ce poate fi?
Raspunsuri - Pagina 2
country girl spune:
Mihaela, imi permit sa-ti scriu pentru ca si eu ma aflu in aceeasi situatie. relatia noastra dureaza de mai putin timp, e confortabila, el e un baiat bun - genul acela de baiat de zahar caruia nu ai ce sa-i reprosezi - cu toate acestea... eu ma simt ingradita de relatia asta. Am senzatia ca as vrea sa zbor mai sus si ceva ma tine de varful aripilor.
Pentru ca si in cazul nostru incepe sa se puna problema casatoriei, trec printr-o perioada super nasoala in care as avea nevoie de timp sa ma clarific ce nu-i in regula cu mine. De fapt ce anume vreau eu pt viitor si daca e doar o impresie faptul ca fiecare dintre noi vede altfel viitorul dar nu poate sau nu vrea sa-i spuna celuilalt din teama de a nu-l rani sau din comoditate.
Sfatul meu este sa incerci sa ramai singura si foarte onesta cu gandurile tale un ragaz de timp necesar sa-ti clarifici temerile, aspiratiile, dorintele. Desi esti deja prinsa in tavalugul "maritisului", nu e prea tarziu sa impiedici o eroare a carei "indreptare" ar aduce si mai multa suferinta ori, dimpotriva, sa te convingi ca el e omul langa care vrei sa-ti petreci viata si nu te mariti doar pentru ca asta asteapta parintii de la voi sau de gura lumii.
iulian1969g spune:
quote:
Originally posted by Donia
Eu ti-as pune doua intrebari:
1. Ce v-a tinut impreuna timp de 5 ani?
2. Ce ai alege intre a va casatori si a va desparti? Sau intre a fi cu el si a-l pierde?
Poate daca raspunzi cu sinceritate la aceste intrebari (nu neaparat pe forum) iti va fi mai usor sa iei o decizie.
Draga Donia,
Sub numele tau scrie "Membru matur", si se afla trei stele.
Intrebarile de mai sus sunt intr-adevar de trei stele - felicitari !!! - si fac in mod clar dovada ca autorul lor este cu adevarat un "membru matur"!
Draga Alecsia (Mihaela), cele doua intrebari de mai sus sunt ESENTIALE pentru tine in momentul de fata cu privire la o eventuala casatorie!
Fii sincera cu tine insati si nu le trece cu vederea!
Cea mai inalta forma de tradare este sa te tradezi pe tine insati.
>Sper sa-mi revin caci trebuie sa stabilim cu restaurantul si ..in plus am inceput cumparaturile pentru nunta. Offf... nu stiu ce-i cu mine.
Ai inceput cumparaturile pentru nunta inainte de a te decide cu toata inima daca te casatoresti?! Nu prea te inteleg...
>Singurul domeniu in care nu ne potrivim este cel profesional
Adica un domeniu important in viata unui cuplu...
> Mie imi place sa am o cariera si deja am avansat , am renuntat la multe locuri de munca extraordinare in Bucuresti pentru a ramine linga el.
Cum adica ai renuntat la locuri de munca bune pentru a ramane langa el?! Pai daca lucrai in acele locuri, te desparteai de el?! Nu prea inteleg...
> Acum sa recunosc nici viata intima nu e super dar asta nu ma afecteaza foarte mult.
Viata intima nu e super, si asta nu te afecteaza foarte mult?! Tu pe cine crezi ca pacalesti?! Eu, unul, nu te cred. Sincer iti spun... Viata intima, dupa parerea mea, este FOARTE importanta in viata cuplului, si bineinteles ca afecteaza FOARTE mult pe ambii parteneri. Daca nu esti multumita de viata intima cu el, in timp poti fi tentata sa cauti multumirea in bratele altuia! Viata intima este foarte importanta. Si tu spui ca nu prea te afecteaza?!... Tu vrei sa te casatoresti cu el pentru ca il iubesti din toata inima, sau vrei sa te casatoresti pentru...siguranta? (adica doar pentru ca ai un venit in plus in casa, ca ai pe cineva care sa te ajute la carat cartofi, varza s.a.m.d.) Tu cum simti?
> Eu sper sa fie totul bine ... tare o sa mai rad la anu' dupa nunta cand o sa citesc subiectul asta
Uite care este parerea mea: daca tu vei fi capabila sa raspunzi cu sinceritate la cele doua intrebari puse de Donia, esti pe drumul cel bun - adica esti capabila sa iei decizii in cunostinta de cauza.
Sa nu te minti pe tine insati, pentru ca facand astfel ii incurci si pe cei de langa tine!
Eu n-am nimic impotriva casatoriei tale cu prietenul tau. Numai tu ai dreptul de a decide acest lucru.
Vreau doar sa-ti atrag atentia ca, dupa parerea mea, tu te afli in eroare daca te casatoresti fara sa-l iubesti cu adevarat, fara sa te simti iubita si libera langa prietenul tau! Un om care te iubeste cu adevarat nu te inlantuieste! Iubirea daruieste libertate, nu incearca sa posede persoana iubita!
Dar daca tu iti raspunzi sincer la intrebarile puse de Donia, si iei astfel decizii in cunostinta de cauza, atunci sunt de acord cu tine ca la anul vei rade cand vei citi subiectul acesta...
Iti doresc toate cele bune!
Giuliano
iulian1969g spune:
quote:
Eu iti multumesc pentru raspuns , dar nu sint de acord cu tine in totalitate.
Si eu iti multumesc pentru raspuns. ...Inseamna ca n-am inteles eu bine ceea ce ai vrut sa spui... si imi pare foarte bine ca n-am inteles bine!...
Iti doresc toate cele bune!
Giuliano
Ramonika spune:
quote:
Originally posted by Alecsia
E totusi cel mai bun prieten pentru mine, ma iubeste , nu m-ar insela pentru nimic in lume, e un familist convins. Singurul domeniu in care nu ne potrivim este cel profesional ... Acum sa recunosc nici viata intima nu e super dar asta nu ma afecteaza foarte mult.
Draga mea,
Parca mi-ai luat vorbele din gura (sau mai bine zis din tastatura…). Relatiile noastre vad ca se cam aseamana. Vad ca zici “ma iubeste”. Dar intrebarea este “tu il iubesti?”
“E cel mai bun prieten pentru mine”… Iubitul trebuie sa fie si cel mai bun prieten, dar nu numai atat. Trebuie sa fie in primul rand iubit. Intr-adevar, viata intima este foarte importanta in cuplu, mai ales pentru barbat… Spui ca nu e asa bine, dar nici ca e prea rau… Nu esti decisa…
Nu as mai intra in detalii despre relatia mea. Oricum, iti spun ca nu esti singura in aceasta situatie. Bine, la mine inca nu s-a ajuns la casatorie, insa dupa cate vad eu, tot acolo va duce mai devreme sau mai tarziu…
Daca vrei mai multe detalii scrie-mi pe PM si am sa-ti spun si eu despre relatia mea.
fraguta spune:
eu spun ca e normal sa fii speriata.
casatoria e ceva nou si..normal ca ne e teama de nou si normal ca acel nou trebuie sa tina. Dar daca ne ferim de fiecare pas nou pe care il face ,ar insemna sa nu evoulam deloc. Viata in doi cere multe (respect in primul rand), dar asta se invata pe parcus si numai in doi se invata.
Trebuie rabdare, dar daca va iubiti, sa stii ca merita...
paula2003 spune:
In viata se merge in doi si nu te teme ca astai cursul vietii si va fi bine.
Casa de piatra si multi copii sanatosi.
Sa auzim de nunta si copii.
paula2003 & alexandra
http://pg.photos.yahoo.com/ph/alexa13tinta/