Mamici de mai-iunie 2005 (6)
Raspunsuri - Pagina 11
gabitzam spune:
Ia uite ce de lume a revenit saptamina aceasta, mi se paruse mie ca s-a scris cam putin saptamina trecuta ![]()
Mercedes, noi avem aceleasi puncte de reper, si eu am facut astazi 11 saptamini.
Ieri ma pipaiam pe burtica si am simtit foarte clar o zona delimitata si mai tare, mi-am dat seama ca acolo trebuie sa fie bebe. Sint asa nerabdatoare, tot pun mina, incerc sa simt ceva, desi stiu ca e mult prea devreme.
Gabitza
andutzy spune:
Buna,fetelor?
Ce ziceti de vremea de afara? Propun sa ne luam costumele de baie si sa inotam prin oras, si asa inotul e sportul cel mai recomandat pe sarcina....
Lasand gluma la o parte, revenim la vechi obsesii paranoice de burticoasa...
Mai fetelor, de cateva zile mie nu mi-a mai crescut deloc burtica si nici nu ma mai inteapa in toate partile cum se intampla zilnic? Abia joi mmerg la ginecolog si sunt terorizata... Eu stiu ca ma domina in intreaga viata o gandire cu tendinte negative, dar ma tot gandesc la opriri in evolutie si chestii de-astea urate....
Va pup, sa dea Domnu' de cat mai mult soare macar in inimile noastre , daca afara ploua asa tare!!!!!
andutzy
Cornelia spune:
Andutzy, "optimista" de mine, s-a trezit sa zambeasca la mesajul tau. Si eu sapt. trecuta credeam ca mi-a scazut burtica. Ce ne-am face daca ar creste burta vizibil, zi de zi? Despre disparitia simptomelor care m-a terorizat si pe mine un timp, sa-ti spun altceva. Eu am avut o sarcina oprita in evolutie de 2-3 saptamani si mi se parea ca imi creste burta, aveam niste greturi infernale si ma dureau sanii. Asa ca autosugestia functioneaza si intr-un caz si in altul. Pupici.
Loreen, medicul meu e Lutescu. Sunt foarte multumita de ecograful lui, la capitolul comunicare stam mai prost
. Cu bune si rele, am nascut o data cu el si acum am incredere in el. Totusi nu ma pot abtine sa nu mai cer o parere.
Pupici, tuturor!
Cornelia
(14 sapt.) si Mariuta (2 iulie 2003)
Cornelia spune:
Am uitat sa va spun ca la eco, doctorita mi-a desenat fata bebeului, adica mi-a aratat unde sunt ochisorii, nasucul, gurita si a iesit o mutrita ca in desene animate
.
Si ce mi-a mai placut, e ca mi-a zis ca e normal sa imi fac griji pentru ca e vorba de bbul meu. Pt. prima data m-am simtit si eu bine in fata unui medic, adica nu s-a uitat la mine ca la o ipohondra cu burtica.
Cornelia
(14 sapt.) si Mariuta (2 iulie 2003)
Mercedes spune:
Cornelia - si mie medicul mi-a spus ca daca am putina imaginatie il pot vedea la eco mi a spus ca aici sunt ochisorii, mainile si piciorusele. Mare lucru n am prea descifrat eu acolo dar important este ca e acolo
Fetelor este adevarat ca alilestrenolul nu se mai fabrica???
loreen spune:
imi pare rau ca nu pot retine nume (hormonii de sarcina sunt de vina) insa retin idei
alilestrenolul este ieftin 74-80.000 cutia, numai sa faca parte din programul de compensare pentru gravide.Problema este alta nu se mai fabrica.Am luat alilestrenol din a 3 saptamana pana la a 11 dupa care am trecut pe duphaston care este "f.ieftin"-320.000 cutia.In constanta cine aude de casa de asigurari OSPNAJ refuza retele asa ca le cumpar.Nu mai conteaza banii( daca ii ai).
nu mai retin cine spunea de de concediu medical si de risc ca este platAit cu 75%.Intradevar in reteaua civila, insa eu sunt in reteaua militara si cf legii noastre avem statut special si deci 100%.Este singurul beneficiu mai importat oferit de stat tinind cont de tampenia din sistem.Inclusiv si cel pre si post natal.
apropo de Lutescu, cornelia, exact ca in bancul cu vandutul castravetilor gradinarului.Din auzite sunt medici buni, amandoi, insa ea mi s-a parut mai comunicativa.Am fost si eu chiar inainte de sarcina asta, cand am pierdut una de 5 saptamani.Niciodata nu ai sa auzi ceea ce vrei de la ei.Medicul meu imi spune mereu ca bebelusul este bine, dar alte amanunte nu vad de la el, motiv pentru care echografiile le fac la Dascalu.
cu crescutul burtii este relativa treaba.Din cauza constipatiei combina cu retentia apei am o burta cam de 51/2,dar ma impiedica in acelasi timp sa-l simt pe bebe cum trebuie.Il simt si ziua acum, nu doar seara in pat.
Fiecare femeie isi arata sarcina intr-un fel anume.La prima sarcina la 7 luni faceam plaja, iar la 8 mergeam la munte.Acum sa zic mersi daca voi mai putea conduce masina inca o luna.
va pup si o zi buna in continuare.
andutzy spune:
Saru'mana, promit ca nu voi mai fi la fel de terorista de joi incolo daca d-na doctor imi spune ca e totul ok. A trecut asa mult de la ultimul eco si am tot avut timp de ganduri rele....
Oricum, daca as fi mai responsabila mi-as controla nebuniile astea pt ca stiu ca in felul asta il agit si pe bb si nu e bine...
andutzy
Aurasa spune:
Buna fetelor!!!!
Ce mai faceti? Eu nu am mai scris de multa vreme pentru ca am avut multa treaba.
Ce mai fac burticutzele? A mea face bine. Se vede putin de tot. Dar sanii .... ceva de speriat. Au crescuuuuut si ma doooor. Gretzuri am in continuare, dar aproape ca m-am obisnuit cu ele. Mai nou le fentez cu guma de mestecat mentolata, ca nu mai cedeaza nici la borcanul cu muraturi, nici la lamai.
Abia astept echo de 12 saptamani. Adica vinerea viitoare, pe 26. Sunt topita de curiozitate. Abia astept intalnirea cu bb !!!!
Pupici,
Aurasa
Aurasa
10 sapt.
UM 3.09.2004 DPN 10.06.2005
at andreea spune:
Iar la serviciu, iar cu pantalonii legati cu elastic
. Astept sa termine croitoreasa prima pereche de pantaloni de gravida. Negri, normali, nu cu floricele si nici mov sau galbeni,asa cum mi se ofera in magazine.
Pentru prima data de cand am ramas insarcinata, am avut chef de dans weekendul trecut-sunt deosebit de gratioasa deja. 
Cam astea ar fi noutatile aici.
Pentru ca familia imi cere dovezi fizice despre cum se vede BB la eco, o sa merg la un supereco care are poze.
14 saptamani +
carolinah spune:
Buna fetelor,
cine zicea sa trecem la inot pe strazi, bine zicea. Azi dimineata mi-am facut traseul de ajuns la birou in functie de adancimea prezumptiva a baltilor prin care urma sa trec cu masina. Groaznic...
Ada, multumesc de urari. Da, vineri Alina a implinit 2 ani si noi suntem tare mandri de ea, mai ales ca tocmai am scapat si de Pampers.
In w/e mi-a fost din nou relativ rau si m-am hranit cu mai nimic. Combinat cu faptul ca pana azi dimineata am fost si constipata si ca atare balonata, a fost un super w/e. Macar greturile astea de trim 2 (sapt 15, deh) trec cat de cat cu limonada.
Nu va ingrijorati de cresterea/necresterea burtii. Eu ar trebui sa fiu innebunita ca la mine nu se vede nimic cand nu sunt balonata. Doar seara perfect intinsa pe spate pot sa simt uterul marit. Si de vreo 2 zile mi se pare ca l-am simtit pe bebe. Poate mi se pare mie, doar, dar pe de alta parte se simte exact ca atunci cand am simtit-o pe Alina primele dati. De fapt parca stiam ca la al doilea copil se simte mai repede.
lina, cu Alina (2 ani) si BB la purtator