Histeroscopie pentru hidrosalpinx?!

Histeroscopie pentru hidrosalpinx?! | Autor: marin alice

Link direct la acest mesaj

Buna fetelor!Poate ma ajutati si pe mine intr-o privinta!Am facut acum 6 luni laparoscopie pt desfundare de trompe dar se pare ca s-au infundat la loc in partea dinspe ovare!Acum dr mi-a spus ca s-a format un hidrosalpinx si sa-mi faca o histeroscopie, poate reuseste cu un "cater" sa le desfunde.A mai facut cineva asa ceva?Astept cu nerabdare un raspuns!Multumesc!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Kariris spune:

Cu un cateter, nu "cater";
nu stiu ce sa spun... daca atat de repede s-au infundat la loc cred ca ar trebui sa incerci sa tratezi si cauza care genereaza infundarea trompelor la tine; eu am facut o singura desfundare de trompe cu laparo n-am reusit sa obtin o sarcina sunt sigura ca s-au infundat la loc si n-am de gend sa le desfund la infinit...la mine e clar, trompa (mai am doar una) nu mai functioneaza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marin alice spune:

Scuze, nici nu stiu ce este acest "cateter", insa vreau sa incerc toate posibilitatile pana a ajunge la FIV care nu este asa de ieftin si mai ales ca nu am posibilitatea sa-l fac decat o data.Incearca sa faci HSG, cel putin stii cum stai cu trompa...si eu tot una mai am .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kariris spune:

pai am facut o HSG ptr. trompa pe care o mai am, am si desfundat-o ulterior prin laparo, n-am reusit sa raman dupa desfundare iar eu printr-o HSG nu mai vreau sa trec, oricum au trecut aproape 3 ani de cand am desfundat-o s-o fi infundat la loc, nu stiu, dar m-am apucat de fiv; cat sa mai astept? sa ies la pensie? am 35 de ani; sper prin ian. sa fac fiv-ul acum sunt in investigatii(analize).
pupici si bafta multa ! cateterul este un tubulet foarte fin.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ileana spune:

Servus,

Daca ti-a zis ca-ti poate desfunda trompele, cu toate ca hidrosalpinxul nu este chiar o "infundare", nu ar trebui sa stai pe ganduri.
Altfel, sansa este FIV...SI CREDE-MA ESTE MAI MULT DECAT LOTERIE.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adelia alin spune:

Buna seara!
Nu vreau sa va dezamagesc dar am o verisoara tinara,frumoasa si cu ambele trompe infundate,a facut o laparo pt desfundarea lor la dr. Ancar acum 2 ani,a asteptat in zadar sa se intimple minunea,a mai facut o laparo la dr.Marinescu in ianuarie si de atunci IAR asteapta sa se intimple minunea.Dar au trecut deja 10 luni de atunci si din cite am mai citit eu chestia asta laparoscopica are efect cam sase luni max,dupa care sansele de a se infunda la loc exista din plin.
Iar la fiv este intr-adevar o loterie,numai ca atunci cind mai ai o trompa si bati la 35 de ani ,va spun eu ca nu exista multe alternative.Faci o laparo si astepti sa se intimple...cit astepti?si asa virsta e destul de inaintata?Nu s-a intimplat cind aveam ambele trompe(culmea e ca am avut sarcina extrauterina pe trompa buna) si credeti ca se mai intimpla acum??
Adelia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns april spune:

Eu zic sa incerci, doare dar n-ai nimic de pierdut. Eu am facut-o inainte de laparoscopie. Se pare ca desi nu mi-au fost desfundate trompele prin laparo la 2 ani printr-un miracol am ramas insarcinata. Si medicul s-a mirat. A zis ca probabil a fost si pe baza psihica ca eu eram tare disperata. Asa ca acum , la 36 de ani am o minunatie de fata de 5 ani.

Crede in sansa asta, poate o fi cu noroc. Si incearca sa nu te stresezi. Si un pic de noroc.

merita sa incerci. succes

April & Andrada

Mergi la inceput