la urma e posibil sa-i dea inapoi, sa ma enervez ca bani aia vin de la noi toti, sau, ma rog, nu se mai aduna in sacul global?

mare e gradina, auzi nu sunt deductibile!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dana_ spune:

Buna ,
Nu am rezolvat nimic , pana la urma am luat cele 5 mil iar maine am sa merg la Casa de Pensii sa ridic rectificativele. Multumesc pentru noutati Ili , sunt foarte curioasa daca mai vad vre-un banut in plus.

Dana&bb Andy(1 an si 9 luni)
http://community.webshots.com/user/danaiakob

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ili spune:

Rand imens la ghiseul 10,asa am auzit,
ili

Mergi la inceput

Va spun ce contract a incheiat prietena mea in anul 2002,si a nascut in mai 2003:
- declaratie pe propria raspundere ca nu are nici fel de venit salarial
- adeverinta de la medic ginecolog ca este gravida ,in care era specificat ca este in luna a doua
- ea inainte era in somaj ,la care a trebuit sa renunte
Acum a fost instiintat ca ar primi tot impozitul/2003.

Habar nu am cum este iterpretat cazul mamicilor care au contract suplimentar + salar ,si au primit CIC de la locul de munca cumulat .
ili

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Inspirata spune:

Marius te rog poate ma lamuresti intr-o privinta.Eu am fost salariata si am incheiat si contract suplimentar cu casa de pensii.
M-am uitat pe contract dar este trecuta doar legea Legea 19/ 2000 conform careia am incheiat contractul,articolul si alineatul nu.Uitandu-ma pe textul legii nu m-am lamurit daca contractul suplimentar l-am intocmit conform articolului 5 alineat 2 sau artcolului 5 alineat 1.
Multumesc anticipat ptr raspuns.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Inspirata spune:

pe contractul pe care l-am incheiat in 2002 cu casa de pensii scrie clar:
contributia de sigurari sociale nu se impoziteaza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Contributiile nu se impoziteaza, nici nu se impozitau niciodata au fost neimpozabile. Aici nu dicutam de contributii ci de indemnizatii. Una sunt contribuitiile si alta indemnizatiile. Primarul si primaria, nu confundati va rog.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dana_ spune:

Salutare
Am primit banii. Am fost la Casa de Pensii unde era o coada imensa , am stat vreo ora si am primit o fisa fiscala rectificativa , unde erau trecute cele 32 mil. Dupa aceea am mers la Finante , acolo erau doua ghisee speciale pentru indemnizatii , erau zeci de mamici , am stat iarasi vreo doua ore la rand si mi-au dat diferenta de 27 milioane(saptamana trecuta am luat cele 5 mil care erau pe prima fisa fiscala primita). Mamicile spuneau ca au auzit din ziare (nu stiu daca nu cumva s-a zis ceva si la tv) , eu insa ma informez mai mult de pe net si va multumesc mult pentru sfaturi
Numai bine!

Dana&bb Andy(1 an si 9 luni)
http://community.webshots.com/user/danaiakob

Mergi la inceput

Dana ,prietena mea este planificata la data de 5 ianuarie 2005 la finante ,atunci sa duca si FF rectificativa ,la aceeasi ghiseu se dau banii ,unde predai FF rectificativa ,
mersi ,ili

Mergi la inceput