restituirea veniturilor din 2003
Raspunsuri - Pagina 5
caarra spune:
Eu fac parte din categoria celor care primesc CIC de la locul de munca.Avand in vedere ca exista o dif.maricica intre sumele primite in 2003 si cele din 2004(diferenta e tocmai impozitul care de anul asta nu mi s-a mai retinut) inseamna ca tb.sa primesc si eu impozitul retinut in 2003.
Stiti cumva ce am de facut,oare tb.sa solicit la locul de munca sau sa astept sa se sesizeze ei?
caarra spune:
Am uitat sa precizez ca am si eu cotract suplim.cu Casa de Pensii. Am fost zilele astea pe acolo si o functionara acra mi-a spus ca nu stie ce e de facut cu cele care isi iau indemnizatiile de la locul de munca.
dandana spune:
caarra, din pacate nu cred ca stie cineva ce sa faci
inca nu am gasit pe cineva care sa aiba o explicatie logica pt ceea ce se intampla, adica, noi suntem de parere ca impozitarea este corecta si TREBUIA retinut impozit.
daca cineva ar explica clar ce prevedere legala aplica pt neimpozitarea indemnizatiei cic si maternitate, atunci am sti ce sa-ti raspundem!
singura ta varianta este sa te duci cu hartii scrise sa la casa si la serviciu, poate intreband si ei ii pune pe cei de la casa pe studiat si aflat!
logic, nu ar trebui sa fie nici-o diferenta intre tine si cuneva care a avut doar contract, cel putin pt partea ta de contract suplimentar.
pentru restul, adica indemnizatia cuvenita de la serviciu, e clar ca e neclar, adica toti angajatorii au impozitat si chiar nu inteleg de ce nu ar fi corect asa!
vlada spune:
Tocmai ce a fost sotul la Adm Financiara... problema este urmatoarea : au spus ca s-ar putea sa am dreptate , dar trebuie sa le comunic eu care este legea dupa care am incasat de la servici cumulat banii cuveniti pt. Cic, cat si cei proveniti de la Casa de Pensii din contractul suplimentar incheiat. Ma poate ajuta cineva ? In caz contrar ei nu pot face nimic pt. a rectifica fisa fiscala...
Multumesc
Andreea si Vlad
Iubirea mea
danacaltan spune:
Oameni buni, va rog frumos, lamuriti-ma si pe mine, sa nu mor toanta: de ce se restituie impozitit doar pentru contractele suplimentare si nu si pentru CIC-ul "normal" ?
Eu asa, am o banuiala, da' m-ar multumi mai mult un raspuns clar.
vlada spune:
Hai sa-ti zic eu care este cazul meu concret : in contractele suplimentare este o clauza clara care specifica ca nu sunt impozabile , dar la mine ar trebui restituit si o parte a impozitului Cic pt. ca s-a retinut mai mult de 6,5 % pt sanatate.
Sper sa fi fost explicita...
Andreea si Vlad
Iubirea mea
Dana_ spune:
Aura , sa inteleg ca tu ai primit acesta asigurare de la servici? Cand am fost la Casa de Pensii , in fata mea era o mamica careia nu i-au dat rectificativele , a intrebat-o daca a primit banii de la Casa de pensii prin Cec(asa cum o primesc eu) sau de la servici , bineinteles ca mamica primea banii de la servici si doamna de la ghiseu i-a spus sa mearga si sa-si rezolve acolo pt ca ei dau rectificative doar la mamicile care au primit banii virati de ei prin Cec.
Ili , pe mine nu m-au programat , de fapt toate mamicile care au stat la coada la Casa de pensii au luat rectificativele si au mers la finante dupa bani. La Finante era nebunie mare , doua ghisee speciale pt indemnizatii si ne plimbam de la un ghiseu la altul pentru verificari, dupa care am scos banii de la alt ghiseu.
Dana&bb Andy(1 an si 9 luni)
http://community.webshots.com/user/danaiakob
Aalina spune:
Eu am fost angajata inainte de CIC si am avut si contract suplimentar. Toti banii de indemnizatie i-am luat de la firma. Astazi am fost la Casa de Pensii din orasul meu si mi-au spus sa fac o cerere, la care probabil voi primi raspuns saptamana viitoare "sa se lumineze si el ce e de facut" - astea au fost cuvintele functionarului.
Cele care ati luat banii nu stiti pe baza carei legi? Nu de alta da jurista Casei mi-a spus ca se restituie impozitul pe 2002 si pe 2003 da nu m-am lamurit care si in ce conditii. Si prevad ca ma asteapta o buna bucata de vreme plina de drumuri si nervi.
Vlada tu ai primit ceva hartie de la Casa de Pensii sau ai rezolvat la Administratia financiara? Si la mine in contract scrie ca nu este impozabila COTIZATIA nu INDEMNIZATIA.
Multumesc
poze cu Dorian
vlada spune:
Urmeaza sa ridic luni o fisa fiscala de la Case de Pensii cu care va trebui sa ma prezint la Adm. Financiara sa lamurim problema. Revin...
Andreea si Vlad
Iubirea mea