23 ore de travaliu-cezariana. E normal?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns iren spune:

quote:
Originally posted by lorelei_19

regele, mie mi s-a intamplat acelashi lucru cand eram in... spital! M-au lasat 5 zile in travaliu pana sa ma opereze, cu toate ca era clar ca nu aveam cum sa nasc niciodata normal. Explicatzia: doctorita mea era plecata in franta la un congres, iar doctorita de garda imi replica: nu esti pacienta mea. Nu am blestemat niciodata, cu toate ca fiica mea a avut mult de suferit cand era bebelush din cauza asta, dar sunt convinsa ca totul se plateste in viatza.

Paul are nevoie de noi:
http://www.ana-design.ch/paul/paul.htm



Lorelei, probabil ca de-aia te-au lasat 5(cinci!!) zile sa te chinui, o asteptau pe doctorita plecata in Franta sa se intoarca...
Multumesc lui Dumnezeu ca n-am nascut in Romania!...

Iren dubla mamica Bogdanelu nazdravanu si Julia zbintuita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns regele spune:

Nastere usoara gandacelu si nu-ti fa probleme . Ai invatat prea multe ca sa nu te fi pregatit. Pe tine nu te pot pacali cu vrajeli. La urmatorul copil stiu ce am de facut. Oricum va naste la Municipal daca ne va mai da Dumnezeu inca un copil si voi fi pe faza. Fi tare si totul va fi bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariana tache spune:


Eu am nascut prin cezariana, dupa 4 ore de travaliu. Trebuie sa recunosc ca medicul meu era de fata si el a hotarat ca facem cezariana de urgenta. Acuma, dupa ce am citit grozaviile pe care le-ati trait voi, nu pot sa nu ma intreb ce s-ar fi intamplat daca nu era acolo. Doamne fereste!!!

mariana tache, mamica lui Stefan.
http://community.webshots.com/user/tachemas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Normal ar fi ca orice medic (nu numai cel care a supravegheat sarcina) sa fie in stare sa evalueze starea gravidei cand aceasta ajunge la spital cu contractii. Doctorul la care m-am dus eu ín timpul sarcinii (in Germania) nici macar nu lucra la maternitatea unde urma sa nasc. Acolo nu cunosteam absolut pe nimeni asa ca stiam dinainte ca voi naste cu medicul de garda - deci care s-o nimeri. Probabil daca faceam cezariana la cerere m-as fi internat cu o zi inainte si as fi cunoscut o parte din personal, dar pentru nastere normala m-am dus acolo doar cand a trebuit sa nasc. Aici fiecare gravida are un carnet (Mutterpass - "pasaport" de mama pe care trebuie sa-l aiba permanent la ea, informatiile nu sunt secrete asa ca poate foarte bine sa lipseasca medicul care ti-a supravegheat sarcina pentru ca oricum el nu stie mai multe despre gravida in afara observatiilor facute in fisa. Medicul de garda a citit ce scria in carnet, m-a consultat ca sa constate starea mea din momentul acela si totul a decurs fara probleme pana la sfarsit. Am avut incredere in ei, ma stiam pe maini bune - desi nu-i mai vazusem inainte - si am stat linistita. Dar asta s-a intamplat in Germania.

Cristina
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

quote:
Initial creeata de regele

Se administrau calmante fara efect si explicatia ulterioara era ca s-a incercat o nastere normala. Dilatarea la a 23-a ora era de 2.


Cum au incercat, stand si asteptand pur si simplu sa nasca - sau asteptandu-l pe medicul care ii supraveghea sotiei sarcina sa vina ca sa-i faca cezariana? Nu i-au dat nimic pentru dilatatie (asa ar fi ajutat-o, poate, sa nasca normal)? I-au monitorizat contractiile in timpul asta, i-au facut cardiotochografie? Chiar te duci sa nasti si daca nu cunosti pe nimeni la spital esti lasat in voia sortii?! Sa depinzi numai de un medic, si cand acela nu-i disponibil, celorlalti sa nu le pese...sau atat s-au priceput sa faca...



Cristina
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana71 spune:

Mesajul asta mi-a adus aminte de travaliul meu. M-au apucat contractiile pe 1 ianuarie 2000 pe la ora 11 si am nascut pe 2 ianuarie la ora 18:10. Deci a durat aproximativ 30 ore, timp in care eu aveam contractii regulate, mi se rupsese apa dar nu aveam dilatatie. Sincera sa fiu nu am condamnat foarte mult medicul care ma urmarea, pentru ca intelesesem ca ea vine doar cand este anuntata de moase ca am dilatatie peste 7 (si chiar nu ma asteptam sa vina sa stea cu mine timp nelimitat tinand cont ca toacmai se terminase petrecerea de Revelion), dar medicii de garda care s-au perindat m-au scos din minti. Pur si simplu imi verificau dilatatia din 2 in 2 ore, constatau ca nu se schimba nimic si se enervau ca sotul meu sta cu mine (vezi Doamne din cauza asta "nu ma puteam concentra sa nasc"). Mare noroc am avut cu moasele care pastrau legatura cu dr. meu prin telefon. Intr-un final, dupa vreo 20 si ceva de ore mi-au pus perfuzie si a inceput dilatatia si am nascut natural. Acum sunt gravida iarasi in 23 saptamani si sper sa nu mai trec prin ce-am trecut. Dar tot natural vreau sa nasc (bineneteles daca nu vor fi contraindicatii).
Se pare ca asta este sistemul tampit din Romania, medicii de garda nu se baga peste pacientii altor medici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cataghe spune:

quote:
Originally posted by energy
poate nu stii cum gandesc ei acolo si cum sunt organizatzi: rezidentzii fac garzi de noapte si week-end-uri la spital, marii doctori iau banii si tzin celularele inchise. Rezidentul nu-si poate permite sa se "bage" peste pacientul profesorului X sau pacienta marii "somitatzi" in ginecologie Y. Si pe mine m-au lasat sa ma chinui toata seara si noaptea, ca madam doctor nu s-a sinchisit sa se scoale noaptea macar pe la 12-1 sa-si traga blugii pe ea.... a aparut la ora raportului si atunci a venit sa ma vada cum ma chinuiam...
dar eu o sa le dansez Calusarii pe morminte doctorilor astora care nu dau doi bani pe pacientzi, fitzi atente!



Fetelor, dragile mele, eu nu va scriu ca sa comentez cazurile expuse aici, ci scriu pentru cele care urmeaza sa nasca si le prinde bine sa inteleaga cateva lucruri despre cum functioneaza sistemul.
Garda, in spitalele mari, este formata din mai multi medici, unii rezidenti in diverse stadii ale pregatirii lor, altii medici specialisti sau medici primari.
Ceea ce trebuie sa stiti voi este ca niciodata rezidentul nu va fi lasat singur sa faca garda, pentru ca el nu are dreptul prin lege sa faca asta. Trebuie sa mai fie acolo un personaj, chiar daca voi nu il vedeti pentru ca el nu intervine decat in cazurile care cer atentie speciala si care depasesc competenta rezidentului. Acest personaj este seful garzii. Deci, intotdeauna exista in garda un medic care nu este rezident, ci specialist sau primar, si care indeplineste functia de sef al garzii. Cu el trebuie luata legatura in caz ca sunt probleme, pentru ca el raspunde cu capul de ceea ce se intampla in garda lui.
Vreau sa va atrag atentia ca medicul care va urmareste sarcina, indiferent de intelegerile voastre anterioare cu el, daca este in afara programului, nu are nici un fel de raspundere in ceea ce va priveste. La asta trebuie sa fiti foarte atente. Deci, daca Doamne fereste se intampla ceva, medicul "vostru", daca el era in afara programului, nu poate fi tras in nici un fel la raspundere, el nu este implicat legal. Indiferent de ceea ce va spune el, se considera ca el nu are nici o obligatie de a presta ore suplimentare, si repet, nu raspunde in nici un fel. Prin urmare, daca el vrea sau nu sa vina sa va asiste, este pur si simplu alegerea lui, in functie de tot felul de circumstante cum sunt cele care au fost descrise aici.
Cel care raspunde insa de voi este seful garzii.
Nu va obliga nimeni sa nasteti cu medicul care v-a urmarit sarcina daca el nu apare. Dar nu vorbiti cu rezidentii, ei nu au ce face pentru ca, asa cum s-a spus, ei nu se pot baga peste superiorii lor, si oricum nu va pot opera daca este cazul. Daca vedeti ca medicul vostru nu vine si lucrurile treneaza nepermis de mult, cel cu care trebuie sa vorbiti este seful garzii.
Un alt lucru pe care as vrea sa vi-l amintesc (cu riscul de a-mi ridica lumea in cap) este ca procesul nasterii este un proces indelungat. Profesorul meu de obstetrica obisnuia sa spuna ca "cea mai mare calitate a unui obstetrician este rabdarea." Travaliul are doua faze, o faza asa-zisa "de latenta", in care dilatatia progreseaza pana la 3 cm, si o faza zisa "activa", in care dilatatia progreseaza de la 3 la 10 cm (dilatatie completa). Ceea ce vreau sa va spun este ca faza de latenta, la o nulipara (femeie care nu a mai nascut inainte) este de maxim 20 de ore. In medie ea dureaza aprox. 8 ore. Mai departe, in faza activa, dilatatia progreseaza cu aproximativ 1 cm pe ora. In timpul fazei de latenta, gravida se examineaza cam la 4 ore, in timp ce in faza activa se examineaza la 1-2 ore, in functie de ritmul in care progreseaza travaliul. Stiu ca aceasta examinare este neplacuta, dar medicii nu au alta modalitate de a urmari progresiunea travaliului, deci este necesara.
Parerea mea este ca, daca totul merge bine, sa nu va inghesuiti sa cereti perfuzie ocitocica. Aceasta, ca si cezariana, are indicatiile ei medicale. Nu e de joaca, o perfuzie pusa prost poate da nastere unor anomalii in progresiunea travaliului care ulterior sunt greu de corectat. Uterul este un organ muscular, iar travaliul normal este "programat" in asa fel incat acest muschi sa isi "dozeze" eforturile si sa nu se epuizeze la final, cand este cel mai greu. Deci, oricat ati fi de nerabdatoare, sfatul meu este sa aveti si voi rabdare, si sa lasati natura sa-si faca treaba cum se cuvine, fara interventii din exterior decat atunci cand este cazul.
Sa mergeti increzatoare, sa luati contractiile una cate una, sa va ganditi la contractia pe care o simtiti in momentul respectiv si pe care trebuie sa o depasiti si nu la toate cele care vor veni dupa ea, ca sa nu va demoralizati. Sa aveti in minte mereu ca sunteti defapt la cea mai mare intalnire, intalnirea cu copilasul vostru. Este foarte bine daca puteti sa participati la cursurile pentru gravide, sa invatati tehnicile de respiratie, sunt extrem de utile, iar gravidele care au facut cursurile, din experienta mea, sunt mai constiente de ceea ce le asteapta si mai echilibrate. In plus, la aceste cursuri veti intalni alte gravidute care au aceleasi nelinisti ca si voi si cu care va puteti imprieteni, puteti discuta, etc. De obicei la aceste cursuri gasiti persoane care vor aprecia daca este potrivit sa faceti gimnastica gravidei sau tehnicile de respiratie. Per ansamblu, eu personal le consider ceva extrem de util in vederea nasterii naturale. De asemenea este bine daca puteti sa nasteti intr-un spital in care se practica curent anestezia peridurala la nastere.
Va urez succes si nasteri usoare!
Numai bine,
Catalina.




To escape criticism: say nothing; do nothing; be nothing!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gandacelu spune:

cata

merci din inima!!!

ne esti de mare-mare ajutor!

poti sa mai raspunzi la o intrebare?

putem sa cerem totusi ruperea membranelor sau nu?! nu e mai bine? asa stiam ca procedau tarancile pe vremuri pentru a grabi travaliul...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana maria spune:

Cata mi-a placut tare mult mesajul tau.

Nu stiu daca ai scris pana acum, dar am si eu o intrebare. In care caz (cazariana sau nastere naturala) exista cel mai mic risc pt bebe?

Eu am o sarcina (28s) obtinuta foarte greu (prima la 32 de ani) cu IAS si as prefera sa ma chinui oricat numai bebe sa fie bine. Am optat deocamdata pt nastere naturala am facut curs de pregatire. Am ceva operatii la activ si m-am refacut foarte greu dupa anestezii asa ca as prefera sa ma chinui o zi inainte decat o saptamana dupa (atat a durat refacerea dupa ultima anestezie generala cu intubare).

Multumesc daca reusesti sa raspunzi!!!

Ana Maria

Succes si s-auzim numai de bine!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cataghe spune:

Gandacelule, ruperea artificiala a membranelor se poate face, ca o metoda de dirijare a travaliului, dar - a naibii obstetrica asta - are si asta niste reguli. Se poate face in travaliul normal, pt accelerarea lui, insa cu conditia ca dilatatia sa fie de cel putin 4 cm, fatul sa fie in prezentatie craniana, iar craniul sa fie cel putin aplicat. In progresiunea lui prin filiera pelvigenitala, craniul fetal trece prin mai multe stadii: mobil, aplicat, fixat, angajat si coborat. Nu intru in mai multe amanunte, dar imagineaza-ti uterul, iar in interiorul lui un fel de ovoid plin cu apa in care se gaseste fatul. Daca acest ovoid este intact (membranele nu sunt rupte), atunci in momentul in care uterul se contracta, fortele sunt distribuite uniform pe suprafata ovoidului, care solicita optim colul si il, face sa se dilate. Cand membranele sunt rupte, atunci se accelereaza travaliul prin eliberarea unor substante care favorizeaza contractia uterina, insa distributia fortelor nu se mai face uniform, deoarece corpul fatului este neregulat. Din acest motiv, nu se rup membranele inainte de 4 cm, cand dilatatia e deja pornita "bine", ca sa zic asa.
Nu se rup membranele daca craniul nu este cel putin aplicat, pt ca in cazul unui craniu mobil, exista posibilitatea ca odata cu "valul" de lichid amniotic care curge in momentul ruperii membranelor, sa fie antrenat si cordonul ombilical, iar apoi acesta sa fie comprimat intre capul fatului si bazinul osos, provocand suferinta fetala.
Deci, exista niste reguli foarte clare si aici, nu se poate "cere" ruperea membranelor oricand si oricum, dar sunt situatii in care aceasta este benefica daca se respecta regulile despre care vorbeam mai sus. Aceste situatii insa trebuie apreciate ca atare de catre obstetrician.
Ana Maria, statistic vorbind, starea nou-nascutului pe cale naturala este mai buna decat a celui nascut prin cezariana. Asta este valabil in cazul in care travaliul merge bine si totul decurge ok. Gasesti multe informatii despre acest lucru pe topicul "de ce cezariana?" In rest nu te pot sfatui, dar daca obstetricianul tau crede ca poti sa nasti natural, parerea mea personala este ca merita incercat.



To escape criticism: say nothing; do nothing; be nothing!

Mergi la inceput